تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۰

دمشق – ایرنا – پارلمان اروپا این بار بازیچه گروهک تروریستی منافقین شده و به دلیل بهره مندی برخی از اعضای خود از دلارهای اهدایی این گروهک تروریستی که آنهم ارمغان آل سعود است به دنبال اقدام ضد ایرانی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

به گزارش دفتر منطقه ایرنا در دمشق، پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته در اقدامی مداخله‌جویانه قطعنامه‌ای ضد ایرانی با بهانه دروغین "پاسخ به اعتراضات و اعدام‌ها در ایران" را به تصویب رساند. متمم پیشنهادی مربوط به درج نام سپاه در فهرست سازمان‌های اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپا که یک روز قبل از آن یعنی چهارشنبه پس از رای‌گیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید.

قطعنامه تصویبی پارلمان اروپا شامل بندهایی از جمله درخواست برای درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی اتحادیه اروپا است.

قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رئیس‌جمهور و دادستان کل ایران هم می‌باشد.

مفاد این قطعنامه ماهیت پیشنهادی دارند و شورای اروپا امروز (دوشنبه) بایستی تصمیم نهایی را در خصوص اجرایی شدن آنها بگیرد. مصوبات شورای اروپا عموماً با رأی حداقل ۱۵ کشور که دست‌کم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی می‌کنند تصویب می‌شود، اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا عموماً بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیم‌گیری می‌کند.

به دنبال این اقدام پارلمان اروپا، "حسین امیرعبداللهیان" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به نقل از مقامات اروپایی اعلام کرده که «با توجه به گفت ‌وگوهایی که با آقای بورل و رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا داشتم، آنها اظهار داشتند که دنبال اجرای این قطعنامه نیستند».

به گفته وی، پارلمان اروپا تصمیم احساسی گرفته و عقلانیت بر کسانی که این کار را انجام دادند و بر جلسه‌ای که این تصمیم را گرفته، حاکم نبوده است.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما از ماه‌ها قبل تلاش‌هایی را داشتیم که اتحادیه اروپا مسیر و دیدگاه خودش را اصلاح کند؛ نتیجه و خروجی کار این شد که آنها به این جمع‌بندی رسیدند که در اتحادیه اروپا این موضوع مطرح نشود، چراکه مصوبات شورای وزیران اتحادیه اروپا برای خودشان الزام‌آور است، اما آنها در سطح پارلمان اروپا برای اینکه یک نمایشی اجرا کنند، این قطعنامه را تصویب کردند.

وی با اشاره به اقدام متقابل دیروز (یک شنبه) مجلس شورای اسلامی نیز گفت که «اقدام مجلس و طرحی که دولت را ملزم و در عین حال نیروهای نظامی اروپا را به عنوان ارتش تروریستی قلمداد می‌کند، یک اقدام مقابله‌ای است. البته در شکل آرایش نظامی نیروهای نظامی منطقه نیز تغییرات عمیقی دارد و تأثیرات مهمی را خواهد داشت».

به گفته امیرعبداللهیان، تعداد اندکی از رهبران سیاسی اروپا هیچ تجربه‌ای در حوزه دیپلماسی ندارند و امروز تنها در رأس دستگاه دیپلماسی قرار گرفته‌اند از جمله وزیر خارجه آلمان؛ لذا اگر آنها در مسیر عقلانیت حرکت نکنند و مواضع خود را اصلاح نکنند، هر احتمالی متصور است.

روز گذشته همچنین جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان «اقدام متقابل و متناظر با مصوبات اتحادیه اروپا در راستای صیانت از قانون اساسی و منافع و حقوق ملت ایران» در قبال اقدام اخیر پارلمان اتحادیه اروپا تهیه و تدوین کردند که این طرح همان صبح دیروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد.

بر اساس این طرح که در سه ماده می باشد، دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف است در پاسخ به هرگونه اقدام اتحادیه اروپا و زیر مجموعه‌های آن در تروریستی اعلام کردن نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و تشکیلات تابعه و وابسته به آن‌ها، نیروها و فرماندهان نظامی اتحادیه اروپا و سازمان‌ها و نهادهای وابسته و یا زیرمجموعه آن‌ها در غرب آسیا را به‌عنوان اشخاص، گروه‌ها و نهادهای تروریستی مورد شناسایی و تعقیب قضایی قرار دهد. احکام مقرر در قانون اقدام متقابل مصوب ۰۳/۰۲/ ۱۳۹۸ و اصلاحات آن مصوب ۱۷/۱۰/ ۱۳۹۸ به نیروها و فرماندهان نظامی مندرج در صدر این ماده تسری می‌یابد.

در ماده دوم نیز، دولت مکلف است متناسب با فهرست اشخاصی که از سوی اروپا و یا کشورهای اروپایی در تحریم قرار می‌گیرند، نسبت به تحریم متقابل و متناظر اقدام نماید.

ماده سوم نیز تاکید دارد که در اجرای بند (۱۶) اصل سوم (۳) و اصل ۱۵۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف است با همکاری قوه قضائیه، ساز و کار لازم برای دریافت گزارش‌های مستند از اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی برای رسیدگی به موارد نقض فاحش حقوق‌ بشر، حمایت از گروه‌های تروریستی در کشورهای اروپایی و نهادهای مرتبط با اتحادیه اروپا را فراهم ‌سازد تا نسبت به نقض حقوق بشردوستانه، اشغال کشورها و کشتار غیرنظامیان به ‌ویژه زنان و کودکان، جنایت جنگی و تروریسم، سرکوب خشونت ‌یا اعتراضات، ایجاد مانع در دسترسی آزاد به اطلاعات و نقض حقوق اقلیت‌ها، روندهای اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی و انواع شکنجه مسلمانان و مستضعفان جهان توسط دولت‌های اروپایی و اتحادیه اروپا را با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی پیگیری، تعقیب و رسیدگی لازم انجام شود.

به دنبال همین طرح، "فداحسین مالکی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز تاکید کرده که «اگر قطعنامه پارلمان اروپا در شورای وزیران اتحادیه اروپا تصویب شود، طرح متقابل مجلس به صورت فوری در صحن مجلس به رای گذاشته می شود.

وی تصریح کرده که این حرکت پارلمان اروپا خلاف موازین بین المللی و فاقد وجاهت قانونی است، زیرا در هیچ جای جهان سابقه ندارد که نیروی نظامی یک کشور در لیست به اصطلاح تروریسم قرار گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: پارلمان اروپا در شرایطی به دنبال تروریست اعلام کردن یکی از قدرت‌های نظامی ایران است که همین قدرت نظامی توانست پرونده داعش را ببندد وگرنه با وجود داعش الان هیچ آرامشی در اروپا وجود نداشت.

اقدام اخیر پارلمان اروپا نشان می دهد که مزه دلارهای سعودی جای وجدان غربی ها را گرفته و این پارلمان به بازیچه گروهک تروریستی منافقین شده، گروهکی که در پرونده خود ترور۱۴ هزار ایرانی را ثبت کرده و سال ها نیز ماشین قتل عام رژیم بعث صدام بوده است.

امروز باید منتظر بود و دید که آیا دلارهای سعودی به شورای اروپا نیز می رسد و یا آنها با عقلانیت با این موضوع برخورد خواهند کرد و بازیچه منافقین نخواهند شد.