تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در ایران موفق به تولید پوشش کف و دیوار آنتی استاتیک و همچنین کفپوش‌های آنتی استاتیک رزینی شد. این محصول کاهش بیش از ۸۵ درصدی هزینه‌ مواد مصرفی را برای مصرف‌کننده به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، کفپوش آنتی استاتیک یا کفپوش آنتی الکترواستاتیک به کفپوش هایی گفته می شود که الکتریسیته ساکن روی آنها جمع نمی شود و با روشی مخصوص، الکتریسیته را به چاه ارت هدایت می کند. در واقع هدف از ساخت و طراحی کف پوش های آنتی استاتیک جلوگیری از سرایت و البته تخلیه جریان الکتریسیته روی سطح و دیواره اتاق ها یا سالن ها به منظور پیشگیری از جرقه، آتش سوزی و انفجار در محیط است.

سطح و دیواره های اتاق ها و سالن هایی همچون اتاق عمل بیمارستان ها، اتاق رنگ آمیزی خودرو، اتاق های اختلاط رنگ مانند اتاق رنگ آمیزی بدنه خودرو یا هر قسمت از سالن های رنگ که بخارات حلال وجود دارد، اماکنی که تابلوبرق‌هایی با ولتاژ بالا در آنها نصب هستند و صنایع نظامی و تسلیحات شرکت های بزرگ دنیا، سطح سالن های ساخت و مونتاژ قطعات حساس الکترونیک از جمله کارخانه ساخت گوشی تلفن همراه یا ساخت رایانه‌های حساس و اتاق های سرور و اتاق هایی که حجم زیادی از دیتا در آن مبادله می شود و اخلال در انتقال دیتا تولید خسارت هنگفت را به دنبال دارد مانند دیتا سنتربانک از جمله مراکزی است که در آنها از کفپوش آنتی استاتیک استفاده می شود.

یک شرکت دانش بنیان در کشورمان برای نخستین بار در ایران موفق به تولید پوشش کف و دیوار آنتی استاتیک و همچنین ارائه‌ کفپوش‌های آنتی استاتیک رزینی مطابق با استاندارد ANSI/ESD S۲۰.۲۰ شده است.

پردیس رستم زاده مدیرعامل شرکت دانش بنیان بساپلیمر در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در خصوص دستاورد این مجموعه فناور گفت: این شرکت از سال ۱۳۹۱ با تولید انواع کفپوش رزینی فعالیت خود را آغاز کرده است. یکی از مهم‌ترین انواع این کفپوش‌ها، کفپوش آنتی استاتیک است که از طریق هدایت بار الکتریکی، مانع از تجمع بار الکتریکی ساکن بر سطح شده و از بروز جرقه و آتش سوزی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: به دلیل همین خاصیت، مهم‌ترین کاربردهای کفپوش‌های رزینی آنتی استاتیک در اتاق‌های سرور، اتاق‌های جراحی بیمارستان‌ها و انبارهای حاوی مواد قابل اشتعال یا منفجره است.

مدیرعامل این شرکت فناور تصریح کرد: تیم تحقیقات و توسعه شرکت دانش بنیان بساپلیمر در سال ۱۴۰۱ پس از بررسی مشکلات کفپوش آنتی استاتیک موجود و همچنین بازار محصولات آنتی استاتیک و شناسایی نیاز مشتریان، برای نخستین بار در ایران موفق به تولید انواع ECF (کفپوش هادی) و DIF (کفپوش اتلافی) کفپوش‌ آنتی استاتیک شده است.

وی ادامه داد: همچنین برای نخستین بار پوشش کف آنتی استاتیک نوع ECF با ضخامت ۱۰۰-۲۰۰ میکرون برای کاربری در ترافیک‌های سبک و متوسط توسط این شرکت طراحی و تولید شده است.

رستم زاده بیان کرد: تولید این محصولات جدید کفپوش آنتی استاتیک ECF و DIF، این امکان را به مصرف کننده می‌دهد تا بر اساس حساسیت‌های تجهیزات موجود در آن فضا، مقاومت الکتریکی کفپوش مورد نیاز خود را انتخاب کرده و از صدمات احتمالی به دلیل استفاده از محصول نامناسب جلوگیری کند.

وی تاکید کرد: در طراحی و ساخت کف پوش های جدید، مشکلات موجود در محصولات متداول در بازار همچون گره خوردگی الیاف و عدم امکان تعیین مقاومت الکتریکی در ولتاژهای پایین نیز برطرف شده و در واقع محصول برای کاربردهای مختلف تخصصی تر طراحی و ساخته شده است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان بساپلیمر همچنین گفت: علاوه بر مشخصات فنی قابل توجه، این کفپوش‌های آنتی استاتیک با کیفیت منطبق بر استانداردهای بین المللی و با قیمت ۵.۵ دلار در هر کیلوگرم تولید شده است و این در حالی است که معادل خارجی این محصول با قیمت ۱۲.۸ دلار در هر کیلوگرم در بازار منطقه به فروش می‌رسد.

وی افزود: همچنین پوشش کف آنتی استاتیک ارائه شده توسط این شرکت، این امکان را فراهم می‌کند تا در کاربری‌های با تردد سبک مانند تردد افراد و وسایل چرخدار سبک، بدون نیاز به صرف هزینه‌ اضافی، از پوشش کفی با مقاومت الکتریکی در محدوده‌ آنتی استاتیک برخوردار شوند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان بساپلیمر تصریح کرد: با در نظر گرفتن مصرف مواد پوشش کف آنتی استاتیک تولیدی بساپلیمر به میزان ۲۰۰ گرم در هر مترمربع و مقایسه‌ آن با مصرف حداقل ۱۵۰۰ گرم در هر مترمربع از کفپوش آنتی استاتیک، کاهش بیش از ۸۵ درصدی هزینه‌ مواد مصرفی را برای مصرف کننده به دنبال خواهد داشت.

رستم زاده در ادامه تصریح کرد: در تولید این محصولات فناورانه که جزو محصولات دانش بنیان این شرکت محسوب می شود، کاهش محتوای فرار مواد آلی (VOC) و سازگارسازی بیشتر آنها با محیط زیست نیز در نظر گرفته شده است.

وی همچنین از صادرات کف پوش های تولیدی این شرکت دانش بنیان به کشور عراق و تلاش برای صادرات به سایر کشورهای منطقه خبر داد.