**متوسط ماهانه صادرات کالا از مازندران به ۳۰ میلیون دلار رسید
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری مازندران گفت: ارزش ارزی صادرات ماهانه کالاهای مازندران به کشورهای مختلف جهان از ۲۵ میلیون دلار در سال گذشته، از ابتدای فروردین سال جاری تاکنون به ۳۰ میلیون دلار رسیده است.
سید رحیم بخشی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه سال گذشته ارزش ارزی صادرات کالا از استان به نقاط مختلف جهان با ۲۵۰ میلیون دلار بود که این رقم با افزایشی قابل توجه در مدت مشابه سال جاری به ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وی ادامه داد: در این مدت کالاهای غیرنفتی مازندران شامل لبنیات، مرکبات، محصولات دانش بنیان و ظروف یکبار مصرف از مبدا استان به کشورهای عراق، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه، امارات متحده عربی، ازبکستان، رومانی، افغانستان و هند صادر شده است.
این مقام مسوول با بیان این که، در سال ۱۳۹۹ میزان صادرات کالا از مبدا مازندران به نقاط مختلف جهان ۱۷۹ میلیون دلار بود، گفت: با تسهیل روابط تجاری و تعامل با کشورهای منطقه در سال ۱۴۰۰ میزان تبالادت تجاری استان به ۲۷۸ میلیون دلار افزایش یافت.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری مازندران با بیان این که، هدف مسوولان در استان تحقق رشد ارزی نرخ صادرات از مازندران تا یک میلیارد دلار تا سه سال آینده است، ادامه داد: جهش در صادرات کالا از این استان به نقاط مختلف جهان در ۲ سال گذشته با وجود فشارهای خارجی، تحریم و همچنین شرایط کرونایی حاصل شد و دولت با حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان روند تولید و صادرات کالا را در استان هموار کرد.
بخشی تصریح کرد: برای افزایش صادرات از مازندران فرهنگ صادراتی و تجارت محور شدن تولیدکنندگان و بنگاههای اقتصادی اجتناب ناپذیر است و به طور حتم با آموزش به کشاورزان و نوسازی ماشین آلات خط تولید، علاوه بر کاهش هزینه تولید، با تولید کالاهای با کیفیت میتوان بازار های صادراتی نقاط مختلف کشور و جهان را تصاحب کنند.
وی تاکید کرد: دیگر دوره تولید فلهای محصولات کشاورزی و تولیدی به اتمام رسیده و تولیدکنندگان باید چارچوبهای حرفهای تولید و عرضه محصولات را رعایت کنند.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری مازندران از جمله مسائل تاثیرگذار در بازاریابی محصولات مازندران را تغییر رویه کشت عنوان کرد و گفت: باید صادرکنندگان و تولیدکنندگان برای رونق کسب و کار ذائقه بازار هدف را مورد توجه قرار دهند و براساس استانداردها بین المللی کالا تولید کنند.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد. حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند و از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند. بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل است که حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال دارد. ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند.
مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
**بورل به تعامل با ایران و آمریکا در زمینه مذاکرات برجام ادامه می دهد
سخنگوی اتحادیه اروپا می گوید که جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه همچنان به تعامل خود با مشارکت کنندگان در مذاکرات برجامی از جمله ایران و آمریکا ادامه می دهد.
پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا در گفتگو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بحث درباره احتمال اعمال تحریم علیه ایران به معنای تغییر رویه اروپا در خصوص مذاکرات برجامی است یا نه، گفت: موضوع برجام، فرآیندی مجزاست که نماینده عالی اتحادیه اروپا در آن به عنوان هماهنگ کننده عمل می کند و بین مشارکت کنندگان هماهنگی ها را انجام می دهد.
وی افزود: رویه مربوط به برجام توسط طرف ها و مشارکت کنندگان تعیین می شود، نه توسط هماهنگ کننده که نقش هماهنگی و تسهیل را برعهده دارد. از این نظر، نماینده عالی به تعامل خود با هر یک از مشارکت کنندگان از جمله ایران و آمریکا ادامه می دهد.
سخنگوی اتحادیه اروپا در خصوص برخی گزارش های رسانه ای که گفته اند اتحادیه اروپا در جلسه روز دوشنبه - سوم بهمن - خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریستی قرار نخواهد داد، گفت: ما هیچگاه درباره گمانه زنی های رسانه ای در خصوص مباحث محرمانه بین کشورهای عضو اظهار نظر نمی کنیم. تصمیمات در زمینه تحریم ها به صورت محرمانه مورد بحث قرار می گیرند و صرفا پس از تصویب اطلاع رسانی می شوند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از دو منبع اروپایی نوشته بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه روز دوشنبه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تحریم نخواهد شد.
**معاونان و دستیاران سازمان ملل در تلاش برای تغییر تصمیم طالبان درباره زنان افغانستان
امینه محمد معاون و دو دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد به افغانستان سفر کرده اند تا در دیدار با مقامات طالبان، تصمیمات آنها درباره زنان این کشور را تغییر دهند.
دفتر سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد امینه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل، سیما بحوث مدیر اجرایی نهاد سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان و خالد الخیاری، دستیار دبیرکل در امور سیاسی، امور صلح و عملیات صلح، در سفر چهار روزه خود به افغانستان وضعیت این کشور، در حال ارزیابی وضعیت هستند.
معاون و دستیاران دبیر کل سازمان ملل در این سفر با مقامات طالبان دیدار و گفتگو و بر همبستگی سازمان ملل متحد با مردم افغانستان تاکید کرده اند.
سازمان ملل می گوید در دیدار با مقامات موقت کابل در کابل و قندهار، این هیات مستقیماً نگرانی خود را از دستور اخیر منع کار زنان در سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی را اعلام کردند.
هیات سازمان ملل به ریاست معاون دبیر کل در این دیدارها گفته است این ممنوعیت طالبان، سازمانهای متعددی را که به میلیونها افغان آسیبپذیر کمک میکنند، تضعیف میکند.
امینه محمد می گوید: پیام من بسیار واضح بود. این محدودیت ها زنان و دختران افغان را در خانه های خود محبوس می کند، حقوق آنها را نقض و جوامع را از خدماتشان محروم می کند.
آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است تا با تصویب قطعنامهای از مقامات طالبان در افغانستان بخواهد تا ممنوعیتهای کار زنان برای گروههای امدادی یا تحصیل آنها در دانشگاه و دبیرستان را لغو کنند.
۱۵ عضو شورای امنیت دی ماه جاری به درخواست امارات و ژاپن نشستی پشت درهای بسته تشکیل دادند تا در مورد تصمیمات دولت طالبان که درماه اوت ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان به دست گرفت، گفتگو کنند.
دیپلمات های حاضر در این جلسه به خبرنگاران در سازمان ملل گفتند که لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل از شورای امنیت خواسته است که با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، این شورا به اتفاق آرا، قطعنامه ای را برای محکوم کردن این ممنوعیت ها تصویب کند و خواستار لغو فوری آن شود.
هنوز حمایت همه اعضای شورای امنیت از چنین قطعنامه ای مشخص نیست. برای تصویب چنین قطعنامه ای در شورای امنیت ۹ عضو موقت باید به آن رای مثبت دهند و البته هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت یعنی روسیه، چین، انگلیس، فرانسه یا آمریکا آن را وتو نکنند.
دیپلمات های کشورهای آمریکا، آلبانی، امارات، انگلیس، برزیل، اکوادور، فرانسه، گابن، مالت، سوئیس و ژاپن که کشورهایشان عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، در بیانیهای مشترک خطاب به دولت طالبان بر ضرورت حضور زنان افغانستانی در سازمانهای امدادی بین المللی مستقر در این کشور تاکید کردند و خواستار دسترسی راحت زنان و دختران این کشور از طریق این امدادگران زن شدند.
این اعضا همچنین خواستار لغو فوری ممنوعیت تحصیل دختران افغانستان شدند .
کاترین راسل مدیرکل صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در بیانیه جداگانه ای ممنوعیت ها علیه زنان و دختران افغانستان را خطرناک و اشتباه و دارای آثار مخربی در این کشور دانست.
وی با بیان اینکه برنامه های یونیسف در افغانستان ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کودک را پوشش می دهد که نیازمند کمک های بشردوستانه هستند، تاکید کرد: بدون زنان و مادران افغان، جان بسیاری از کودکان افغانستان به خطر می افتد.
دولت طالبان به سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان دستور داده است که فوری کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی ار آمدن له سر کار منع کنند.
این اقدام چهار روز پس از ممنوعیت حضور زنان در دانشگاهها توسط طالبان انجام شد؛ اقدامی که اعتراض جهانی را برانگیخت.
وزارت مالیه طالبان در نامهای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمانهایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، درهای مدارس در مقطع بالاتر از پایه ششم را نیز بر روی دختران بسته است.
https://irna.ir/xjLxQf
**ادعای آمریکا: تعیین سقف قیمت نفت روسیه سالانه ۶ میلیارد دلار برای آفریقا سود دارد
جانت یلن وزیرخزانه داری آمریکا که روز جمعه وارد داکار پایتخت سنگال شد، ادعا کرد تعیین سقف قیمت نفت روسیه برای کشورهای آفریقایی سالانه ۶ میلیارد دلار سود دارد.
وی افزود : پایان دادن به جنگ بهترین کار برای کمک به اقتصاد جهانی خواهد بود و تعیین سقف قیمت نفت خام و محصولات پالایش شده روسیه از سوی گروه هفت میتواند در هزینههای ۱۷ کشور آفریقایی واردکننده نفت صرفه جویی ایجاد کند.
کشورهای گروه هفت ، اتحادیه اروپا و استرالیا از پنجم دسامبر ۲۰۲۲ (۱۴ آذر) ، سقف قیمتی برای نفت روسیه را که از طریق دریا تحویل میشود ،۶۰ دلار در هر بشکه برای کشتیها و قلمرو خود تعیین کردهاند.
هچنین از ۵ فوریه ۲۰۲۳ (۱۶ بهمن) قیمتهای نهایی فرآوردههای نفتی روسیه نیز به اجرا گذاشته میشود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۲ (۶ دی) فرمانی مبنی بر اقدامات تلافیجویانه امضا کرد که به موجب آن، از ماه فوریه، تحویل نفت روسیه به خریدارانی که به این محدودیتها ملحق شدهاند، ممنوع میشود.
در همین حال، الکساندر نواک معاون نخستوزیر روسیه گفته است: نفت روسیه همچنان مورد تقاضای بازار است زیرا تضمین تعادل انرژی جهانی بدون آن دشوار است.
وی خاطرنشان کرد: شکی نیست که نفت روسیه در بازار تقاضا سهم قابل توجهی دارد. بنابر این در حال حاضر، تضمین تعادل انرژی بدون نفت روسیه دشوار است.
وی ادامه د اد: میزان تولید و صادرات نفت روسیه در ژانویه در سطح تولیدماه دسامبر باقی میماند.
https://irna.ir/xjLxQK
**سناتورهای آمریکا : حاضر به دادن چک سفید به اوکراین نیستیم
نمایندگان جمهوریخواه و دموکرات آمریکا مدعی شدند که حاضر به ارائه چک سفید به اوکراین نیستند اما از این کشور در برابر روسیه حمایت نظامی خواهندکرد.
"ریچارد بلومنتال" سناتور دموکرات و "لیندسی گراهام" سناتور جمهوری خواه در دیدار با مقامات اوکراینی در کی یف اعلام کردند که آنها خواستار ارائه "چک سفید" به اوکراین نیستند اما کنگره باید یک "چک بزرگ" فراهم کند تا نیروهای اوکراینی بتوانند نیروهای روسیه را دفع کنند.
سخنان سناتورهای آمریکایی در حالی عنوان می شود که کوین مک کارتی رئیس مجلس نمایندگان سال گذشته قول داد در صورتی که جمهوریخواهان اکثریت مجلس نمایندگان را کسب کنند، چک سفیدی به اوکراین ارائه نخواهد کرد.
به دنبال کسب اکثریت در انتخابات میان دوره ای نوامبر، "رجوری گرین تیلور" نماینده جمهوری خواه کنگره اخیراً قطعنامه ای را برای حسابرسی کمک های ارسال شده آمریکا به اوکراین ارائه کرد که مک کارتی گفت از آن حمایت خواهد کرد.
آمریکا به تازگی یک بسته کمک نظامی جدید به اوکراین به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار سلاح و مهمات را اعلام کرد. این بسته شامل مهمات برای سیستم های دفاع هوایی NASAMS و سیستم های موشکی توپخانه با تحرک بالا (HIMARS) است.
https://irna.ir/xjLxQk
**واکنش لبنان به تعلیق حق رأی آن در سازمان ملل متحد
وزارت امورخارجه لبنان جمعه شب در واکنش به تعلیق حق رأی خود در سازمان ملل متحد به علت بدهی مالی اعلام کرد که هزینه ها پرداخت خواهد شد.
وزارت امورخارجه لبنان در صفحه رسمی خود در توئیتر نوشت: نظر به خبرهای منتشر شده رسانه ها مبنی بر تعلیق حق رای لبنان در سازمان ملل متحد به دلیل عدم پرداخت حق عضویت ، وزارت امور خارجه و مهاجران تمایل دارد که تشریح کند، همه مراحل پرداخت مبلغ مورد نیاز انجام شده است.
در این بیانیه اعلام شد:پس از تماس های صورت گرفته با نجیب المیقاتی نخست وزیر و وزیر دارایی لبنان، پرداخت نهایی این هزینه برای حفظ حق لبنان در سازمان ملل متحد مستقیما پرداخت خواهد شد.
لبنان از جمله ۶ کشوری است که حق رای خود را در سازمان ملل به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی از دست داد.
دبیرکل سازمان ملل متحد جمعه شب در نامهای اعلام کرده است که لبنان به همراه ونزوئلا و سودان جنوبی نتوانسته اند بدهی خود به بودجه عملیاتی سازمان ملل را پرداخت کنند و جزو شش کشوری هستند که حق رای خود را در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی از دست دادهاند.
براساس نامه دبیرکل سازمان ملل، حداقل پرداخت مورد نیاز برای بازگرداندن حق رای لبنان، یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۳۰۳ دلار اعلام شده است.
لغو حق رأی لبنان در سازمان ملل متحد در شرایطی رخ می دهد که این کشور به علت مشکلات متعدد، با بحرانهای اقتصادی زیادی روبه روست.
**ارمنستان برای عادیسازی روابط با جمهوری آذربایجان اعلام آمادگی کرد
آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده است که گفتوگوهای بیشتری برای عادیسازی روابط دوجانبه با جمهوری آذربایجان انجام دهد.
میرزویان جمعه اظهار کرد: ارمنستان پیشتر هم نشان داده بود که رویکردی سازنده و صادقانه نسبت به فرایند مذاکرات دارد زیرا هدف نهایی ما برقرای امنیت و صلح در منطقه است. ما با درخواستهای جامعه بینالمللی توجه کرده و آمادهایم تا گفتوگوهای بیشتری انجام بدهیم.
وی که با خبرگزاری آرمنپرس مصاحبه میکرد، افزود: ارمنستان هرگز مذاکره برای برقراری روابط مسالمتآمیز با جمهوری آذربایجان را متوقف نکرده است.
وی گفت: به رغم اقدامات غیرقانونی جمهوری آذربایجان در گذرگاه لاچین و تاخیر در برگزاری دیدارها در مسکو، ما بیش از یک ماه پیش پیشنهادهای جدید خود درباره پیشنویس یک توافقنامه با آذربایجان را ارائه کردیم اما هنوز پاسخی دریافت نکردهایم. اکنون توپ در زمین جمهوری آذربایجان است.
میرزویان همچنین تاکید کرد که ارمنستان از گذرگاه لاچین برای انتقال مین به قره باغ استفاده نکرده است.
گذرگاه لاچین از ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۱ آذر) توسط افرادی که فعالان محیط زیست جمهوری آذربایجان معرفی شدهاند، مسدود شده است. لاچین تنها مسیر سفر و تدارکات ۱۲۰ هزار نفر از ارمنی های ساکن منطقه قره باغ کوهستانی است و محاصره و بستن این گذرگاه منجر به بروز یک بحران انسانی می شود.
پیش از این جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرده بود که کشورش آماده است در سطحی با ارمنستان گفتوگوهای ثمربخش برگزار کند.
وی گفت: بطور کلی، ما دیدارهای دوجانبه با طرف ارمنستانی در آینده را رد نمیکنیم. ما همواره برگزاری چنین گفتوگوهایی و حتی دیدارهای سهجانبه یا در سطوح دیگر را پیشنهاد دادهایم.
**رئیس پنتاگون: تا بهار برای افزایش توان نظامی اوکراین فرصت داریم
رئیس پنتاگون در حالیکه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفته است خارج کردن نیروهای روسیه از خاک اوکراین در سال جاری میلادی بسیار دشوار است، می گوید تا بهار برای افزایش توان نظامی اوکراین در میدان جنگ علیه روسیه فرصت داریم.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست وزرای دفاع کشورهای غربی در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان افزود: غرب تسلیحاتی به اوکراین ارائه می کند که درحال حاضر کی یف برای موفقیت در میدان نبرد به آنها نیاز دارد.
رئیس پنتاگون گفت: می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که اوکراین قابلیت لازم برای موفقیت در میدان نبرد را در اختیار دارد. فرصت ما از هم اکنون تا بهار است.
وزیر دفاع آمریکا در عین حال هشدار داد: این زمان زیادی نیست و ما باید توانایی های مناسب را جمع آوری کنیم.
این در حالی است که مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت که اوکراین در سال جاری موفق به بیرون راندن نیروهای روسیه از خاک خود نخواهد شد.
این مقام ارشد نظامی آمریکا در نشستی به میزبانی واشنگتن در آلمان با موضوع جنگ اوکراین به خبرنگاران گفت: "از نظر نظامی، من همچنان معتقدم که در سال جاری، بیرون راندن نظامی نیروهای روسیه از همه مناطق اشغالی در اوکراین بسیار بسیار دشوار خواهد بود."
وزرای دفاع آمریکا و کشورهای اروپایی و اوکراین روز جمعه در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان گرد هم آمدند تا در میان گفتگوها برای ارسال تانک های سنگین به کی یف، درباره کمک های نظامی بیشتر به اوکراین گفتگو کنند.
لوید آستین از متحدان آمریکا خواست که برای حمایت نظامی از اوکراین در این "زمان حیاتی" برای کی یف، اقدام بیشتری انجام دهند.
آستین در سخنرانی خود در پایگاه رامشتاین گفت: ما باید حرکت و عزم خود را حفظ کنیم. ما باید اقدامات خود را افزایش دهیم. این یک زمان تعیین کننده برای اوکراین در یک دهه تعیین کننده برای جهان است. مردم اوکراین، کرملین و تاریخ نظاره گر ما هستند.
وزیر دفاع آمریکا تایید کرد که این کشور یک بسته عظیم کمکی دیگر به کی یف به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار ارائه خواهد کرد که برای اولین بار شامل خودروهای زرهی استرایکر ساخت کانادا می شود.
لوید آستین تاکید کرد: شک نکنید ما تا هرزمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد.
**اکثر ساکنان سرزمین های اشغالی مخالف درعی به عنوان وزیر کشور هستند
نتایج تازه ترین نظرسنجی در سرزمینهای اشغالی نشان می دهد که ۶۳ درصد از ساکنان اراضی اشغالی موافق عدم انتصاب آریه درعی، نامزد احراز مقام وزارت کشوری در کابینه جدید صهیونیست ها در مقام وزارتی هستند.
پایگاه خبری عبری زبان "ماکو" در این باره گزارش داد که این افراد با رأی دیوان عالی اسرائیل مبنی بر مخالفت با انتصاب رهبر حزب شاس به عنوان به عنوان وزیر کابینه بنیامین نتانیاهو موافق هستند.
موافقت آنان به اتهامات قضایی و جنایی برمی گردد که درعی با آن دست به گریبان است.
دیوان عالی رژیم صهیونیستی چهارشنبه گذشته انتصاب درعی به عنوان وزیر کشور و بهداشت را به دلیل محکومیت اخیر برای فرار مالیاتی لغو کرد.
ائتلاف نتانیاهو این تصمیم را بشدت مورد انتقاد قرار داد و متعهد شد که اقدامات بحث برانگیزی را که دادگاه عالی و قدرت آن را برای نقض قوانین تضعیف می کند، ادامه دهد.
«گالی بهراوو مئیرا» مشاور حقوقی دولت رژیم صهیونیستی در این باره گفته که «انتصاب درعی به عنوان وزیر، اساسا به دور از منطق و عقلانیت است، لذا باطل تلقی میشود».
مشاور حقوقی دولت رژیم صهیونیستی افزود: نخست وزیر باید انتصاب درعی را به عنوان وزیر کشور و معاون نخست وزیر را به دلیل انگ فساد و تخلفات مالیاتیاش لغو کند.
در همین رابطه، «استر حیوت» رئیس دیوان عالی رژیم صهیونیستی تاکید کرد که درعی به فساد و جرایم خطرناکی متهم است و انتخاب او به عنوان وزیر امری کاملا غیرمنطقی و نامعقول است.
در همین راستا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که به نظام سیاسی «اسرائیل» شوک وارد شد و دیوان عالی انتصاب درعی به عنوان وزیر کشور و بهداشت را لغو کرد.
این شبکه افزود که ۱۰ قاضی با لغو انتصاب درعی موافقت کرده و تنها یک قاضی با آن مخالف بوده است.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که دیوان عالی به حضور درعی در کابینه دولت نه گفت و اعلام کرد که او نمیتواند به عنوان وزیر کار کند.
درعی نیز در واکنش به رأی دیوان عالی رژیم صهیونیستی مبنی بر رد انتصاب وی به عنوان وزیر کشور و بهداشت، به صورت تلویحی گفت که حاضر نیست که از صحنه سیاسی اسرائیل کنارهگیری کند.
حزب شاس که درعی برآمده از آن است، نیز به دنبال صدور این حکم، دیوان عالی رژیم صهیونیستی را بشدت مورد حمله قرار داده و تاکید کرد که دیوان عالی آرای ۴۰۰ هزار رای دهنده را نادیده گرفته است.
این حزب رای دیوان را "سیاسی و نادرست" خواند و افزود: دیوان عالی امروز عملا اعلام کرده که برگزاری انتخابات هیچ لزومی ندارد.
حزب شاس قبل از این تهدید کرده بود که در صورت مخالفت با انتصاب درعی به عنوان وزیر، قید مشارکت در ائتلاف دولتی را خواهد زد و دولت جدید را منحل خواهد کرد.
**مقام ناتو: کشورها باید در خصوص ارسال تانک به اوکراین تصمیم گیری کنند
راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو روز جمعه گفت که آلمان و سایر کشورهایی که از اوکراین حمایت میکنند، باید در مورد تامین تانک به این کشور تصمیم بگیرند.
باوئر که هلندی است در یک کنفرانس خبری در لیسبون گفت: این یک تصمیم مستقل از سوی آلمان است. بحث در مورد تحویل سایر تسلیحات درخواست شده از سوی اوکراین نیز اهمیت دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر دادن تجهیزات هزینه دارد، اما اگر روسیه در جنگ اوکراین پیروز شود، هزینه برای همه ما بسیار بیشتر خواهد بود. ما باید به طور جدی به نیازهای اوکراین توجه کنیم و در صورت امکان، آنچه را که میخواهد, در اختیار این کشور قرار دهیم.
همزمان با نزدیک شدن جنگ اوکراین به یکسالگی خود و بالا گرفتن اختلافات بر سر ارسال تانک های سنگین لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در تقلا برای متقاعد کردن متحدان اروپایی واشنگتن بوده و از آنان خواسته حمایت بیشتری از اوکراین داشته باشند.
وزرای دفاع آمریکا و کشورهای اروپایی و اوکراین روز جمعه در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان گرد هم آمدند تا در میان گفتگوها برای ارسال تانک های سنگین به کی یف، درباره کمک های نظامی بیشتر به اوکراین گفتگو کنند.
لوید آستین از متحدان آمریکا خواست که برای حمایت نظامی از اوکراین در این "زمان حیاتی" برای کی یف، اقدام بیشتری انجام دهند.
آستین در سخنرانی خود در پایگاه رامشتاین گفت: ما باید حرکت و عزم خود را حفظ کنیم. ما باید اقدامات خود را افزایش دهیم. این یک زمان تعیین کننده برای اوکراین در یک دهه تعیین کننده برای جهان است. مردم اوکراین، کرملین و تاریخ نظاره گر ما هستند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و بوریس پیستوریوس وزیر دفاع جدید آلمان، روز پنجشنبه تنها چند ساعت پس از سوگند پیستوریوس در برلین گفتگو کردند اما هیچ گزارشی در مورد توافق دو کشور در این خصوص منتشر نشده است.
کشورهایی از جمله کانادا، هلند و سوئد پیش از این اعلام کرده بودند که خودروهای زرهی و پدافند هوایی به اوکراین ارسال می کنند اما آیا این نشست، توافق برای ارسال تانکهای سنگین به همراه خواهد داشت؟
**ادعای آمریکا درباره احیای برجام: ایران مذاکرات را جدی نگرفته است
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در تداوم رویکرد دوگانه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، بدون کوچکترین اشاره به عهد شکنی واشنگتن درباره برجام، تهران را متهم به جدی نگرفتن مذاکرات احیای برجام کرد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در حالیکه اذعان کرد که مذاکرات هسته ای برای احیای برجام در تمرکز آمریکا قرار ندارد، در همان حال جمهوری اسلامی ایران را متهم به جدی نگرفتن مذاکرات کرد و مدعی شد ایران مذاکرات را جدی نگرفته است.
این مقام ارشد کاخ سفید ادعا کرد که ایران مذاکرات را جدی نگرفته و این مذاکرات فعلا در تمرکز و دستور آمریکا قرار ندارد.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی ملی آمریکا همچنین با طرح اتهامات همیشگی درباره برنامه هسته ای ایران و نزدیک شدن ایران به نقطه ادعایی گریز هسته ای مدعی شد جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده بر اینکه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نخواهد داد، تاکید کرده است.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۲۰ دی ماه با اذعان به رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار دولت بایدن به همراه شرکایش علیه جمهوری اسلامی ایران، در عین حال اظهار داشت که دیپلماسی در قبال ایران نمرده است.
این سخنگوی دولت بایدن در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره لفاظیهای مقامات کابینه جدید رژیم صهیونیستی و موضع دولت بایدن دراین خصوص گفت:آمریکا و اسرائیل در سطح استراتژیک مبنی بر اینکه ایران نباید هیچگاه به سلاح هستهای دست یابد، کاملا با یکدیگر اتفاق نظر دارند و همسو هستند.
سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن گفت که ما به صراحت نظرات مخالف خود را به اسرائیل میگوییم و آنها نیز نظر مخالف خود را به ما اطلاع میدهند.
این مقام آمریکایی اضافه کرد: ما معتقدیم که دیپلماسی همچنان موثرترین و بادوام ترین روشی است که به وسیله آن میشود از دسترسی ایران به سلاح هستهای به صورت کامل جلوگیری کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای مقامات آمریکایی در هفتهها و ماههای اخیر گفت: اما ایرانیها به صورت مکرر به یک توافق دیپلماتیک پشت کردهاند. از ماه سپتامبر تاکنون بازگشت به برجام در تمرکز آمریکا نبوده است.
پرایس سپس اذعان کرد: ما با شرکای اسرائیلی مبنی بر اینکه نباید هیچ گزینهای را از روی میز حذف کنیم، موافقیم.
در این هنگام خبرنگاری با اشاره به اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در جمع تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران که او را برای اعلام مرده بودن برجام و عدم مذاکره تحت فشار گذاشته بودند که بایدن در پاسخ گفته بود نمیتواند این را بگوید، خطاب به ند پرایس، با تفسیر خود از سخنان بایدن مدعی شد که شما با رئیس جمهور مخالفید که گفت بازگشتی به دیپلماسی وجود ندارد؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ تاکید کرد: رئیس جمهور ابدا نگفت که دیپلماسی مرده است بلکه به این امر اشاره میکند که ایرانیها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین بردهاند.
خبرنگاری از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسید، شما میگویید ایرانیها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین بردهاند و همچنین دیپلماسی گزینه ترجیحی در قبال ایران است، چگونه رئیس جمهور میخواهد به تعهد خود مبنی بر عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای دست یابد؟
ند پرایس به فشارهای اقتصادی آمریکا در سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ اشاره کرد و مدعی شد که فشارهای اقتصادی قابل توجه واشنگتن و متحدان غربیاش، ایران را به پای میز مذاکره آورد.
پرایس در عین حال به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری در دولت ترامپ اشاره و ادعا کرد که این سیاست زمانی کارآمد است که با همراهی سایر شرکا باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تهدید کرد تا زمانی که ایران رویکرد و مسیر خود را تغییر نداده، به فشارهای اقتصادی علیه ایران با شرکا ادامه خواهیم داد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز پیش از ند پرایس اعلام کرد: دولت آمریکا به صراحت اعلام کرده است که توافق هستهای با ایران در حال حاضر در اولویت نیست اما همچنان معتقد است که دیپلماسی بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است.
ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریمهای ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً درتاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت گرفت.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرداما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و همزمان با حوادث داخلی ایران، تمرکز خود را بر ناآرامی و اتهام استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین قرار داده است.
**نبنزیا: اوکراین به شرکت نظامی ویژه وابسته به ناتو تبدیل شده است
واسیلی نبزنیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد جمعه شب گفت که اوکراین به شرکت ویژه نظامی تحت حاکمیت ناتو تبدیل شده که آن را با سلاح تجهیز و تأمین مالی می کنند.
نبنزیا افزود:اوکراین این توهم را دارد که به علت کمکهای نظامی که از ناتو دریافت می کند، قادر خواهد بود که روسیه را شکست دهد.
وی اضافه کرد: در واقع اوکراین به یکی از شرکتهای مخصوص زیرمجموعه ناتو تبدیل شده است که کشورهای عضو آن را با سلاح و اطلاعات نظامی تجهیز می کنند که اهداف تعیین شده را مورد حمله قرار دهند.
نماینده روسیه افزود: واقعیت این است که ملت اوکراین درنتیجه این گونه اقدامات [ناتو] رنج می برند که کشورشان مجبور است که به نمایندگی از دیگران [با روسیه] بجنگند.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز به نقل از نبنزیا گزارش داد که وی اعلام کرد غرب واقعیتهای کلیدی را از مردم پنهان می کند، واقعیتهایی مبنی بر این که حملات روسیه که با سلاح نقطه زن صورت می گیرد، تنها نهادهای نظامی و بخش انرژی اوکراین را هدف قرار میدهد.
وی افزود: اما با این وجود سامانه دفاع هوایی اوکراین که تلاش دارند که موشک های روسیه را سرنگون کنند، در بیشتر مواقع در مناطق مسکونی که نقض قوانین حقوق بشر است، مستقر هستند.
نبنزیا همچنین اعلام کرد که از تابستان ۲۰۲۲ تاکنون، ۸۷ غیر نظامی از جمله چهار کودک در نتیجه انفجار مینهای لیبیستوک" جان خود را از دست دادهاند.
وی همچنین گفت: هیچ مفهوم نظامی مبنی بر مین گذاری خاک دشمن با مین های لیبیستوک وجود ندارد، جز این که این آسیب زدن عمدی به غیرنظامیان است.
**زلنسکی: باید برای دریافت تانکهای مدرن مبارزه کنیم
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین در واکنش به امتناع آلمان از ارسال تانکهای لئوپارد به کییف گفت که کشورش همچنان برای دریافت تسلیحات زرهی سنگین مبارزه خواهد کرد.
آمریکا و متحدانش جمعه در نشستی در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان نتوانستند برلین را برای ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین متقاعد کنند.
برلین همچنین به متحدانی که تانکهای لئوپارد ساخت آلمان را در اختیار دارند، اجازه نداد این تانکها را به اوکراین بدهند.
زلنسکی جمعه شب در پیامی ویدیویی گفت که نشست رامشتاین عزم اوکراین را قویتر میکند و یقین دارد متحدان اوکراین تا جایی که ممکن باشد از کییف حمایت خواهند کرد.
وی افزود: ما همچنان باید برای دریافت تانکهای مدرن مبارزه کنیم. اما هر روزی که سپری میشود، آشکارتر میشود که راه دیگری جز تصمیمگیری درباره [ارسال] تانک وجود ندارد.
به گزارش رسانهها، آلمان شرط کرده است در صورتی که آمریکا تانکهای خود را به اوکراین بفرستد برلین نیز تانکهای لئوپارد به کییف خواهد داد.
بوریس پیستوریوس وزیر دفاع جدید آلمان گفت اگر اجماعی میان متحدان ایجاد شود، برلین آماده است که بسرعت تانکهای خود را به اوکراین بفرستد.
در نشست گروه تماس دفاعی اوکراین که روز جمعه در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برگزار شد، وزیران دفاع و فرماندهان نظامی حدود ۵۰ کشور شرکت کردند.
آمریکا پیش از آغاز نشست رامشتاین اعلام کرد که یک بسته جدید ۲.۵ میلیارد دلاری از کمکهای تسلیحاتی به اوکراین خواهد داد که شامل نفربرهای زرهی استرایکر و خودروهای جنگی برادلی است.
**پنتاگون: هلند سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین میدهد
وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد هلند موشک ها و سامانه های دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا را به اوکراین اهدا خواهد کرد.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست وزرای دفاع کشورهای غربی در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان اعلام کرد که هلند موشکها و سامانههای دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا را به کییف اهدا خواهد کرد و قرار است به نظامیان اوکراینی برای استفاده از آنها آموزش دهد.
رئیس پنتاگون افزود: چندین کشور کمک های مالی مهمی به اوکراین ارائه کرده اند که به محافظت از آسمان، شهرها و شهروندان اوکراین کمک می کند.
لوید آستین تصریح کرد: فرانسه، آلمان و انگلیس نیز سیستم های دفاع هوایی به اوکراین اهدا کرده اند.
وی ادامه داد: کمک های نظامی به اوکراین همچنین شامل یک سامانه موشکی پاتریوت از سوی آلمان است و هلند نیز موشکها و سامانه پاتریوت را به اوکراین اهدا خواهد کرد و به نیروهای اوکراینی آموزش خواهد داد.
به گفته وزیر دفاع آمریکا، در همین حال، کانادا سیستم موسوم به ناسام و مهمات مربوط به آن را به اوکراین تحویل خواهد داد.
تلاش آمریکا و متحدانش برای متقاعد کردن آلمان به منظور موافقت با ارسال تانکهای لئوپارد به اوکراین شکست خورد.
گفتوگوهای رهبران نظامی آمریکا و متحدانش در پایگاه هوایی رامشتاین آلمان برای جلب موافقت برلین در زمینه ارسال این تانکها بدون دستیابی به توافقی در این زمینه پایان یافت.
دریافت تانک از جمله تانکهای لئوپارد یکی از خواستههای اصلی اوکراین برای ادامه جنگ با روسیه است. اما آلمان تاکید کرده است در صورتی که آمریکا تانکهای آبرامز خود را به اوکراین بفرستد برلین نیز آماده اتخاذ تصمیمی مشابه خواهد بود.
برلین همچنین تاکید کرده است که در صورت اجرای این شرط، به آن دسته از متحدانی که تانکهای لئوپارد ساخت آلمان را در اختیار دارند، اجازه خواهد داد تا این خودروهای نظامی را به کییف ارسال کنند.
**سیانان: رئیس سیا، اوکراین را از طرح روسیه در بهار مطلع کرده است
شبکه خبری سی ان ان آمریکا در گزارشی ادعا کرد که ویلیام برنز رئیس سازمان سیا در دیدار هفته گذشته خود با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، او را از طرح جنگی روسیه در فصل بهار مطلع کرده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا وابسته به حزب دموکرات ها روز جمعه به وقت محلی به نقل از یک مقام آمریکایی و دو منبع اوکراینی گزارش داد، ویلیام (بیل) برنز رییس سیا (سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا) هفته گذشته در کی یف، به ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در مورد پیش بینی های آمریکا در ارتباط با برنامهریزی جنگی روسیه در فصل بهار توضیح داده است.
سی ان ان ادعا کرد: این نشست محرمانه در حالی برگزار میشود که مقامات آمریکا از نزدیک یک حمله احتمالی روسیه در ماههای آینده را زیر نظر دارند.
دیدار برنز و زلنسکی همچنین درمیان مذاکرات پرتنش میان آمریکا و متحدان اروپاییاش بر سر ارسال تسلیحات پیشرفته و دوربرد به اوکراین انجام می شود.
یک مقام آمریکایی گفت: بیل برنز رئیس سیا به کی یف سفر کرد و در آنجا با همتایان اطلاعاتی خود و همچنین زلنسکی رئیسجمهور اوکراین دیدار کرد.
به گفته وی، برنز در این دیدار بر حمایت مستمر آمریکا از اوکراین در مقابل تجاوز روسیه تاکید کرد.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا روز جمعه پس از نشست وزرای دفاع کشورهای غربی در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان افزود: غرب تسلیحاتی به اوکراین ارائه می کند که درحال حاضر کی یف برای موفقیت در میدان نبرد به آنها نیاز دارد.
رئیس پنتاگون گفت: می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که اوکراین قابلیت لازم برای موفقیت در میدان نبرد را در اختیار دارد. فرصت ما از هم اکنون تا بهار است.
وزیر دفاع آمریکا در عین حال هشدار داد: این زمان زیادی نیست و ما باید توانایی های مناسب را جمع آوری کنیم.
این در حالی است که مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت که اوکراین در سال جاری موفق به بیرون راندن نیروهای روسیه از خاک خود نخواهد شد.
این مقام ارشد نظامی آمریکا در نشستی به میزبانی واشنگتن در آلمان با موضوع جنگ اوکراین به خبرنگاران گفت: "از نظر نظامی، من همچنان معتقدم که در سال جاری، بیرون راندن نظامی نیروهای روسیه از همه مناطق اشغالی در اوکراین بسیار بسیار دشوار خواهد بود."
پیش از این ، تارنمای خبری بیزینس اینسایدر به نقل از نویسنده کتاب «نبرد زندگی او» که از ۱۷ ژانویه در دسترس عموم قرار گرفته است، نوشت: بایدن به ویلیام (بیل) برنز رییس سیا (سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا) گفته بود تا جزئیات دقیق نقشه روسیه را با زلنسکی در میان بگذارد.
در این کتاب آمده است: جزئیاتی که برنز در اختیار زلنسکی قرار داد به قدری دقیق بود که میتوانست به نیروهای امنیتی وی در خنثی سازی دو برنامه ترور کمک کند. همچنین رییس سیا به خواست بایدن جزئیاتی از طرح اولیه روسیه برای حمله اوکراین را به رییسجمهوری این کشور ارائه کرده بود.
ویپل میگوید این اطلاعات موجب حیرت زلنسکی شد؛ اما در ادامه با اشاره به گفتوگویی که با برنز داشته در این کتاب سعی در توصیف خطری دارد که رییسجمهوری اوکراین با نادیده گرفتن هشدارهای آمریکا پذیرفته است.
وی در این کتاب توضیح میدهد که نقشه روسیه با حمله به فرودگاه آنتونوف در شمال کییف آغاز میشود و سپس از فرودگاه به عنوان پایگاهی برای حمله به کییف استفاده میکند.
آمریکا از زمان آغاز جنگ در اوکراین که نزدیک به یک سال از آن میگذرد، یک شریک مهم برای اوکراین بوده است.
کییف از فوریه گذشته تاکنون، میلیاردها دلار کمکهای امنیتی و نظامی از واشنگتن و متحدانش در اروپا و جهان دریافت کرده است.
**هلند ۴۰۰ نیروی اوکراین را آموزش نظامی می دهد
"کاجسا اولنگرن" وزیر دفاع هلند گفت که آمستردام قصد دارد امسال ۴۰۰ سرباز اوکراینی دیگر را تحت مأموریت آموزشی اینترفلکس انگلیس آموزش دهد.
اولنگرن در نامه ای به مجلس نمایندگان هلند گفت: بین ژانویه و آوریل سال جاری، حدود ۶۵ تفنگدار هلندی دو دسته از ۲۰۰ سرباز اوکراینی را آموزش خواهند داد.
وی همچنین از تصمیم دولت برای ارسال دو سامانه دفاع هوایی پاتریوت و مهمات به کی یف خبر داد.
اولنگرن در ادامه افزود: هلند در یک پروژه همکاری با آمریکا و آلمان برای تامین سامانههای دفاع هوایی پاتریوت از جمله مهمات، آموزش و نگهداری اوکراین مشارکت دارد و این به معنای آن است که هلند دو پرتابگر و تعدادی موشک به (اوکراین) خواهد داد.
هلند در سال گذشته برای آموزش سربازان اوکراینی به برنامه Interflex انگلیس پیوست. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ پرسنل نظامی هلندی در این آموزش شرکت می کنند.
مقامات هلندی در ماه دسامبر سال گذشته از تخصیص ۲.۵ میلیارد یورو (۲.۷ میلیارد دلار) کمک به اوکراین در سال ۲۰۲۳ خبر دادند.
**سودان: شمار کشتههای اعتراضات به ۱۲۳ نفر رسید
گزارش منابع سودانی که جمعه شب منتشر شد، حکایت از آن دارد که مجموع کشتههای اعتراضات این کشور در اعتراض به حکومت نظامیان به ۱۲۳ نفر رسیده است.
روزنماه "سودان تریبون" در این باره نوشت که بیشتر کشتهها از شهر خارطوم؛ پایتخت سودان هستند.
این گزارش درحالی منتشر می شود که عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیتی پیشتر اعلام کرد که نیروها مسلح به روزی امیدوار است که دولت منتخب سودان زمام کارها را در دست گیرد و این مسأله با توافق و برگزاری انتخابات و نه برگزاری اعتراضات امکان پذیر است.
سودان در چندین شهر و استان به درخواست نیروهای سیاسی مخالف اقدامات البرهان و از اکتبر ۲۰۲۱ (مهر/آبان ۱۴۰۰) اعتراض دارند.
اقدامات ابرهان شامل تشکیل دوباره شورای حاکمیتی، بازداشت شماری از مقامات، سرنگونی دولت غیرنظامی "عبدالله حمدوک" نخست وزیر و حبس خانگی وی قبل از بازگشت دوباره وی به قدرت در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) است.
هرچند حمدوک ذوم ژانویه ۲۰۲۲ (دی ماه ۱۴۰۰) به دنبال اعتراضات گسترده که علیه توافق سیاسی وی با البرهان صورت گرفت، از نخست وزیری استعفا کرد.
درحالی که بسیاری از احزاب سیاسی تأثیرگذار در سودان تا آرام نشدن اوضاع امنیتی و سیاسی کشور، مخالف برگزاری هرگونه انتخاباتی هستند، البرهان خواستار برگزاری انتخابات در ژوئیه (تیر/ مرداد ۱۴۰۲) است.
**سازمان تجارت جهانی خواستار قیمت گذاری جهانی کربن شد
"نگوزی اکنجو" مدیرکل سازمان تجارت جهانی گفت که اتخاذ یک طرح جهانی قیمتگذاری کربن میتواند به کشورها کمک کند زنجیرههای تامین را ساده کرده و نگرانیهای مربوط به رقابت را کاهش دهند.
نگوزی اوکونجو مدیر کل سازمان تجارت جهانی در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت: یک چارچوب قیمت گذاری مشترک جهانی کربن بهترین وجه اطمینان را برای کسب و کارها و قابلیت پیش بینی را برای کشورهای در حال توسعه فراهم می کند.
اوکونجو در ادامه افزود: امروزه حداقل ۷۰ قیمتگذاری متفاوت کربن در سراسر جهان وجود دارد که این ناهماهنگی در نهایت مانع از کربن زدایی تجارت و زنجیره تامین می شود.
اوکونجو همچنین خاطر نشان کرد: سازمان تجارت جهانی همکاری خود با بانک جهانی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و صندوق بینالمللی پول را برای سادهسازی قیمتگذاری کربن آغاز کرده است.
مدیر کل سازمان تجارت جهانی گفت: کربن زدایی تجارت جهانی و زنجیره تامین باید به گونه ای اتفاق بیفتد که هیچ کس از این مسیر جا نماند.
**کارشناسان سازمان ملل: فروپاشی نظام قضایی افغانستان فاجعه بار است
کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که فروپاشی حاکمیت قانون و نظام قضایی مستقل در افغانستان «فاجعهای حقوق بشری» است.
مارگارت ساترتویت و ریچارد بنت گزارشگران ویژه سازمان ملل جمعه در بیانیهای اعلام کردند: امنیت وکلا، قضات، دادستانها و سایر بازیگران نظام قضایی افغانستان با خطرات جدی مواجه است.
آنها گفتند که وکلای افغانستان خصوصا وکلای زن جان خود را برای حفظ حاکمیت قانون به خطر میاندازند.
کارشناسان سازمان ملل نسبت به «اخراج گسترده زنان از نظام قضایی افغانستان عمیقا ابراز نگرانی کرده» و خواستار «حمایت فوری» جامعه بینالمللی شدند.
آنها گفتند که طالبان در یک «تبعیض آشکار» تلاش کرده است تا همه زنان را از مشارکت در نظامی قضایی حذف کند.
تاکنون بیش از ۲۵۰ قاضی زن و صدها وکیل و دادستان زن از سمتهای خود برکنار شدهاند.
گزارشگران ویژه سازمان ملل گفتند: بسیاری از قضات زن یا کشور را ترک کردهاند یا به خفا رفتهاند.
ساترتویت و بنت یادآور شدند که دادستانها «بطور سیستماتیک به حاشیه رانده شدهاند» و اقدامات قبلی و تلاشها آن برای تحت پیگرد قرار دادن طالبان در دولتهای پیشین، آنها را در معرض «خطر شدید» قرار داده است.
به گفته گزارشگران ویژه سازمان ملل، طبق گزارشها دهها دادستان که اغلب آنها مرد بودند، توسط افراد ناشناس در کابل و سایر ولایتها کشته شدهاند و بسیاری دیگر نیز مخفی شدهاند.
آنها از طالبان خواستند تا رویکرد آزاردهنده خود از جمله اخراج زنان از نظامی قضایی را «فوری تغییر» داده و از جان افرادی که در سیستم حقوقی فعالیت میکنند، تضمین کند.
**تلآویو و عربستان نزدیکترین شریک آمریکا در خاورمیانه/ آیا بی بی موفق به روابط با ریاض می شود؟
بنیامین نتانیاهو با کابینه افراطی مورد مخالف گروههای مختلف به مصدر قدرت بازگشت تا با رویکرد جدید در حوزه سیاست خارجی، عادی سازی روابط با کشورهای عربی در راس آن ریاض را دنبال کند، هدفی که کارشناسان آن را بلندپروازانه و نزدیکی غیرقابل تصور دو شریک بسیار نزدیک آمریکا در خاورمیانه می دانند.
المانیتور در گزارشی به قلم الیزابت هاگدورن می نویسد : بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به دنبال روابط دیپلماتیک کامل با عربستان است، اما بعید به نظر می رسد که ریاض عادی سازی را در آینده نزدیک بپذیرد.
دفتر نخست وزیری تل آویو اعلام کرد که در دیدار روز پنجشنبه نتانیاهو با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، تعمیق " پیمان ابراهیم "با تاکید بر پیشرفت در مورد عربستان سعودی" در دستور کار قرار گرفت وآنتونی بلینکن وزیر خارجه واشنگتن نیز احتمالاً در سفر آتی به سرزمین های اشغالی در اواخر این ماه به توافقات عادی سازی منطقه ای خواهد پرداخت.
دولت بایدن تلاش کرده است تا بر اساس توافقهای عادی سازی روابط منعقد شده در دوران دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، که روابط دیپلماتیک رسمی بین اسرائیل و امارات متحده عربی، مراکش، بحرین و سودان ایجاد کرد، این طرح را دنبال کند.
دن شاپیرو، یکی از اعضای برجسته شورای آتلانتیک و سفیر سابق ایالات متحده در اسرائیل، گفت: «این مساله ( عادی سازی روابط ) زمانی یک امکان واقع بینانه است که منافع همه طرفها را تامین کند.
سفر سالیوان به سرمین اشغالی اندکی پس از انتخاب راستگراترین دولت تاریخ تل آویو صورت میگیرد که اعضای افراطی ناسیونالیست آن از گسترش وسیع شهرکهای یهودی در کرانه باختری و تغییر وضعیت موجود در اماکن مقدس اورشلیم حمایت کردهاند.
شاپیرو گفت: «هر یک از این گامها برای سعودیها و شاید سایر کشورهای عربی در شرایطی که در حال حرکت برای عادیسازی یا تعمیق روابط خود با اسرائیل هستند، دشوار خواهد بود».
عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل یک پیشرفت دیپلماتیک خواهد بود، اگرچه دو طرف که به گفته این نویسنده دارای دشمن مشترکی در ایران هستند، روابط امنیتی مخفیانه ای دارند که به دهه ۱۹۶۰ باز می گردد.
در سالهای اخیر، عربستان سعودی گامهای روبه جلو و عملی برای ایجاد روابط پشت پرده با اسرائیل برداشته است که از جمله می توان از باز کردن حریم هوایی ریاض به روی پروازهای تجاری اسرائیل در ماه ژوئیه نام برد و جو بایدن در تابستان امسال از شهر ساحلی جده عربستان بازدید کرد و جو بایدن اولین رئیس جمهور آمریکا بود که مستقیماً از اسرائیل به آنجا سفر کرد.
این رابطه از جهات دیگری رو به جلو بوده است. در ماه اکتبر، رئیس یکی از بزرگترین بانک های اسرائیل در یک مجمع تجاری در ریاض شرکت کرد. در همان ماه، یک ورزشکار اسرائیلی برای اولین بار در عربستان سعودی مسابقه داد. در ماه مه گذشته، دهها کارآفرین و بازرگان اسرائیلی برای گفت و گو با گروههای سرمایهگذاری محلی به عربستان سعودی رفتند.
همچنین نتانیاهو در یک برنامه تلویزیونی ، برنامه عادی سازی را مطرح کرد و چشم انداز سیاست خارجی خود را برای "صلح تاریخی واقعاً قابل توجه با عربستان سعودی" توصیف کرد.
علیرغم فشار نتانیاهو، کارشناسان می گویند تا زمانی که ملک سلمان پادشاه عربستان بر تخت سلطنت باقی بماند، عادی سازی روابط بعید است. پادشاه سالخورده، اگرچه امروزه کمتر در تصمیمگیری تأثیرگذار است، اما همچنان میتواند عادیسازی را وتو کند. او مدتهاست که از ابتکار صلح عربی در سال ۲۰۰۲ دفاع میکند که خواستار به رسمیت شناختن آن تنها در ازای تشکیل کشور فلسطین و خروج کامل اسرائیل از سرزمینهای فلسطینی اشغال شده از سال ۱۹۶۷ است.
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، این موضع را این هفته تکرار کرد و به بلومبرگ گفت که در صورتی که عربستان سعودی روابط خود را با اسرائیل عادی کند، توافق برای تشکیل کشور فلسطین پیش شرط خواهد بود.
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور و وارث تاج و تخت بالقوه این کشور خلیج فارس، از اسرائیل به عنوان «همپیمان بالقوه با منافع زیادی که میتوانیم با هم دنبال کنیم» یاد کرده است.
یاسمین فاروق کارشناس بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی، گفت که شاهزاده محمد میداند که در صورت عادیسازی عربستان سعودی، سایر کشورهای عربی و اسلامی نیز از آن پیروی خواهند کرد، که این امر باعث میشود تا [عربستان سعودی] خواهان بازگشتی باشد که برای آنها مفید باشد و واکنش های احتمالی را جبران کند.»
او گفت که تل آویو می تواند یک قدم کوتاه از تشکیل کشور فلسطین را بپذیرد، بویژه اگر با نوعی همکاری امنیتی رسمی با ایالات متحده همراه باشد.
فاروق افزود: "او می تواند ببیند که اسرائیلی ها و آمریکایی ها چقدر می خواهند این اتفاق بیفتد، بنابراین او می تواند صبر کند."
وی گفت: عادی سازی با اسرائیل می تواند انتقادات عربستان سعودی را در واشنگتن و دیگر پایتخت های غربی، جایی که جایگاه این کشور به دلیل قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار واشنگتن پست، کمپین بمب گذاری در یمن و مسائل متعدد حقوق بشری خدشه دار شده است، کاهش دهد. روابط با ایالات متحده در ماه اکتبر پس از اینکه ائتلاف اوپک پلاس به رهبری عربستان سعودی تولید نفت را کاهش داد، با وجود نگرانی های ایالات متحده مبنی بر اینکه کاهش عرضه باعث افزایش قیمت ها می شود، بیشتر تیره شد.
بروس ریدل، کارشناس موسسه بروکینگز در امور عربستان سعودی و تحلیلگر سابق سیا، می گوید که عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل در زمانی که بایدن هنوز بر سر کار است بعید است و اگر آنها میخواستند این کار را انجام دهند، در دوره ترامپ رخ میداد.
https://irna.ir/xjLxRb
**پلیس انگلیس نخستوزیر را جریمه کرد
پلیس انگلیس ریشی سوناک نخست وزیر این کشور را به دلیل نبستن کمربند در حین رانندگی جریمه کرده است.
وی در زمان ارتکاب این تخلف در حال فیلم گرفتن برای انتشار در شبکههای اجتماعی بود.
یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس جمعه گفت که سوناک «اشتباه خود را کاملا میپذیرد» و جریمه را پرداخت میکند.
در انگلیس جریمه نبستن کمربند تا ۵۰۰ پوند جریمه دارد. این دومین باری است که سوناک در دوره حضورش در دولت جریمه میشود.
وی در ماه اوت گذشته زمانی که وزیر دارایی بود، جریمه شده بود.
**مجارستان درباره کمک نظامی به اوکراین تصمیم نگرفته است
وزارت خارجه مجارستان اعلام کرد که این کشور هنوز برای ارائه کمکهای نظامی بیشتر به اوکراین اتخاذ نکرده است.
دفتر وزیر خارجه مجارستان اعلام کرد: هنوز تصمیمی درباره کمک بیشتر به اوکراین در چارچوب «تسهیلات صلح اروپایی» اتخاذ نشده است. این موضوع در دستور کار جلسه آتی شورای روابط خارجی اروپا در روز دوشنبه گنجانده شده است.
رادیو RMF پیشتر به به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که مجارستان مانع از تصویب هفتمین بسته کمکی اروپا به اوکراین شده است.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا قصد دارد مجارستان را برای موافقت با این بسته تحت فشار قرار دهد.
به گفته منابع آگاه، در صورتی که مخالفت مجارستان ادامه پیدا کند سایر اعضای اتحادیه اروپا بدون مشارکت مجارستان کمکهای جدید به اوکراین را تصویب خواهند کرد.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان پیشتر گفته بود که پایان جنگ روسیه و اوکراین به سیاستهای ارسال سلاح واشنگتن به کییف بستگی دارد.
وی تاکید کرد که اوکراین فقط تا زمانی میتواند بجنگد که ایالات متحده با پول و سلاح از آن حمایت کند. در واقع صلح زمانی ممکن خواهد شد که آمریکا از ارسال سلاح به اوکراین خودداری کند.
از زمان آغاز درگیری در اوکراین در اواخر فوریه، واشنگتن میلیاردها دلار کمک نظامی و مالی و همچنین اطلاعات نظامی به کیف ارسال کرده است.
https://irna.ir/xjLxRC
**کشته شدن سرکرده خطرناک داعش در مرز سوریه با اردن
منابع خبری امروز شنبه از کشته شدن یک سرکرده خطرناک گروه تروریستی داعش و همدستانش در نزدیک مرز سوریه با اردن خبر دادند.
یک امنیتی منبع سوری به خبرگزاری اسپوتنیک در استان درعا در سوریه گفت: گروهی از نیروهای امنیتی سوریه موفق شدند که در یک عملیات برق آسا یک سرکرده خطرناک داعش را به همراه دو همدستش در محله شمالی شهرک المزیریب در ریف غربی استان درعا به هلاکت برسانند.
این منبع امنیتی افزود: در این عملیات «محمد علی الشاغوری» ملقب به ابوعمر الشاغوری از سرکردگان باقی مانده داعش کشته شد. این فرد مسئول عملیات های ترور و حملات در ریف غربی استان درعا بود.
به گفته این منبع، در این عملیات احمد خالد المصری و محسن زیتاوی دو همدست الشاغوری کشته شدند و مقادیر سلاح و مهمات ضبط شد.
شهرک المزیریب در استان درعا در شمال غربی سوریه و در سه کیلومتری مرز با اردن قرار دارد.
**لبنان گرفتار گره کور
از تاریخ هشتم آبانماه که "میشل عون منصب ریاست جمهوری لبنان را ترک کرد (و حتی پیش از آن)، جریان های لبنان تلاش های خود را برای تعیین رییس جمهور جدید شروع کردند، ولی تاکنون به نتیجه ای نرسیده اند و بازیگران خارجی نیز توجهی به این حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود می باشند.
پنجشنبه گذشته در حالی یازدهمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور برگزار شد که هیچگونه توافقی میان فراکسیونهای مختلف پارلمانی صورت نگرفت و این گره کور همچنان بسته باقی ماند.
جلسه پالمان ۱۲۸ نفره لبنان در پنجشنبه گذشته در حالی تشکیل شد که فقط ۱۱۰ نماینده این پارلمان حضور داشتند و "نبیه بری"، رئیس پارلمان این کشور دور دوم جلسه انتخاب رئیس جمهوری را بعد از عدم رسیدن به حد نصاب لغو کرد.
منابع لبنانی اعلام کرده اند که هیچ تغییری در مواضع و رایگیری فراکسیونهای پارلمانی لبنان دیده نمیشود و چشم انداز حل بحران ریاستجمهوری لبنان در آیندهای قابل پیشبینی همچنان بسته است، اما هر لحظه که شرایط مهیا باشد، انتظار راه حل وجود دارد.
در سایه عدم وجود هیچ چشماندازی برای انتخاب رئیس جمهور لبنان، هفته گذشته "نجیب میقاتی" نخست وزیر موقت لبنان نیز هم مجددا برای برگزاری جلسه شورای وزیران این کشور فراخوان داده بود که این مساله نیز انجام نشد.
یک منبع آگاه در این زمینه به روزنامه الدیار گفت که میقاتی قصد داشت برای تشکیل جلسه دولت در روز دوشنبه یا سه شنبه (گذشته) دعوت کند، اما بنا به دلایلی که قصد اعلام آن را ندارد، این نشست را به تعویق انداخت.
از طرف دیگر منابع لبنانی در گفتگو با الدیار اعلام کردند که شخصیتها و احزاب سیاسی لبنان در تلاش برای ازسرگیری روابط میان جریان آزاد ملی و حزبالله و برگزاری دوباره جلسات میان آنها هستند تا مناسبات بین دو طرف را به فضایی مثبت برگردانند. به ویژه اینکه روابط بین حزبالله و جریان آزاد ملی قطع نشده و به دلیل اختلاف نظر در پروندههایی مانند ریاستجمهوری و تشکیل جلسات شورای وزیران، این مناسبات تا حدی متزلزل گشته است.
دفتر رسانهای "میشل عون" رئیس جمهوری سابق لبنان در این زمینه اعلام کرده که تفاهم میان جریان آزاد ملی و حزبالله وابسته به تصمیم رهبری دو حزب است. ممکن است گاهی دو طرف احساس کنند که در برخی مفاد توافق خود نیاز به بازبینی و تجدید نظر دارند و این کاملا طبیعی بوده و شکی نیست که این کار را خواهند کرد.
در همین گیر و دار بود که دبیرکل سازمان ملل در نامهای اعلام کرد که لبنان و پنج کشور دیگر نتوانسته اند بدهی خود به بودجه عملیاتی سازمان ملل را پرداخت کنند و جزو شش کشوری هستند که حق رای خود را در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی از دست دادهاند.
بر اساس منشور سازمان ملل، اعضایی که پرداخت معوقه آنها برابر یا بیشتر از میزان مشارکت آنها در دو سال گذشته باشد، حق رای خود را از دست می دهند.
تلاش حزب الله برای رفع مشکلات لبنان/ اخلال بازیگران خارجی
حزب الله در روزهای اخیر دوباره به تلاش های خود برای رفع گره انتخاب ریاست جمهوری ادامه داده ولی آن جنبش نیز به دلیل عدم همراهی جریان آزاد ملی لبنان به رهبری "جبران باسیل" (داماد میشل عون) به نتیجه ای تاکنون نرسیده است.
سید "حسن نصرالله" دبیرکل حزب الله پنجشنبه گذشته طی سخنانی با بررسی مشکلات موجود در لبنان گفت که باید هم اکنون بر فشارهای اقتصادی و تحریمهایی که علیه لبنان اعمال میشود تمرکز کرد.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت که نسخه سوم طرح آمریکا برای منطقه مبتنی بر تشدید محاصره و تحریمهای اقتصادی است و نباید چشم اندازی اقتصادی را بر اساس محاسبات سیاسی اشتباه از جمله اینکه در منطقه راه حل وجود خواهد داشت، ترسیم کرد؛ بلکه به گفته وی، باید این چشم انداز اقتصادی بر این اساس شکل گیرد که در سایه نزاع با دشمن اسرائیلی و وجود این رژیم، منطقه روی خوش ثبات را نخواهد دید.
وی با بیان اینکه هیچ بحثی و مناقشهای درباره وجود منابع عظیم در دریای مدیترانه و اینکه این منابع برای دنیا اولویت دارد، نیست، گفت که «حتما و بدون شک و قاطعانه میتوان گفت که بر اساس تحقیقات، در خشکی (لبنان) نفت وجود دارد و آنچه باعث توقف همه تلاش های سابق در این کشور شده است، سیاست است».
نصرالله در ادامه به مشکلات مهاجران و لبنانیهای مقیم خارج اشاره کرد و گفت که این شهروندان در معرض خطر و تهاجم آمریکا آن هم از طریق قرار دادن اسامی تاجران و کارآفرینان در لیستهای تروریسم به بهانههای ظالمانه قرار دارند.
وی گریزی نیز به خلأ در ریاست جمهوری لبنان زد و تصریح کرد که «ما به قدرت سیاسی و دولت شجاعی نیاز داریم که مواضعی اتخاذ کند و مقاومت کند و به چالش بکشد و تصمیمات شجاعانه و جسورانه بگیرد. ما نیازمند دولتی هستیم که مسئولان آن منافع عمومی را بر منافع شخصی ترجیح دهند و با فشارها به مقابله بپردازند. دولتی که بتواند شجاعت حرکت و استقلال در تصمیم گیری را داشته باشد».
در شرایطی که لبنانیها با پایان سال ۲۰۲۲ و آغاز سال جدید میلادی هنوز هیچ اقدام داخلی برای پیشرفت پرونده ریاستجمهوری انجام ندادهاند و این پرونده در وضعیت عقبگرد قرار دارد، سیگنالها و شواهد موجود نشان میدهد که بازیگران خارجی که مسئولان لبنانی برای حل بحران سیاسی روی آنها حساب باز کرده بودند نیز توجهی به پرونده این کشور ندارند.
منابع آگاه از فضای سیاسی لبنان اعلام کردند که علاوه بر تنشهای داخلی، بازیگران خارجی که در پرونده ریاستجمهوری این کشور مداخله دارند نیز دچار اختلاف شدهاند و به دلیل عدم تفاهم میان آمریکا و فرانسه با عربستان، امکان رسیدن به راهکار در این زمینه دشوار است.
منابع سیاسی لبنان اعلام کرده اند که در این میان عربستان به عنوان یکی از بازیگران خارجی اصلی در عرصه لبنان نه تنها همکاری برای حل بحران سیاسی لبنان را رد میکند، بلکه به نقشآفرینی دیگر کشورهای عربی همچون قطر در این کشور نیز معترض است. در این زمینه مقامات فرانسوی از مقامات سعودی شنیدند که عربستان نسبت به نقش قطر در لبنان موضع منفی دارد و صراحتا نارضایتی خود را از اقدامات دوحه در چارچوب استقبال از مقامات لبنانی و تلاش برای انتخاب رئیس جمهور این کشور اعلام کرده است.
دخالت اروپا در مسایل قضایی لبنان
در سایه ناتوانی آشکار دستگاه قضایی لبنان در مدیریت پروندههای حساس این کشور، هیئتهای قضایی اروپا نیز تحرکات خود را برای نفوذ مستقیم در این پروندهها که مهمترین آنها انفجار بندر بیروت است، آغاز کردهاند.
در حالی که به گفته رسانههای لبنانی هیئتهای قضایی اروپا برای پیگیری پروندههایی چون فساد مالی در بانک مرکزی لبنان و رئیس آن "ریاض سلامه" از چند روز گذشته اقدامات خود را در بیروت آغاز کردهاند، مقامات سیاسی لبنان از ورود یک خبرنگار فرانسوی به لبنان خبر دادند که خواستار ملاقات با مسئولان قضایی مربوطه در پرونده انفجار بندر بیروت شده است.
روزنامه الاخبار در این باره به نقل از منابع آگاه گزارش داده که این خبرنگار فرانسوی به وزارت خارجه و وزارت دادگستری لبنان رفته و با آنها درباره سفر ۲ قاضی فرانسوی به بیروت که یکی از آنها "نیکولا اوبرتین" است صحبت و اعلام کرده که احتمالا یک کارشناس جنائی از پلیس فرانسه نیز در هیئتی که این کشور به لبنان اعزام میکند، حضور داشته باشد.
منابع قضایی لبنان در این زمینه اعلام کردند که "طارق البیطار" قاضی پرونده انفجار بیروت به درخواست فرانسویها برای شفافسازی تحقیقات این پرونده پاسخ نداده و از آنجایی که درحال حاضر دعوای قضایی علیه البیطار در لبنان وجود دارد و شورای عالی قضایی این کشور موفق به یافتن راهکار قانونی جهت ادامه رسیدگی به پرونده انفجار بیروت یا تعیین یک قاضی "علی البدل" برای این پرونده نشده، هیئت فرانسوی نمیتواند با طارق البیطار دیدار کند.
این منابع همچنین تاکید کردند که قاضی دیگری نیز در لبنان برای این پرونده وجود ندارد که بتواند با هیئت فرانسه همکاری کند. همچنین قانون لبنان مانع از کشف اطلاعات محرمانه ویژه تحقیقات میشود و اگر مقامات اروپایی قصد کمک دارند باید اسناد و اطلاعاتی که به آن دست یافتهاند را در اختیار قوه قضاییه لبنان قرار دهند. بنابراین هیچ توجیهی وجود ندارد که به آنها اجازه بازبینی روند تحقیقات قضایی در پرونده انفجار بیروت را بدهد.
از طرف دیگر یک هیئت قضایی از آلمان نیز چند روز قبل به دادگاه تجدید نظر لبنان در کاخ دادگستری این کشور رفته و با قاضی "غسان عویدات" و سایر قضات برای تکمیل تحقیقات در مورد پروندههای فساد و پولشویی که ریاض سلامه و نزدیکانش در آن متهم هستند، صحبت کرد.
پیشتر رسانههای لبنانی به نقل از یک منبع قضایی در این کشور اعلام کردند که طی روزهای آینده هیئتی قضایی از فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ و انگلیس برای بازجویی از رئیس بانک مرکزی لبنان و پیگیری پروندههای فساد وی وارد بیروت خواهند شد.
این اقدام اتحادیه اروپا موجب ناراحتی و نگرانی مقامات قضایی و سیاسی لبنان شده و این رفتار اروپاییها را توهینآمیز و نقض حاکمیت لبنان دانستند؛ چرا که آنها بدون هماهنگی با قوه قضاییه لبنان هیئت مذکور را آماده سفر به بیروت کرده و تنها به لبنانیها اطلاع دادهاند که این سفر انجام خواهد شد؛ بدون اینکه نظر مقامات مربوطه در این کشور را بخواهند.
به گفته منابع آگاه، پروژه خطرناکی که در این زمینه برای لبنانیها طراحی و هشدارهای زیادی درباره آن مطرح شده، مربوط به تحرکات گام به گام غرب برای سیطره بر نهادهای حساس و حاکمیتی لبنان است. به ویژه اینکه از سال ۲۰۱۹ تاکنون که نقطه اوج بحران اقتصادی، مالی و سیاسی در لبنان محسوب میشود، مسئولان این کشور تقریبا هیچ گامی برای رسیدگی به وضعیت موجود یا پروندههای حساسی چون تحقیقات جنایی در بانک مرکزی و انفجار بندر بیروت انجام ندادهاند.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که اگر اروپایی ها عرضه داشتند مشکلات اقتصادی به ویژه مساله سوخت خود را حل می کردند تا مردم آن کشورها در اعتراض به آن مشکلات به خیابان ها نمی آمدند و باید بدانند مردم لبنان نیاز به قیم ندارند.
مساله بعدی این که جریان های لبنان باید بدانند که هیچ کس دل سوزتر از مردم لبنان برای لبنانی ها نیست و کشورهای عربی و غربی هیچگاه دل سوز مردم لبنان نبوده اند و آنها فقط به دنبال تامین منافع خود و رژیم صهیونیستی هستند.
همانگونه که حزب الله در دو جنگ ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ و همچنین در موضوع توافق مرزی پنجم آبانماه میان بیروت و تل آویو ثابت کرد، تنها با مقاومت و وحدت و نگاه ملی می توان بر ارتش تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی پیروز شد، جریان های لبنانی هم اکنون نیز می توانند با وحدت و نگاه ملی بر دیگر مشکلات لبنان نیز غلبه کنند و مشکلات خود را سر و سامان دهند.
**سیاستمدار فرانسوی: آمریکا میخواهد در اروپا جنگ جهانی رخ دهد
چهره سیاسی و موسس حزب «میهنپرستان» فرانسه در توئیتی هشدار داد که آمریکاییها میخواهند در اروپا جنگ جهانی رخ دهد.
فلوریان فیلیپو (Florian Philippot) از چهرههای سیاسی فرانسه روز گذشته در توئیتی نوشت: تحت فشار شاهینهای آمریکایی، کشورهای اتحادیه اروپا در مورد تحویل تسلیحات هر چه سنگینتر به (ولودیمیر) زلنسکی (رئیس جمهوری اوکراین) کاملا به هذیانگویی افتادهاند.
وی افزود، حتی ممکن است امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه تانکهای لکلر را اهدا کند!
آامایکس-۵۶ لِکلِر (AMX-۵۶ Leclerc) یک تانک اصلی میدان نبرد فرانسوی و ساخت شرکت ژیات (GIAT) و نکستر (Nexter) کنونی است. این تانک تاکنون در جنگهای کوزوو در اختیار ناتو و در لبنان در اختیار نیروهای سازمان ملل قرار گرفته است.
فیلیپو که فعالیت بهعنوان یکی از چهرههای حزب راست افراطی جبههملی را در کارنامه خود دارد و با این حال امروز با گرایش «سوسیالیست حاکمیتخواه» بنیانگذار حزب «میهنپرستان» است، توئیت خود را با این عبارت پایان داد: شاهینهای آمریکایی میخواهند جنگ جهانی در اروپا به وقوع بپیوندد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پس از بارها انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو از گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده اش در حالی به یک سالگی نزدیک میشود که نگرانیهای جدی در مورد انبار سلاح اروپا که محتوای آن به سمت اوکراین روان شده است، وجود دارد. همچنان که ارسال روز افزون سلاح به اوکراین دورنمای پایان درگیری را تیره و تارتر از گذشته میکند.
چندی پیش ژنرال کریستف گومار (Christophe Gomart) رئیس سابق اطلاعات نظامی فرانسه در گفتوگو با رادیو «اروپ۱» در مورد خلع سلاح کشورش در نتیجه کمکهای نظامی به اوکراین هشدار داد.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز دو ماه پیش اذعان کرد که این اتحادیه با کمک تسلیحاتی به اوکراین برای استفاده در جنگ با روسیه، ذخایر نظامی خود را تخلیه کرده است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وبلاگ خود نوشت: این جنگ همچنین زنگ بیدارباش برای همه ما در مورد تواناییهای نظامی خودمان بوده است. ما به اوکراین سلاح دادیم، اما با این کار متوجه شدیم که ذخایر نظامی ما تمام شده است.
چندی پیش خبرگزاری بلومبرگ در مورد این نگرانی نوشت: متحدان اوکراین از آغاز جنگ میلیاردها دلار سلاح، مهمات و تجهیزات برای این کشورِ واقع در اروپای شرقی ارسال کردهاند. این موضوع انبارهای اسلحه را تحت فشار قرار داده است.
**تلاش واشنگتن برای انتقال تسلیحات از آمریکای لاتین به اوکراین و هشدار روسیه
سخنگوی کرملین گفت، روسیه از نزدیک، تلاشهای آمریکا برای متقاعد کردن کشورهای آمریکای لاتین برای انتقال تسلیحات روسی به اوکراین را زیر نظر خواهد داشت.
دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه با تاکید بر تلاشهای آمریکا برای متقاعد کردن کشورهای آمریکای لاتین برای ارسال تسلیحات روسی به اوکراین اطمینان داد کرملین این وضعیت را از نزدیک زیر نظر خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در اینجا (در نظر گرفتن) محدودیتهای قانونی و حقوقی مربوط به عرضه به کشورهای ثالث بسیار مهم است. زیرا هر گونه تحویل، مشمول تعهدات خاصی از سوی کشورهایی است که تولیدات نظامی (روسی) را دریافت میکنند.
پسکوف همچنین یادآور شد که ارسال تسلیحات غربی به هیچ وجه شکل اساسی درگیری را تغییر نخواهد داد، بلکه این مسئله، مشکلاتی را برای اوکراین و مردم آن ایجاد خواهد کرد.
لائورا ریچاردسون، رئیس فرماندهی جنوب آمریکا به تازگی در گفتوگو با اندیشکده شورای آتلانتیک اعلام کرد، ایالات متحده با ۹ کشور آمریکای لاتین در مورد انتقال تسلیحات روسیه به اوکراین در ازای محصولات نظامی آمریکایی همکاری میکند.
این مقام آمریکایی خاطر نشان کرد کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه روابط تاریخی با روسیه دارند، با این حال، شش کشور دیگر آمریکای لاتین نیز دارای تسلیحات روسی هستند.
سخنگوی کرملین با تاکید بر اینکه مسکو امید چندانی به بهبود روابط با واشنگتن در آینده نزدیک ندارد، خاطرنشان کرد، روابط دو کشور در دوران ریاست جمهوری جو بایدن به شدت بدتر شده است. وی افزود: متاسفانه روابط دوجانبه اکنون در پایینترین سطح خود قرار دارد.
پسکوف گفت که برای حل مناقشه اوکراین، غرب باید شرایط را به پایان سال ۲۰۲۱ بازگرداند، زمانی که روسیه پیشنهاد داد تا درباره نگرانیهای خود صحبت کند.
کدام کشورهای آمریکای لاتین، سلاحهای روسی در اختیار دارند؟
بر اساس اطلاعات موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI)، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، هشت کشور آمریکای لاتین به سلاحهای روسی دست یافتهاند.
ونزوئلا در صدر کشورهای آمریکای لاتین با تامین بیشترین تسلیحات از مسکو است. این کشور از سیستمهای دفاع هوایی تا هلیکوپترهای جنگی و بمبهای هدایتشونده روسیه را در اختیار دارد.
نیکاراگوئه در جایگاه دوم قرار دارد و بر اساس داده های SIPRI، در کنار سایر تسلیحات، دستکم یک فروند هلیکوپتر و ۵۰ تانک T-۷۲B از روسیه خریداری کرده است.
بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱، پرو بیش از ۳۲ هلیکوپتر روسی خریداری کرده است که برخی از آنها جنگنده هستند. علاوه بر این، این کشور آند بیش از ۲۰۰ موشک خریداری کرده است.
مکزیک نیز حداقل ۳۰ سامانه دفاع هوایی و ۹ هلیکوپتر روسی خریداری کرده است. یک جنگنده MiG-۲۹ در این بازه زمانی به کوبا رسیده و اروگوئه، ۴۸ دستگاه خودروی Vodnik (یک وسیله نقلیه نظامی چند منظوره روسی با تحرک بالا، ساخت GAZ) خریداری کرده است.
بر اساس گزارش SIPRI، آرژانتین نیز دو هلیکوپتر مدل روسی Mi-۸MT/Mi-۱۷ و کلمبیا شش فروند هلیکوپتر خریداری کرده است.
**کرواسی: سیاستهای اتحادیه اروپا تبعیضآمیز و مشکلساز است
رئیس جمهوری کرواسی سیاستهای اتحادیه اروپا در برابر برخی اعضای این اتحادیه را تبعیض آمیز خواند و با اعتراض نسبت به ادامه این روند، گفت: این رویکرد بروکسل به طور جدی مشکلساز است.
زوران میلانوویچ در نشست خبری با کاتالین نواک همتای مجارستانی خود در بوداپست افزود: این نوع از برخورد بسیار آزاردهنده است. امروز مجارستان درگیر این تبعیض است و فردا کشوری دیگر با این سیاستها مواجه خواهد شد.
وی ادامه داد: اخیرا نیز لهستان با این مساله روبهرو بود اما اکنون به دلیل جنگ اوکراین شرایط متفاوتی دارد. اما به زودی دوباره نوبت آنها خواهد رسید.
رییسجمهوری کرواسی در اعتراض به برخورد تبعیض آمیز اتحادیه اروپا تاکید کرد: جوسپ بورل (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) ماه گذشته یادداشتی مملو از دروغ برای کرواسی ارسال کرد تا از حضور نمادین ما در «ماموریت آلتیا» جلوگیری کند.
میلانوویچ، برخورد بروکسل با کرواسی را مانند رفتار با یک کودک با معلولیتهای ذهنی خواند و خاطر نشان کرد: زمانی میرسد که کرواسی به آستانه تحمل خود برسد.
به گفته وی، رویکرد کنونی اتحادیه اروپا به طور جدی مشکل ساز است و این اتحادیه به منظور پیشرفت باید تفاوتها - نژادی - میان کشورهای عضو را بپذیرد.
رییسجمهوری کرواسی در توضیح اظهارات هفته پیش خود درباره نیابتی خواندن جنگ اوکراین خاطر نشان کرد: وزیر دفاع اوکراین پیشتر گفته بود که ناتو با خون اوکراینیها با روسیه میجنگند و من تنها اظهارات او را تکرار میکنم وقتی میگویم در این جنگ نیابتی، اوکراین بزرگترین قربانی است.
بر اساس این گزارش، مجارستان تاکنون با سیاست تحریمی اتحادیه اروپا علیه مسکو به بهانه جنگ اوکراین مخالفت کرده است. ماه گذشته بودجه اختصاصی بروکسل به مجارستان به دلیل نگرانی ها درباره استفاده احتمالی از این پول در کمک به اختلاس و فساد در این کشور مسدود شد.
این درحالی است که بر اساس گزارش رسانه های آمریکایی، اتحادیه اروپا به منظور فشار بر بوداپست برای توقف مخالفت با بسته کمک اتحادیه اروپا به اوکراین درباره مسدود کردن بودجه این کشور ، چنین تصمیمی گرفته است.
**لاوروف: غرب با اهداف ضد روسی به آسیای مرکزی فشار وارد میکند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که غرب بر کشورهای آسیای مرکزی فشار آورده و آنها را ملزم به پیوستن به تحریم ها علیه مسکو میکند.
لاوروف در یک نشست خبری تصریح کرد: اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ژاپن از کشورهای آسیای مرکزی می خواهند که از همکاری با مسکو خودداری کنند، زیرا به نظر آنها "روسیه در جنگ با غرب شکست خواهد خورد" و پیشنهاد می کنند که از همکاری با مسکو خودداری کنند.
این دیپلمات روس گفت: «علاوه بر چنین تأثیرات لفظی، فشار جدی نیز وجود دارد و آسیای مرکزی را تهدید به خارج کردن بازارها و سرمایهگذاریهای خود در این کشورها می کنند تا انها جرات نکنند روسیه را در دور زدن تحریمها کمک کنند.
لاوروف خاطرنشان کرد که دولت های کشورهای آسیای مرکزی نیز مجبور هستند چنین تهدیدهایی را در نظر بگیرند.
وی در عین حال تصریح کرد: «ما اصرار نداریم که همه فعالان اقتصادی در هر یک از کشورهای دوست صبح به جایگاهها بیایند و بگویند: ما مخالف تحریمهای ضد روسیه هستیم».
وزیر خارجه روسیه به این واقعیت اشاره کرد که طرف روسی همراه با شرکا خود در آسیای مرکزی دوستانه و با موفقیت کار کرده و مکانیسم های جدید و ابزارهای همکاری جدید را پیدا می کند تا از طرف غرب بر آنها مشکلی ایجاد نشود.
**انتقال اعضای خانواده داعشی های کانادایی از سوریه
دولت کانادا با انتقال تعدادی از اعضای خانواده های کانادایی عناصر گروه تروریستی داعش از اردوگاه الهول در شمال شرقی سوریه موافقت کرد.
وزارت خارجه کانادا از موافقت این کشور با انتقال ۶ زن و ۱۳ کودک کانادایی ساکن اردوگاه الهول در شمال شرق سوریه به کشورشان خبر داد.
این بزرگترین عملیات بازگرداندن خانواده های داعش از سوی کانادا به شمار می رود.
وزارت خارجه کانادا در بیانیه خود افزود که با انتقال این زنان و کودکان کانادایی ساکن اردوگاه الهول موافقت شده و این امر مشمول چهار مردی نمی شود که تحت پیگرد قضایی هستند.
دادگاه فدرال کانادا قرار است درباره سرنوشت این چهار مرد کانادایی ساکن اردوگاه الهول تصمیم بگیرد.
در طول چهارسال گذشته تعدادی از زنان و کودکان کانادایی عناصر گروه تروریستی داعش به کشورشان بازگشته اند اما سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرده که هنوز حدود ۳۰ کانادایی از جمله ۱۰ کودک در اردوگاه های سوریه به سرمی برند.
اردوگاه الهول در ۴۵ کیلومتری شرق شهر الحسکه در شمال سوریه قرار دارد و زیر نظر گروه مسلح موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) اداره می شود. این گروه از حمایت آشکار آمریکا برخوردار است. در این اردوگاه بسیاری از عناصر داعش و خانواده های آنها در کنار غیرنظامیان آواره زندگی می کنند.
براساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۵۶ هزار نفر در اردوگاه الهول به سر میبرند، اردوگاهی که از آن به «بمب ساعتی» در شمال شرق سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق یاد می شود.
پیشتر گزارش هایی منتشر شده بودند که نشان می داد ارتش آمریکا شماری از تروریست های داعش را از این اردوگاه از قسد تحویل گرفته و به پایگاه نظامی خود در منطقه التنف سوریه برده و در حال آموزش و تجهیز آنها برای انجام اقدامات تروریستی است.
**آمریکا بخشی از تسلیحات جنگ اوکراین را از کره جنوبی تامین کرده است
وزارت دفاع آمریکا می گوید این کشور از نیروهای خود مستقر در کره جنوبی خواسته است تا تجهیزات نظامی برای اوکراین فراهم کنند.
پنتاگون همچنین اعلام نکرد که چه نوع تجهیزاتی مورد نیاز است. این در حالیست که به استناد گزارشهای قبلی، ایالات متحده در حال تامین گلولههای توپخانه از سئول است.
بر اساس این گزارش، نیروهای ایالات متحده در کره جنوبی درخواست پنتاگون را تأیید کرده اند. بنابر اعلام یک مقام آمریکایی که در این گزارش اشاره ای به نامش نشده است؛ این مساله تاثیری بر عملیات آمریکا و توانایی آن برای اجرای تعهدات خود برای دفاع از متحدمانش از جمله کره جنوبی نخواهد داشت.
این مقام آمریکایی همچنین مشخص نکرد که چه نوع تجهیزاتی از سوی آمریکا درخواست شده است، مقدار آن چقدر است یا اینکه آیا قبلاً چنین تجهیزاتی ارسال شده است یا خیر.
با این حال، نیویورک تایمز هفته گذشته در گزارشی مدعی شد که پنتاگون قبلاً گلوله های توپخانه ۱۵۵ میلی متری اوکراین را از ذخایر تسلیحاتی خود در کره جنوبی و اسرائیل تامین کرده است. این روزنامه به نقل از یک مقام ناشناس آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده کمی بیش از یک میلیون از این گلوله ها را به اوکراین عرضه کرده است که "بخش قابل توجهی" از این گلوله ها از این دو کشور وارد شده است.
مقامات آمریکایی در مصاحبه با سی ان ان تصریح کردند نیروهای اوکراینی در حال حاضر روزانه بین چهار تا هفت هزار قبضه از این گلوله ها را شلیک می کنند. این درحالیست که روسیه روزانه بین پنج تا شصت هزار قبضه گلوله توپ شلیک می کند.
یک مقام ناشناس همچنین در گفتگویی با فاکس نیوز اعلام کرده است که ایالات متحده "زیر هر سنگی" به دنبال مهمات است.
گزارشهای خبری نشان می دهد تلاشهای تحت رهبری ایالات متحده برای تسلیح اوکراین، ذخایر برخی از کشورهای ناتو را به پایان رسانده است.
با این حال، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته به آلمان سفر کرد تا ریاست جلسه «گروه تماس دفاعی» را برعهده بگیرد. این گروه هیاتی متشکل از ۵۰ کشور است که به طور منظم گرد هم میآیند تا بستههای تسلیحاتی جدید را برای اوکراین بدهند.
آستین در سخنانی قبل از برگزاری نشست گفت که ایالات متحده به دنبال "انرژی بخشیدن به پایگاه صنعتی" برای تولید سلاح و مهمات بیشتر است.
**رسانه کره جنوبی: «یون» باید بر ترمیم روابط با ایران متمرکز شود
روز نامه کره جنوبی "کوریا تایمز " در سرمقاله ای با عنوان "گاف های رئیس جمهور" با اشاره به روابط دوستانه این کشور و جمهوری اسلامی ایران و حواشی اخیر مربوط به حرفهای نسنجیده یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی در امارات، از وی خواسته است برای ترمیم روابط سئول-تهران تلاش کند.
خبرگزاری رسمی کره جنوبی "یونهاپ" نیز این سرمقاله انتقادی روزنامه کوریا تایمز از رئیس جمهوری این کشور و در طرفداری از روابط دوستانه ایران و کره جنوبی را عینا بازتاب داده است.
در این سرمقاله آمده است:
خیابان «تهران» در منطقه گانگنام در جنوب شهر سئول پایتخت کره جنوبی تنها خیابان در این کشور است که به نام یک شهر خارجی نامگذاری شده است. به همین ترتیب، در سال ۱۹۷۷ نیز یکی از خیابان های تهران به عنوان «سئول» نامگذاری شد.
بر اساس این گزارش، رابطه خواهرخواندگی بین دو پایتخت ایران و کره جنوبی مصداق یک دیپلماسی عملگرایانه و موفق میان دو کشور است. این در حالیست که یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی اخیرا به روابط میان دو کشور آسیب وارد کرده است.
یون سوک یول در سفر اخیر خود به امارات و دیدار با نظامیان کره جنوبی که در این کشور عربی مستقر هستند، درحالی که لباس نظامی به تن داشت، حرف هایی مداخله جویانه و بی اساس درباره روابط دو کشور همسایه و دوست " ایران و امارات متحده عربی " به زبان راند و به دنبال آن، جمهوری اسلامی ایران ضمن غیردیپلماتیک خواندن این اظهارات عجیب، از دولت سئول توضیح خواست.
این امر باعث شد تا دولت ایران سفیر کره را برای اعتراض به اظهارات یون احضار کند.
با این حال، با توجه به اینکه وزارت امور خارجه کره جنوبی پیش از دریافت اعتراض رسمی ایران، در حال مذاکره بر سر این موضوع با طرف ایرانی بود، به نظر می رسد که ایران همچنان از اظهارات رئیس جمهور کره جنوبی ناراضی است و این مسئله ممکن است به یک مشکل دیپلماتیک بین دو کشور تبدیل شود.
یون از زمانی که کاندیدای ریاست جمهوری بود به خاطر گاف های گاه و بی گاه خود بسیار بدنام بود، زیرا روزی نبود که گاف جدیدی از وی منتشر نشود. بنابر اعلام یکی از دستیاران یون، وی بیش از ۹۹ درصد از گفتگوها را در انحصار خود دارد. این در حالیست که شخص اول کشور باید بیشتر گوش کند و کمتر صحبت کند.
بر اساس این گزارش، ادبیات یون نیز بسیار خشن است. این مساله منعکس کننده دوران طولانی است که وی به عنوان یک دادستان مشغول به فعالیت بود. به نظر میرسد وی بدون اینکه پله های ترقی را یکی یکی طی کند، بلافاصله به سمت دادستانی رسیده است.
بسیاری از مردم کره جنوبی هر زمان که رئیس جمهور آنها به خارج از کشور سفر می کنند نگران عواقب رفتار وی هستند.
یون در سپتامبر سال گذشته در سفر خود به لندن برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ملکه الیزابت دوم شرکت نکرد و ترافیک شدید را علت آن توصیف کرد.
وی چند روز بعد در سفر به نیویورک پس از گفتگو با جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به دلیل رفتار توهین آمیز خود سر و صدای شدیدی به پا کرد.
در کل، گاف های گاه و بیگاه رئیس جمهوری کره جنوبی و لحن و ادبیات نه چندان مناسب او به بزرگترین خطر امنیتی کره جنوبی به زعم احزاب مخالف این کشور تبدیل شده است.
کمیته امور خارجی و اتحاد مجلس ملی کره جنوبی نیز با انتقاد از مقامات وزارت خارجه می گوید یون حقی ندارد با اظهار نظر در خصوص مشکلات خارجی کشورهایی دیگر به شدت اختلافات بیفزاید. به باور منتفدان یون، چنین اظهاراتی از سوی یک دیپلمات حرفه ای را بسیار بعید می داند.
منتقدان یون می گویند وی بدون گذراندن سلسله مراتب در قوه مقننه یا مجریه به جایگاه شغلی عالی رسیده است. این مساله یک نقطه ضعف در اداره امور دولتی به شمار می آید و سبب بروز اشتباهات مکرر خواهد شد. با این حال، برخلاف مسائل داخلی، اشتباهات دیپلماتیک به سختی قابل جبران است
یکی از دستیاران مون جائه این رئیس جمهور سابق کره جنوبی که در این گزارش اشاره ای به نامش نشده است، می گوید ۹۰ درصد وظایف رئیس جمهوری کره جنوبی بر پایه مسائل دیپلماسی است.
این در حالیست که مردم کره جنوبی به طور فزایندهای در مورد اینکه آیا مدیر اجرایی فعلی میتواند از عهده آن برآید یا خیر، تردید دارند.
در پایان این گزارش آمده است: افراد نمی توانند عادات یا تصورات خود را به سرعت تغییر دهند. اما یون باید حداقل سه بار قبل از اظهار نظر دیپلماتیک، به حرفهایی که می خواهد بیان کند خوب فکر کند. با این حال، او ابتدا باید بر ترمیم روابط کره جنوبی با ایران متمرکز شود.
**واردات گاز چین از روسیه در سال ۲۰۲۲ دو برابر شد
دادههای رسمی نشان می دهد در میانه بحران اوکراین واردات گاز مایع طبیعی چین از روسیه در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته به بیش از دو برابر رسیده است.
در حالی که کشورهای غربی به تحریم روسیه ادامه می دهند، داده های رسمی نشان می دهد واردات گاز طبیعی چین از روسیه در سال ۲۰۲۲ نسبت به زمان مشابه در سال قبل به بیش از دو برابر رسیده است. به نظر می رسد چین غیرمستقیم از روسیه در برابر اوکراین حمایت مالی می کند.
براساس داده های اداره گمرک چین لوله های گاز واردات چین از روسیه با افزایش ۲.۶ برابری نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۲۱، به ۳.۹۶ میلیارد در سال ۲۰۲۲، همچنین واردات گاز طبیعی با افزایش ۲.۴ برابر به ۶.۷۵ میلیارد دلار رسیده است.
در سال ۲۰۲۲ واردات نفت خام چین از روسیه نیز با رشد ۴۴ درصدی به ۵۸.۳۸ میلیارد دلار رسیده است. بدین ترتیب نفت و گاز وارداتی پکن از مسکو به ترتیب ۸.۳ و ۴۴ درصد افزایش داشته است. چین حجم گاز وارداتی خطوط لوله گاز را منتشر نکرده است.
با توجه به افزایش قیمت انرژی پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال گذشته(۲۵ اسفند۱۴۰۰)، افزایش ارزش افزوده گاز طبیعی بیشتر از حجم آن برآورد شده است.
چین با تحریم های غرب علیه روسیه مخالف بوده و است و به خرید انرژی از کشور همسایه اش ادامه می دهد.
گروه ۷، اتحادیه اروپا و استرلیا در ماه دسامبر(دی) سقف قیمتی از نفت خام روسیه تصویب کردند تا فشار بر مسکو را ادامه دهند. در پاسخ به این اقدام ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اواخر ماه گذشته فرمانی صادر کرد که به موجب آن از اول فوریه سال جاری میلادی تامین نفت خام به مدت ۵ ماه را به کشورهایی که برای نفت خام روسیه سقف قیمت تعیین کردند ممنوع کند.
**ادامه انتقاد رسانههای کره جنوبی به اظهارت «یون» : گافهای دیپلماتیک کافی است
با بیشتر شدن پیامدهای دیپلماتیک پس از سخنرانی رئیس جمهوری کره جنوبی در سفر به امارات که ایران را "دشمن امارات" خواند و فراخواندن سفیر این کشور از سوی ایران در تهران کارشناسان کره جنوبی از وزارت امورخارجه کشورشان خواستند روابط دیپلماتیک را به سرعت با تمامی ظرفیتهای دولت سرو سامان دهد.
یون سوک یول رئیس جمهوری کره جنوبی ۱۵ ژانویه (۲۵ دی) در سفر به امارات متحده عربی، اظهارات تندی درباره ایران کرد که پیامدهای دیپلماتیک آن هر روز بیشتر از پیش می شود. پس از اینکه وی ایران را "دشمن امارات متحده عربی" خواند، جمهوری اسلامی ایران سفیر این کسور در تهران را فراخواند تا مراتب نارضایتی خود را اعلام کند. از سوی دیگر وزارت امورخارجه کره نیز در اقدامی متقابل سفیر ایران در سئول را فراخواند.
کارشناسان کره جنوبی معتقدند باوجود این که واکنش ایران به اظهارات رئیس جمهوری کره جنوبی به نفع هیچ کدام از دو کشور نیست، وزارت امورخارجه کره جنوبی باید به آهستگی و به سرعت با استفاده از تمامی ظرفیت های دیپلماتیک دولت خود به درست کردن گاف های دیپلماتیک رئیس جمهوری بپردازد.
یون سوک یول در دیدار از واحد ای اچ کی که در سال ۲۰۱۱ برای آموزش نیروهای ویژه به امارات فرستاده بود، مدعی شد که امنیت امارات، کشور دوست و برادر ما، مانند امنیت خود کشور ماست. همانطور که دشمن امارات و تهدیدآمیزترین خطر برای این کشور ایران است، دشمن ما هم کره شمالی است. ما و امارات شرایط مشابهی را تجربه می کنیم.
به نظر می رسد به احتمال زیاد وعده های محمد بن زاید بن النهیان رئیس امارت متحده عربی برای سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد دلاری در کره جنوبی، پیش از سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به امارات موجب شد وی فراتر از حد و مرزها پیش رود و اظهارات مبالغه آمیزی در آن سفر داشته باشد. اما چنین سخنرانی که پای طرف سوم را به روابط پرتنش با امارات می کشاند به لحاظ دیپلماتیک مناسب و درخور نیست. زیان های چنین اقدامی بیشتر از نکات مثبت است و همانطور که انتظار می رفت جمهوری اسلامی ایران بلافاصله و به سرعت در برابر آن واکنش نشان داد و سخنگوی وزارت امورخارجه ایران با نامناسب خواندن دیپلماتیک چنین اظهاراتی، مراتب ناخرسندی خود را اعلام کرد و منتظر پاسخگویی کره جنوبی برای ارائه توضیحات شد. روز بعد وزارت امورخارجه کره جنوبی اعلام کرد اظهارات رئیس جمهوری این کشور اصلا متوجه ایران نبوده است و درباره سوءتفاهم هشدار داد.
**بهانه تراشی «گالانت» برای غصب بیشتر کرانه باختری
منابع خبری رژیم صهیونیستی امروز شنبه از بهانه تراشی وزیر جنگ این رژیم برای غصب بیشتر اراضی کرانه باختری رود اردن خبر دادند.
«یو آو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از سیاست سرکوبگرانه جدید خود علیه فلسطینیان در کرانه باختری به ادعای تخریب آنچه آن را به زعم خود "آثار تاریخی یهودی" خواند، سخن گفت.
از زمان تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی در سرزمین فلسطین، این رژیم همواره تلاش کرده تا بدنبال یافتن به زعم خود "آثار تاریخی یهودی" در این سرزمین باشد تا از این طریق بتواند اشغالگری خود در خاک فلسطین و غصب سرزمین ملت فلسطین را توجیه کند و اکنون نیز به همین بهانه بدنبال جلوگیری از ساخت و ساز شهروندان فلسطینی در منطقه نابلس با طرح بهانه به زعم خود وجود "آثار یهودی" در آنجا است.
براساس این گزارش، این اقدام گالانت در راستای مطالبات برخی شهرک نشینان صهیونیست مبنی بر ممانعت از ساخت و ساز در منطقه نابلس و مشخصا بر روی کوه «عیبال» است.
این کوه در مقابل کوه موسوم به «جرزیم» در شهر نابلس قرار دارد و صهیونیست ها مدعی هستند که آثار باستانی یهودی در این کوه وجود دارد.
گروهک های شهرک نشینان صهیونیست مدعی شده اند که این آثار باستانی ادعایی آنها تخریب شده و اهالی روستای «عصیره شمالی» سنگی تاریخی را از یک دیوار سنگی در این منطقه به سرقت برده و از آن برای درست کردن جاده برای روستا استفاده کرده اند.
همچنین گروه صهیونیستی موسوم به «جنگ برای هر دونم» مدعی شده که تشکیلات خودگردان فلسطین قصد ساخت شهرک بر روی کوه عیبال را دارد.
یو آو گالانت در نامه ای به «لیمور سون هارمیلخ»، عضو کنست (پارلمان) از حزب صهیونیست دینی تاکید کرد که دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی اجازه تخریب آثار باستانی ادعایی این رژیم در کرانه باختری را نخواهد داد و آسیب زدن به این آثار ادعایی در تضاد با توافق سازش "اسلو" و قوانین بین المللی است.
وی همچنین در نامه خود اعلام کرد که به فرماندهی ارتش این رژیم در کرانه باختری دستور گشت زنی گسترده داده تا از انجام هر اقدام در آن منطقه ممانعت کنند.
مناطق تاریخی کرانه باختری تحت نظر تشکیلات خودگردان فلسطین است اما گروههای صهیونیست همواره در حال یورش به این مناطق و درخواست برای ایجاد شهرک های صهیونیست نشین در آنجا هستند تا با این کار مقدمه ای برای سیطره بر این مناطق مهیا شود.
**ارسال تانک های لئوپارد به اوکراین/ از متحدان اصرار و از آلمان انکار
با تداوم فشارها بر آلمان برای ارسال خودروهای زرهی سنگین لئوپارد۲ به اوکراین، اظهارات تند لیندسی گراهام خطاب به برلین و سرباز زدن دولت شولتس از این اقدام بدون همراهی آمریکا، به نظر می رسد شکاف در میان متحدان غربی کییف عمیق تر شدهاست.
با ادمه فشار بر آلمان از سوی متحدان برای ارسال تانک های لئوپارد۲ به اوکراین، این کشور اعلام کرده است که باید ذخایر خود را بررسی کند.
«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع جدید آلمان دیروز جمعه در نشست متحدان نظامی اوکراین در پایگاه هوایی آمریکا در رامشتاین آلمان، امیدواری متحدان خود مبنی بر اعزام تانک های جنگی به اوکراین را از بین برد.
این درحالی است که بسیاری از کشورهای غربی استدلال میکنند ارسال تانکهای جنگی لئوپارد ۲ ساخت آلمان به کییف در مقابل روسیه کمک زیادی می کند. اما برلین با وجود هفتهها فشار شدید از سوی متحدانش، هنوز موافقت نکرده است. «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا پس از نشست ناامیدکننده در رامشتاین گفت: «[آلمانیها] تصمیمی در مورد ارسال تانکهای لئوپارد نگرفتهاند».
تانک های لئوپارد۲ اگرچه در ارتش ۱۲ کشور اروپایی دیگر نیز وجود دارد و تمامی این کشور ها از اعلام آمادگی خود برای ارسال این خودروهای زرهی به کی یف خبر داده اند، اما این امر نیز در گرو تائید آلمان است. از سوی دیگر، اوکراین نیز میگوید برای بازپس گیری قلمروی خود از روسیه که کارزار عظیمی از تسلیحات به راه انداخته، به تانک های زرهی سنگین بیشتری نیاز دارد.
اما وزیر دفاع جدید آلمان گفت که وزارت متبوعش برای ارسال این تانک ها به اوکراین نیاز به بررسی های لازم دارد. وی افزود: ما در این بررسی تلاش خواهیم کرد که آیا تانک های لئوپارد با سامانه هایی که شرکای آلمان استفاده می کنند سازگار است یا خیر و اینکه چه تعداد از این تانک ها وجود دارد.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم تاکید کرده است که کشورش در مورد ارسال تانک به اوکراین به تنهایی پیش نخواهد رفت. اظهارات وی نشان می دهد که وی تنها با هماهنگی آمریکا اقدام خواهد کرد. در واقع آلمان می گوید درصورتی که آمریکا تانکهای آبرامز خود را به اوکراین بفرستد برلین نیز آماده اتخاذ تصمیمی مشابه خواهد بود. اما مقام های دولت بایدن استدلال میکنند که لئوپاردها که سبکتر و راحتتر از تانک های آبرامز ساخت آمریکا نگهداری میشوند، برای جنگ در اوکراین مناسبتر هستند.
واشنگتن معتقد است که تامین تجهیزات اوکراین یک موضوع فوری است. لوید آستین نیز در این خصوص توضیح داد: «ما تا بهار فرصت داریم، هر زمان که آنها عملیات خود را آغاز کنند، ضد حمله شروع می شود و این زمان زیادی نیست».
پیستوریوس در عین حال این ادعا که برلین تنها مانع ارسال تانک به اوکراین است را رد کرد و گفت: «این تصور که گهگاه مطرح می شود آلمان سد راه ائتلاف برای کمک به اوکراین است، اشتباه است».
در این میان برخی نمایندگان پارلمان آلمان نیز از اظهارات پیستوریوس ابراز سردرگمی کرده اند. «ماری آگنس استراک زیمرمن» رئیس کمیته دفاعی پارلمان آلمان گفت: «این نگرانکننده است که او [شولتس] یک وزیر دفاع جدید را برای بررسی تعداد تانک های لئوپارد منصوب کرده، آن هم با گذشت ۱۱ ماه پس از حمله روسیه به اوکراین.
دیروز جمعه «ریچارد بلومنتال» و «شلدون وایت هاوس» دو سناتور دموکرات و سناتور «لیندسی گراهام» جمهوری خواه با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین در کییف دیدار کردند. پس از این دیدار، گراهام خشم خود را از سکوت آلمان ها برای ارائه حمایت بیشتر ابراز کرد و گفت من از این نمایش در مورد اینکه چه کسی و چه زمانی تانک را می فرستد، خسته شده ام.
وی سپس افزود: پوتین در حال تلاش برای تغییر نقشه اروپا با زور اسلحه است. نظم جهانی در خطر است. تانکها را به اوکراین بفرستید زیرا به آن نیاز دارند. این سناتور جمهوری خواه سپس تاکید کرد: شکست پوتین در اوکراین به نفع منافع ملی شماست. وی در ادامه خطاب به دولت بایدن گفت: تانک های آمریکایی را بفرستید تا دیگران نیز دنباله رو ما شوند.
**دردسر گاف های متعدد برای بایدن؛ پیشنهاد آزمایش زوال عقل رئیس جمهور
دو مجری یک برنامه رادیویی صبحگاهی با اشاره به گافهای متعدد جو بایدن، ضمن تمسخر وی، پیشنهاد ارزیابی ذهنی رئیسجمهوری آمریکا را پیش از اعلام نامزدی مجدد وی مطرح کردند.
بحث بر سر وضعیت سلامت روانی «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پس از آنکه مجری یک برنامه صبحگاهی پیشنهاد آزمایش زوال عقل را برای وی داد، بالا گرفته است.
براساس این گزارش، بحث ها در این زمینه زمانی بالا گرفت که مجریان یک برنامه رادیویی (The Breakfast Club) استدلال کردند که بایدن در حال از دست دادن کنترل خود بر واقعیت است و باید به عنوان رئیس جمهوری یک دوره ای بازنشسته شود.
مجری این برنامه پیشنهاد کرد که بایدن قبل از هرگونه اعلام نامزدی برای انتخاب مجدد، آزمایش زوال عقل بدهد؛ پیشنهادی که منجر به خنده مجری دیگر این برنامه شد.
سپس این دو مجری با یادآوری صحبت کردن بایدن با شخصی خیالی، رفتارهای بایدن را احمقانه توصیف کردند.
منظور مجریان این برنامه رادیویی احتمالا به ماجرای سپتامبر اشاره دارد؛ زمانی که بایدن یک ماه پس از کشته شدن «جکی والورسکی» نماینده جمهوری خواه در یک تصادف اتومبیل، در مهمانی کاخ سفید سراغ او را می گرفت. این گاف بیش از پیش به گمانه زنی ها در مورد شرایط روانی بایدن دامن زد.
این دو مجری سپس به تعدادی دیگر از گاف های بایدن اشاره کردند که در تمامی آنها رئیس جمهوری آمریکا گیج به نظر می رسید و به نظر می آمد کنترلی بر سخنرانی هایش ندارد.
مجریان این برنامه صبحگاهی رادیویی، این رفتارهای بایدن را علائم اولیه زوال عقل خواندند و در نهایت تاکید کردند که وی باید پیش از نامزدی برای تصدی دوباره بالاترین مقام دولت آمریکا مورد ارزیابی ذهنی قرار گیرد.
https://irna.ir/xjLxYD
**حزب الله: طولانی شدن انتخاب رئیس جمهور خدمت به پروژه آمریکا و اسرائیل است
معاون دبیرکل حزب الله طولانی شدن انتخاب رئیس جمهوری لبنان را به ضرر این کشور و در خدمت پروژه آمریکا و رژیم اسرائیل دانست.
شیخ نعیم قاسم در سخنانی در بیروت بر لزوم انتخاب هرچه سریع تر رئیس جمهور لبنان تاکید کرد و گفت: خلاء ریاست جمهوری نباید برای مدت طولانی ادامه یابد زیرا بدون استثنا آسیب این خلاء به وضعیت لبنان جدی است.
وی با بیان اینکه "ما به عنوان حزب الله برای تسهیل گام های عملی جهت انتخاب رئیس جمهور اهتمام داریم و در این راستا شبانه روز تلاش می کنیم"، افزود: اما ما در انتخاب رئیس جمهور تنها نیستیم زیرا تعداد نمایندگان مجلس ۱۲۸ نفر است و در این مجلس تنوع و توزیع فراکسیون نمایندگان به گونه ای است که نمی توان گفت در مجلس دو جناح وجود دارد بلکه پنج، شش یا هفت جناح در مجلس حضور دارند و اگر بخواهید در اولین جلسه، رئیس جمهوری انتخاب کنید به آرای دوسوم نیاز دارید و برای دور دوم، نیز شصت و پنج رای یعنی نصف به اضافه یک نیاز است.
شیخ نعیم قاسم با طرح این سوال که چه کسی در مورد انتخاب نشدن رئیس جمهور مسئول است؟ ادامه داد: همه مسئول و همه نگران هستند. گاهی برخی از نمایندگان به نمایندگان دیگر توهین می کنند و نمایندگان دیگر را مسئول می دانند و فراموش می کنند که خود آنها هم مسئول هستند.
معاون دبیرکل حزبالله در پاسخ به این سوال که «پس چگونه میتوان با این گسترهای که بین جناحهای پارلمانی وجود دارد از این بنبست خارج شد؟» گفت: میتوان گفتوگوها و توافقهایی را انجام داد و سعی کرد دیدگاهها را نزدیکتر کنیم. ممکن است برخی بگویند اما نمی توان بین آنهایی که از هم دور هستند پل ارتباطی برقرار کرد! می خواهیم از این افراد بپرسیم «آنهایی که از هم دور هستند، چرا از هم دور هستند؟! » .
وی افزود: اگر آنها از هم دور هستند بخاطر این است که رئیس جمهوری می خواهند که به میل آنها باشد اما آنها نمی توانند چنین رئیس جمهوری را بیاورند بنابر این آیا منطقی است که بر تصمیم خود پافشاری کنند و برای حل مسائل از همکاری با دیگران خودداری کنند؟.
شیخ نعیم قاسم افزود: موضوع را ساده تر می کنم، فرض کنیم که گروهی از فراکسیون ها توافق کردند و گفتند که با آنها می توانند فرد مناسبی را انتخاب کنند و مثلا تعداد فراکسیون ها ۳۰، ۳۵، ۴۰ نفر از نمایندگان بود و جناحهای دیگر یا نمایندگان دیگر ۱۰ یا پنج یا یک رای جمع میکنند، آیا معقول است کسی که یک یا سه یا پنج رای دارد به کسی که رای بیشتری دارد نزدیک نشود؟ آنها می گویند که ما باید به سراغ آنها برویم، اما آنها می دانند که قدرت کافی ندارند.
وی ادامه داد: اگر بخواهی تسهیل گر باشی پس باید عقب نشینی کنی و از ویژگی های جزئی دست برداری برای اینکه ویژگی های اساسی را قطعاً باید داشته باشیم و هیچ کس نمی تواند از آنها دست بکشد.
شیخ نعیم قاسم اظهارداشت: آنچه در داخل لازم است اینکه عقب نشینی در جزئیات اتفاق افتد اما در اصل باید تاکید کرد این رئیس جمهور باید از ویژگی های خاصی که قابل چشم پوشی نیست برخوردار باشد.
معاون دبیر کل حزب الله لبنان ادامه داد: این رئیس جمهور باید دلبستگی به یک طائفه خاص نداشته باشد و امکان همکاری با همه احزاب و نیروهای سیاسی موجود در کشور را داشته باشد و این رئیس جمهور باید بتواند درهای لبنان را به شرق، غرب، اعراب و کشورهای دیگر به نفع لبنان باز کند و وطن پرست باشد و وضعیت لبنان را در خدمت پروژه امریکا و رژیم اسرائیل که می خواهد لبنان را ضعیف نگه دارد، یا می خواهد لبنان را اشغال کند و یا می خواهد فلسطینی ها را در داخل لبنان اسکان دهد و یا می خواهد در قلب ما در منطقه باقی بماند، قرار ندهد.
وی اضافه کرد: این رئیس جمهور باید بتواند با استفاده از تجارب و سلامت برنامه های سیاسی خود برای برنامه های نجات بخش و رهایی بخش از اقتصاددانان، سرمایه داران و احزاب مختلف سیاسی کمک بگیرد تا بتوانیم از شر مشکلات موجود رها شویم و امور را در مسیر راه حل قرار دهیم.
شیخ قاسم گفت: ما مشتقاق انتخاب چنین رئیس جمهوری هستیم اما اینکه برخی می آیند و می گویند که بخاطر منافع سیاست های آمریکا رئیس جمهوری می خواهند که باعث تحریک و مقابله با بخش های بزرگی در لبنان شود، ما این را نمی پذیریم.
وی افزود: آنها مسئولیت آن را برعهده دارند زیرا به یک پروژه و پیشنهاد تحریک آمیز برای شرکای خود در کشور متمسک شده اند اما ما پیشنهادی تحریک آمیز نداریم ، ما می گوییم که این رئیس جمهور باید با همه همکاری کند و بیشتر از آن می گوییم که وقتی رئیس جمهور شد، قرار است طبق قوانین و مقررات نیاز نیروهای مختلف را در نظر بگیرد.
معاون دبیرکل حزب الله با بیان اینکه در لبنان گروههای پیچیدهای وجود دارد، اظهار داشت: آنها رئیسجمهوری میخواهند که با بخشهای بزرگ لبنان مقابله و به آنها ضربه بزند اما نمیتوانند این کار را انجام دهند، به هر حال مردم واقعیتها را میبینند و میدانند.
شیخ نعیم قاسم با بیان اینکه حزبالله بخشی از اقشار موجود در لبنان است، افزود: در نهایت میخواهم بگویم که حزبالله تنها مسئولیت آوردن رئیسجمهور را بر عهده ندارد و قرار است تا زمانی که این رئیسجمهور بیاید، با سایر بخشها همکاری کنیم و انشاءالله این موضوع ( انتخاب رئیس جمهور ) به زودی حل خواهد شد.»
**بازگشایی خطوط راه آهن جدید باربری میان روسیه و چین
قطار باربری جدید متشکل از ۲۹۰ واگن چینی از استان فوجیان واقع در شرق چین به مقصد مسکو در روسیه حرکت کرده است.
نخستین مسیر راه آهن قطارهای بابری چین- اروپا از نینگده به مسکو بازگشایی شد. این قطار جدید که ۲۹۰ واگن دارد و ساخت کشور چین است از نینگده در استان فوجیان در شرق چین به سوی مسکو حرکت کرد.
براساس برنامه ریزی ها این قطار برای رسیدن به مسکو طی ۱۸ روز آینده به ایستگاه مرزی مانژولی می رسد.
پیشتر هئیت تجاری روسیه در چین در پیام تلگرامی نوشته بود: در ۲۶ آگوست (۴ شهریور) اولین قطار با ۵۰ کانتینر (حدود ۱ هزار تن) از ووهان به مسکو به عنوان بخشی از پروژه جدید "قطارهای ویژه صادرات چای به روسیه" ارسال شد.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین درگزارشی نوشته بود درپی ازدحام بنادر اصلی اروپا که منجر به کاهش کارآمدی بنادر و دیگر عوامل می شود، تاجران بین المللی و شرکت های حمل و نقل به تقویت برنامه های خود برای تغییر فعالیت های حمل کالا از مسیر آبی به مسیر راه آهن چین - اروپا فکر میکنند.
براساس گزارشِ بندر روتردام که بزرگترین بندر اروپاست، کانتیترهای خالی که برای صادرکنندگان آسیایی ضروری هستند با انباشته شدن محمولههای ارسال نشده در این بندر سرگردان شدند. بیش از یک چهارم کانتیترهای حمل شده در روتردام از چین آمده اند و یا چین را در بخشی از مسیر خود دارند.
کارشناسان این صنعت پیش بینی می کنند این شرایط در ماه ژوئیه و آگوست و با شروع فصل تعطیلات تابستانی در اروپا تشدید می شود. بدین ترتیب برخی تاجران با سنجیدن چنین شرایطی تصمیم گرفتند ترانزیت کالاهای خود را به ویژه کالاهای با ارزش افزوده و یا کالاهای ضروری و فوری را از مسیر حمل و نقل دریایی به خطوط راه آهن زمینی بین قارهای تغییر دهند.
تاجران بین المللی می گویند مسیر راه آهن از اروپا به چین قابل اعتمادتر است و با توجه به افزایش چشمگیر قطارهای باربری در ماه جاری در مقایسه با ۱۲ قطار این مسیر در ماه مه، اکنون ۲۲ قطار از اروپا به «یی وو» بزرگترین بازار تجارت کالاهای کوچک و خرده فروشی در شرق چین واقع در ایالت «ژی جیانگ» در ماه جاری تردد می کند. چنانچه قطارهای روسیه نیز به این تعداد اضافه شود در کل تعداد قطارها به ۳۸ رام افزایش می یابد.
**مقام روسیه: منطقه خزر دارای گردش تجاری پایدار با ایران است
وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستراخان روسیه با بیان اینکه روابط تجاری خارجی روسیه با کشورهای حاشیه خزر فراهم است، تصریح کرد که این منطقه دارای گردش تجاری خارجی پایدار با جمهوری اسلامی ایران است.
ایلیا ولینسکی وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستراخان در نشست نمایندگان ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و روسیه در آستراخان خاطرنشان کرد : این منطقه دارای گردش تجاری خارجی پایدار با جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت که مجموع گردش کالای بنادر آستاراخان و علیا با منطقه خزر در سال گذشته با حدود ۳ میلیون تن بوده که در مقایسه با سال ۲۰۲۱میلادی ۱۵ درصد بیشتر است.
به گفته وی، جابجایی کانتینر در این بندر نسبت به سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده است.
ایلیا ولینسکی گفت: به همکاران خارجی خود پیشنهاد می کنیم از زیرساخت های منطقه آستراخان برای حمل و نقل کالا به کشورهای جنوب شرق و آسیای مرکزی و برگشت در مسیر ترانس خزر استفاده کنند.
بندر ایرانی سالیانکا در بین ۱۵ بندر واقع در منطقه اقتصادی آستراخان روسیه بیشترین فعالیت و تردد حمل بار را به خود اختصاص داده است بطوری که از آن به عنوان قطب راهبردی تجارت دریایی بین ایران و روسیه نام برده می شود.
در این نشست دورنمای ایجاد یک کریدور چندوجهی بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گزارش رسانه های روسی کریدور حملونقل چندوجهی از قرقیزستان آغاز میشود و از سرزمینهای ازبکستان، ترکمنستان عبور میکند و سپس از طریق بندر بینالمللی ترکمن باشی به روسیه میرسد.
در این دیدار طرفین در خصوص ایجاد حمل و نقل منظم بار در دریای خزر بحث و تبادل نظر کردند. طرفین همچنین خاطرنشان کردند که حمل و نقل محموله از طریق دریا تأثیر مثبتی بر توسعه اقتصادی همه کشورهای شرکت کننده در این پروژه خواهد داشت.
«سیدقلی بای سیداف» تمایل ترکمنستان را برای همکاری و به ویژه ارائه نرخ های ترجیحی در بندر بین المللی ترکمن باشی و مشارکت کارخانه های کشتی سازی ترکمنستان در افزایش حجم بار در مسیر آستاراخان-ترکمن باشی ابراز کرد.
سال گذشته ترکمنستان و منطقه آستراخان روسیه برای ساخت مرکز لجستیک ترکمنستان در بندر علیا توافق کردند. در حال حاضر طرحی برای ساخت بندر در حال توسعه است.
این نشست پس از دوازدهمین نشست کمیسیون بین دولتی روسیه و ترکمنستان در زمینه همکاری اقتصادی در دسامبر ۲۰۲۲ و در آستانه افتتاح مجمع تجاری روسیه و ترکمنستان برگزار شد. آنها در مورد تشدید کار کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب، ایجاد کشتیرانی منظم بین کشورها از جمله اولویت ها در عشق آباد در روزهای ۱۹ تا ۲۰ ژانویه بحث کردند.
دنیس آفاناسیف معاون رئیس دولت منطقه ای در افتتاحیه این نشست به نمایندگی از ایگور بابوشکین، رئیس منطقه آستراخان، تاکید کرد که موضوعات ایجاد یک خط کشتیرانی منظم بین بندر دریایی بین المللی ترکمن باشی و بنادر منطقه آستاراخان در سال گذشته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شرکت کنندگان در این نشست بین المللی بر علاقه خود به ایجاد خطوط کشتیرانی منظم در دریای خزر تاکید کردند.
اوتابک آریپوف رئیس اداره توسعه کریدورهای حمل و نقل، لجستیک و ترانزیت وزارت حمل و نقل ازبکستان نیز در سخنانی به لزوم توسعه کریدورهای حمل و نقل بین المللی و حمل و نقل بین کشورهای آسیای میانه و روسیه اشاره کرد.
**حربه جدید بن سلمان برای سرپوش گذاشتن بر جنایات
رژیم سعودی فعالیت های ورزشی را در کانون توجه خود قرار داده و با ریخت و پاش های گسترده بدنبال برگزاری مسابقات و جذب ورزشکاران بین المللی است. تحلیلگران این اقدام آل سعود را حربه جدیدی برای سرپوش گذاشتن بر پرونده سیاه حقوق بشری خود و منحرف کردن افکار عمومی جهان از آن ارزیابی می کنند.
سایت «میدل ایست مانیتور» در گزارشی تحلیلی به بررسی افزایش چشمگیر فعالیت های رژیم سعودی در زمینه ورزش در سطح بین الملل و ریخت و پاش های سعودیها در این زمینه پرداخت و نوشت که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی با هزینه های گزاف به دنبال پاک کردن کارنامه سیاه حقوق بشری خود است.
صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان در سال جدید نیز به دنبال سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر در این کشور از طریق ریخت و پاش های ورزشی است.
بعد از برگزاری مسابقات «LIV Golf» در سال ۲۰۲۲ و قرارداد «کریستیانو رونالدو» فوق ستاره پرتغالی با باشگاه النصر در ریاض گفته می شود که عربستان گام هایی برای خرید کمپانی «World Wrestling Entertainment» (کشتی کج) برداشته است.
همچنین گزارش ها حاکی از آن است که باشگاه «الهلال» عربستان که معروف ترین باشگاه فوتبال این کشور است به دنبال خرید «لیونل مسی» فوق ستاره آرژانتینی در مقابل مبالغ گزاف است.
عربستان در سال ۲۰۲۱ نیز بخشی از سهام باشگاه حرفه ای «نیوکاسل» انگلیس را که در بالاترین سطح فوتبال این کشور فعالیت دارد خرید و در همان سال مسابقات جایزه بزرگ «فرمول یک» را برگزار کرد.
رژیم سعودی همچنین حق میزبانی برگزاری سوپر جام اسپانیا را برای چندین سال گرفته اما نهادهای حقوقی معتقدند که این کشور به دنبال پولشویی ورزشی و پاکسازی کارنامه حقوق بشری خود از این طریق است.
در این گزارش تاکید شده که عربستان سعودی می خواهد با این خریدها و برگزاری رویدادهای ورزشی، چهره خود را در سطح جهانی بهبود بخشد و بر مسائل حقوق بشری سرپوش بگذارد.
به نوشته این رسانه، بهترین مثال تاریخی برای این اقدامات و تلاش برای خوشنام کردن خود از طریق ورزش، میزبانی آلمان نازی از مسابقات المپیک ۱۹۳۶ است.
در این گزارش با اشاره به اقدام ولیعهد عربستان در به قتل رساندن فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد عربستانی در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه آمده است که «بن سلمان» به خوبی می داند که بدنام شده و تا ابد نمی توان خود را به عنوان چهره ای اصلاح طلب معرفی کرد.
ولیعهد سعودی اکنون به جای هجمه به دیگران، همان کاری را کرد که در سال ۲۰۱۷ طی سفر خود به آمریکا انجام داد بدین معنا که قدرت نرم را به کار گرفته تا جایگاه جهانی خود را تقویت کند.
منافع بن سلمان در سیطره و سلطه بر حکومت است و هیچ چیزی نمی تواند همانند ورزش، کشورها و فرهنگ های مختلف را دور هم جمع کند.
این گزارش ادامه داد: عربستان به همراه یونان و مصر پیشنهاد میزبانی از جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۳۰ را داده است.
عربستان در حال سرمایه گذاری در زمینه ورزشی در کشورهای غربی است که بیشترین تاثیر در سیاست جهانی را از طریق گروه هفت و اتحادیه اروپا دارند.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، حکام آل سعود طی سالهای اخیر برای تغییر چهره سیاه و منفور خود نزد افکار عمومی، به دلیل سرکوب منتقدان حتی سرمایهگذاری خود را به دایره رسانههای همسو و خارجنشین و اندیشکده ها و سازمان های تبلیغاتی بین المللی محدود نکردهاند، بلکه با برگزاری برنامههای به اصطلاح فرهنگی و ورزشی، در این مسیر کوشیده اند.
در این رابطه دیده بان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرده که دولت سعودی میلیاردها دلار را برای میزبانی رویدادهای تفریحی، فرهنگی و ورزشی به عنوان یک راهبرد عمدی برای منحرف کردن افکار عمومی نسبت به تصویر حقیقی خود که مرتکب تخلفات گسترده شده هزینه کرده است.
https://irna.ir/xjLxZ۸
**تدابیر شدید امنیتی در آستانه تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو
یک رسانه صهیونیست از تدابیر شدید امنیتی در تلآویو در آستانه تظاهرات گسترده عصر امروز علیه کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی خبر داد.
پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرده که به منظور کنترل تظاهرات عصر امروز(شنبه) علیه کابینه نتانیاهو، تدابیر امنیتی شدیدتری اتخاذ خواهد کرد زیرا تظاهرات اعتراضی امروز بزرگ تر از تظاهرات شنبه های گذشته خواهد بود.
براساس گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، پیش بینی پلیس این است که حدود ۱۰۰ هزار نفر در تظاهرات امروز شرکت کنند و به همین خاطر یکهزار افسر در تل آویو مستقر خواهد کرد و جاده های منتهی به مسیر تظاهرات را هم خواهد بست.
تظاهرات مشابهی هم امروز همزمان در شهرهای حیفا و قدس و بئر السبع علیه کابینه نتانیاهو برگزار خواهد شد.
باوجود بارش باران، حدود ۸۰ هزار نفر شنبه گذشته در تظاهرات اعتراضی علیه نتانیاهو شرکت کردند.
در شرایطی که طرفداران نتانیاهو نیز دعوت به راهپیمایی در روز شنبه کردهاند، پلیس درباره درگیری بین طرفداران و مخالفان نتانیاهو در تظاهرات خیابانی امروز ابراز نگرانی کرده است.
«یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین و رهبر حزب «یش عتید» به عنوان رهبر مخالفان کابینه نتانیاهو چهارشنبه شب از تصمیم خود برای شرکت در این تظاهرات خبر داد.
هزاران "اسرائیلی" شنبه شب گذشته در تل آویو و در مرکز سرزمینهای اشغالی علیه آنچه آنها «کودتای سیاسی» می خواندند، علیه دولت افراطی و تندرو نتانیاهو اعتراض کردند.
در شهر حیفا در شمال سرزمینهای اشغالی نیز حدود هزار و ۵۰۰ نفر در میدان «حوریف» تظاهرات کردند.
از سوی دیگر تظاهرات کنندگان در قدس اشغالی در برابر منزل نتانیاهو و «یاریو لیوین» وزیر دادگستری کابینه وی تجمع کرده و شعارهایی علیه نتانیاهو و وزیر کابینه رادیکال رژیم صهیونیستی سر دادند.
وزیر دادگستری کابینه نتانیاهو در هفته های گذشته از اصلاح نظام قضایی رژیم صهیونیستی خبر داد؛ این اصلاحات به شدت از قدرت دیوان عالی رژیم اسرائیل خواهد کاست و به کابینه اجازه خواهد داد که کمیته انتخاب قضات را در دست گیرد و همچنین به صورت گسترده از قدرت مشاوران حقوقی کابینه نیز کم خواهد کرد.
«استر حایوت» رئیس دیوان عالی رژیم صهیونیستی پیش از این در نشستی قضایی اعلام کرد: طرح های جدید وزیر دادگستری برای اصلاح آن نیست بلکه برای سرکوب آن و گرفتن استقلال دستگاه قضایی و تبدیل آن به یک نهاد خاموش است.
حقوقدانان صهیونیست در سرزمین های اشغالی نیز روز پنج شنبه در تل آویو علیه طرح های لوین تظاهرات کردند.
لوین در پاسخ به اظهارات حایوت، او را به سیاسیکاری و تشویق قضات به تمرد و شورش متهم کرد.
در همین حال، رئیس پیشین رژیم صهیونیستی نیز از اقدامات کابینه راست افراطی نتانیاهو برای تغییر قوانین قضایی انتقاد کرد و نسبت به یک کودتا علیه دستگاه قضایی و دادگاه عالی این رژیم هشدار داد.
«روون ریولین» در سخنانی گفت: تغییر قوانین باید براساس توافق با دستگاه قضایی باشد و احساسات، انتقام و دیگر انگیزه های شخصی مبنای قانون گذاری قرار نگیرد.
«اهارون باراک» رئیس پیشین دادگاه عالی رژیم صهیونیستی نیز در گفت و گو با شبکه ۱۳ این رژیم، با حمله به وزیر دادگستری این رژیم، این تغییرات را تهدید اختیارات دادگاه عالی دانست.
وی نیز از یکی از علل تلاش کابینه نتانیاهو برای تغییر قوانین قضایی پرده برداشت و گفت: تغییرات انجام شده در راستای کمک به نتانیاهو در پرونده های فساد وی است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با سه پرونده فساد و رشوه خواری در دادگاه این رژیم روبرو است.
به عقیده تحلیلگران سیاسی، حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو موجب تشدید بحران و شکافهای داخلی میشود و ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاستهای بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینیها در داخل سرزمینهای اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش میگیرد و از سوی دیگر به افزایش تنشها در منطقه منجر میشود.
تعیین چهرههای بسیار افراطی و تندرو از جمله «ایتامار بن گویر» به عنوان وزیر امنیت داخلی در کابینه رژیم صهیونیستی صدای صهیونیستها را هم درآورده است.
https://irna.ir/xjLy۲g
**دولت یمن: انگلیس جنایتکار در سنگر تروریستها ایستاده است
وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن ضمن محکوم کردن اظهارات سفیر انگلیس در این کشور، تاکید کرد که لندن در سنگر فاسدان، سارقان و تروریست ها ایستاده و به دنبال سنگ اندازی بر سر راه صلح در یمن است.
وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن در بیانیه ای تاکید کرد که موضع جنایتکارانه دولت انگلیس علیه ملت یمن و تلاش برای ممانعت از ایجاد صلح در این کشور را محکوم می کند.
در این بیانیه آمده است که اظهارات سفیر انگلیس به طور علنی نقش جنایتکارانه لندن در افزایش مشکلات مردم یمن را نشان می دهد.
این بیانیه افزود: اظهارات سفیر انگلیس نشان می دهد که لندن پشت جنگ اقتصادی علیه یمن از جمله سیاست محاصره و گرسنه کردن مردم این کشور قرار دارد، انگلیس روزانه به مشکلات مردم یمن می افزاید و با تمام وقاحت در سنگر فاسدان، سارقان و تروریست ها ایستاده است.
در ادامه این بیانیه آمده است که انگلیس با این رفتار جنایتکارانه خود، لکه ننگی برای مردم خود به بار می آورد و از طریق سفیر خود به دست داشتن در جنایت های جنگی علیه بشریت در یمن اعتراف می کند.
وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن اضافه کرد که جنایت های انگلیس این حق را به مردم یمن می دهد تا از طریق تمام ابزارهای قانونی و مشروع، دولت انگلیس را محاکمه و مجازات کند.
بیانیه یاد شده افزود که مسئولیت تمام اقدامات جنایتکارانه در یمن برعهده آمریکا و انگلیس است و این کشور به دنبال سنگ اندازی بر سر راه صلح در یمن و از سرگیری عملیات نظامی در این کشور است.
وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن در این بیانیه همچنین نسبت به تداوم اقدامات تنش زا هشدار داده و خواستار بی توجهی به اظهارات انگلیس و آمریکا شده است.
این وزارتخانه همچنین از سازمان ملل و تمام آزادگان جهان خواست که دخالت های آشکار انگلیس در امور داخلی یمن را که در راستای ضربه زدن به صلح در این کشور است، محکوم کنند، همچنین ارزیابی عادلانه و منصفانه ای از اوضاع اقتصادی یمن داشته باشند تا به مشکلات انسانی مردم آن پایان داده شود.
«جیمز کاریوکی» دیپلمات دولت انگلیس در سازمان ملل مدعی شده بود: «ممانعت حوثی ها (انصارالله) از صادرات نفت، دولت یمن را با تنگنای اقتصادی وخیم مواجه کرده است. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که تمام اقدامات را برای کاهش این تأثیر و حمایت از دولت یمن در این زمان حساس انجام دهد.»
این ادعای کاریوکی درحالی است که مقامات دولت نجات ملی یمن بر لزوم برآورده شدن مطالبات برحق ملت یمن از جمله بهره مندی کارمندان دولت از درآمدهای نفتی این کشور به عنوان پیش شرط تمدید دوباره آتش بس تاکید دارند. تا پیش از این، ائتلاف متجاوز که برخی مناطق و استان های جنوبی یمن را در اشغال خود دارد، اقدام به غارت نفت یمن و صادرات آن می کرد و بخشی از درآمد نفتی را به دولت دست نشان خود در یمن می داد اما ارتش یمن وابسته به دولت نجات ملی این کشور اخیرا با دو عملیات نظامی جلوی ادامه این سرقت نفت یمن را گرفته و اعلام کرد که تا زمانی که مطالبات برحق مردم یمن از جمله حقوق کارمندان یمنی پرداخت نشود، اجازه صادرات را نخواهد داد.
پیش تر سرلشکر جلال الرویشان معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن نیز به ائتلاف متجاوز به یمن هشدار داده بود که "وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است."
همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن نیز گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
**اسلام ستیزی در استکهلم؛ ترکیه سفر وزیر دفاع سوئد را لغو کرد
آنکارا در واکنش به ارائه مجوز برگزاری تظاهراتی در استکهلم که گفته شده همزمان یک فرد اسلام ستیز نیز قصد سوزاندن قرآن در مقابل سفارت ترکیه در این شهر را دارد، سفر هفته آینده وزیر دفاع سوئد به ترکیه را لغو کرد.
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر، گفت: متأسفانه هنوز هیچ اقدامی از طرف دولت سوئد در برابر بیاحترامی و اقدامات شنیع هفته گذشته علیه ترکیه و رئیس جمهور آن(رجب طیب اردوغان) نیز صورت نگرفته است. بنابراین دلیلی برای سفر وزیر دفاع سوئد به ترکیه وجود ندارد.
بر اساس این گزارش، واکنش ترکیه به دنبال ارائه مجوز به تظاهرات روز شنبه که در آن راسموس پالودان رهبر حزب راست افراطی دانمارکی استرام کورس (Stram Kurs) قصد سوزاندن قرآن در برابر سفارت ترکیه در استکهلم را دارد، صورت میگیرد.
بدین ترتیب، وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه با این شرایط سفر هفته آینده وزیر دفاع سوئد، اهمیت خود را از دست داده است، اعلام کرد که این سفر را لغو کرده است.
شبکه فرانس ۲۴ نیز گزارش داد: راسموس پالودان سیاستمدار دانمارکی-سوئدی، که اقدامات ضداسلامیاش سال گذشته اعتراض های بسیاری را برانگیخت، از قصد خود برای سوزان قرآن در اعتراض روز شنبه (امروز) در نزدیکی سفارت آنکارا در استکهلم خبر داده است.
در این میان توبیاس بیلستروم وزیر خارجه سوئد نسبت به اثرات منفی این اقدام بر روند پیوستن این کشور به ناتو ابراز نگرانی کرده اما در عین حال اظهار داشت که سلب اجازه تظاهرات از افراد اقدامی نادرست برای وی خواهد بود.
گفتنی است که وزارت امور خارجه ترکیه روز جمعه استفان هرستروم ، با احضار سفیر سوئد در آنکارا، این اقدام را «تحریک آمیز و جنایت آشکار از روی نفرت » خواند و به شدت محکوم کرد.
این وزارتخانه همچنین رویکرد سوئد در این مساله را غیرقابل قبول دانست و تاکید کرد که آنکارا انتظار دارد به چنین اقداماتی که توهین به ارزشهای مقدس اسلام تحت پوشش حقوق دموکراتیک انجام می شود، اجازه داده نشود.
این گزارش میافزاید: وزارت امورخارجه ترکیه پیشتر به طرف سوئدی نسبت به فعالیت تبلیغاتی روز شنبه گروه پ. ک.ک که آنکارا آن را یک گروه تروریستی می داند، هشدار داده و تهدید کرده است که این اقدام کارگران کردستان (پ. ک.ک) میتواند نقض آشکار توافقنامه سه جانبه میان ترکیه، سوئد و فنلاند باشد.
بنابراین گزارش هفته گذشته نیز حامیان پکک در سوئد در اقدامی توهین آمیز، عروسک رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را در خارج از ساختمان شهرداری استکهلم آویخته بودند.
به گفته مقامهای ترکیه، این اقدامات، مغایر با توافق آنکارا با سوئد و فنلاند و تعهد این کشور برای مقابله با شبهنظامیان کرد به عنوان شرط عضویت این دو کشور در ناتو است. سوئد، فنلاند و ترکیه یک توافق سه جانبه در سال ۲۰۲۲ با هدف فائق آمدن بر اعتراضهای ترکیه به عضویت این دو کشور حوزه بالتیک امضا کردند.
https://irna.ir/xjLy۳m
**نبیه بری: نگاه ها برای انتخاب رئیس جمهور باید به داخل باشد
رئیس پارلمان لبنان با تاکید بر لزوم گفت وگوی واقعی برای انتخاب رئیس جمهور این کشور گفت که نگاهها برای انتخاب رئیس جمهور باید به داخل و نه خارج از کشور باشد.
«نبیه بری» در اظهاراتی گفت: امور لبنان به دلیل نبود توافق درخصوص انتخاب رئیس جمهور معلق مانده است و به نظر می رسد که (بازیگران) خارجی به این مساله (انتخاب رئیس جمهور) اهتمامی ندارند.
برخی افراد که با نبیه بری دیدار داشتند، به نقل از او اعلام افزودند: (بازیگران) خارجی اقدامی برای لبنان انجام نمی دهند بلکه راه حل در داخل و نیازمند گفت وگویی حقیقی است اما تا این لحظه هیچ پاسخ مثبتی درخصوص انجام گفت وگو دریافت نشده است.
رئیس پارلمان لبنان گفت که برخی طرف ها نباید برگزاری جلسات دولت را پیامی علیه خود بدانند بلکه نیازهای مبرمی برای مردم وجود دارد که تنها از طریق تشکیل دولت قابل حل است.
بر اساس این گزارش، پارلمان لبنان پنجشنبه گذشته نیز برای یازدهمین بار متوالی نتوانست جانشین «میشل عون» رئیس جمهور سابق را که دوره ریاستش در اکتبر گذشته به پایان رسید،تعیین کند.
پارلمان لبنان در این جلسه پس از آنکه هیچ یک از نامزدها نتوانستند حد نصاب آرای لازم را کسب کنند، در انتخاب رئیس جمهور برای یازدهمین بار متوالی شکست خورد.
نتیجه شمارش دور اول آرای در این جلسه شامل ۳۷ برگه سفید، ۳۴ رای برای «میشل معوض»، ۱۴ رای برای لبنان جدید، هفت رای برای «عصام خلیفه»، دو رای برای «زیاد بارود»، یک رای برای «صلاح حنین»، یک رای برای «میلاد ابو ملهب» و ۳۰ رای باطله بود.
دور دوم رای گیری در این جلسه نیز به علت به حد نصاب نرسیدن تعداد نمایندگان لغو شد. نبیه بری تعداد رای دهندگان حاضر در در دور دوم جلسه را ۱۱۰ نماینده اعلام کرده بود که پایین تر از حد نصاب قانونی بود.
از تاریخ هشتم آبانماه که «میشل عون» پست ریاست جمهوری لبنان را ترک کرد (و حتی پیش از آن)، جریان های لبنان تلاش های خود را برای تعیین رییس جمهور جدید شروع کردند، ولی تاکنون به نتیجه ای نرسیده اند و بازیگران خارجی نیز توجهی به این حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود هستند.
**جاسوس موساد به دام نیروهای امنیتی لبنان افتاد
منابع رسانهای امروز شنبه از دستگیری یک جاسوس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» توسط نیروهای امنیتی لبنان خبر دادند.
روزنامه الاخبار لبنان درباره هویت این جاسوس نوشت که «حسن.ع» در ازای ۱۵ هزار دلار با سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی همکاری کرده و اطلاعات مربوط به همکارانش را در اختیار صهیونیستها قرار داده است.
برپایه این گزارش، این جاسوس همچنین اطلاعاتی را درباره مواضع مقاومت در اختیار صهیونیستها قرار داده است.
الاخبار در ادامه گزارش داد که همکاری این جاسوس مزدور با رژیم صهیونیستی ژوئن ۲۰۲۰ از طریق واتساپ آغاز شد و در نهایت توسط نیروهای شعبه اطلاعات سرویس امنیتی لبنان در ژوئیه ۲۰۲۲ دستگیر شد.
منابع امنیتی لبنانی اواسط آذر نیز اعلام کرده بودند که لبنان ۱۸۵ فرد مظنون به همکاری با رژیم اسرائیل را از زمان فروپاشی اقتصاد لبنان در سه سال گذشته بازداشت کرده است.
لبنان از سال ۲۰۱۹ دستخوش یک بحران مالی و اقتصادی شدید بوده که باعث سقوط ارزش پول ملی این کشور شده است.
یک منبع در این باره گفت: این یک امتیاز برای صهیونیستها بود که لبنانیها را در شبکه های اجتماعی با آگهی اشتغال هدف قرار دادند.
سرویس های امنیتی لبنان پیش از این نیز شماری از افراد را به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی بازداشت کرده بودند.
**شیخ قاووق: آمریکا مانع همگرایی لبنانیها است / حزب الله بدنبال نجات کشور است
عضور شورای مرکزی حزبالله گفت که آمریکا مانع همگرایی و گفتوگو میان لبنانی ها برای حل و فصل مشکلات میشود و با طولانی کردن دوره بحران، در راستای خدمت به پروژه رژیم صهیونیستی گام بر میدارد.
«شیخ نبیل قاووق» با اشاره به فعالیت برخی گروه های سیاسی که به دنبال تقابل و چالش در کشور هستند، افزود: این گروه ها مسئولیت رد گفتوگو و توافق ها را در داخل کشور بر عهده دارند و بحران معیشتی، مالی و اقتصادی را تشدید کرده اند، مشخص است این افراد به آنچه خارجی ها دیکته می کنند عمل می کنند.
شیخ قاووق با بیان اینکه آمریکا هر نوع همگرایی و گفتوگو میان لبنانیها را رد میکند، ادامه داد: واشنگتن نمیخواهد بحران اقتصادی و مالی در لبنان پایان یابد، بلکه میخواهد بحرانها را عمیقتر و خلأ ریاست جمهوری را طولانیتر کند تا از این طریق برای رسیدن به اهداف سیاسی خود بهره برد.
وی تاکید کرد: اگر چنین نیست، پس مخالفت واشنگتن با انتقال برق از اردن، گاز از مصر و سوخت از ایران چه توجیهی میتواند داشته باشد، آمریکا برای خدمت به پروژه اسرائیل نمیخواهد وضعیت لبنان بهبود یابد.
شیخ قاووق اضافه کرد: حزبالله بر نجات کشور از بحرانهای موجود و پیش نرفتن به سمت اوضاع بدتر و فروپاشی اصرار دارد و به همین منظور هیچ نامزدی را برای بروز چالش معرفی نکرده، بلکه گفتوگو و توافق را در دستور کار قرار داده، این موضع نشان دهنده اشتیاق حزب الله به نجات کشور با مشارکت همه احزاب سیاسی است.
پیش از این نیز «شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله طولانی شدن انتخاب رئیس جمهوری لبنان را به ضرر این کشور و در خدمت پروژه آمریکا و رژیم اسرائیل ارزیابی کرده بود.
این اظهارات پس از آن بیان شد که پارلمان لبنان پنج شنبه نیز برای یازدهمین بار متوالی نتوانست جانشین «میشل عون» رئیس جمهوری سابق را که دوره ریاستش در اکتبر گذشته به پایان رسید، تعیین کند.
دوران ریاست جمهوری ۶ ساله میشل عون بر لبنان روز دوشنبه (۹ آبان ماه) به پایان رسید.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریان های سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاش ها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
روزنامه لبنانی «البناء» اخیرا در گزارشی درباره تحولات مربوط به پرونده انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان در سایه ادامه خلاء سیاسی در این نهاد مهم نوشت: بن بست به وجود آمده در خصوص انتخاب رئیس جمهور جدید در لبنان همچنان محور اصلی همه تحرکات سیاسی در لبنان و حواشی مربوط به آن است.
رئیس پارلمان لبنان پیشتر اعلام کرده بود که این کشور چند هفته بیشتر نمیتواند وضعیت کنونی را تحمل کند و اصلیترین اولویت در لبنان، انتخاب رئیس جمهوری است.
وی همچنین تاکید کرده بود که انتخاب رییس جمهوری جدید این کشور بدون اجماع همه گروه ها و جریان ها امکان پذیر نیست.
**بن گویر تهدید به تشدید اقدامات علیه تشکیلات خودگردان کرد
وزیر تندرو جنجالی کابینه رژیم صهیونیستی طی سخنانی تهدید به تشدید اقدامات تحریمی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین کرد.
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» امروز اعلام کرد که ایتامار بن گویر وزیر تندرو امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی، قصد دارد در جلسه جدید کابینه درخواست تشدید اقدامات علیه تشکیلات خودگردان و کسر مبالغ اختصاصی بیشتری از این تشکیلات را مطرح کند.
این رسانه نوشت که این اقدام بن گویر با هدف تحت فشار قرار دادن تشکیلات خودگردان و توقف حمایت آن از عاملان عملیات های مقاومتی علیه صهیونیستها در کرانه باختری صورت می گیرد.
این روزنامه همچنین اعلام کرد که "این گام مهمی در سایه تصمیم هفته گذشته بزالل اسموتریچ رهبر حزب افراطی «صهیونیسم دینی» و وزیر دارایی کابینه رژیم اسرائیل برای کسر ۱۳۸ میلیون شِکل از بودجه تشکیلات خودگردان و پرداخت آن به خانوادههای صهیونیستهای کشته شده به دست نیروهای مقاومت است.
برپایه این گزارش، بن گویر درصدد افزایش میزان مبلغ مذکور است.
کابینه تندرو رژیم صهیونیستی پیشتر نیز تحریم هایی را علیه تشکیلات خودگردان فلسطین اعمال کرده بود.
پس از اعمال این تحریمها، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مُزد خوش خدمتی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به این رژیم را دادند و گفتند که تحریم این تشکیلات از سوی تل آویو تازه «اول کار» است.
**سقوط پهپاد رژیم صهیونیستی در یک پایگاه نظامی
منابع رسانهای صهیونیستی از سقوط یک پهپاد رژیم اشغالگر در یک پایگاه نظامی خبر دادند.
سایت صهیونیستی "واللا" در این باره اعلام کرد که یک پهپاد از نوع "شووال" در پایگاه نظامی هوایی "پالماخیم" در نزدیکی شهر "ریش اون لزیون" در شمال غرب سرزمینهای اشغالی سقوط کرد.
برپایه این گزارش، این پهپاد دچار خسارت شده و ارتش رژیم صهیونیستی تحقیقات درباره دلیل این اتفاق را آغاز کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین پرواز پهپادهای شووال را تا زمان مشخص شدن نتایج تحقیقات درباره دلیل سقوط این پهپاد متوقف کرده است.
**فواد حسین: دولت عراق چالش امنیتی مشترک با ایران و ترکیه را روی میز گفتوگو قرار داده است
وزیر خارجه عراق در سخنانی گفت که بغداد چالش امنیتی مشترک با ایران و ترکیه درباره گروههای تروریستی را روی میز گفتوگو قرار داده است.
فواد حسین وزیر خارجه عراق در حاشیه اجلاس اقتصادی داووس در میزگردی تحت عنوان «خاورمیانه، محل ملاقات یا سرزمین نبرد» با حضور فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان و کایسی اولنکرین وزیر دفاع هلند، محمد العسیس وزیر دارایی اردن و هانس گروندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن مشارکت کرد.
فواد حسین در این نشست اظهار کرد که عراق از سال ۲۰۰۳ راه دموکراسی را برای تعامل با اوضاع داخلی کشور و ایجاد ارتباط میان سیاست داخلی و منطقهای برای مقابله با تنشهای منطقه در پیش گرفته است.
وی گفت که در پرونده گروههای تروریستی مشکلاتی درباره حملات به خاک عراق با ترکیه و ایران وجود دارد.
فواد حسین تصریح کرد: دولت عراق چالش امنیتی مشترک بین بغداد، تهران و آنکارا در رابطه با این گروهها و سازمانها و همچنین آمادهسازی چشماندازی برای پایان دادن به حضور آنها با توجه قانون اساسی کشور را روی میز گفتوگو قرار داده است.
این مقام عراقی ادامه داد: زبان گفتوگو تنها راه حل مشکلاتی است که باید از داخل خود کشورهای همسایه و برخی از آنها توسط دولت عراق حل و فصل شود.
وزیر خارجه عراق در ادامه خواستار دستیابی به این مهم از طریق گفتوگوهای فشرده و به شیوه مشارکتی شد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که بقای اردوگاهها در سوریه به ویژه مناطق نزدیک مرز عراق که عناصر تروریستی داعش در آن حضور دارند، تهدیدها و چالشهایی را ایجاد میکند که مایه نگرانی دولت عراق است.
فواد حسین همچنین تاکید کرد: امنیت عراق بر امنیت منطقهای تاثیر میگذارد و همینطور امنیت منطقهای هم بر عرصه داخلی تاثیرگذار است، ما باید از طریق بکارگیری ابزار گفتوگو در کاهش تنشها برای امنیت منطقهای تلاش کنیم.
**کارشناس غرب آسیا: مقاومت تنها خط مبارزه در فلسطین است
یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به بی ثمر بودن خط سازش برای مردم فلسطین، خط مقاومت را اکنون تنها خط مبارزه در فلسطین ارزیابی کرد و گفت: تشکیلات خودگردان نیز در خط مقاومت حل شده است.
سعدالله زارعی روز شنبه در نشست «افق تحولات رژیم صهیونیستی»، تحولات کنونی سرزمین های اشغالی را بسیار حایز اهمیت دانست و از کم توجهی رسانه های داخلی به مسائل فلسطین انتقاد کرد.
وی درباره اهمیت راهبردی مسأله فلسطین برای محور مقاومت نیز گفت: فلسطین در رابطه با جبهه مقاومت هم مهم است و شاخص پیروزی یا شکست است. اگر مقاومت فلسطین دست برتر را داشته باشد نشاندهنده دست بالای محور مقاومت است.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: در جغرافیای فلسطین، از شمال تا جنوب و مرکز، باور به مقاومت گسترش پیدا کرده و اکنون خط مقاومت تنها خط مورد حمایت مردم است.
زارعی، موفقیت های خط مقاومت در پرونده فلسطین را یکی از دلایل حل شدن خط سازش در خط مقاومت ارزیابی کرد و افزود: فلسطینی ها بی ثمری خط سازش را دیده اند و ثمرات خط مقاومت را شاهد بوده اند. اکنون، باوجود شرارت های نتانیاهو، امنیت فلسطینی ها در چند دهه گذشته به لطف مقاومت ارتقاء یافته است.
وی گفت: خط مقاومت قدرتمندی و اقتدار خود را ثابت کرده و به همین خاطر رژیم اسرائیل جرات مقابله با آن را ندارد.
این کارشناس مسائل فلسطین درباره دیگر دلایل روی آوردن مردم به محور مقاومت گفت: شکست خط سازش دلیل دیگر آن است و باوجود حمایت آمریکا، اروپا، کشورهای عربی و برخی سازمانهای داخل فلسطین، خط سازش ثمره ای نداشت و مردم از خط سازش ناامید شدند و اکنون از حمایت مردمی برخوردار نیستند.
**کابینه نتانیاهو در حال فروپاشی است/احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام
زارعی، تحولات داخلی رژیم صهیونیستی را نیز در قدرت گرفتن محور مقاومت مهم دانست و گفت: روی کار آمدن تندروها در کابینه نتانیاهو به این فضا دامن زده است و رژیم صهیونیستی در بدترین دوره تاریخی خود قرار دارد و در هیچ مقطعی، تا این حد اختلافات داخلی بین سران این رژیم شدید نبوده است.
وی گفت: احزاب چپ رژیم صهیونیستی به اپوزیسیون قدرتمندی در درون این رژیم تبدیل شده اند و ۵۳ کرسی کنست را در اختیار دارند؛ آنها اپوزیسیونی هستند که از انتقاد به کابینه نتانیاهو به انتقاد از کلیت رژیم اسرائیل رسیده اند.
این کارشناس مسائل جهان اسلام با بیان اینکه کابینه، ارتش، دستگاه امنیتی و دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی با هم درگیر هستند، گفت: دستگاه قضایی «آریه درعی» رهبر حزب تندرو شاس با ۱۱ کرسی در کنست را فاقد صلاحیت حضور در کابینه نتانیاهو دانسته است. در صورتی که وی از کابینه خارج شود کابینه نتانیاهو فرو می پاشد و دیگر در کنست اکثریت نخواهد داشت.
زارعی، وقوع درگیری بین احزاب سیاسی و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک را بعید ندانست و افزود: احتمال شکست کابینه جدید نتانیاهو وجود دارد و بی توجهی دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی و اصرار بر رای خود درباره عدم صلاحیت رهبر حزب شاس، تشدید خشونت سیاسی را در سرزمین های اشغالی نشان می دهد.
وی برگزاری پنج انتخابات در چهار سال اخیر را در سرزمین های اشغالی نشاندهنده بی ثباتی سیاسی رژیم صهیونیستی دانست و گفت: فقدان شخصیت های میانجی نیز از دیگر مشکلات رژیم اسراییل است و کسی نیست که نقش میانجی را برای کاهش تنش ها ایفا کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه نتانیاهو اسما رییس کابینه است، گفت : وی اقتدار ندارد و مثل یک مدیر هیات مدیره رفتار می کند که با احزاب شریک، احزاب رقیب و در عین حال فلسطینی ها درگیر است.
زارعی افزود: کارشناسان اسراییلی معتقدند طی سه یا چهار سال آینده، رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی می شود و این رژیم براساس پیش بینی های تاریخی، هشتاد سالگی را نخواهد دید.
وی افزود: حتی اگر رژیم صهیونیستی چهار سال دیگر هم سقوط نکند به هر حال، سقوط آن بسیار نزدیک است و شکست این رژیم، شکست بزرگترین پروژه قرن در غرب آسیاست.
شکست پروژه اسرائیل، آغازگر دومینو شکستهای دشمن است
این کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیل به عنوان پروژه ای که از پیش از اعلامیه بالفور آغاز شد، تمام خواهد شد بدون اینکه نتیجه ای برای بانیان آن داشته باشد. این شکست منجر به شکست دیگر پروژه ها علیه جهان اسلام به صورت دومینو وار خواهد شد.
زارعی به تحولات اوکراین و دیگر تحولات جهان اشاره کرد و گفت: جهان در حال دگردیسی است. در این شرایط، شکست رژیم صهیونیستی تحولی سرنوشت ساز برای جهان اسلام است.
وی افزود: به طور متوسط، روزانه بیش از ۳۰ تا ۴۰ عملیات توسط فلسطینی ها علیه رژیم اسرائیل انجام می شود و تعداد کشته های رژیم صهیونیستی از تعداد کشته ها در جنگ های گذشته با اعراب بیشتر است. حداقل ۵۰ اسراییلی و بیش از ۲۷۰ فلسطینی سال گذشته میلادی کشته شدند که در تاریخ تاسیس این رژیم بی سابقه است.
این کارشناس مسائل فلسطین گفت: تحولات کرانه باختری فراتر از یک انتفاضه است. تعداد کشته های اسراییلی در سال گذشته به خودی خود گویای وضع موجود است. شهرک های صهیونیست نشین در گذشته، از نظر امنیتی نقطه قوت رژیم صهیونیستی بوده اند اما اکنون نظامیان صهیونیست نمی توانند امنیت آنها را تامین کنند و تامین امنیت آنها بسیار هزینه بر شده است.
زارعی درباره وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطین نیز افزود: تشکیلات خودگردان تسلیم مقاومت شده و یگان نظامی آن به مقاومت پیوسته و در خدمت مقاومت است.
وی، پروژه عادی سازی و توافق ابراهیم برای عادی سازی را نیز شکست خورده ارزیابی کرد و گفت: مصوبه ضد اسرائیلی پیشنهادی امارات در مجمع عمومی سازمان ملل متحد یا بسته شدن فضای هوایی عمان به روی هواپیماهای اسراییلی حاکی از شکست پروژه عادی سازی است.
این کارشناس مسائل جهان اسلام، پیوستن عربستان به پروژه عادی سازی را نیز بعید دانست و گفت: سالهاست عربستان فقط صحبت از عادی سازی می کند اما هیچ اقدام عملی در این رابطه انجام نمی دهد و عادی سازی در عمل به محاق رفته است.
**رزمایش نیروی هوایی هند در بحبوحه تنش با چین
نیروی هوایی ارتش هند اعلام کرد که رزمایش «پرالای» را با مشارکت تمام پایگاههای هوایی اصلی خود در شمال شرق این کشور و با مشارکت اسکادرانهای پهپادی خود در بحبوه بنبست جاری با چین برگزار خواهد کرد.
این رزمایش قرار است طی روزهای آینده برگزار شود؛ همزمان نیروی هوایی هند قرار است سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ را مستقر نماید که میتواند تمامی موشکها را از فاصله ۴۰۰ کیلومتری شناسایی کند.
مقامات هندی اعلام کردهاند که در این رزمایش، تمامی تسلیحات رزمی اصلی نیروی هوایی این کشور از جمله جتهای رافائل و سوخو-۳۰ به همراه هواپیماهای ترابری و سایر هواپیماها نیز مشارکت خواهند داشت.
نیروی هوایی هند در روزهای گذشته اسکادرانی از پهپادهای خود را از پایگاههای دیگر به شمال شرقی این کشور منتقل کرده تا توانایی خود را برای نظارت بر فعالیتهای مختلف در طول مرزهای این کشور افزایش دهد.
براساس گزارش هندوستان تایمز، چینیها نیز طی هفتههای اخیر فعالیتهای خود را در امتداد منطقه دوکلام افزایش داده و طبق گفته مقامات تحت نظارت دائم آژانسهای امنیتی هند هستند.