تهران- ایرنا- مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره چهل‌ویکم تئاتر فجر گفت: رشد تئاتر ایران وابسته به تجهیز زیرساخت‌ها و کشف استعدادهای درخشانی‌ است که در استان‌ها و شهرهای سراسر کشور وجود دارد.

به گزارش ایرنا، کاظم نظری با بیان اینکه چهل‌ویکمین جشنواره تئاتر فجر، میزبان چهره‌های پیشکسوت و شناخته شده در کنار جوانان این عرصه است، تاکید کرد: مخاطبان این رویداد نمایشی، شاهد اجراهایی متنوع خواهند بود.

وی افزود: افزایش سهم هنرمندان تئاتر خارج از تهران، نقطه قوت اداره‌کل هنرهای نمایشی است و امیدوارم که این حرکت بزرگ و عظیم در توسعه تئاتر موثر باشد.

نظری اظهار داشت: زمانی که مسئولیت تئاتر کشور را به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی برعهده گرفتم، قول داده بودم تا بتوانم سهم تئاتر استان‌ها را چه در جشنواره‌ها و چه در اجراهای عمومی در شهر تهران بیشتر کنم که خوشبختانه به این قول وفادار ماندم.

وی گفت: هنرمندان در شهرستان‌، توانمندی‌ها و استعدادهای نهفته‌ای دارند که می‌توانند عرصه هنر بالاخص تئاتر، سینما و تلویزیون را به رشد اعلایی برسانند.

نظری با بیان این که معرفی استعدادهای سراسر کشور، مستلزم همراهی و حمایت تمام دستگاه‌های اجرایی دولت از جمله اداره‌کل هنرهای نمایشی است تاکید کرد: باید به آن‌ها کمک کنیم تا بیش از پیش بدرخشند و این موضوع در چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و در دهه فجر انقلاب اسلامی تحقق پیدا خواهد کرد.

وی گفت: از زمان اعلام فراخوان بخش بین‌الملل چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، درخواست ۱۸۰ اثر نمایشی برای حضور در این رویداد هنری ثبت شد. قطعا برای انتخاب آثار باید مسائل فرهنگی، نمایشنامه‌ها و روایت‌ها و امکانات صحنه‌ای مورد توجه قرار می‌گرفتند.

نظری افزود: تمام تلاش ما بر این بود تا از نمایش‌هایی دعوت کنیم که صحنه‌ها و اجراهای درخشانی داشته باشند اما در هر شکل برای انتقال دکور با گرفتاری‌هایی زیادی روبه‌رو بودیم. بحث اقتصاد هنر نیز در تمام کشورها اهمیت دارد، هزینه‌های گمرک، حمل و نقل دکورها، دستمزد گروه‌های نمایشی و گرانی ارز کار ما را سخت کرد.

وی گفت: ما با وجود تمامی این شرایط، آثاری را انتخاب کردیم که جوابگوی مسائل فرهنگی کشور باشند. آثاری که مخاطبان از لحاظ درام، تکنیک و محتوا با آن‌ها ارتباط برقرار کنند تا زمانی که گروه‌های نمایشی برای اجرا به ایران می‌آیند شاهد توانمندی‌های آن‌ها باشیم. انتخاب نمایش‌های این بخش، بیشتر برای بهره‌گیری مخاطبانی چون دانشجویان و گروه‌های نیمه‌حرفه‌ای که جامعه هدف ما هستند، صورت گرفته است.

نظری خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته رویکرد اصلی و جامعه هدف آثار بخش بین‌الملل حضور کشورهای اروپایی بود و ما امسال تلاش کردیم، کشورهای همسایه و منطقه را در این رویداد هنری همراه خود سازیم تا نسبت به سطح تئاتر این کشورها شناخت پیدا کنیم و بستر همکاری‌های بیشتر برای‌مان مهیا شود.

وی گفت: امیدوارم که در یک رقابت خوب با گروه‌های خارجی به آن‌ها نشان دهیم که تئاتر کشور ما در این زمینه چیزی کم ندارد و این رقابت نویدبخش رشد و تعالی تئاتر ایران در کنار گروه‌های خارجی باشد.