اراک - ایرنا - مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور از تلاش این صندوق برای احیای بانک سرمایه خبر داد و گفت: مجوز بخشش ۲۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های جرائم اضافه برداشت، دریافت شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا نجف‌زاده عصر یکشنبه در جریان بازدید از شرکت ماشین ساری اراک، افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان یکی از مجموعه‌های بزرگ وزارت آموزش و پرورش است که در خدمت قشر فرهنگیان است و در گذشته با مشکلاتی مواجه بوده اما اکنون مبتنی بر مسئله‌شناسی، برنامه‌هایی در راستای حل مشکلات تدوین شده است.

وی بیان کرد: در این راستا حدود ۱۰ حوزه اساسی برای معلمان برنامه‌ریزی شده که مهمترین آن احیای بانک سرمایه مختص معلمان است که در گذشته با مشکلاتی مواجه بود اما با ظرفیت‌سازی انجام شده گام‌های بلندی در جهت حل مشکلات این بانک برداشته شده است.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور اظهار داشت: در حوزه ارزش مالکانه که یک مطالبه بیش از ۱۰ ساله بوده، دارایی‌های سنوات گذشته خریداری شده و به ارزش روز احصا و در فرآیند بورسی شدن ارزش مجددی خلق و به همه معلمان سهام مربوط به خودشان پرداخت می شود و اکنون در فرآیند بورسی شدن هستیم.

نجف پور عنوان کرد: در نشست‌های مختلفی که با سازمان برنامه و بودجه، معاون اول رئیس جمهور و اعضای کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، پرداخت حدود پنج هزار میلیارد تومان از مطالبات صندوق که از سال‌های قبل باقی مانده بود، در سال ۱۴۰۲ مصوب شد.

وی ادامه داد: در بخش‌های گوناگون مورد انتظار معلمان، علاوه بر اقدامات بزرگ اقتصادی، توجه به معیشت در دوره خدمتی آنان به صورت ویژه در دوره بازنشستگی طراحی های بسیار مناسبی ترسیم و گام های اولیه برداشته شده است.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور گفت: در بخش خدمات عمر، خدمات خودرویی به صورت اقساطی، کالا و در مسکن در تعامل و همکاری با وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، و آموزش و پرورش برنامه‌های قابل توجهی تدوین شده و امید است بخش عمده‌ای از آنها به خصوص در بخش مسکن سال آینده اجرا شوند.

نجف‌زاده ادامه داد: مجموعه مشکلات شرکت ماشین سازی اراک توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و دیدار امروز مشکلاتی که در گذشته شناسایی شده برای برون رفت از آنها در حوزه توسعه و تامین منابع، ظرفیت سازی داخل استان و داخل مجموعه بزرگ صندوق فرهنگیان که شامل مجموعه های فولادی، و پتروشیمی است، مقرر شد تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شد.

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور گفت: شرکت ماشین‌سازی اراک در کشور، منطقه‌ و حتی عرصه بین‌المللی ظرفیت برجسته‌ای ای محسوب می‌شود و باید ۱۰۰ درصد این ظرفیت بکار گرفته شود.

نجف‌زاده خاطرنشان کرد: به طور قطع با رویکرد ارتقای بهره وری، نوسازی ماشین آلات مبتنی بر خلاقیت و نوآوری اقدامات بزرگی شکل می‌گیرد و در حوزه توسعه دانش بنیان نیز برنانه‌ریزی‌های مدونی تدوین شده است.

استاندار مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: شرکت ماشین سازی اراک به عنوان ابرصنعت و صنعت صنعت ساز جایگاه ویژه ای در صنایع کشور و استان دارد.

فرزاد مخلص الائمه افزود: نشست‌هایی در هفته‌های گذشته در دفتر مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان کشور برگزار و فعالیت‌های شرکت و روند پیشرفت پروژه‌های سفارش داده شده به ماشین‌سازی مورد بررسی قرار گفت که در این راستا اقداماتی باید انجام شود.

وی تاکید کرد: نوسازی تجهیزات این شرکت باید مبتنی بر بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و دانش‌بنیان کشور و استان صورت گیرد و آن بخش که مبتنی بر استفاده از توان خارج کشور است باید بر اساس درآمد ماشین سازی باشد که تحقق این مهم مستلزم ارتقای ظرفیت و استفاده از ظرفیت مازاد این شرکت است و امید است با درایت مدیرعامل صندوق و هلدینگ‌های مربوطه بتوانیم ظرفیت را فعال کنیم.

نماینده عالی دولت در استان مرکزی گفت: یکی از استثنایی ترین کارگاه‌های صنعتی کشور به لحاظ ابعاد و ظرفیت یکپارچه در اختیار ماشین سازی با عنوان اولین صنعت سنگین کشور فعال است که باید مجموعه صنایع کشور و پروژه‌های مربوط به حوزه نفت و گاز و پتروشیمی و طرح‌های نیروگاهی و صنایع خرد و کلانی که با هر شکل زنجیره‌ای ارزش ماشین سازی را وارد مدار کنیم و نوید را به مجموعه های علاقمند به صنعت استان می دهیم که شرکت ماشین سازی با روندی که اکنون پیش گرفته به نقطه‌ای جلوتر از دوران شکوفایی گذشته بازگردد.

مخلص الائمه ادامه داد: ساخت هنرستان در مرکز آموزش ماشین‌سازی و همکاری اداره کل آموزش و پرورش از جمله مسائلی بود که اموز مورد بررسی قرار گرفت.

وی بیان داشت: استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور و رتبه نخست در تولیدات صنعتی، نیازمند توسعه ظرفیت آموزش‌های مهارتی در تمام سطوح است و امید است در این خصوص با ایجاد تعاملات گسترده، گام‌های بلندی در راستای ارتقای حوزه صنعت و اقتصاد کشور برداریم.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی نیز در این نشست بیان داشت: از زمانی که بر اساس اصل ۴۴ واحدهای تولیدی به بخش خصوصی واگذار شد، صنایع استان از جمله شرکت ماشین سازی با مشکلات زیادی مواجه شد و انسجام و وحدت در این واحد تولیدی از میان رفت.

سردار سرتیپ دوم پاسدار محسن کریمی افزود: در شرایط جنگ اقتصادی که جریان تفکر انقلابی پس از سالها در شرکت ماشین سازی اراک غالب شده، امید است شاهد تحولات مثبت در سایر بخش های این واحد تولیدی باشیم.

وی تاکید کرد: اکنون زیرساخت‌های لازم در این مجموعه فراهم است و انتظار می‌رود با نگرش جهادی و انقلابی و توجه به مجموعه مدیریتی جدید و توجه به منابع انسانی این واحد تولیدی در اسرع وقت شاهد ارتقای این شرکت باشیم و شکوفایی سابق را به این مجموعه برگردانیم.

مدیر عامل شرکت ماشین سازی اراک نیز گفت: تجهیزات فرآیندی پتروشیمی‌ها تا سال گذشته بدون استثنا، از طریق منابع اروپایی، چینی و یا کره‌ای وارد می‌شد که برای نخستین بار، این شرکت تجهیزات فرآیندی را برای پروژه سیاف و دنا می سازد که امید است در پروژه‌های جدید که در کشور اعم از پالایشگاهی، پتروشیمی و پتروپالایش که در حال انجام است بتوانیم تجهیزات فرآیندی را تولید کنیم.

رضا سرائی افزود: اکنون قادر هستیم بسیاری از تجهیزات در حوزه بندری، تجهیزات نفتی و انرژی‌های نوین را برای کشور تولید کنیم و باید به سمتی گام برداریم که از واردات جلوگیری و از ظرفیت‌های این شرکت بهره‌گیری کنیم.