سنندج- ایرنا- حفظ وحدت، اتحاد و دوری از تفرقه، نقطه اتکا روحانیون اهل سنت کردستان است، مطلبی که در همایش " حاکمیت اسلامی، روحانیت و انتظارات" هم بر آن تاکید شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دشمن از هر فرصتی برای ایجاد تفرقه و اختلاف استفاده می کند و در این میان، روحانیون همواره مدافعان صف اول حفاظت از نقطه قوت دنیای اسلام یعنی حفط اتحاد و انسجام اسلامی بوده و هستند.

وحدت اسلامی به معنای تاکید و تکیه بر مشترکات مذاهب اسلامی با مطرح نکردن دیدگاه‌های متفاوت است و علمای اهل سنت کردستان سالها است که با واقف بودن به این مهم، در مسیر تعالی اسلام و دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی در همه گردنه های تاریخی حرکت کرده اند و به همین دلیل همواره در آماج حملات دشمن ضدانقلاب قرار دارند ولی این هجمه ها آنها را از مسیری که در پیش گرفته اند، ناامید و دلسرد نکرده است.

آنان اگرچه وضعیت معیشتی خوبی ندارند ولی با این حال همواره سپر دفاع از انقلاب را نسل به نسل به دیگر تحویل داده اند و با تمام وجود پشت این نظام هستند؛ نمونه بارز دفاع تا پای جان را باید از خانواده ۵۲ ماموستای شهید خطه کردستان پرسید و در زندگی ماموستا ملا محمد کریمیان جست که ضدانقلاب بعد از ناتوانی در متوقف کردن روشنگری‌های این ماموستا، او را در منزلش شهید کرده و پیکر و خانه‌اش را با انبوهی از کتاب‌های دینی و قرآن به آتش کشیدند.

روحانیون اهل سنت کردستان به خوبی می دانند که هر گاه تفرقه و نفاق بر جامعه‌ای حاکم شود، مهمترین ضربه به اسلام از همان روزنه وارد می شود و برای همین در همایشی که با عنوان حاکمیت اسلامی، روحانیت و انتظارات گرد هم آمده بودند باز هم بر اتحاد تاکید داشتند، چرا که "شارلی ابدو" فرانسوی به گمان ایجاد رخنه در صف مدافعان انقلاب اسلامی، از همانجا وارد شد و به مرجعیت دینی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران اهانت کرد و بار دیگر روحانیون اهل سنت پیشگام محکوم کردن این اقدام و دفاع از ارزشهای دینی و ملی شدند.

زمانی‌که ۱۸۰ هزار کُرد به دست رژیم بعث انفال شدند، حامیان مدافع حقوق بشر کجا بودند؟

امام جمعه سنندج به عنوان اولین سخنران در همایش بزرگ استانی علما و روحانیون اهل سنت با موضوع «حاکمیت اسلامی، روحانیت و انتظارات» اظهار کرد: دشمنان چندین منطقه کُردنشین ایران و عراق را بمباران شیمیایی کرد و پنج هزار نفر از مردم این مناطق در یک روز مجروح شدند اما هیچ نهاد بین المللی این جنایات را محکوم نکرد.

ماموستا فایق رستمی ادامه داد: زمانی‌که ۱۸۰ هزار نفر کُرد به دست رژیم بعث انفال شدند، حامیان مدافع حقوق بشر کجا بودند؟ آیا یک‌بار حمایت کردند؟ آیا شاهد صدور بیانیه از سوی سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی بودیم؟

وی سپس به نقش علما در جهان اسلام اشاره کرد و گفت: روحانیون بعد از پیامبران الهی و یارانشان بیشترین نقش را در تبیین مسائل دینی، مادی، معنوی، اخروی، امر به معروف و نهی از منکر ایفا کرده‌اند و این قشر رسالت بسیار سنگینی بر عهده دارند که امیدواریم به‌عنوان محور آشنایی با دین خدا، ایجاد اخوت و وحدت بین مؤمنان وظایف خود را به‌نحو احسن انجام دهند.

نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: علما باید با درایت و عقلانیت مردم را به نیکی دعوت کنند و ضروری است با کلام و سخنان شیرین مردم را با خود همراه کنند.

ماموستا رستمی با بیان اینکه امروز مساله امنیت و فداکاری سربازان گمنام امام زمان (عج) موضوعی مهم و شایسته تقدیر است، اضافه کرد: مردم خواهان امنیت پایدار هستند تا جامعه رو به توسعه، رونق تولید، عمران، آبادانی، شرف و عزت حرکت کند، چرا که فضای نا امن جامعه، جلوی پیشرفت کشور را می‌گیرد و کرامت و عزت و نوامیس مردم را به خطر می‌اندازد.

خط قرمز روحانیون اهل سنت نظام اسلامی است

امام جمعه مریوان هم که برادر و فرزندش توسط ضدانقلاب ترور شده‌اند، تاکید دارد که با وجود همه محرومیت‌ها، خط قرمز روحانیون اهل سنت کردستان، نظام اسلامی است و هیچ گاه اجازه اهانت به مقدسات اسلام و انقلاب نداده‌اند و سینه هایشان سپر دفاع از انقلاب اسلامی است.

ماموستا مصطفی شیرزادی، تقوا و عدالت را ۲ عنصر مهم برای تحقق خلیفه الله بودن انسان عنوان کرد که به وسیله یکدیگر ظهور و تجلی می یابند و افزود: پیامبر اکرم (ص) که سرآمد تمام مخلوقات و انسان‌ها است، همواره معتقد بودند عدل و علم بدون تقوا معنی پیدا نمی‌کند و این عناصر، مفاهیمی اساسی هستند که بر پایه آنها سیاست‌های اجرایی الهی و حکومت اسلامی تدوین می‌شود، سیاست‌هایی که در راستای اجرای فرامین الهی و مدد زندگی و قوام جامعه بشریت است.

وی اضافه کرد: جامعه انسانی از ابعاد مختلف و ویژگی‌های اخلاقی، روحی و نیازهای گوناگون تشکیل شده و روشن است که در زندگی اجتماعی، برخورد افراد و منافع و سلیقه‌ها اتفاق می‌افتد.

امام جمعه مریوان ادامه داد: در این برخوردها است که باید عدالت با مفهوم اجتماعی آن به نیکوترین شکل رعایت شود، تا افراد جامعه با آرامش، اعتماد و علاقمندی به یکدیگر، مسیر رشد و تعالی را طی کنند.

ماموستا شیرزادی یادآور شد: امام علی (ع) در نامه ۴۶ به یکی از والیان فرمود "در برابر مردم فروتن و با آنها گشاده رو و ملایم و با مساوات حتی در گردش چشم، نگاه، اشاره و سلام رفتار کن تا بزرگان و صاحب نفوذان در تخریب تو طمع نکنند و ناتوانان از عدالت تو ناامید نشوند".

وی اضافه کرد: ماموستاهای منطقه همواره از ابتدای تا انتهای زندگی، همراه مردم هستند و هیچ‌گاه تبلیغات دینی را در منبر و کوچه و خیابان ترک نکرده‌اند و مردم غیور کردستان هم پرورده دست علما هستند و می‌بینید که در میدان سیاست، بارها و بارها سیاستمداران جبهه استکبار جهانی را با بصیرت خود به زانو درآورده‌اند.

امام جمعه مریوان ادامه داد: در اوایل انقلاب این مردم و در راس آنان ماموستاها بودند که با جانفشانی و ایثار و نائل شدن به درجه رفیع شهادت و جانبازی، زحمات زیادی را برای تحقق نظام اسلامی متحمل شدند اما اکنون همین قشر نجیب از جامعه، متاسفانه از برخی امکانات رفاهی محروم هستند.

تفرقه، تاکتیک دشمن برای نفوذ در صف مسلمانان

امام جمعه موقت بانه هم اظهار کرد: ما در ایران اسلامی برادر و برابر هستیم، دشمنان می خواهند از تاکتیک تفرقه، به صفوف واحد ما نفوذ و در بین شیعه و سنی اختلاف افکنی کنند، اما این ملت هوشیار است و با تدابیر رهبر معظم انقلاب به هیچ عنوان اجازه تفرقه به دشمنان و ایادی استکبار نخواهد داد.

ماموستا جمال کریمی یادآور شد: مردم ما هوشیارند، قضایا و اغتشاشات اخیر استکبار، برای ملت ایران بخصوص مردم استان کردستان کاملا روشن است و همه می دانند دشمن چه دسیسه و تاکتیکی داشت، اما باید طبق فرموده مقام معظم رهبری، مغرور نشویم که این اغتشاش و دسیسه دشمن تمام شده است.

این عالم اهل سنت تأکید کرد: دشمنان این نظام اسلامی و امنیت بدانند به مرور زمان خسارت‌های وارد شده به این ملت و بیت المال و خون‌هایی که به ناحق ریخته شد را حتما از دشمنان خواهیم گرفت.

امام جمعه موقت بانه افزود: ماموستایان مواظب باشید تریبونی که در اختیار دارید محل تلاوت قرآن و جایگاه رسول خدا (ص) است و سوژه دشمن نشود، دشمنان از تربیون مساجد ما سواستفاده کرده‌ و در چنین شرایطی ما باید بیانگر واقعیت‌ها باشیم، بصیرت داشته باشیم و مردم را نسبت به فتنه‌های دشمن آگاه و هوشیار کنیم.

ماموستا کریمی اظهار کرد: مسئولان از علما و ماموستایان حمایت کنند تا دشمنان نتوانند از موقعیت‌های پیش آمده سواستفاده کنند.

استاندار: مردم کردستان بیشتر از سایر مناطق کشور، طعم تلخ محرومیت ناشی از ناامنی را چشیده‌اند

استاندار کردستان هم به عنوان آخرین سخنران گفت: دشمن با استفاده و به کارگیری انواع ابزارها، خصوصا در عرصه رسانه، سعی در تزریق امید به معدود فریب‌خوردگان خود در داخل کشور است

اسماعیل زارعی‌کوشا اظهار کرد: مردم کردستان بیشتر از سایر مناطق کشور، طعم تلخ محرومیت ناشی از ناامنی را چشیده‌اند و ضریب دادن به ناامنی در رسانه‌های دشمنان، باعث شده است کردستان از رسیدن به جایگاه متناسب با شان و ظرفیت خود باز بماند.

وی ضمن گرامیداشت و تبیین جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س)، افزود: نقش روحانیت در شکل گیری و ادامه حیات انقلاب اسلامی بسیار برجسته و بی بدیل بوده و هست و در استان کردستان این موضوع، برجستگی خاصی دارد.

استاندار کردستان ادامه داد: علما و روحانیون این استان همواره در موضوعاتی چون بیداری اسلامی، وحدت اسلامی، انسجام و برادری، مقابله با معاندان و دشمنان نقش آفرین بوده‌اند و در این مسیر، با تقدیم بیش از ۵۰ شهید، هم‌چون شهید ملاحیدر فهیم، شهید شیخ الاسلام و شهید برهان عالی، سند افتخار روحانیت اهل سنت رقم خورد.

زارعی کوشا ادامه داد: در فتنه و جنگ ترکیبی اخیر، یکی از نقاط هدف و تمرکز حمله و تخریب دشمن، جامعه وزین روحانیت بود و وظیفه خودم می‌دانم که از روحانیت معزز کردستان که شجاعانه و آن‌گونه که پیامبر اکرم (ص) نقش روحانیت را تبیین فرموده‌اند، عمل کردند و بدون بیم و هراس از تخریب‌ها و تهدیدها و توهین ها، به روشنگری پرداختند، تقدیر و تشکر کنم.

وی یادآور شد: ما به عنوان فرزندان ملت و نمایندگان دولت انقلابی، از هر مانعی که در مسیر توسعه و پیشرفت استان کردستان باشد، عبور خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد در مسیری که با نگاه ویژه دولت به کردستان ترسیم شده است، کندی ایجاد شود.

استاندار کردستان، ۲ سفر رییس جمهور به کردستان را نشانه توجه ویژه دولت به این استان عنوان کرد و افزود: کردستان بیشترین مصوبات عمرانی و اقتصادی را در سفرهای استانی رییس جمهوری داشت و سهم این استان هم‌تراز با استان‌های بزرگ و توسعه یافته کشور بود و ۲.۵ برابر استان‌های همجوار مصوبه و جذب اعتبار داشتیم.

زارعی کوشا به تصویب بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی اشاره کرد و افزود: در این ۲ سفر بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه اقتصادی استان جذب شد و اخیرا ظرفیتی فراهم شد تا سه هزار میلیارد تومان به مصوبات سفر اضافه شود و این مهم یعنی زمینه‌سازی برای جهش در شاخص‌های عمرانی و اقتصادی استان کردستان.

وی تحقق پروژه آبرسانی به سنندج در مدت هشت ماه و با اعتبار ۸۵۰ میلیارد تومان را نمونه کار جهادی این دولت عنوان کرد و ادامه داد: منطقه آزاد تجاری مریوان و بانه اولین منطقه‌ در میان هفت منطقه جدید است که اساسنامه آن در دولت تصویب شد و مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و این مژده‌ای است برای آینده روشن اقتصاد استان و تا کنون ۵۰ سرمایه گذار مطرح خارجی، متقاضی سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان هستند که اشتغال، توسعه اقتصادی، بهبود معیشت و ثروت را برای استان به همراه دارد.

استاندار کردستان از سفر مقام معظم رهبری به کردستان در سال ۱۳۸۸ به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ استان نام برد و افزود: این سفر برکات عمرانی، اقتصادی و توسعه‌ای زیادی را برای استان به همراه داشت و برداشتن نگاه امنیتی از کردستان و جایگزینی نگاه فرهنگی توسط معظم له، بزرگترین دستاورد و برکت این سفر تاریخی بود.

زارعی کوشا با بیان اینکه مردم کردستان، دلسوزان خود را به خوبی می‌شناسند، اضافه کرد: مردمان فهیم و آگاه این خطه، قدر نعمت امنیت را به خوبی می‌دانند و با شناخت درستی که از دشمن دارند، شاهد آن بودیم که در اغتشاشات اخیر، این استان متحمل کمترین آسیب‌ و خسارت شد و از دیگر سو، کمترین همراهی با معاندین در این خطه اتفاق افتاد.

وی شهید سردار سلیمانی را پرچمدار دفاع و حمایت از مردم کُرد در تنگنای محاصره و سقوط اربیل دانست و گفت: مدافع برادران و خواهران کُرد ما این شهید والامقام و یارانش بودند و نه سرسپردگان به اسراییل و آمریکا و مردم کردستان هوشیارانه، میان دوست و دشمن تفکیک قائل می‌شوند.

استاندار کردستان با بیان اینکه مردم کردستان همواره در طول تاریخ مورد ظلم و ستم قرار گرفته‌اند، افزود: امروز و در جمهوری اسلامی ایران، کردستان، استانی فرهنگی و سرزمین مجاهدت‌های خاموش و فداکاری‌های بزرگ خوانده می‌شود.

در پایان این مراسم حضار با صدور و قرائت بیانیه ای اقدامات نشریه شارلی ابدو در توهین به اسلام و مرجعیت دینی را محکوم کردند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: ما روحانیون اهل سنت به عنوان اعضای پیکره امت اسلامی، انقلاب اسلامی را به عنوان یک حرکت اسلامی ضد استعماری و استکباری دانسته که موجب وحدت میان مسلمانان بوده و دفاع از مظلوم در مقابل ظلم و جور را خط مشی خود قرار داده و می کوشد تا پرچم اسلام ناب محمدی(ص) را در سراسر عالم بر افراشته دارد و اعلام می داریم این انقلاب متعلق به همه مسلمانان بوده و هر گونه تلاش در جهت ضربه زدن به این انقلاب را محکوم می کنیم.

در بندی دیگر آمده است: تلاش در جهت اهانت به آیت الله العظمی خامنه ای نشان از تضاد بین گفتار،منش،فکر و زندگی ایشان با اصول و مبانی فکری جریان استکبار است و کشوری که دشمنی خود را با اسلام و پیامبر اسلام(ص) را به اوج خود رسانده و زنجیره اقدامات اسلام ستیزی غرب را کامل کرده است را محکوم می کنیم.

در پایان اعلام شد: از همه نهادهای بین المللی و کشورهایی که برای کوچکترین اتفاقی که به نفعشان نباشد بانگ و فریاد حقوق بشر راه می اندازند اعلام می‌داریم، روح آزادی اقتضا می کند تا در مقابل اهانت به شخصیت های اسلامی که موجب دل آزرده شدن جمع زیادی از مردم مسلمان در گوشه و کنار جهان شده و منجر به ایجاد دشمنی در جهان می گردد را متوقف و با عوامل این اقدام برخورد بازدارنده شود.