اردبیل - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: اولویت اول شهرداران استان اردبیل در سال آینده مدیریت پسماند است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید کمال الدین میرجعفریان روز دوشنبه در سومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان اردبیل با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت و دفن اصولی پسماند در شهرستان‌های مختلف استان بر اختصاص اعتبارات ویژه از طرف شهرداران برای مدیریت بهتر پسماند در سال آینده تاکید کرد.

وی افزود: شهرداری‌های استان باید برای اجرای برنامه‌های بازیافت و تفکیک پسماند در مبدا و همچنین اجرای ساز و کارهای مناسب جهت مدیریت نخاله‌های ساختمانی که امروزه موجب نابسامانی در موضوع زیباشناختی شهرهای گردشگری شده است، توجه ویژه ای داشته باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل اظهار کرد: دفن غیراصولی و مدیریت نامناسب پسماندها در شهرستان های مختلف باعث آسیب دیدن منابع طبیعی و بافت‌های گیاهی می‌شود و لازم است اقدامات مورد نیاز در راستای مدیریت مناسب ، تسریع شود.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت پسماندهای ویژه بخش کشاورزی از جمله ظروف سموم و کودهای شیمیایی، بر کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و ترویج کشاورزی پایدار و ارگانیک با استفاده از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان تاکید کرد.

معاون استاندار اردبیل بیان کرد: با توجه به اینکه این استان به عنوان یکی از قطب های مهم گردشگری در سطح کشور مطرح است، لازمه تداوم این امر توجه به مدیریت پسماند به عنوان یکی از شاخصه های مهم توسعه گردشگری است.

میرجعفریان پویش عمومی و فرهنگ سازی برای مشارکت جمعی جهت پاکسازی فضاهای مختلف شهرهای استان را مورد تاکید قرار داد و خواستار مشارکت رسانه های مجازی، مکتوب و صدا و سیما برای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در این خصوص شد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از روند اجرای مصوبات کارگروه مدیریت پسماند از سوی شهرداری ها و دستگاه های اجرایی، بر لزوم ساماندهی و بهبود وضعیت زیست محیطی محل های دفن پسماند شهرهای استان توسط شهرداری ها تاکید کرد.

حسن قاسم پور با اشاره به وضعیت مطلوب نحوه مدیریت پسماندهای عفونی، شیمیایی و دارویی در استان اردبیل گفت: امسال تاکنون هزار و ۴۵۷ تن پسماند عفونی در مراکز درمانی و بیمارستان های استان بی خطرسازی شده و جهت دفن نهایی به محل های دفن انتقال داده شده است.

وی افزود: همچنین در سال جاری ۳۸ تن پسماند شیمیایی و دارویی از استان اردبیل جهت امحاء به مراکز مجاز امحاء در سایر استان های کشور ارسال شده است.