به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، محمد دهقان روز یکشنبه و در واکنش به اقدام اخیر پارلمان اروپا گفت: اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط پارلمان اتحادیه اروپا، که در اصل یکصد و پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان نیروی نظامی رسمی کشور شناخته شده است، تبعیت کورکورانه از سیاستهای ایالات متحده آمریکا و بیحرمتی به اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ساختارهای برآمده از آن به حساب میآید.
معاون حقوقی رئیس جمهور به همراهی اروپا با سیاستهای آمریکا که این قاره را به میدان جنگی تبدیل کرده و از زمان پایان جنگ جهانی دوم بی سابقه است، اشاره و تاکید کرد: تروریستی خواندن سپاه پاسداران، بر خلاف مقررات حقوق بینالملل و ناقض استقلال سیاسی و حاکمیت ملی جمهوری اسلامی ایران بوده و موجبات مسئولیت بینالمللی اتحادیه اروپایی را فراهم میکند.
دهقان به نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تأمین امنیت منطقهای و مبارزه با گروههای تروریستی گریزی زد و گفت: سپاه پاسداران پرچمدار مبارزه با تروریسم در منطقه با رعایت موازین حقوق بین الملل است. این اقدام نسنجیده پارلمان اروپا صرفاً اقدام علیه بخشی از نیروهای مسلح ایران نیست، بلکه با هدف تقابل با حاکمیت ملی و استقلال سیاسی ایران صورت پذیرفته است.
معاون حقوقی رئیس جمهور تصریح کرد که دولت و مردم ایران هیچ گاه نداشتن ایفای تعهدات ناشی از برجام توسط کشورهای اروپایی را فراموش نمی کنند. بخشی از مشکلات امروز مردم ایران ناشی از تبعیت کشورهای اروپایی از آمریکا در اعمال مجدد تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران است.
دهقان گفت: با وجود نقض مستمر دستور موقت دیوان بینالمللی دادگستری از سوی دولت ایالات متحده آمریکا در تداوم اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران، دولتهای اروپایی ترجیح دادند با سکوت خود و پیروی عملی از تحریمهای یکجانبه آمریکا شریک این دولت در نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی باشند.
معاون حقوقی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اقدام پارلمان اروپایی برخلاف اصل بنیادین مداخله نکردن در امور داخلی دیگر کشورها است، این اصل را که برگرفته از اصل برابری دولتها در حقوق بینالملل عنوان کرد و گفت: در اسناد بینالمللی و آرای قضایی متعدد مورد شناسایی و تأکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۰ قطعنامه ۲۶۲۵، با نام اعلامیه روابط دوستانه نیز شناخته میشود، مورد پذیرش قرار داد که در آن بخش جداگانهای به «اصل مربوط به تعهد مداخله نکردن در امور مربوط به صلاحیت داخلی هر کشور، مطابق با منشور» اختصاص داده شده بود، گفت: پیش از این، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۵ طی قطعنامه ۲۱۳۱، اعلامیه پذیرش نکردن مداخله و دخالت در امور داخلی کشورها را پذیرفته بود.
معاون حقوقی رئیس جمهور تاکید کرد کهدولت جمهوری اسلامی ایران این حق را برای خود محفوظ میدارد که با استناد به ماده ۷ قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، مصوب ۱۳۹۸، تمام کشورهایی که به هر نحو از تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی تبعیت یا حمایت کنند را مشمول عمل متقابل قرار دهد.