تهران - ایرنا - شورای اسلامی شهر تهران جلسه علنی خود را در حالی آغاز کرد که اعضای شورا در واکنش به اقدام پارلمان اروپا با لباس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه حضور یافتند و قرار است شهردار تهران امروز بودجه سال ۱۴۰۲ را تقدیم کند.

به گزارش گروه جامعه ایرنا؛ اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز یکشنبه، یکصد و بیست و چهارمین جلسه خود را با قرائت قرآن آغاز کردند و پرچم های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمایت از این نهاد انقلابی در برابر تصمیم پارلمان اروپا، در مقابل جایگاه اعضا قرار گرفته است.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران و پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با لباس سپاه در صحن شورا حاضر شدند.

چرا سپاه تهدید می‌شود؟
پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در این جلسه با ارایه نطق پیش از دستور خود با طرح این پرسش که چرا سپاه تهدید می شود؟ گفت: سپاه توانست قدرت را به مردم منتقل کند و توانست در مقابل قدرت نظامی این پنج کشور بایستند و قدرت بازدارندگی را خلق کند.

وی با اشاره به مقبولیت سپاه پاسداران در جهان، خطاب به پارلمان اروپا گفت: مراکز معتبر دنیا و ارتش های دنیا را با سپاه پاسداران در نظرسنجی بگذارید، می‌بینید که کدام ارتش ها مقبول جامعه بین الملل هستند.

سروری با بیان اینکه شاهد عجیب ترین تصمیماتی هستیم که در دنیا صورت می گیرد، گفت: قدرت های مسلح دنیا را به دو قسمت دانا و نادان تقسیم کردند که دنیای دانا پنج کشور بودند و سایر نقاط دنیا، دنیای نادان نامیده شدند.
 

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: امروز اتحادیه اروپا برخلاف سازمان ملل که خود نظام ظالمانه ای است هم عمل می کند و دنبال آن هستند که یکی از مراکز رسمی یک کشور را به عنوان سازمان تروریستی قلمداد کنند.

سروری با بیان اینکه جمهوری اسلامی تذکر داده بود که این روند ناعادلانه منجر به اتفاقات سنگین می شود، گفت: آمریکایی ها بدون اجازه منشور سازمان ملل وارد عراق شدند و یک میلیون انسان را از بین بردند و خود را پاسخگو نمی دانند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تنها کشوری که نظام آمریکا را نظامی ظالمانه دانست جمهوری اسلامی بود و برای اینکه پاسخ به رفتار ظالمانه بدهد دنبال تولید قدرت بود.

سروری تأکید کرد: قدرت جمهوری اسلامی این بود که تلاش داشت قدرت را به مردم منتقل کند و مردم در مقابل این رفتار نابرابر بایستد.

تذکر اعضای شورای  شهر؛دریافتی مدیران شهری شفاف شود
اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه روند این جلسه به تذکر پنج عضو شورا توجه کردند.

نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ماده الحاقی مصوبه تعارض منافع گفت: کمیسیون نظارت وظیفه داشت هر ۶ ماه یک بار گزارشی از روند اجرای این مصوبه ارائه کند.

سلیمانی با اشاره به اجرای ناقص این مصوبه افزود: ردیفی در سامانه شفافیت برای دریافتی مدیران شهرداری فعال نیست و این دریافتی باید شفاف شود.

وی تأکید کرد: استخدام نیروها باید از آغاز دوره ششم مدیریت شهری به طور مرتب به روز رسانی می شد که این به روز رسانی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران موظف بود نسبت به ارسال اصلاحیه مصوبه قانون تعارض منافع اقدام کند، گفت: همچنین بکارگیری بستگان مدیران و اعضای شورا در دوره مسئولیت ممنوع است و شرکت خدمات ادرای شهری، هادیان و حامیان و معاونت منابع انسانی در صورت عدم انجام وظایف، باید به محض مشاهده نسبت به تغییر وضعیت اقدام کنند.

سلیمانی ادامه داد: تا کنون گزارشی از ماده ۱۱ قانون به کمیسیون نرسیده است به همین دلیل تقاضا می شود گزارشات به صورت عاجل تهیه و به کمیسیون ارائه شود.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره انتشار لیست افرادی که از شهرداری کمک دریافت کرده اند، نیز گفت: فهرست اشخاص دریافت کننده کمک باید منتشر می شد که تاکنون منتشر نشده و شهرداری باید به صورت عمومی و بر اساس کدملی و بدون نام بردن اسامی اشخاص، لیست را منتشر کند.

وی همچنین به سفرهای خارجی شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری باید جزئیات سفرهای خارجی را ارائه دهد.

شهرداری اجازه آسیب رسیدن به ۱۳۷ را ندهد
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به انتظار ۱۰ دقیقه ای برای اتصال به سامانه ۱۳۷، از شهرداری خواست اجازه آسیب رسیدن به سامانه ۱۳۷ را ندهد.

او همچنین به تخفیف ۴۰ درصدی عوارض و عدم تعلق این عوارض به فضای سبز، حذف پارکینگ و قطع اشجار تذکر داد و گفت: شهردار مجری قوانین است و قرار نیست قانونی را برای خود تدوین و اجرا کند.

این عضو شورا تاکید کرد: در تخفیف عوارض نیز مواردی که‌ بر اساس مصوبه شورای شهر شامل تخفیف نبودند اما تخفیف به آنها داده شده را یا از جیب خود به بیت المال بازگردانید یا کاری انجام دهید تا فرد این مبالغ را بازگرداند.

استفاده از تجهیزات نوین برای برف روبی
ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، تاکید کرد: بر اساس مصوبات شهرداری با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ظرف یک ماه باید مطالعات و بررسی های لازم برای کاستن حداکثری میزان نمک و کاربرد مناسب آن در موارد ضروری و استفاده از مواد و فناوری روز برای برف روبی و یخ زدایی انجام دهد.

او با بیان اینکه شهرداری تهران باید با رعایت استانداردهای علمی نسبت به حداقل استفاده از نمک به مختصات آب و هوایی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران اقدام کند، گفت: پیش از این معاون فنی و عمرانی شهرداری نسبت به استفاده از نمک در پل ها برای برف روبی ابراز نگرانی کرده بود.

لزوم تکمیل و توسعه شبکه جمع‌آری، دفع و تصفیه فاضلاب شهری منطقه ۲۲
زهرا شمس احسان دیگر عضو شورای شهر نیز بر تکمیل و توسعه شبکه جمع‌آوری، دفع و تصفیه فاضلاب شهری در منطقه ۲۲ و جلوگیری از احداث ساختمان‌های بلندمرتبه تاکید کرد.

وی، توسعه نامتوازن، ساخت و سازهای بی‌رویه، افزایش جمعیت، عدم استفاده از سیستم‌های مناسب تصفیه و دفع فاضلاب، عدم توسعه مناسب زیرساخت‌های شبکه جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهری متناسب با لزوم اسکان سریع جمعیت، را از مشکلات منطقه ۲۲ دانست.

بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران تقدیم‌شورا شد/ افزایش ۵۶ درصدی بودجه ۱۴۰۲
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این جلسه شورای شهر، بودجه ۷۸ هزار و ۴۷۵ میلیاردی شهرداری تهران برای سال ۱۴۰۲ را تقدیم شورای شهر کرد.

وی در این جلسه با ارایه سخنانی از رشد ۵۶ درصدی بودجه نسبت به بودجه سال جاری خبر داد.

زاکانی اظهارکرد: امسال بر عکس سالهای گذشته شهرداری افزایش بودجه کلی نداشته و رشد بودجه مبتنی بر شاخص بوده است، همه شاخص ها نیز باید پیوست های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فنی و پدافند غیرعامل مبتنی بر عدالت اجتماعی داشته باشند.

وی گفت: بودجه ای که برای سال ١٤٠٢ پیش بینی شده است حدود ٧٨ هزار ۴۷۵ میلیارد تومان است. که رشد ٥٦ درصدی داشته و مربوط به تکلیف درآمدی شهرداری خواهد بود.

وی افزود: بودجه سال ۱۴۰۲ را در قالب برنامه و طرح خدمت در پنج سر فصل تنظیم و ارائه کردیم. درامد و منابع بودجه نیز مثل سال گذشته سه سطحی شامل سطح اول تکلیف شهرداری نسبت به شورا، سطح دوم از طریق امکان شرایط و اعتبارات بیرونی و سطح سوم نیز مربوط به ماده ١٩ مشارکت ها در نظر گرفته شد.

به گفته شهردار تهران سال گذشته از ٣٧ هزار و ٧٠٠ میلیارد تومان بودجه اصلاحی شوراها ٣٤ هزار و  ٥٠٠ میلیارد تومان محقق شد و امسال نیز از ٥٠ هزار  و ٣٧٠ میلیارد تومان درامد تکلیف شورا بالای ١٠٠ درصد تحقق خواهد یافت.

زاکانی افزود: امسال تا کنون بیش از ٤٣ هزار میلیارد تومان از درآمد شهرداری محقق شده است.

وی ادامه داد: شفافیتی هم در خصوص سازمانها و شرکت ها داشتیم که بتوانیم از طریق نظام بودجه بندی دقیق اعمال شود و در موضوع ساماندهی تبصره های بودجه نیز اصلاحات عمیقی صورت گرفت.

شهردار تهران به اجرای پویش "من شهردارم" اشاره کرد و گفت: بیش از ٥ میلیون نفر نیز در سامانه "شهردار من" ثبت نام کرده و بیش از ٤٥٠ هزار پرسشنامه تهیه و دریافت شد.

به گزارش ایرنا؛ بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران شامل بودجه عمومی شهرداری تهران، (مناطق، واحدهای ستادی، راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ و شورای اسلامی شهر تهران یعنی حوزه انتخابیه تهران، ری و تجریش) از حیث منابع تأمین اعتبار شامل درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی اعم از نقد و غیرنقد بالغ بر هفتصد و هشتاد و چهار هزار و هفتصد و پنجاه میلیارد ریال است.

همچنین بودجه از حیث مصارف شامل هزینه‌ها، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و تملک دارایی‌های مالی بالغ بر هفتصد و هشتاد و چهار هزار و هفتصد و پنجاه میلیارد ریال خواهد بود.
سهم اعتبارات هزینه‌ای در بودجه ۱۴۰۲، سیصد و هفتاد و چهار هزار و ششصد و هفتاد و نه میلیارد و سیصد و هفتاد و نه میلیون ریال و سهم اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای؛ سیصد و پانزده هزار و یکصد و چهل و پنج میلیارد و ششصد و بیست و یک میلیون ریال خواهد بود. هم‌چنین سهم اعتبارات تملک دارایی‌های مالی نیز نود و چهار هزار و نهصد و بیست و پنج میلیارد ریال خواهد بود.

در حالی این بودجه تقدیم شورا شد که بودجه سال گذشته شهرداری تهران ۵۰ هزار و ۳۷ میلیارد تومان به همراه ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان بودجه برای اجرای ۳۲ طرح خاص به تصویب شورای شهر رسیده بود و بر اساس اعلام شهرداری تهران ۸۵ درصد آن تا پایان دی‌ماه محقق شده است.

بر اساس این گزارش، بودجه شهرداری تهران برای بررسی بیشتر در اختیار کمیسیون های شورای شهر قرار خواهد گرفت و بعد از تصویب در صحن شورای شهر به فرمانداری تهران ارسال و پس از تایید به شهرداری تهران ابلاغ می شود.

ماجرای برخورد لفظی عضو شورای تهران با شهردار چه بود؟
به گزارش ایرنا؛ اعضای شورای اسلامی شهر تهران امروز بودجه را دریافت کردند؛ مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه خطاب به شهردار تهران گفت: دو مصوبه در شورا ناظر بر منطقه ۲۲ بود و ۲۲۰ توافق داشتیم که منجر به ارایه پروانه نشده است و اگر عملیاتی شود ۳۰ هزارم درآمد ایجاد می کند و مصوبه دیگری هم داشتیم درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ که ۵۰ هزارم ظرفیت درآمد داشت؛ در نهایت هیچ‌کدام از اینها کارگزاری نشده است.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در زمان سخن خود، ارایه مطالب را آرزو عنوان کرد که این موضوع واکنش عباسی را در پی داشت.

مهدی عباسی در پاسخ به شهردار با بیان اینکه «در آرزوها سیر نمی کنم» گفت: بنده عضو شورا هستم؛ در حوزه خود کارشناس هستم وتجربه مدیریتی در شهرداری داشتم و می فهمم چه چیزی آرزو است و چه چیزی قابل تحقق است.

او با بیان اینکه سخنان من بر اساس گزارش مناطق شهرداری تهران و اعلام معاونت ها، گفته شد؛ افزود: در کمیسیون ماده پنج یک میلیون و ششصد هزار متر مربع تراکم داده شده و با سالهای گذشته مقایسه شده است.

شهردار تهران نیز در ادامه گفت: از شما بعید است که آرزو را تکرار نکنید؛ مخاطبم‌شما نبودید و اما باید بر اساس یک واقعیت سخنان را مطرح کنیم.

زاکانی بسیاری از مشکلات و ارایه مجوزها را مربوط به سال های گذشته دانست و ادامه داد: اینکه کسی بی اطلاع کسی حرف می زند، بد است؛ صفر تا صد مصوبات کمیسیون ماده پنج قانونی و مبتنی بر ضوابط است.

وی تاکید کرد: در خصوص کمیسیون ماده پنج باید بگوییم که در گذشته چه فجایعی در شهر اتفاق افتاده که ما یکی از آن را هم نگذاشتیم تکرار شود .

منزل دکتر شیبانی به خانه مفاخر تبدیل می‌شود
اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح الزام شهرداری تهران به تملک خانه مرحوم دکتر عباس شیبانی و تبدیل آن به خانه مفاخر» را تصویب کردند.

به گزارش ایرنا، عباس شیبانی پزشک از اعضای مؤسس نهضت آزادی ایران و عضو پیشین شورای انقلاب، مجلس شورای اسلامی و عضو چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود.

تهاتر ساختمان اطلاعات و کوهک از دستور خارج شد
همچنین در ادامه این جلسه یک فوریت ارائه مجوز انجام معاملات مربوط به ساختمان اطلاعات و ساختمان کوهک مورد بررسی قرار گرفت و لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در جریان بررسی این دستور با بیان اینکه ۱۷ هکتار زمین و ۷۰ هزار متر ساختمان نیمه تمام در کوهک وجود دارد، گفت: بنیاد مستضعفان ساختمان روزنامه اطلاعات را می خواهد و شهرداری در قبال آن ساختمان کوهک را می گیرد.

وی ادامه داد: ۲۰۰ ساختمان بخش های مختلف شهرداری اعم از سازمان ها و شرکت ها پراکنده هستند و می توانند در ساختمان ‌کوهک تجمیع شوند.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با این لایحه مخالفت کرده و آن را از دستور خارج کردند.

مجوز فروش ۶ ملک شهرداری
اعضای شورای اسلامی شهر تهران همچنین یک فوریت فروش ۶ ملک شهرداری نیز مورد بررسی قرار داده و بررسی کردند، فروزنده ارایه این لایحه را به منظور انجام تکلیف شهرداری مبنی بر پرداخت مطالبات بانک شهر عنوان کرد .

وی گفت: اصل بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومان است و به ۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.

چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: شهرداری بدهی های زیادی به بانک ها دارد؛ از طرفی املاک نیز موردنیاز شهرداری نیست و باید به فروش برسد.

در نهایت اعضای شورای شهر این لایحه را با ۱۹ رأی تصویب کردند.