به گزارش خبرنگار ایرنا، دهههاست که کشور با تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان قسم خورده تحت فشارهایی است و با همه این محدودیتها واحدهای راکد، بلاتکلیف و واحدهایی که به دلایلی از جمله نداشتن نقدینگی، مواد اولیه، سرمایه در گردش و بدهی های بانکی نتوانستند چرخ شان را بچرخانند و از گردنه تولید بازماندند، این روزها تبدیل به یکی از اصلی ترین دغدغه های دولت شده است.
احیای دوباره این واحدها و سرمایه گذاری جدید می تواند علاوه بر رونق تولید، موجب کاهش نرخ بیکاری شود و این مهم از سوی دولت به مسوولان تکلیف شده است. با این وجود دستور اکید مسوولان ارشد کشوری و استانی برای تعیین تکلیف واحدهای صنعتی راکد در مازندران، براساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تاثیرش را گذاشته و از ابتدای سال جاری تاکنون چراغ ۱۱۴ واحد تولیدی راکد دیگر استان با رفع موانع اداری و مالی روشن شد.
از سوی دیگر صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت سیزدهم در دست اجرا است.
صدور ۲۷۰ مجوز بهرهبرداری صنعتی در یکسال
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۷۰ مجوز بهره برداری صنعتی در استان صادر شد که با اجرای این طرح چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید با ایجاد چهار هزار شغل در این دیار انجام شد.
محمد حسن صبوری دیلمی با اشاره به رشد ۷۰ درصدی سرمایه گذاری صنعتی در استان از ابتدای سال جاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزود: در یکسال گذشته ۸۸۰ جواز تاسیس واحد صنعتی با پیشبینی سرمایه گذاری ۱۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و ۱۷ هزار شغل اعطا شد.
انجام ۷۸ طرح توسعه تولید در مازندران
این مقام مسوول ادامه داد: همچنین در یکسال گذشته ۷۸ مورد طرح توسعه تولید در استان با ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار با پیش بینی اشتغال یک هزار و ۶۰۰ نفر انجام شد.
وی اضافه کرد: مجوز تحقیق و توسعه ۱۷ بنگاه اقتصادی در استان نیز از ابتدای سال جاری تاکنون انجام شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است.
صدور هشت مجوز اکتشاف و کشف
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران تصریح کرد: در یکسال گذشته پنج مورد مجوز اکتشاف و سه مورد گواهی کشف معادن در مازندران صادر شد که با برنامهریزی اصولی به دنبال استفاده بیشتر از این ظرفیت اقتصادی استان برای ایجاد اشتغال پایدار هستیم.
وی با اشاره به برگشت ۱۴۰ واحد تولیدی راکد مازندران به چرخه تولید در سال ۱۴۰۰، افزود: در حوزه تجارت هم در یکسال گذشته عملکرد خوبی ثبت شد و ۸۸۰ هزار تن کالا به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار از این استان به نقاط مختلف جهان صادر شد.
صبوری دیلمی از صدور ۳۰ هزار پروانه صنفی در استان در یکسال گذشته در استان خبرداد و گفت: با انجام این کار برای ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر در استان شغل ایجاد شده است.
ایجاد اشتغال پایدار در حوزه تولید
این مقام مسوول ادامه داد: با راه اندازی واحد صنعتی پالایش پخش پویا کاسپین با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی برای ۱۱۰ نفر شغل ایجاد شده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: همچنین با راه اندازی پالایشگاه شیر کاله با سرمایه گذاری سه هزار میلیارد تومانی علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۶۰۰ نفر روند دامپروری در روستاهای استان رونق خواهد یافت.
احیای صنعت چوب و کاغذ مازندران
وی اضافه کرد: با انعقاد قرار داد با وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی سالانه ۳۰ هزار تن کاغذ برای چاپ کتاب درسی و ۱۰ هزار تن برای نشریات در نظر گرفته شد که با این اقدام به نوعی این صنعت استان از ورشکستگی نجات پیدا کرد.
صبوری دیلمی ادامه داد: در سال گذشته از محل تبصره ۱۸ بیش از ۳۴۸ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان پرداخت شد در حالی که میزان سقف مازندران برای اعطای این تسهیلات ۲۱۳ میلیارد تومان بود.
جذب ۲هزار و۵۰۰ میلیارد تومانی اعتبارات سفر رئیس جمهور
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: در راستای حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی استان حدود پنج هزار میلیارد تومان برای حمایت از واحدهای صنعتی تسهیلات در نظر گرفته شد که تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن محقق شد.
صبوری دیلمی افزود: همچنین در یکسال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی استان پرداخت شد.