تهران- ایرنا- براساس نتایج یک افکارسنجی آنلاین در ایرنا، بیش از ۷۸ درصد از کاربران ایرنا با اعلام اینکه از بحران سوخت در کشور آگاهند، «جایگزینی تجهیزات روشنایی، سرمایشی و گرمایشی کم‌مصرف با تجهیزات پرمصرف و فرسوده از طریق تولید یا واردات» را یکی از پنج راهکار اصلی مقابله با این بحران دانستند.

به گزارش گروه نظرسنجی ایرنا، در هفته‌های گذشته و هم‌زمان با بالا رفتن برودت هوا در برخی از مناطق کشور ناترازی گاز و افت فشار ایجاد شد. در پی این وضعیت و به منظور صرفه‌جویی در مصرف سوخت، چند روزی مراکز آموزشی (اعم از مدارس و دانشگاه ها) آنلاین و ادارات تعطیل شدند.

با توجه به وضعیت پیش آمده، اداره‌ کل پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا موضوع افکارسنجی آنلاین را به موضوع «بحران سوخت در کشور» اختصاص داد. پرسش‌های این نظرسنجی از روز ۲۶ دی‌ماه تا ۳ بهمن‌ماه روی سایت ایرنا قرار گرفت.

بر اساس نتایج این نظرسنجی ۷۸.۳ درصد از مشارکت‌کنندگان اعلام کرده‌اند از وضعیت سوخت در کشور با خبر هستند و ۲۱.۷ درصد ابراز بی‌خبری کرده‌اند.

همچنین ۷۴.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان به پرسش «تا چه میزان برای مقابله با این میزان تلاش می کنید؟» گفته‌اند به میزان «خیلی زیاد»، «زیاد» و «تاحدودی» تلاش می‌کنند و در مقابل ۲۵.۷ درصد نیز معتقدند تلاش ‌آن ها برای رفع این وضعیت «کم» و «خیلی کم» بوده است.

۵۲.۹ درصد از ۱۶۱۴ نفر، اطلاع‌رسانی (کارشناسان، مسئولان و رسانه‌ها) را در این زمینه «کم» و «خیلی کم» می‌دانند. ۲۱.۳ درصد نیز این اطلاع‌رسانی را «تاحدودی» کافی و دقیق می‌دانند.

یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد از میان ۱۳۴۰ پاسخگو، ۲۱.۴ درصد به عنوان راهکار مقابله با بحران سوخت درکشور «جایگزینی تجهیزات روشنایی، سرمایشی و گرمایشی کم مصرف با تجهیزات پرمصرف و فرسوده از طریق تولید یا واردات» را مطرح کرده‌اند و ۱۶.۷ درصد «صرفه‌جویی در مصارف خانگی، صنایع و ادارات» را پیشنهاد داده‌اند.

در این میان ۱۱.۷ درصد «نظارت دقیق بر اجرای کامل مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان با هدف مصرف بهینه انرژی»، ۸ درصد «گران کردن بهای انرژی پرمصرف‌ها» و ۶.۴ درصد «نصب کنتورهای هوشمند و قرائت از راه دور با قابلیت قطع و وصل گاز و برق با هدایت مدیریت پرمصرف‌ها» را به عنوان راه کار عبور از بحران سوخت دانسته‌اند.

۳۵.۹ درصد از مشارکت‌کنندگان همه موارد یادشده را موثر می‌دانند.