تهران- ایرنا- محققان یک تیم باستان‌شناسی با کمک اسکن دیجیتال، جزئیات بیشتری را درباره یک پسر نوجوان مومیایی شده متعلق به ۲۳۰۰ سال پیش فاش کردند. این کشفیات می‌تواند داده‌های بهتری درباره مصر باستان در اختیار مصرشناسان قرار دهد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «گاردین»، یک تیم از دانشمندان به رهبری «سحر سلیم» استاد رادیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه قاهره به این نتیجه رسیده است که این پسر و خانواده او ثروتمند بوده و جایگاه اجتماعی بالایی داشته‌اند؛ زیرا بدن او با ۴۹ سنگ طلسم ارزشمند، آراسته شده بود. سلیم گفت: بسیاری از این آرایه‌ها طلایی بودند و برخی دیگر از سنگ‌های ارزشمند، خاک رس یا سفال ساخته شده بودند.

این تیم تحقیقاتی مومیایی مورد اشاره را «پسر طلایی» نامگذاری کردند. این مومیایی در سال ۱۹۱۶ میلادی در گورستانی قدیمی کشف شد که از ۳۳۲ تا ۳۰ سال پیش از میلاد منطقه «ناگ الحسی» در جنوب مصر مورد استفاده بوده است. این مومیایی تاکنون بدون بررسی در زیرزمین موزه قاهره نگهداری شده بود.

طلسم‌های آرایه‌ای شامل یک قلب طلایی در زیر گلو و یک زبان طلایی در دهانش بوده است. به گفته سلیم، این تیم تحقیقاتی از «سی تی اسکن» استفاده کرد تا بتواند داخل مومیایی‌ها را بدون شکافتن آن بررسی کند. این تحقیق برآورد کرده است که این پسر بر اساس درجه جوش استخوانی در اسکلت و فقدان دندان عقل در دهانش، حدود ۱۴ تا ۱۵ سال سن داشته است.

به گفته کارشناسان، این مساله در بین مومیایی‌ها نسبتا نادر است و حاکی است که این نوجوان ممکن است مصری نبوده باشد و شاید غیرمصری‌ها هم مومیایی می شدند. پروفسور «سلیمه اکرم‌» در این خصوص گفت: این مساله حاکی است که خارجی‌ها هم ممکن است روش‌های تدفین مصری را برگرفته باشند و می‌دانیم که پارسی‌ها هم این کار را می کردند.

اسکن‌ها نشان داده که این پسر صندل به پا داشته است که شاید به این خاطر بوده که طبق اعتقادات موجود آن زمان، او بتواند از تابوت با پای خود خارج شود. بر اساس «کتاب مردگان» مصری، افراد متوفی باید صندل‌های سفید به پا می‌کردند تا پرهیزکار باشند.

سلیمه اکرم می گوید: داشتن مطالعه‌ای با این جزئیات جالب و خوب است و این بخشی از تقویت منابع داده برای مصرشناسان است تا بتوانند این مردم باستانی و باورهای دینی و فرهنگی آنان را بهتر بشناسند.