همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هوای شهر همدان برای گروه‌های پرخطر در وضعیت هشدار قرار دارد و تا پایان هفته، هوای شهر همدان ناسالم است.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان فاطمه ترکمان اسدی افزود: هوای شهر همدان به لحاظ آلودگی برای گروه‌های پرخطر، بیماران قلبی، ریوی، مادران باردار و سالمندان در وضعیت هشدار قرار دارد و این وضعیت تا پایان هفته و بارش‌های جدید ادامه دارد.

معاون بهداشتی و رییس مرکز بهداشت استان همدان ادامه داد: گروههای پرخطر شامل کودکان، سالمندان، افراد دارای بیماریهای مزمن و بیماریهای قلبی و تنفسی در برابر آلودگی‌ هوا آسیب پذیرتر هستند و باید به طور ویژه مراقبت سلامت خود باشند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به خودمراقبتی در شرایط آلودگی هوا اظهار داشت: ماسک های جراحی مورد استفاده در دوران همه گیری کرونا در کاهش مواجهه با آلودگی هوا نقش پیشگیرانه ای ندارد و حتی ماسک های N۹۵ نیز به طور صد درصد در کنترل آلودگی مؤثر نیست.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه آلاینده های جوی و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

بررسی چالش های سلامت در دستور کار مجمع سلامت همدان

پس از پنج سال وقفه در برگزاری نشست مجمع سلامت استان در نشست پیش رو سه چالش سلامت شامل جوانی جمعیت، تغییر اقلیم و اثرات آن بر سلامت و بیماری‌های غیرواگیر بررسی می شود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان در این باره گفت: دومین مجمع سلامت استان همدان پنجشنبه هفته جاری در مرکز همایش‌‍‌های بین المللی غدیر دانشگاه برگزار می‌شود.

حبیب معصومی افزود: تعداد ۲۰ گروه کاری در دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی همدان تعریف شده که مجمع سلامت از نظر تعداد و سطح شرکت‌کنندگان جامع‌ترین گروه کاری محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: مجمع سلامت استان بعد از وقفه پنج ساله برگزار می شود که این مجمع دوره گذشته در سال ۹۶ برگزار شده بود

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی همدان یکی از اهداف برگزاری این مجمع را ‌تجلیل از مسئولیت پذیری افراد موثر در پیشبرد اهداف سلامت دانست.

معصومی اظهار داشت: در این مجمع سه چالش اصلی استان شامل جوانی جمعیت، تغییر اقلیم و اثرات آن بر سلامت و بیماری‌های غیرواگیر به ترتیب توسط دکتر محمد اسماعیل اکبری مشاور جمعیت وزیر کشور، دکتر مطلق رییس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و دکتر اعتماد مدیرکل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت بررسی می‌شود.

وی گفت: سه کلیپ شامل معرفی استان و دانشگاه علوم پزشکی همدان، کلیپ سه چالش سلامت استان شامل جوانی جمعیت، تغییر اقلیم و اثر بر سلامت و بیماری‌های غیرواگیر و مروری بر برگزاری مجمع سلامت شهرستان‌ها در سال ۱۴۰۱در مجمع استانی سلامت پخش می‌شود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان، در اختیار قراردادن فهرستی از نیازهای حوزه‌های ارائه خدمت دانشگاه علوم پزشکی همدان ازجمله درمان، بهداشت، غذا و دارو و اورژانس را از دیگر اهداف برگزاری مجمع استانی سلامت عنوان کرد.

معصومی ابراز امیدواری کرد که با مشخص شدن نیازها خیرین سلامت و مجموعه‌های مختلف مرتبط با حوزه سلامت دانشگاه برای رفع مسائل اقدام کنند.

وی با بیان اینکه پنج غرفه در حاشیه برگزاری مجمع استانی سلامت پیش‌بینی شده است، گفت: غرفه‌های معاونت‌های بهداشتی، درمان و غذا و دارو، اورژانس ۱۱۵ و مدیریت مشارکت‌های مردمی دانشگاه ضمن معرفی فعالیت های واحد و شاخص های مربوطه خدمات و آموزش چهره به چهره ارائه می‌دهند و نیازها را در چهار محور زمین، ساختمان، تجهیزات اداری و پزشکی به شرکت‌کنندگان مجمع استانی سلامت اطلاع رسانی می‌کنند.