به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ پسکوف با اشاره به مذاکرات اعضای ناتو در باره تحویل تانک به اوکراین گفت که اروپا اکنون روی طناب نازکی بندبازی می کند و همه سخنان و اقدامات سران کشورهای اروپایی مانند ورشو که برلین را به انزوی بین المللی تهدید کرده اند، نشان دهنده اضطراب فزاینده در میان اعضای این ائتلاف غربی است.
آرکادیوس مولارچیک معاون وزیر امور خارجه لهستان امروز گفت که آلمان در صورت موافقت نکردن با عرضه تانک های لئوپارد به اوکراین، در ورطه انزوای بین المللی گرفتار خواهد شد.
پسکوف افزود: سخنان مقام های ایالات متحده در باره شناسایی شرکت پیمانکاری نظامی خصوصی گروه واگنر به عنوان سازمان جنایتکار، هیچ تاثیر مهمی بر روسیه یا این گروه نخواهد گذاشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به رغم انتشار اطلاعاتی درباره نگهداری جنگ افزار و مهمات ارتش اوکراین در محدوده نیروگاههای هسته ای این کشور، هیچ برنامه ای برای دیدار با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد، هر چند مسکو متمایل به ادامه تماس هاست.
به گفته پسکوف، اکنون برقراری تماس میان روسیه و آژانس در بالاترین سطح ضروری نیست و در سطح کارشناسان ادامه دارد.
وی با اشاره به پیوستن فعالانه توکیو به گروه کشورهای دارای مواضع غیردوستانه با مسکو و نبود سازندگی در روابط آن با روسیه، دورنمای کنونی مذاکرات دو طرف را برای دستیابی به پیمان صلح، بعید دانست. فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن به مجلس کشورش گفته است که توکیو به رغم تنش های کنونی با مسکو، به مذاکراه با روسیه در باره پیمان صلح، همچنان متعهد باقی مانده است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روزنامه پولیتیکو؛ ماتئوش موراویسکی نخست وزیر لهستان، با انتقاد از تعلل برلین در ارسال تانکهای لئوپارد۲ به اوکراین، گفت که این کشور آمادگی دارد به منظور ارسال تانکهای جنگی به اوکراین ائتلافی کوچکتر بدون حضور آلمان تشکیل دهد.
وی افزود: نمیتوانیم با بیتفاوتی «مرگ تدریجی» اوکراین را تماشا کنیم، اگر آلمان اقدامی انجام ندهد، لهستان به دنبال شرکای دیگری خواهد رفت که تانکهای جنگی لئوپارد ۲ را در اختیار دولت کییف قرار دهند.
اظهارات نخست وزیر لهستان در حالی مطرح میشود که دولت آلمان ارسال تانکهای لئوپارد۲ ساخت این کشور به اوکراین را مشروط به آن کرده است که آمریکا و سایر متحدان نیز تانکهای خود را به کییف ارائه دهند.
در همین رابطه، آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان گفت اگر لهستان بخواهد تانکهای لئوپارد ۲ ساخت آلمان را به اوکراین بفرستد، برلین مانع نخواهد شد.
این گزارش میافزاید: تردید برلین درمورد ارسال این تانکها نشان میدهد که آلمانی ها نگران تشدید درگیریها هستند.
نخست وزیر لهستان پیشتر نیز در رابطه با ارسال تانکهای لئوپارد۲ حتی بدون تایید برلین، اعلام آمادگی کرده و گفته بود: جنگ اکنون اینجا است. آیا آلمانها قصد دارند تسلیحات خود را تا زمانی که روسیه اوکراین را شکست دهد و سراغ آنها بیاید در انبارها نگه دارند؟
موراویسکی همچنین در اظهاراتی گفته بود: امروز اوکراینیها نه تنها برای آزادی خود، بلکه برای دفاع از اروپا میجنگند. من از دولت آلمان میخواهم که قاطعانه عمل کند و انواع سلاحها را به اوکراین برساند.
به اعتقاد این مقام لهستانی، شکست اوکراین میتواند مقدمه ای برای آغاز جنگ جهانی سوم شود. بنابراین هیچ دلیلی برای جلوگیری از حمایت از کییف و تاخیر در ارسال تانک ها وجود ندارد.
در این میان، آمریکا و آلمان هنوز نتوانستهاند درخصوص اختلاف نظرها برای ارسال تانکهای سنگین به اوکراین به توافق برسند.
گفتنی است، طبق قراردادهای بینالمللی کشورهایی که سلاحهای آلمانی میخرند برای ارسال آنها به یک کشور سوم باید مجوزهای لازم را از برلین دریافت کنند.