به گزارش ایرنا، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل در این آیین گفت: با احساس مسئولیت میگویم که وضعیت نظام تعلیم و تربیت ایران خوشایند، مناسب و مساعد نیست.
کاظم دبیر، نظام تعلیم و تربیت کشور را شامل حوزه فعالیت دستگاهها و نهادهایی مانند آموزش و پرورش، حوزههای علمیه، صدا و سیما و مراکز آموزش عالی دانست و افزود: دولت با منابع محدود در صدد رفع نارسایی و مشکلات نظام تعلیم و تربیت کشور بوده و دولت سیزدهم گام اساسی در این حوزه برداشته است.
وی بیان کرد: ما نباید نظام آموزش و پرورش را در میان انبوه مشکلات تنها بگذاریم و همه وظیفه دارند تا با مساعدت و همت همگانی، مشکلات این بخش را حل کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل، پایین بودن معدل و نمرات دانشآموزان را نشانه نقص در وضعیت آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: این وضعیت نشان میدهد که نظام تعلیم و تربیت وظیفه خود را به درستی انجام نداده است.
وی اضافه کرد: امروزه آموزش و پرورش از وضعیت بحرانی کمبود فضای آموزشی عبور کرده و امیدواریم پس از این، بر کیفیت بخشی آموزش و نظام تعلیم و تربیت متمرکز شود.
دبیر، عدالت در آموزش و پرورش را مقولهای بسیار مهم خواند و گفت: امروز درصد زیادی از قبولی کنکور مربوط به مدارس خاص است ولی خادمان مردم در استان اردبیل سعی دارند تا با تامین منابع، عدالت در این عرصه برقرار شود.
وی با اشاره به نیاز استان اردبیل به ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای برقراری عدالت در دسترسی به منابع و امکان قبولی در آزمون کنکور برای همه دانشآموزان در حال تحصیل منتهی به سالهای کنکور گفت: برای تامین این اعتبار، برنامهریزی لازم در حال انجام است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این آیین، خواستار مشارکت همگانی برای تبیین و ارتقای جایگاه تعلیم و تربیت در جامعه شد و گفت: امروز نگرش جامعه به آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت تغییر یافته و همه به اهمیت و جایگاه این بخش واقف و معترف هستند.
کلامالله صفری، رشد و بالندگی کشور در عرصههای اقتصادی و فرهنگی و همه ارکان زندگی اجتماعی را منوط به توجه عمیق به نظام آموزش کشور دانست و افزود: دشمنان ما به خاطر همین اهمیت، امروز بر منحرف کردن جوانان دهه ۸۰ و ۹۰ متمرکز شدهاند.
وی همچنین با تاکید بر توجه به نیازهای مادی و معنوی آموزش و پرورش بیان کرد: متولیان بخش آموزش و پرورش نمیتوانند دغدغههای این بخش را به تنهایی حل کنند و به همین علت همت و تلاش همگانی لازم است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در ادامه از تشکیل ستاد کنکور در مدارس دوره دوم متوسطه در سطح این استان خبر داد و گفت: کتاب "راه موفقیت" برای استفاده دانشآموزان این دوره با هدف موفقیت در آزمون کنکور تهیه، منتشر و در بین دانشآموزان توزیع شده است.
وی بیان کرد: انتظار ما از آموزش و پرورش این است که به نظامی سالم و سازنده تبدیل شود و دانشآموزان در طول دوره تحصیلی دیگر دنبال کلاسهای تستزنی نباشند و برای همین امر، در حوزه افزایش نمرات دروس در کلاسهای پایه دهم، یازده و دوازدهم متمرکز شدهایم.
صفری با اشاره به لزوم جدیتر شدن برگزاری امتحانات در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم و بالا رفتن امنیت سوالات افزود: برای رسیدن به این هدف، تصحیح ورقههای امتحانی یاپه دوازدهم به روش الکترونیک به صورت آزمایشی در شهرستان خلخال آغاز شده و در آینده، این روش در پایههای دهم و یازدهم نیز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به تصمیم نظام آموزشی کشور برای دخالت دادن ۶۰ درصدی نمرات دوره دوم دبیرستان در قبولی آزمون کنکور اضافه کرد: آموزش و پرورش استان اردبیل برای موفقیت در این کار با جدیت برنامهریزی کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل همچنین از تشکیل ۱۳۵ جلسه شورای آموزش و پرورش در این استان با ۶۶۰ مصوبه و اجرای ۹۰ درصدی این مصوبات گفت: موضوعات مربوط به آموزش فرزندان این استان به صورت جدی و با برنامهریزی دقیق دنبال میشود.