**الجزایر و ایتالیا توافقنامه احداث خط انتقال گاز امضا کردند
منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، مقامهای الجزایری و ایتالیایی توافقنامه انتقال گاز از الجزایر به ایتالیا امضا کردند.
خط لوله گاز «گالسی» در امتداد کف دریای مدیترانه تا ساردینیا (جزیرهای در دریای مدیترانه) امتداد خواهد داشت و طول بخش دریایی آن ۲۸۴ کیلومتر است.
بر اساس این گزارش، خط انتقال گاز دیگری از ساردینیا احداث میشود که گاز را به سواحل شبه جزیره آپنین در توسکانی پیومبینو واقع در غرب ایتالیا منتقل میکند.
این توافقنامه در جریان سفر «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا به الجزایر امضا شد. ملونی پس از امضای تعدادی از توافقنامههای دوجانبه، الجزایر را «شریک قابل اعتماد» توصیف کرد.
نخست وزیر ایتالیا گفت: ما میخواهیم زمینههای جدیدی را برای این همکاری داشته باشیم و در زمینههای انرژی، سیاسی و فرهنگی این همکاریها را تقویت کنیم و متعهد به مشارکت در ایجاد پل ارتباطی بین سواحل مدیترانه و برای دستیابی به ثبات در منطقه استراتژیک ایتالیا و اروپا هستیم.
عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر نیز گفت که این خط انتقال گاز به ایتالیا اجازه میدهد تا منابع انرژی را در کل اروپا توزیع کند.
وی افزود: پروژه جدید امکان انتقال آمونیاک و برق و نه فقط گاز و هیدروژن سبز را نیز فراهم میکند.
پیش از این روزنامههای ایتالیایی گزارش داده بودند که به لطف این توافق، ایتالیا واردات گاز خود از الجزایر را از ۲۰ به ۳۵ میلیارد متر مکعب افزایش خواهد داد.
ایتالیا همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ واردات گاز را به ۵۰ تا ۷۰ میلیارد متر مکعب سالانه برساند تا نقش یک مرکز انرژی در قاره اروپا را ایفا کند.
**سازمان ملل هتک حرمت قرآن کریم را محکوم کرد
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در پی اهانت به قرآن کریم، هتک حرمت این کتاب مقدس را محکوم کرد.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هتک حرمت قرآن کریم در سوئد گفت که دبیرکل سازمان ملل از محکوم کردن قاطعانه آتش زدن قرآن کریم حمایت می کند.
دوجاریک تصریح کرد: این یک نشانه دیگر از نفرت درحال رشد علیه بسیاری از مذاهب مانند اسلام و یهودیت است و چنین اقداماتی باید به صورت واضح محکوم شود و ما آنها را محکوم می کنیم.
سخنگوی سازمان ملل در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی در خصوص تخلیه فوری و اجباری فلسطینیان از روستای خوان الاحمر نیز گفت: ما نگرانی خود را در خصوص این مساله خاص ابراز داشته ایم و با دقت وضعیت را دنبال خواهیم کرد.
«راسموس پالودان» یک شهروند تندرو و اسلام ستیز سوئدی - دانمارکی روز شنبه یکم بهمن ماه در اقدامی موهن، یک نسخه از قرآن را در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در پایتخت سوئد سوزاند. او برای این کار خود از مقامات سوئد مجوز گرفته بود.
این اقدام غیرانسانی شهروند اروپایی از سوی کشورهای مسلمان به شدت محکوم شد. مصر، کویت، ایران، امارات متحده عربی، الازهر مصر، مجمع جهانی علمای مسلمان، قطر، عربستان، اندونزی، اردن، مغرب، سازمان همکاری اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، ترکیه و گروه انصارالله نسبت به این اقدام و تکرار آن بیانیه صادر کردند و در مورد گسترش اقداماتی که باعث بیحرمتی به ادیان و تشدید خشونتها شود، هشدار دادند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.
**رأی الیوم: اروپا از اعمال تحریمها علیه ایران متضرر میشود
روزنامه رأی الیوم دوشنبه شب در واکنش به تحریمهای جدید کشورهای اروپایی علیه ایران، در گزارشی نوشت که اروپا از اعمال این تحریمها متضرر میشود.
در این گزارش با اشاره به تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ۳۷ شخص و نهاد ایرانی، آمده است: تحریمهای اروپا تأثیر محدودی دارد و بیشتر نمادین است؛ زیرا شخصیتهایی که تحریم شدهاند تعطیلات خود را نیز در این کشورها سپری نمیکنند و حسابهای بانکی در سوئیس ندارند.
بر اساس این گزارش، این تحریمها تأثیرات منفی برای خود کشورهای اروپایی خواهد داشت؛ زیرا احتمال دارد جمهوری اسلامی ایران پاسخ قاطعی بدهد.
در ادامه این گزارش به تدابیری که ممکن است ایران در پاسخ به این تحریمها اتخاذ کند، پرداخته شده و پنج مورد ذکر شده است:
ابتدا تیر خلاص زدن به احتمال احیای برجام؛ به ویژه اینکه کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان در آن مشارکت داشتهاند.
دوم، قرار دادن ارتشهای اروپایی در لیست تروریستی ایران که باعث خواهد شد همه فرماندهان و کادر این ارتشها در معرض هدف قرار گرفته شدن باشند.
سوم؛ خروج از معاهده «ان پی تی» و جلوگیری از ورود بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به مراکز هستهای ایران و افزایش میزان غنیسازی اورانیوم.
چهارم؛ اعمال محدودیتهای جدید در مسیر دریانوردی و عبور و مرور از تنگه هرمز که در این صورت کشتیها و نفتکشهای اروپایی متضرر خواهند شد و پنجمین مورد نیز تحکیم روابط با روسیه است و پیامدهای آن در جنگ اوکراین.
رأی الیوم در ادامه نوشته است: قطعا تصمیم اتحادیه اروپا به خاطر فشارهای آمریکاست که همزمان با تهدیدهای دولت آمریکا مبنی بر حمله به مراکز هستهای ایران است البته ضرر این تحریمها، بیش از آنکه برای اروپا سودی داشته باشد ضرر خواهد داشت؛ زیرا این کشورها در حال حاضر با بحران انرژی و خسارتهای هنگفت اقتصادی روبرو هستند.
این گزارش افزوده است: جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مخالفت آمریکا در توییتی اظهارات شجاعانهای مطرح کرد و نسبت به خطر این اقدام اروپاییها هشدار داد و گفت: در این باره نمیتوان بدون رای دادگاه تصمیمگیری کرد. نمیتوانم شما را تروریستی بنامم چون از شما خوشم نمیآید.
به گزارش این روزنامه، آنچه آمریکا و اروپا درک نکردهاند این است که استفاده بیش از حد از تحریمها باعث مضحکه و بی فایده شدن آن شده است و نتایج معکوسی به همراه دارد.
در ادامه آمده است: تحریمهای ۴۰ سال گذشته علیه ایران، بیشتر به سود این کشور بوده و باعث شده است که خود را با آن وفق دهد و به یک قدرت اقتصادی - نظامی بزرگ بدل شود که قادر است در بیشتر بخشها به خودکفایی برسد؛ به ویژه در زمینه تولیدات نظامی که باعث شده است کشورهای بزرگی مانند روسیه با ایران توافقنامه راهبردی امضا کنند.
در پایان گزارش رأی الیوم آمده است: اروپا از چاله درآمد، ولی در چاه بزرگتری افتاده است؛ زیرا رهبران دوراندیشی ندارد و تسلیم فشارها و دیکتههای آمریکا شده است همین مساله بیان کننده بحرانهای پیاپی اروپا در بخشهای مختلف است.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه با صدور بیانیهای جزئیات چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را که به بهانه مسائل حقوق بشری در شورای وزیران امور خارجه این اتحادیه تصویب شد، ارائه کرد.
اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریمهای جدید خود قرار داد.
**سفر مخفیانه وزیر صهیونیستی به امارات متحده عربی
منابع صهیونیستی دوشنبه شب از سفر مخفیانه وزیر امور راهبردی این رژیم به امارات متحده عربی و دیدار با شماری از مقامهای این کشور خبر داد.
تارنمای عبری زبان «واللا» به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد، «رون درمر» وزیر امور راهبردی اسرائیل به ابوظبی سفر و با مقامهای اماراتی دیدار و گفت وگو کرده است.
بر اساس این گزارش، «تساهی هنگبی» مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی درمر را در این سفر همراهی کرده است.
در این گزارش آمده است: یکی از اهداف سفر درمر به ابوظبی، آماده سازی برای سفر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به امارات بوده است.
نتانیاهو دو هفته پیش قصد داشت که به امارات متحده عربی سفر کند که این سفر به تعویق افتاد. یورش ایتمار بن گویر وزیر صهیونیستی به مسجدالاقصی منجر به تعویق افتادن این سفر شد.
این گزارش افزوده است: درمر نزدیکترین وزیر به نتانیاهو محسوب میشود و مسئولیت روابط با آمریکا، پرونده ایران و پیشبرد توافقنامههای صلح و عادی سازی با جهان عرب را بر عهده دارد.
جزئیات بیشتری در این گزارش نیامده است.
امارات ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ با دلالی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا و این کشور کوچک عرب حاشیه خلیج فارس رابطه چندین ساله غیرعلنی خود را با صهیونیستها آشکار و رسمی کرد.
اسحاق هرتسوگ رئیس رژیم صهیونیستی ۱۴ آذرماه به ابوظبی سفر کرد و با استقبال گرم محمد بن زاید رئیس امارات متحده عربی روبرو شد.
**حزب سوسیال دموکرات آلمان: برلین باید رهبر امنیت اروپا شود
حزب سوسیال دموکرات آلمان که اولاف شولتز از آن حزب بر کرسی صدراعظمی آلمان تکیه زده است با ارائه طرحی در مورد سیاست خارجی این کشور اعلام کرد، آلمان باید نقش رهبری امنیت اروپا را برعهده بگیرد.
در طرح جدید سیاست خارجی آلمان که روز دوشنبه منتشر شد، این حزب خواستار ایفای نقش رهبری آلمان برای تضمین امنیت در اروپا شد.
لارس کلینگ بیل رئیس حزب سوسیال دموکرات در برلین در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت که جنگ روسیه علیه اوکراین یک نقطه عطف تاریخی برای آلمان و اروپا بوده است.
وی تاکید کرد: امروز در جهان و اروپا این انتظار وجود دارد که آلمان باید مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرد.
کلینگ بیل توضیح داد: زمان آن فرا رسیده است که تا حدودی از سیاست خویشتنداری خود دست بکشیم و با قدرت بیشتری نقش رهبری را بر عهده بگیریم. رهبری به معنای سرپیچی از دیگران نیست. این موضوع برای ما به معنای یک رویکرد مشارکتی است که نقش قویتری در هدایت دستور کار امنیتی و سیاست خارجی ایفا میکند.
سند سیاست خارجی جدید سوسیال دموکراتها از تعهدات ائتلاف حکومتی برای افزایش قابل توجه بودجه دفاعی، مدرنسازی نیروهای مسلح آلمان و برآورده ساختن هدف ناتو مبنی بر صرف ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور برای دفاع حمایت میکند.
در این سند ۲۵ صفحهای، سیاست دیرینه حزب چپ میانه سوسیال دموکرات آلمان در قبال روسیه را اشتباه خواند و عادیسازی روابط با مسکو در شرایط فعلی را رد کرده است.
براساس این سند، پایبندی به این فرض که وابستگی متقابل اقتصادی به دموکراتیزه شدن و ثبات روسیه در دراز مدت کمک خواهد کرد، اشتباه بود و این سیاست، آلمان را از نظر انرژی به روسیه وابسته کرد.
حزب سوسیال دموکرات در این سند اعلام کرد: تا زمانی که رژیم پوتین به دنبال هدف امپریالیستی خود یعنی فتح و سرکوب دولتهای مستقل است، عادیسازی روابط با روسیه به هیچ شکل امکانپذیر نیست.
در این سند آمده است: در دراز مدت، آلمان در هدف نظم امنیتی مشترک در اروپا سهیم است و دستیابی به این هدف تنها در صورتی امکانپذیر است که روسیه مجدداً به این موضوع علاقه نشان دهد و اصول نظم مبتنی بر قوانین را بپذیرد.
کلینگ بیل گفت: سند جدید سیاست خارجی حزب سوسیال دموکرات در ماههای آینده مورد بحث قرار خواهد گرفت و مبنای تصمیمگیری در کنفرانس این حزب در اواخر سال جاری خواهد بود.
**استونی و لتونی سفرای خود را از روسیه فراخواندند
استونی و لتونی دوشنبه شب با فراخواندن سفرای خود از روسیه اعلام کردند که روابط دیپلماتیک خود را با مسکو کاهش میدهند.
این فراخوان پس از آن رخ داد که مسکو روز دوشنبه تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با استونی کاهش دهد و این کشور را به ترویج روس هراسی متهم کرد.
استونی، لتونی و لیتوانی جزء آن دسته از متحدان ناتو هستند که در روزهای اخیر به شدت از آلمان درخواست دارند به ارائه تانکهای جنگی لئوپارد خود برای تقویت اوکراین در مبارزه با روسیه اقدام کند.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که به نماینده استونی گفته است که باید تا ماه آینده این کشور را ترک کند و هر دو کشور به جای سفیر، توسط کاردار موقت در پایتختهای یکدیگر اداره خواهند شد.
همچنین تارنمای رادیو و تلویزیون استونی نیز گفت که وزارت خارجه روسیه سران این کشور حوزه بالتیک را متهم کرده که در سالهای اخیر عامدانه روابط فیمابین را تخریب کرده و اقدام اخیر تالین در اخراج ۱۳ دیپلمات و ۸ تکنیسین روس گام دیگری در این راستا بوده است.
در واکنش، مسکو تصمیم گرفت تا سطح روابط دیپلماتیک میان دو کشور را به کاردار کاهش دهد.
سفارت استونی ۶ کارمند دارد و سفیر آن، مارگوس لایدر (Margus Laidre)، از سال ۲۰۱۸ در این سمت مشغول به کار است.
به نوشته تارنمای رادیو و تلویزیون استونی، احتمال دارد که ولادیمیر لیپایف (Vladimir Lipayev) سفیر روسیه در واکنش به این اقدام مسکو از استونی اخراج شود.
**عربستان سعودی و چاد تفاهنامه همکاری نظامی امضا کردند
منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، مقامهای عربستان سعودی و چاد تفاهمنامه همکاری نظامی امضا کردند.
«خالد بن حسین البیاری» معاون وزیر دفاع در امور اجرایی عربستان سعودی و «محمد صالح النظیف» وزیر امور خارجه چاد در ریاض تفاهنامه همکاریهای نظامی امضا کردند.
بر اساس این گزارش، این تفاهم نامه در زمینههای دفاعی از جمله توسعه همکاریها در زمینههای آموزشی و رزمایش نظامی، پشتیبانی لجستیکی، خدمات پزشکی نظامی، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی و مبارزه با تروریسم امضا شد.
جزئیات بیشتری گزارش نشده است.
عربستان سعودی و چاد طی سالهای گذشته روابط نزدیکی داشتهاند به ویژه اینکه برخی منابع خبری گزارش داده بودند که ریاض نقش مؤثری در نزدیکی چاد و رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط میان این دو طرف داشته است.
**جهاد اسلامی: در آستانه درگیری گسترده با رژیم صهیونیستی هستیم
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین دوشنبه شب در واکنش به حملات صهیونیستها به مسجدالاقصی و سایر اماکن مقدس در فلسطین اشغالی گفت که در صورت ادامه این اقدامات، درگیری گستردهای با این رژیم روی خواهد داد.
«طارق سلمی» گفت: آنچه در مسجد الاقصی رخ داد، حملات گسترده و آشکار به مردم فلسطین و عربها و مسلمانان است.
سخنگوی جهاد اسلامی افزود: یورش به مسجد الاقصی و اجرای آیینهای دروغین یهودی در صحنهای آن، نیات کابینه اشغالگر فاشیست را برای اجرای طرحهای خود که به مثابه اعلان جنگ به قدس و همه مردم فلسطین است، آشکار میکند.
وی تاکید کرد که اگر همه طرفها به مسئولیتهای خود برای توقف جنایتگریهای رژیم اشغالگر عمل نکنند، ما در آستانه یک رویارویی گسترده خواهیم بود و در آن صورت به وظیفه مقدس خود برای دفاع از قدس و مسجد الاقصی عمل خواهیم کرد.
سلمی با بیان اینکه مردم فلسطین در دفاع از سرزمین و مقدسات خود ناتوان نیستند و این را با نبرد شمشیر قدس ثابت کردند، تأکید کرد که فلسطینیها قدس را برای تهدید و تروریسم ایتمار بن گویر وزیر امنیت ملی در کابینه رژیم صهیونیستی و باند تبهکارش تنها نخواهند گذاشت.
پیش تر سخنگوی حماس نیز با بیان اینکه رژیم اشغالگر حملات خود را به اماکن مقدس اسلامی در قدس تشدید کرده است، گفته بود: آنچه در قدس و مسجدالاقصی میگذرد بازی با آتش است.
گروههایی از شهرکهای صهیونیست نشین تقریبا هر روزه به مسجد الاقصی یورش میبرند و در عین حال در سایه حمایت نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی مانع ورود اهالی قدس به این مکان مقدس میشوند.
این در حالی است که جمعه گذشته حدود ۷۵ هزار فلسطینی به رغم محدودیتهای اعمال شده توسط پلیس رژیم صهیونیستی در مسجد الاقصی نماز جمعه اقامه کردند.
«ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی افراطی رژیم صهیونیستی به تازگی به مسجد الاقصی یورش برد که با موج گسترده محکومیت در سطح فلسطین و جهان اسلام روبرو شد و کشورهای جهان نیز خواهان پایان چنین اقدامات تحریک آمیزی از سوی صهیونیستها شدند.
**کشته شدن ۲ دانش آموز بر اثر تیراندازی در آمریکا
به دنبال تیراندازی در یک موسسه آموزشی غیرانتفاعی در آمریکا، ۲ دانشآموز کشته و چندین نفر مجروح شدند، حال یکی از مجروحان که از کارمندان این موسسه است، وخیم گزارش شده است.
اداره پلیس شهر دموین در ایالت آیوا آمریکا دوشنبه شب اعلام کرد، مجروحان این حادثه به بیمارستان انتقال یافتند.
پل پاریزک گروهبان پلیس شهر دموین در کنفرانس خبری گفت: ۲۰ دقیقه پس از وقوع حادثه و به دنبال دریافت گزارشی در مورد وسیله نقلیهای مربوط به مظنونان این حادثه، پلیس در یک ایستگاه بازرسی خودرو مذکور را شناسایی کرد.
به گفته پاریزک از سه نفر سرنشین خودرو یک تن فرار کرد و پلیس مظنون فراری را با استفاده از یک سگ ردیاب پیدا کرد.
وی گفت: ۲ نفر در این حادثه کشته شدهاند و تحقیق از مظنونان در حال انجام است.
وی بدون اشاره به انگیزه احتمالی مظنونان از ارتکاب این جنایت افزود: این حادثه قطعا با قصد و نیت قبلی انجام شده است.
مدرسه غیرانتفاعی «نقطه آغاز» در زمینه ایجاد انگیزه در جوانانی که در مدارس دولتی موفقیت چندانی ندارند فعالیت میکند.
در تازهترین رکورد خشونتهای مسلحانه در آمریکا که پایانی بر آن متصور نیست، در طول یک هفته تعطیلات سال نو میلادی بیش از ۶۵۰ نفر بر اثر تیراندازی و خودکشی با اسلحه جان خود را از دست دادهاند.
نهاد آرشیو خشونت مسلحانه که آمار تیراندازیها در آمریکا را منتشر میکند، به تازگی اعلام کرد، تعداد کل کشتهشدگان در آمریکا با استفاده از اسلحه و تیراندازیهای غیرعمد، در طول یک هفته تعطیلات ۲۵۵ نفر بوده است.
در این گزارش آمده است که این رقم شامل ۱۲ تیراندازی جمعی است. آرشیو خشونت مسلحانه ادامه داد که در این دوره زمانی، ۳۹۶ نفر دیگر از اسلحه برای خودکشی استفاده کردند.
بر اساس این گزارش، ۵۵۰ نفر دیگر بر اثر تیراندازی در همین مدت مجروح شدهاند.
این گزارش میافزاید، تعداد کشته شدگان شامل هفت کودک در رده سنی ۱۱ سال و نوجوانان در رده سنی ۱۲ تا ۱۷ سال است.
آرشیو خشونت مسلحانه روزانه از ۷۵۰۰ منبع، آمار مرگ و جراحات ناشی از اسلحه در سراسر آمریکا را جمع آوری میکند.
**قانونگذاران مغرب قطعنامه پارلمان اروپا را محکوم کردند
پارلمان مغرب با محکوم کردن قطعنامه پارلمان اروپا که در آن از وضعیت آزادی مطبوعات در رباط انتقا کرده، تصمیم گرفته است تا روابط خود با پارلمان اروپا را بازنگری کند و مورد ارزیابی جامع قرار دهد.
این تصمیم پس از نشست فوقالعاده روز دوشنبه پارلمان مغرب در رباط اتخاذ شد که برای رسیدگی به قطعنامه هفته گذشته پارلمان اروپا تشکیل شد.
بر اساس بیانیه پارلمان مغرب که توسط راچید تالبی عالمی رئیس مجلس نمایندگان مغرب قرائت شد، قانونگذاران مغرب این قطعنامه را حمله غیرقابل قبولی به حاکمیت پادشاهی، استقلال و نهادهای قضایی مغرب خواندند.
هفته گذشته قانونگذاران اتحادیه اروپا قطعنامهای غیرالزام آور را تصویب کردند که از مقامات مغرب میخواهد احترام خود را به آزادی بیان و رسانهها افزایش دهند.
در این قطعنامه آمده است که آزادی مطبوعات در مغرب به طور مستمر رو به وخامت گذاشته است و ما خواستار محاکمه عادلانه با تمامی تضمینهای دادرسی برای روزنامه نگاران زندانی از جمله عمر رادی، سلیمان رئیسونی و تاوفیک بواکرین هستیم.
پارلمان مغرب اعلام کرد که این قطعنامه اعتماد متقابل را در هم شکسته و به پیشرفتهایی که در روابط در طول سالیان متمادی به دست آمده، لطمه زده است.
در بیانیه پارلمان مغرب تاکید شده است که مغرب هرگز قیمومیت یا توصیههای مراجع خارجی را نخواهد پذیرفت.
**بلژیک: استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه مبنای قانونی ندارد
وزیر خارجه بلژیک دوشنبه شب گفت که استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین مبنا و چارچوب قانونی ندارد.
«حجا لحبیب» وزیر خارجه بلژیک به الجزیره گفت: استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین ایده جذابی است، اما مبنای قانونی ندارد.
پیش تر «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امورخارجه روسیه انتقال داراییهای توقیف شده روسیه یا اتباع روسی به اوکراین را دزدی خوانده بود.
اتحادیه اروپا و شریکایش در گروه هفت، نزدیک به ۳۰۰ میلیارد یورو (۳۱۱ میلیارد دلار) ذخیرههای بانک مرکزی روسیه را توقیف کردهاند.
همچنین نزدیک به ۱۹ میلیارد یورو دارایی تاجران و صاحبان کسب و پیشه تحریم شده روس در اختیار اتحادیه اروپا قرار گرفته است، هر چند این برآوردها تکمیل نیست و این داراییها هم در شرایط نامعلوم و بلاتکلیف قرار دارد و اکنون قابل بهرهبرداری و توزیع نیستند.
اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که در حال بررسی امکان استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین است؛ اما چنین اقدامی فاقد مبنای قانونی برای انجام است.
اعضای کنگره آمریکا نیز دولت جو بایدن رئیس جمهور را برای تهیه و ارائه لایحهای به منظور مجاز شمردن توقیف برخی از داراییهای روسیه، زیر فشار قراردادهاند.
با اینکه توقیف اموال بانک مرکزی روسیه گام کمیاب و نادری است، اما نخستین اقدام نیست. دولت آمریکا در سپتامبر تصمیم گرفت ۳ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را زیر نظر هیاتی قرار دهد که در پی به حکومت رسیدن طالبان در ۲۰۲۱، برای اطمینان از دست نیافتن آنان، تشکیل شده بود.
این مبلغ در بانک تسویه حسابهای بینالمللی نگهداری و با موافقت یک هیات چهارنفری توزیع خواهد شد. این روند میتواند نمونهای برای استفاده از داراییهای روسیه برای بازسازی اوکراین باشد.
**رئیس جمهور صربستان درباره گسترش جنگ اوکراین به کشورهای دیگر هشدار داد
الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان با بیان اینکه درگیریها و جنگ در اوکراین همچنان در حال تشدید است درباره گسترش این جنگ به کشورهای دیگر هشدار داد.
ووچیچ در سخنرانی برای مردم صربستان گفت: اتحادیه اروپا عملاً در حال جنگ در اوکراین است بنابراین میخواهد حیاط خلوت خود از جمله صربستان دنباله رو راهش باشد.
رئیس جمهور صربستان افزود: حال احساس من این است که جنگ در اوکراین فروکش نخواهد کرد بلکه گسترش خواهد یافت.
وی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی وضعیت در اوکراین رو به وخامت خواهد گذاشت و جنگ و درگیری گسترش خواهد یافت.
ووچیچ در ادامه با بیان اینکه هم اکنون فقط روسیه و اوکراین در حال جنگ نیستند، افزود: در حال حاضر این جنگ گسترش یافته است و من نگرانم که بهزودی به کشورهای دیگر نیز گسترش پیدا کند و در چنین شرایطی ما وظیفه داریم که از رسیدن جنگ به سرزمین خودمان جلوگیری کنیم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
**واکنش آمریکا به هتک حرمت قرآن کریم و ادعای ارتباط آن به عضویت سوئد در ناتو
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم در سوئد ادعا کرد که ممکن است هدف از سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان، ایجاد اختلاف میان ترکیه و سوئد بوده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: در خصوص تحولات روزهای اخیر باید بگویم که ما از آزادی بیان در هر دموکراسی حمایت می کنیم اما همانطور که نخست وزیر سوئد اعلام کرد سوزاندن کتاب هایی که برای بسیاری مقدس است، عمیقا توهین آمیز است. ممکن است اقدامی قانونی باشد اما انجام آن وحشتناک باشد.
این مقام وزارت خارجه دولت بایدن مدعی شد که این اقدام همچنین می تواند تلاشی عامدانه برای تضعیف اتحاد میان متحدان و شرکای اروپایی ما باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که فنلاند و سوئد آماده پیوستن به ناتو هستند و در نهایت عضویت در ناتو به موافقت همه اعضا نیاز دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: ما از محکوم کردن این اقدام خاص خودداری نمی کنیم. بدون شک این اقدام وحشتناک است. این یک فرد خصوصی و شاید هدف، ایجاد اختلاف میان ترکیه و سوئد که متحدان نزدیک ما هستند، بوده است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا مدعی شد همچنین ممکن است این فرد به دنبال ایجاد اختلال در روند عضویت سوئد و فنلاند در ناتو بوده و این اقدامی از سوی دولت سوئد نبوده است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل نیز در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هتک حرمت قرآن کریم در سوئد گفت که دبیرکل سازمان ملل از محکوم کردن قاطعانه آتش زدن قرآن کریم حمایت می کند.
دوجاریک تصریح کرد: این یک نشانه دیگر از نفرت درحال رشد علیه بسیاری از مذاهب مانند اسلام و یهودیت است و چنین اقداماتی باید به صورت واضح محکوم شود و ما آنها را محکوم می کنیم.
«راسموس پالودان» یک شهروند تندرو و اسلام ستیز سوئدی - دانمارکی روز شنبه یکم بهمن ماه در اقدامی موهن، یک نسخه از قرآن را در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در پایتخت سوئد سوزاند. او برای این کار خود از مقامات سوئد مجوز گرفته بود.
این اقدام غیرانسانی شهروند اروپایی از سوی کشورهای مسلمان به شدت محکوم شد. مصر، کویت، ایران، امارات متحده عربی، الازهر مصر، مجمع جهانی علمای مسلمان، قطر، عربستان، اندونزی، اردن، مغرب، سازمان همکاری اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس، ترکیه و گروه انصارالله نسبت به این اقدام و تکرار آن بیانیه صادر کردند و در مورد گسترش اقداماتی که باعث بیحرمتی به ادیان و تشدید خشونتها شود، هشدار دادند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرد و در توییتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.
**استقبال آمریکا از رویکرد غیرسازنده اتحادیه اروپا علیه سپاه و تهدید به افزایش فشارها
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به تصویب قطعنامه خصمانه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه در تداوم رویکرد دوگانه و ضد ایرانی دولت بایدن علیه این نیروی نظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از رویکرد قوی و متحد اتحادیه اروپا در مقابل سپاه استقبال می کنیم.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن افزود: سپاه همچنان از سوی آمریکا به عنوان سازمان تروریستی خارجی شناسایی می شود.
وی با اشاره به تحریم های جدید ضد ایرانی آمریکا علیه سپاه گفت: این تحریم های به دلیل موارد متعدد نقض حقوق بشر از سوی سپاه هستند. ما از تحریم های جدید اتحادیه اروپا و متحدان اروپایی آمریکا علیه سپاه به دلیل ارسال پهپاد به روسیه استقبال می کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با تکرار ادعاها درباره برجام گفت که چند ماه است که بازگشت به برجام دیگر در دستور کار آمریکا نیست. ایران به صورت مکرر به فرصت های موجود برای احیای برجام پشت کرده است.
وی در تداوم مداخله جویی در امور داخلی ایران با ادعای کاذب حمایت از مردم ایران، و اتهامات ضد ایرانی درباره جنگ اوکراین مدعی شد: در نتیجه اقدامات ایران در سراسر جهان و علیه مردم خود، ما بر ارسال پیام واضح به این کشور متمرکز شده ایم مبنی بر اینکه کشتن مردم خود را متوقف کنید، به روسیه پهپاد ارسال نکنید و آمریکایی هایی که به ناحق بازداشت کرده اید را آزاد کنید.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: ما به صورت منظم با متحدان خود از جمله اروپایی ها در خصوص چالش های نشات گرفته از سپاه در سرتاسر جهان گفتگو می کنیم. در اروپا هیچ شکی در خصوص چالش های نشات گرفته از سپاه وجود ندارد.
این مقام وزارت خارجه دولت بایدن تهدید کرد: پیام ما این است که جهان نظاره گر مقامات ایرانی است و جهان آماده اقدام علیه مقاماتی است که مردم ایران را سرکوب می کنند. اگر ایران به نقض حقوق بشر ادامه دهد، ما به افزایش فشار ها بر این کشور ادامه خواهیم داد.
نمایندگان پارلمان اروپا در تداوم اتخاذ مواضع مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره حوادث اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه "فهرست سازمانهای تروریستی خارجی اتحادیه اروپا" نامیده، مطرح شده است، رای دادند.
در گزارش موسوم به «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهراتها و اعدامها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخصوص حوادث اخیر و ادعای مشارکت تسلیحاتی با روسیه در جنگ اوکراین، مطرح و در بدعتی خطرناک از شورای اروپا تقاضا شده بود که نام این نهاد رسمی نظامی ایران را به فهرست موسوم به گروههای تروریستی اضافه کند.
طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه درقالب متمم به گزارش یادشده،اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پنج تن از اعضای هیات مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات و امنیت و چهار فرمانده ارشد سپاه در ایران را بر اساس اختیارات حقوق بشر خود در فهرست تحریم ها قرار می دهد.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز دوشنبه به وقت محلی در رشته توییتی با تکرار ادعاها گفت: امروز، آمریکا ده فرد و یک نهاد مرتبط با سرکوب بی رحمانه اعتراضات توسط رژیم ایران را تحریم کرد. این اقدامات هماهنگی نزدیک ما با شرکای انگلیسی و اتحادیه اروپا را برجسته میکند، آنها نیز امروز تحریمهایی را علیه اشخاص خاص ایرانی اعلام کردند.
این مقام آمریکایی ادعا کرد: درمیان افراد تحریم شده امروز، سردار محمد نظر عظیمی و کوروش آسیابانی معاون وی قرار دارند. آنها با هم بر سرکوب خونین سپاه در استان کرمانشاه در غرب ایران، به ویژه در شهر جوانرود نظارت کردند.
رابرت مالی مدعی شد: در اواخر آبان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی عظیمی و آسیابانی با گلوله های جنگی و با استفاده از مسلسل و تسلیحات سنگین به معترضان مسالمت آمیز جوانرود شلیک کرد.
وی افزود: ما همچنین ناصر راشدی، معاون وزیر اطلاعات ایران را تحریم میکنیم. او همچنین با تکرار ادعاها مدعی شد وزارت اطلاعات ایران به طور مکرر با نقض حقوق بشر، برای سرکوب مخالفان از ضرب و شتم و سوء استفاده جنسی و همچنین نظارت، سانسور و اعترافات اجباری استفاده می کند.
این مقام آمریکایی با بیان اینکه نام راشدی به مافوق خود یعنی اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات ایران در فهرست تحریم های آمریکا می پیوندد، با تشریح این تحریمهای ضد ایرانی گفت: ما از سوی دیگر پنج نفر از اعضای هیئت مدیره بنیاد تعاون سپاه (بنیاد تعاون سپاه) را به دلیل مشارکت در نقض حقوق بشر مردم ایران تحریم کردیم. بنیاد تعاون سپاه، مجموعهای است که توسط رهبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شده و در سراسر اقتصاد ایران فعال است. این نهاد به عنوان صندوقی برای کارکنان و منافع تجاری سپاه عمل می کند و از شبه نظامیان وابسته به سپاه در سراسر منطقه حمایت می کند.
**غرب همچنان بر آتش جنگ اوکراین میدمد / نیم میلیارد کمک دیگر در راه است
وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا توافق کردند که کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین ۵۰۰ میلیون یورو (۵۴۳ میلیون دلار) بیشتر شود.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا دوشنبه شب گفت، آموزش نظامیان اوکراین به ارزش ۴۵ میلیون یورو نیز مورد توافق قرار گرفته است.
بورل در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزیرا خارجه اتحادیه اروپا افزود: این هفتمین بسته کمک نظامی به اوکراین است.
این مبلغ کل کمک مالی نظامی به اوکراین را که از طریق تسهیلات صلح اروپا تأمین میشود به ۳.۶ میلیارد یورو میرساند. در همین حال، مجموع حمایت اتحادیه اروپا از این کشور اکنون به ۵۰ میلیارد یورو نزدیک شده است که اتحادیه اروپا را به ارائهدهنده اصلی کمک به اوکراین تبدیل میکند.
روسیه بارها گفته است که ارسال سلاحهای غربی به اوکراین کمکی به حل مناقشه نمیکند، بلکه درد و رنج مردم اوکراین را طولانی میکند.کاخ سفید نیز روز جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد: آمریکا بسته کمک نظامی جدید ۳ میلیارد دلاری را به اوکراین اختصاص میدهد.
در بیانیه کاخ سفید آمده است: بسته کمک نظامی جدید ایالات متحده به اوکراین شامل ۶۸۲ میلیون دلار به متحدان کییف برای جبران تجهیزاتی که به اوکراین ارائه کردند نیز میشود.
به گزارش المیادین، بیانیه کاخ سفید در این خصوص اضافه میکند: انتظار میرود کمکهای جدید به اوکراین شامل خودروهای جنگی، (توپهای خودکششی) هویتزر و موشکهای زمین به هوا باشد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: بسته کمکی به کی یف شامل ۲۲۵ میلیون دلار کمک مالی برای نوسازی نیروهای اوکراینی نیز است.
از زمان روی کار آمدن بایدن در کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۱، آمریکا چند ۱۰میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.
بزرگنمایی درگیریها در اوکراین و رساندن آن به حد رویارویی نظامی و ایدئولوژیک دو جبهه شرق و غرب، سیاستمداران غربی را وادار ساخته تا از هرچه دارند برای پیروزی در این جنگ بهره بگیرند.
پنتاگون پیش از این اعلام کرده بود که آمریکا از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن تا کنون دهها میلیارد دلار کمکهای نظامی به اوکراین کرده است.
با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی برای توقف پیشروی ارتش روسیه، ضمن اعمال تحریمهای شدید و پیاپی علیه مسکو، انواع تسلیحات نظامی در اختیار ارتش اوکراین قرار دادند که به گفته کارشناسان این مسئله یکی از عوامل طولانیشدن جنگ در اوکراین است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) با اشاره به درخواست جمهوریهای دونباس برای کمک به آنها جهت رهایی از ظلم و ستم رژیم کییف، فرمان آغاز عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد.
حملات موشکی گسترده ارتش روسیه علیه زیرساختهای اصلی اوکراین در شهرهای مختلف پس از انفجار در پل کریمه در ۱۶ مهر آغاز شده و به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در نتیجه این حملات تاکنون نزدیک به ۴۰ درصد زیرساختهای انرژی اوکراین از بین رفته است.
**وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی سفر میکند
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، وزیر خارجه آمریکا هفته آینده به فلسطین اشغالی سفر میکند.
یک مقام تشکیلات خودگردان فلسطین شامگاه دوشنبه گفت که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هفته آینده به سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری سفر میکند.
بر اساس این گزارش، این مقام فلسطینی که نامش ذکر نشده، گفت که بلینکن دوشنبه هفته آینده با مقامهای صهیونیستی دیدار خواهد داشت و روز سهشنبه به کرانه باختری سفر میکند تا با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دستیاران ارشد او نشستی داشته باشد.
بلینکن دومین مقام ارشد دولت بایدن خواهد بود که در این ماه از فلسطین اشغالی بازدید و کمتر از دو هفته پس از جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به این منطقه سفر میکند.
به نوشته تایمز اسرائیل، مساله برنامه هستهای ایران در صدر دستورکار نشست وزیر خارجه آمریکا با مقامهای صهیونیست خواهد بود.
جیک سالیوان چهارشنبه گذشته به منظور گفت وگو با مسئولان کابینه جدید رژیم صهیونیستی وارد اراضی اشغالی شد.
سالیوان با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفت وگو کرده بود.
مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که آمریکا قاطعانه به امنیت تل آویو متعهد است.
دو طرف همچنین درباره تعمیق توافقنامه ابراهام و احتمال دستیابی به موفقیت با عربستان سعودی در زمینه عادی سازی روابط گفت وگو کرده بودند.
**عملیات نیروهای مقاومت فلسطین در کرانه باختری
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، نیروهای مقاومت فلسطین در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷ عملیات علیه صهیونیستها در کرانه باختری انجام دادند.
نیروهای مقاومت فلسطین در جنین، طولکرم، نابلس و الخلیل با صهیونیستها مقابله و به مواضع آنها حمله کردند.
بر اساس این گزارش، در طولکرم یک نظامی صهیونیست به ضرب گلوله نیروهای مقاومت فلسطین در درگیری در اردوگاه «نور شمس» زخمی شد.
در جنین نیز نیروهای مقاومت سه عملیات علیه نظامیان صهیونیستی در نزدیکی پست ایست و بازرسی «الجلمه» و نزدیکی شهرک صهیونیستی «شاکید» انجام دادند.
همچنین در نابلس نیروهای مقاومت فلسطین چهار عملیات تیراندازی علیه نظامیان صهیونیست که به این شهر یورش برده بودند، انجام دادند.
نیروهای مقاومت در یک هفته گذشته نیز ۲۵۰ عملیات علیه مواضع صهیونیستها در کرانه باختری و قدس اشغالی انجام دادند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**ائتلاف سعودی ۱۱۰ بار آتشبس الحدیده را نقض کرد
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته استان الحدیده یمن را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانه قرار داده و ۱۱۰ بار آتشبس ادعایی در این استان را نقض کرده است.
اتاق عملیات ارتش و کمیتههای مردمی یمن در استان الحدیده اعلام کرد، پهپادهای شناسایی و جاسوسی ائتلاف سعودی وارد آسمان مناطقی در این استان شدند و به گشت زنی پرداختند.
بر اساس این گزارش، حملات راکتی ائتلاف سعودی نیز در مناطق مختلفی از استان الحدیده ادامه داشته است و واحد توپخانه ائتلاف سعودی نیز مناطقی را در شهرستان حیس و الجبلیه هدف قرار دادند.
این گزارش میافزاید، پهپادهای شناسایی و مسلح ائتلاف سعودی در سه نوبت مناطقی را در حیس و الجبلیه هدف قرار دادند.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.
پیش تر سرلشکر جلال الرویشان معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن گفته بود که وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است.
همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
**استراتژیست عراقی: آمریکا با بحران دلار در عراق بر سرقت قرن سرپوش می گذارد
بلافاصله بعد از اقدامات جدی دولت عراق در تعقیب متهمان پرونده سرقت قرن و بازگرداندن بخش اندکی از دارایی های سرقت شده ملت، سناریوی فشار بر دولت السودانی از سوی آمریکا به بهانه نظارت بر تعاملات دلاری عراقی ها آغاز شد.
این موضوع که «آمریکا از دلار به عنوان سلاحی برای فشار بر ملت ها استفاده می کند» را بارها شخصیت هایی عراقی نظیر «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و «هادی العامری» رئیس ائتلاف پارلمانی الفتح بر زبان آورده اند .
کرایدل: آمریکا منتظر روی کار آمدن دولت السودانی شد و چشم بر الکاظمی بست
مجله «کرایدل» نیز در گزارش جدید خود به این موضوع پرداخته که بحران فعلی دلار در عراق، نتیجه «استفاده آمریکا از ارز به عنوان سلاح» است و نوشته که «آمریکا اقتصاد عراق را به گروگان گرفته است» تا از آن به عنوان اهرم فشار بر دولت های غیر همسو با واشنگتن در بغداد استفاده کند. به نوشته این نشریه، «دولت آمریکا، مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین عراق را از فشارها مستثنی کرد زیرا با او دوست بود اما منتظر شد تا دولت السودانی روی کار بیاید و اعمال فشارهای اقتصادی بر آن را آغاز کند.»
وعد قدو: یکی از شرط های آمریکا محاکمه نکردن الکاظمی است
نکته جالب این است که «وعد قدو» یکی از سران چارچوب هماهنگی عراق به رسانه ها می گوید: آمریکا چند شرط برای توقف بحران دلار در عراق گذاشته که یکی از این شرط ها، محاکمه نکردن مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین است.
آمریکا به سارقان قرن مهلت قاچاق پول های عراق را داد
مساله این است که پرونده سرقت قرن در عراق و قاچاق میلیاردها دلار از ثروت این کشور به دست متهمان اقتصادی، ماه ها پیش از روی کار آمدن دولت محمد شیاع السودانی افشا شده بود (در دولت مصطفی الکاظمی) اما آمریکا اقدامی در این باره نکرد و عملا اجازه داد حواله های جنجالی و قاچاق های میلیاردی انجام شود تا با تصدی دولت از سوی چارچوب هماهنگی و شخص السودانی، این اهرم را این بار نه علیه متهمان اصلی که نامی از آنها در موضع گیری های آمریکایی برده نمی شود بلکه علیه دولت عراق با کاهش تزریق دلار و تنگ کردن عرصه بر بغداد به کار ببرد. حالا پول های عراقی ها به سرقت رفته و به خارج قاچاق شده و دولت عراق هنوز نتوانسته بیش از ۲ درصد کل مبلغ ۲.۵ میلیارد دلاری را از سارقان پس بگیرد (جزئیات بیشتر) اما آمریکایی ها بر فشار مضاعف دیگری علیه دولت عراق تمرکز کرده اند تا به گفته برخی آگاهان، هم اذهان و افکار عمومی را از سرقت بزرگ همپیمانان خود منحرف کنند و هم زمینه ساقط کردن دولت السودانی را با فشار اقتصادی و نارضایتی عمومی فراهم کنند.
«محمد صادق الهاشمی» رئیس مرکز پژوهش های راهبردی «العراق» به خبرنگار ایرنا در بغداد می گوید: «بحران ارزی عراق به دست آمریکا با هدف انحراف اذهان و افکار عمومی از پرونده سرقت قرن و محاکمه دوستان آمریکا در پرونده های فساد ایجاد شده و پوششی برای سرقت قرن است».
چرا مقام ها و رسانه های آمریکایی از سرقت قرن نمی گویند؟
الهاشمی می گوید: آمریکا در پرونده سرقت قرن می داند که بخشی از اموال عراقی ها به اربیل در اقلیم کردستان عراق رفته است و همچنین به ترکیه، امارات و اردن. اموال (قاچاق شده) به دست «هیثم الجبوری» براساس گزارش های رسمی تماما در اردن است. همچنین «زهیر نور» (یکی دیگر از متهمان) هواپیما دارد و به طور مشخص پول ها را به قبرص، ترکیه، امارات و بخشی از دارایی ها را به اردن و نیز وکلای خود در لبنان منتقل کرد اما رسانه ها و عاملان آمریکا از این کشورهایی که پول های میلیاردی به آنها منتقل شد صحبتی نکردند و حالا به توهماتی مانند انتقال دلار به ایران دامن می زنند. این جنگ رسانه ای – دلاری برای تخریب اعتبار محور مقاومت است.
الهاشمی می افزاید: این در حالی است که ایران خدمات زیادی به عراق ارائه کرده است از جمله در صادرات گاز، برق، مواد غذایی، دارو و حتی سلاح آن که عراق را از خطرات نابودی و جنگ داخلی نجات داد و پول این خدمات ایران نه فوری بلکه با مهلت پرداخت می شود.
استراتژیست عراقی ادامه می دهد: سوال این است که اولا ایران چه اجباری دارد که وقتی باید به عنوان حق قانونی به اموال و مطالبات خود دست یابد، بخواهد دست به اقدام از کانال غیرقانونی بزند و ثانیا چرا بانک مرکزی عراق و فدرال رزرو آمریکا نمی گویند کدام بانک ها به ایران پول می فرستند این در حالی است که بانک های اخیرا تعلیق شده در عراق هم، پول ها را مشخصا به اردن و طرف های معارض جمهوری اسلامی ایران می فرستادند.
به گفته الهاشمی «اگر ایران یکی از کشورهایی است که دلار عراق به آن قاچاق می شود که چنین نیست؛ چرا از سایر کشورها و اموال سرقت قرن در رسانه های آمریکایی و از زبان مسئولان آمریکا حرفی زده نمی شود؟»
تحریک دلار با هدف انحراف اذهان از سرقت قرن
الهاشمی تاکید می کند: اگر آمریکا آن گونه که ادعا دارد در طرح این شبهه صادق است که دارایی های عمومی عراق را گروه های مقاومت مورد استفاده قرار می دهند به طور مشخص باید اعلام کند که کدام گروه مقاومتی در عراق بانک دارد و چه قراردادهایی داشته است این در حالی است که برای همگان آشکار شده که طرف های قضیه سرقت قرن هیچ ارتباطی از دور یا نزدیک به گروه های مقاومت ندارند. معلوم است که تحریک مساله دلار علیه مقاومت با هدف سرپوش گذاشتن بر سرقت قرن است.
نظر آمریکا درباره قاچاق نفت از اربیل به اسرائیل چیست؟
رئیس مرکز پژوهش های راهبردی العراق اشاره می کند: سوال دیگر این است که «نظر آمریکا درباره قاچاق نفت بدون حساب و کتاب از اربیل اقلیم کردستان عراق به اسرائیل به طور آشکار و پنهان چیست و چرا در این باره صحبتی از انتقال غیرقانونی و ضرورت نظارت نمی کند؟»
راستی آزمایی ادعای دولت آمریکا
کارشناس عراقی به ادعای اخیر «برت مک گورک» هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا می پردازد که گفته است دولت آمریکا از دولت عراق حمایت می کند.
الهاشمی تصریح می کند: اگر مک گورک ادعا می کند که دولتش پشتیبان دولت محمد شیاع السودانی است پس باید به طور جدی برای آزادسازی پول های عراق از فدرال رزرو تلاش کند نه اینکه دولت عراق را در بحران مالی قرار دهد و باعث افزایش قیمت ها و سقوط ارزش دینار شود.
محمد صادق الهاشمی در کنار توصیه به اقدامات قطعی شامل تغییرات ساختاری و قانونی در عرصه اقتصادی و بانک مرکزی می گوید: بغداد چاره ای ندارد جز اینکه حاکمیت اقتصادی خود را با بیرون کشیدن چند مرحله ای پول هایش از بانک مرکزی آمریکا تضمین کند زیرا عراق در حال حاضر زیر بند هفتم منشورملل متحد نیست و دیگر نباید سرمایه های خود را در فدرال رزرو نگه دارد.
**خلیفه حفتر پسرش صدام را برای جانشینی خود آماده میکند
پایگاه خبری العربی الجدید مدعی شد که خلیفه حفتر فرمانده کل نیروهای شرق لیبی در حال آماده سازی پسرش "صدام" است تا در آینده قدرت را در دست بگیرد.
پایگاه خبری العربی الجدید در پی انتشار اخباری مبنی بر آماده شدن پسر خلیفه حفتر برای تصدی فرمانروایی، نوشت: دوران خلیفه حفتر به پایان خود نزدیک شده است.
این رسانه در نسخه انگلیسی خود افزود: حفتر از شرکای خود خواسته است که از تلاشهای صدام برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آینده حمایت کنند و خود او برای ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد و این سمت را برای پسرش صدام میخواهد.
العربی الجدید افزود که هنوز هیچ چارچوب زمانی برای تصاحب زمام قدرت توسط صدام پسر خلیفه حفتر د ر لیبی تعیین نشده، همچنین هیچ اطلاعیه رسمی در مورد این اقدامات تاکنون منتشر نشده است.
این رسانه عربی احتمال این که بلقاسم حفتر فرزند دیگر خلیفه حفتر فرماندهی نیروهای نظامی در منطقه شرق لیبی را بر عهده بگیرد، بعید دانست چرا که او به عنوان مشاور سیاسی پدرش شناخته میشود.
با گذشت نزدیک به ۱۲ سال از انقلاب لیبی و سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور، لیبی هنوز روی آرامش را ندیده و همچنان با چالشهای فراوانی روبه رو است.
پس از سقوط معمر قذافی، لیبی با جنگ داخلی روبرو شد و این کشور با توطئه خارجی عملا به دو قسمت تقسیم شد؛ «دولت وفاق ملی لیبی» مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی و سازمان ملل قرار گرفت و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات نیز از ارتش خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازی» و «طبرق» حمایت کردند.
**"فاجعه پشت فاجعه"؛ تیراندازی جدید در آمریکا جان ۷ نفر دیگر را گرفت
مقام های ایالت کالیفرنیا اعلام کردند که در جریان تیراندازی در ۲ نقطه از شهر هف مون (Half Moon) هفت تن کشته شدند و ضارب نیز دستگیر شده است.
کشتار مسلحانه در این شهر ساحلی که در ۵۰ کیلومتری جنوب سانفرانسیسکو قرار دارد با عیادت گوین نیوسام (Gavin Newsom) فرماندار این ایالت از مجروحان تیراندازی روز قبل همزمان بود. در جریان تیراندازی دیروز ۱۱ نفر کشته شدند. نیوسام در واکنش به این حوادث پیاپی در صفحه توییتر خود نوشت: فاجعه پشت فاجعه.
ضارب که گویا برای تسلیم وارد پارکینگ یکی از پاسگاه های پلیس شده بود، چونلی ژائو نام داشته و ۶۷ سال سن دارد. رویترز به نقل از مقام های انتظامی نوشت که متهم با کارآگاهان همکاری می کند ولی هنوز انگیزه وی از این تیراندازی مشخص نشده است. در داخل خودروی وی یک تپانچه نیمه خودکار نیز کشف شده است.
قربانیان این تیراندازی کارگران مزرعه بودند و عامل تیراندازی به دلیل اختلافات کاری درست به کشتار همتباران خود زده است.
در جریان تیراندازی دیروز نیز یک مهاجر چینی ۷۲ ساله به شرکت کنندگان در مراسم سال نوی چینی تیراندازی کرده و سپس خودکشی کرده بود.
رویترز به نقل از تارنمای "آرشیو خشونت مسلحانه" نوشت که در ۲۱ روز گذشته از سال ۲۰۲۳ تاکنون ۳۸ کشتار مسلحانه در آمریکا رخ داده است.
**آغاز اجلاس وزرای خارجه اکو در تاشکند
بیست و ششمین دوره اجلاس وزرای خارجه عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) دقایقی پیش در شهر تاشکند پایتخت ازبکستان آغاز شد.
اجلاس وزرای خارجه اکو از روز سه شنبه به میزبانی ازبکستان در پایتخت این کشور آغاز شد؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان برای شرکت در این اجلاس شب گذشته وارد تاشکند شد.
در اجلاس وزرای خارجه اکو، وزرا و نمایندگان کشورهای عضو از جمله آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، ایران، ازبکستان حضور دارند.
گفتنی است افغانستان به عنوان کشور عضو اکو در این اجلاس شرکت نمی کند.
اجلاس وزرای خارجه اکو هر یکسال یکبار با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو به میزبانی یکی از اعضا برگزار می شود.
پیش از آغاز این اجلاسیه، وزرای خارجه شرکت کننده پس از حضور در سالن مجلس اجلاس، با یکدیگر عکس یادگاری گرفتند.
سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان منطقهای است و شامل کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است.
این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند. اکو در زمینههای تجارت، ترانسفر، انرژی، گردشگری، تولید و رشد اقتصادی، همکاری و شراکت و ظرفیتسازی برنامههای آموزشی فعالیت میکنند. همچنین مقر دبیرخانه اکو در شهر تهران مستقر است.
**مرکز مطالعات تل آویو: ایران خطرناکترین تهدید راهبردی برای اسرائیل است
مرکز مطالعات امنیت در دانشگاه تل آویو با اشاره به ترس و نگرانی رژیم صهیونیستی از توان و قدرت جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ایران خطرناکترین تهدید راهبردی برای این رژیم به شمار می رود.
مرکز مطالعات امنیت در دانشگاه تل آویو در گزارش راهبردی سالانه خود برای سال ۲۰۲۳ میلادی که تحویل «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی شد، از پیشرفت های صلح آمیز برنامه هسته ای ایران ابراز نگرانی کرد و نوشت: خطرناکترین تهدید راهبردی پیش روی اسرائیل از جانب برنامه هسته ای ایران است.
این مرکز افزود: "این، خطرناکترین تهدید خارجی احتمالی برای اسرائیل است. برنامه هسته ای ایران در پیشرفته ترین مراحل خود به سرمی برد و در کنار آن، تلاش های ایران برای استقرار و بسط نفوذ منطقه ای خودش ادامه دارد. "
این گزارش از نگاه خود "چین و روسیه را تهدیدی برای کشورهای غربی دانسته" و گفته است: در سالهای اخیر و بویژه بعد از وقوع جنگ اوکراین، توجه و اهتمام کشورهای غربی به تحولات خاورمیانه کمتر شده و روی تهدیدهای ناشی از چین و روسیه تمرکز شده است و پیش بینی می شود که توجه بین المللی به موضوع هسته ای ایران کاهش یابد و رده بندی این موضوع در اولویت های کشورهای غربی پایین بیاید.
مرکز مطالعات امنیت دانشگاه تل آویو آورده است: "قصد آمریکا برای پرداختن کمتر به تهدید هسته ای ایران واضح است (و ترجیح می دهد که این امر از طریق بازگشت به توافق هسته ای باشد)."
«تمیر هایمن» رئیس مرکز مطالعات امنیت دانشگاه تل آویو و رئیس سابق واحد اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی موسوم به "امان" در بخش دیگری از این گزارش نیز امکان تنش در روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای غربی و دولت آمریکا به علت تضعیف دستگاه قضایی این رژیم و تغییر در سبک روابط تل آویو با تشکیلات خودگردان را به عنوان بزرگترین تهدید راهبردی و امنیتی برای صهیونیست ها توصیف کرده است.
**میزبانی مشترک وزرای امورخارجه ژاپن و آمریکا درباره اوکراین
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا و یوشیماسا هایاشی وزیر امورخارجه ژاپن امروز سه شنبه جلسه مشترک مجازی را پیرامون پشتیبانی از بخش انرژی اوکراین برگزار می کنند.
دفتر ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد در این جلسه مجازی که با میزبانی مشترک آمریکا و ژاپن برگزار خواهد شد، وزیران امورخارجه سایر کشورهای گروه ۷ نیز شرکت خواهند کرد و بدون حضور خبرنگاران برگزار خواهد شد.
یوشیماسا هایاشی وزیر امور خارجه ژاپن اواسط ماه ژانویه(دی) به واشنگتن سفر کرد و با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا درباره پشتیبانی کامل از اوکراین به توافق رسید. طی این دیدار، دو طرف درباره گام های بعدی برای افزایش کمک های بیشتر به بخش انرژی اوکراین به بحث و تبادل نظر پرداختند.
ژاپن که ریاست دوره ای گروه ۷ را در ماه مه(اردیبهشت/خرداد۱۴۰۲) در هیروشیما به عهده دارد، برای پشتیبانی از اوکراین در برابر تهاجم روسیه دستورالعملی اساسی برنامه ریزی کرده است. هنگامی که وزیران امورخارجه گروه ۷ در ماه دسامبر گذشته با هم دیدار مجازی برگزار کردند از روسیه برای حمله به تاسیسات و زیرساخت های انرژی اوکراین انتقاد کردند و در ضمن توافق کردند تا گام هایی برای کمک به مردم اوکراین که با سرمای زمستان دست و پنجه نرم می کنند بردارند.
**مدودف: غرب آتش جنگ جهانی سوم را شعلهور کرده است
دمیتری مدودف رئیس شورای امنیت ملی روسیه غرب را به آمادهسازی برای حمله به مسکو و شعلهور کردن آتش جنگ جهانی سوم متهم کرد.
دمیتری مدودف رئیسجمهوری پیشین روسیه که در حال حاضر ریاست شورای امنیت ملی این کشور را عهده دار است، دیروز دوشنبه در اظهاراتی خطاب به رهبری حزب حاکم روسیه (حزب روسیه واحد) گفت که آمریکا و متحدانش با آماده شدن برای حمله به روسیه آتش جنگ جهانی سوم را شعله ور کرده اند. وی سپس اضافه کرد: حزب ما باید به مردم سراسر جهان کمک کند تا دریابند عملیات ویژه در حال انجام در اوکراین، واکنشی از سر اجبار و تنها راه حل برای مقابله با تجاوز آمریکا و ماهواره های آن بود.
وی افزود: بدیهی است خطر جنگ جهانی سوم به دلیل آنچه در حال رخ دادن است، افزایش یافته.
مدودف همچنین به بروز بحران جدی در سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی اشاره و عنوان کرد: نهادهایی که اساسا برای حل مناقشات جهانی پایه گذاری شده اند در عوض توسط غرب به میدان جنگ تغییر شکل داده اند.
رئیس جمهوری پیشین روسیه تاکید کرد: مخالفان ما با استفاده از ابزارهایی همچون فشار اقتصادی، اخاذی و رشوه سیاسی تلاش میکنند تا حد امکان رای بیشتری برای حمایت از ابتکارات ضد روسی خود به دست آورند.
مدودف بین سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیس جمهوری روسیه بود و پس از آن به سمت رئیس حزب حاکم و نخست وزیر انتخاب شد. او در سال ۲۰۲۰ از سمت نخست وزیری کنار رفت تا ریاست شورای امنیت ملی را برعهده گیرد.
وی که در دوران ریاست جمهوری خود از سوی غربی ها به عنوان سیاستمداری لیبرال شناخته می شد، اما از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ همواره صریح بوده است. وی هفته گذشته با به سخره گرفتن نشست داووس به غرب هشدار داد جنگ جاری در اوکراین ماهیتی وجودی برای روسیه دارد و اروپا و آمریکا باید تهدید استفاده از تسلیحات هسته ای مسکو را جدی بگیرد.
**ونزوئلاییها پایان تحریمهای آمریکا را خواستار شدند
مردم ونزوئلا در حمایت از دولت به خیابانها آمده و با برگزاری راهپیمایی گسترده، پایان دادن به اقدامات قهری و تحریمهای آمریکا علیه کشورشان را خواستار شدند.
مردم ونزوئلا با تدارک راهپیمایی گسترده به مناسبت شصتوپنجمین سالگرد سرنگونی دیکتاتوری مارکو پرز خیمنز (Marco Pérez Jiménez)، حمایت خود از دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری را اعلام کردند.
مارکو پرز خیمنس بین سالهای ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۸ رهبری یک رژیم استبدادی را بر عهده داشت و سرنگونی وی، آغاز عصر دموکراتیک و جمهوریخواه را در ونزوئلا رقم زد.
مادورو در صفحه توییتر خود نوشت: روح شورشی ۲۳ ژانویه (سوم بهمن)، در انقلاب زنده نگه داشته میشود، آن اتحاد قدرتمند مردمی که دموکراسی را نجات داد و هر بار که میهن در معرض تهدید میگیرد، پدیدار میشود. اراده حاکم دیگر هرگز خیانت نخواهد کرد.
رئیسجمهوری ونزوئلا همچنین اعلام کرد: امروز، ۲۳ ژانویه، مردم در خیابانها جمع شدهاند تا لغو تحریمهای جنایتآمیز اعمال شده علیه ونزوئلا را خواستار شوند. محاصرهها، آزار و اذیتهای اقتصادی و مالی که پیامدهای شدیدی برای مردم داشته است، دیگر بس است.
ونزوئلا تحت تحریم های شدید اقتصادی واشنگتن قرار دارد و آمریکا از تشدید تحریمها به منظور تغییر دولت و کنترل منابع غنی این کشور بولیواری دست نمیکشد.
مقامهای ونزوئلایی محدودیتهای یکجانبه متعددی که ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ اعمال کرده است، محکوم میکنند و معتقدند تحریمها، جنایت علیه بشریت محسوب میشود، زیرا از دسترسی به کالاها و خدمات ضروری برای توسعه اجتماعی مردم ونزوئلا ممانعت به عملمیآورد، اقدامات قهری یکجانبه آمریکا همچنین قوانین بینالمللی و حق تعیین سرنوشت مردم را نقض میکند.
رئیسجمهوری ونزوئلا به تازگی در انتقاد از تلاش آمریکا برای ضربه زدن به این کشور از طریق ایجاد نهادهای موازی با دولت قانونی، تصریح کرد: سیاست ترامپیست علیه ونزوئلا مبنی بر تعرض و جایگزینی قوای سهگانه با انتصاب یک رئیسجمهوری، یک مجلس ملی و قوه قضائیه برای ما از خارج از کشور شکست خورد.
**ژنرال ارشد روس: اصلاحات نظامی روسیه در واکنش به گسترش ناتو است
والری گراسیموف (Valery Gerasimov) ژنرال ارتش روسیه که به تازگی به عنوان فرمانده عملیات نظامی ویژه این کشور در اوکراین منصوب شده است، گفت: اصلاحات جدید نظامی در روسیه در واکنش به گسترش احتمالی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انجام می گیرد.
گراسیموف افزود: اصلاحات نظامی جدید در روسیه در پاسخ به استفاده از کی یف توسط «جمع کشورهای غربی» برای آغاز جنگ ترکیبی علیه مسکو انجام می شود.
این نظامی ارشد روسیه در نخستین اظهارنظر علنی بعد از انتصابش به عنوان فرمانده نیروهای عملیات ویژه در اوکراین در ۱۱ ژانویه، به وجود مشکلات در بسیج نیروها اذعان کرد. پیشتر، انتقادات عمومی از بسیج نیروها، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را مجبور به توبیخ ارتش کرد.
گراسیموف در مصاحبه با روزنامه روسی آرگیومنتی آی فکتی (Argumenty i Fakty) گفت: اصلاحات نظامی که اواسط ماه ژانویه اعلام شد، به تایید پوتین رسیده و در پاسخ به تهدیدها علیه امنیت روسیه تنظیم شده است.
این ژنرال روسیه که همچنین رئیس ستاد کل ارتش این کشور است، گفت: «امروز، چنین تهدیدهایی علیه امنیت روسیه شامل آرزوهای ناتو برای گسترش این ائتلاف با عضویت فنلاند و سوئد و همچنین استفاده از اوکراین به عنوان ابزاری جهت آغاز جنگ ترکیبی علیه کشور ما است».
فنلاند و سوئد سال گذشته پس از حمله روسیه به اوکراین، درخواست عضویت در ناتو را ارائه کردند.
بر اساس طرح جدید نظامی روسیه، یک گروه نظامی به منطقه کارِلیا (Karelia) در شمال روسیه که با فنلاند هم مرز است، اضافه خواهد شد.
این اصلاحات همچنین شامل دو منطقه نظامی دیگر، مسکو و لنینگراد به عنوان بخشی از منطقه نظامی غربی است. این دو منطقه در سال ۲۰۱۰ و قبل از ادغام، جزو منطقه نظامی غربی بودند.
براساس این اصلاحات، روسیه در اوکراین سه شاخه تفنگداران موتوری را به عنوان بخشی از تشکیلات تسلیحاتی ترکیبی در مناطق خرسون و زاپاروژیا اضافه خواهد کرد. روسیه این دو منطقه را در سپتامبر گذشته به خاک خود محلق کرد.
گراسیموف گفت هدف اصلی از این اقدامات تضمین حفاظت از تمامیت ارضی و حاکمیت کشور ماست.
این ژنرال ارشد روس افزود: روسیه مدرن هرگز تا به این اندازه «شدت خصومت های نظامی» را ندیده است؛ موضوعی که این کشور را وادار به انجام عملیات تهاجمی برای تثبیت وضعیت کرد.
کی یف و متحدان غربی اش اقدام روسیه را تحریک آمیز قلمداد می کنند و غرب تاکنون به شکل فزاینده ای در ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین کمک کرده است.
روسیه روز سه شنبه پس از گذشت چندین ماه از جنگ اوکراین، با مطرح کردن وعده ایجاد دگرگونی های بزرگ در ساختار نظامی خود اعلام کرد که قصد دارد از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ تغییرات چشمگیری در نیروهای مسلح این کشور به وجود آورد.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که قصد دارد افزون بر ایجاد اصلاحات و تغییرات در ساختار اداری و سلسله مراتب، توانایی های رزمی نیروهای دریایی، هوافضا و موشکی راهبردی این کشور را بالا ببرد.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت که تضمین امنیت نظامی کشور ما و حفاظت و دفاع از نهادهای تازه و تاسیسات حیاتی و مهم فدراسیون روسیه، تنها با تقویت اجزای ساختاری و اساسی نیروهای مسلح، امکان پذیر خواهد بود.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز گفت که جنگ نیابتی غرب در اوکراین که با فرستادن فزاینده جنگ افزارهای سنگین به این کشور، به مقاومت نیروهای آن در برابر ارتش روسیه کمک می کند، چنین تغییراتی را ضروری و الزامی کرده است.
وزارت دفاع روسیه در دسامبر گذشته در پی انتقادهای تند داخلی از ناکارآمدی نیروهایش برای تسلط بر بخش های بزرگ خاک اوکراین، اعلام کرد که قصد دارد شمار اعضای نیروهای مسلح روسیه را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برساند.
شویگو چند روز پیش والری گراسیموف ژنرال نیروی زمینی روسیه را به فرماندهی کل عملیات در اوکراین گمارد.
**استاد پاکستانی: اقدام اروپا علیه سپاه خوشخدمتی به حامیان داعش است
استاد روابط بین الملل و علوم سیاسی دانشگاه پاکستان با هشدار نسبت به عواقب تبعیت غرب از سیاستهای ضدایرانی آمریکا و اسرائیل، گفت: پشتیبانی از حامیان داعش دلیل اقدام خطرناک اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب میشود.
دکتر «فاروق حسنات» از اساتید مشهور روابط بین الملل در دانشگاههای پاکستان که این روزها مقیم ایالت کارولینای آمریکا است، روز سهشنبه طی گفتوگو با ایرنا گفت: اروپاییها چه دلیل و سندی برای اقدام غیرمنطقی و غلط خود درباره سپاه پاسداران ایران دارند، قطعا طراحان این قطعنامه خود را در صفوف تروریستهایی قرار دادند که تنها نیروهای سپاه پاسداران در منطقه جرات نبرد با آنان را داشتند.
وی با سرزنش از تبانی حاکمان اروپایی با سردمداران آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پیشبرد برنامههای ضدایرانی در منطقه، اظهار داشت: دولتهای غربی و یا نمایندگان پارلمان اروپا آن روزهایی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سردار شهید سلیمانی در خط مقدم جنگ علیه داعش، القاعده و دیگر نیروهای تروریستی میجنگیدند در کجای معادله قرار داشتند.
پژوهشگر امور راهبردی دانشگاه دفاع ملی پاکستان تاکید کرد: کشورهای جهان به ویژه دولتهای منطقه حتی عربستان و متحدان عرب آن میدانند که اگر خدمات و فداکاریهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نبود نبرد با تروریستهای داعش هرگز از پس سایر کشورهای منطقه و البته حامیان آنان یعنی آمریکا و دولتهای اروپایی برنمیآمد.
وی خطاب به پارلمان اروپا گفت که رهبران آنان باید خردمندانه رفتار کنند و ثابت کنند که در صف حامیان محور تروریسم به ویژه کشورهای دخیل در تاسیس داعش در منطقه نیستند.
دکتر فاروق حسنات اظهار داشت: ملتهای منطقه قدردان رشادتها و ازخودگذشتگیهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تثبیت صلح و ثبات منطقهای، وحدت و رواداری برای مردم مظلوم هستند و البته ما این فداکاری را در جبهه جنگ با تروریسم در سوریه و عراق مشاهده کردیم.
این کارشناس پاکستانی گفت: غربیها و در صدر آن آمریکا در نبرد با تروریسم به ویژه پدیده داعش شکست خوردهاند اما این قدرتها در تلاش برای فرار از ناکامی خود به دنبال مهتم کردن دیگر کشورهای مستقل و آزادی هستند که صادقانه علیه تروریستها میجنگند.
طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی پارلمان اروپا در جریان رایگیری روز چهارشنبه - ۲۸ دی - این پارلمان در قالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزامآور است و نمیتوان شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کرد.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود.
مقامات کشورمان با بیان این که سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور به شمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم این نهاد، اقدامی غیرقانونی خواهد بود.
**فساد مالی پشت جبهه، اوکراین را به لرزه درآورد
در گرماگرم جنگ روسیه و اوکراین، افشای فساد مالی در دو وزارتخانه مهم، دولت کی یف جنجال برانگیز شده و رئیس جمهوری این کشور را وادار ساخته تا وعده برخورد فوری با تخلفات مذکور را دهد.
تارنمای نشریه پولیتیکو نوشت: با انتشار اخبار فساد و آغاز تحقیقات در مورد فساد دولتی، الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین و یکی از چهره های برجسته این کشور در جنگ با روسیه - اکنون آماج انتقاد مردم و رسانه های داخلی قرار گرفته است.
به نوشته این نشریه، در روزهای اخیر انتشار اخبار دو تحقیق در مورد سودجویی در امور مرتبط با جنگ به شدت جامعه اوکراین را تکان داده است. ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری این کشور یکشنبه شب (۲ بهمن) وعده داد تا در این زمینه اقدام فوری انجام دهد.
پرونده نخست به فساد در وزارت دفاع و مربوط به قرارداد گزاف تامین جیره نظامی است. همزمان، معاون وزیر زیرساخت در پرونده دوم که مرتبط با کارچاق کنی در خرید ژنراتورهای برق می شود، برکنار شده است. اداره ملی مبارزه با فساد اوکراین گفته که در حال بررسی هر دو موضوع است.
اگرچه رزنیکوف به شخصه قرارداد ۳۲۶ میلیون یورویی تامین جیره سربازان و پذیرایی از نیروهای مسلح را امضا نکرده، با این حال روزنامه نگاران و ناظران معتقدند مسئولیت نهایی بر دوش اوست که پیشتر اعلام کرده فساد را به هیچ عنوان تحمل نخواهد کرد. به باور رزنیکوف، این اتهام ها با هدف بدنام ساختن وی و تضعیف اعتماد به وزارت دفاع و اعتبار آن در میان شرکای بین المللی انجام می شود. وزارت دفاع متهم است که به منظور سودجویی شرکت وابسته به مقام های این وزارتخانه، قراردادی را با آن امضا کرده که هزینه نهایی آن چندین برابر قیمت واقعی است.
در حالی که رزنیکوف به شدت از قرارداد این وزارتخانه دفاع می کند، واسیل لوزینسکی، معاون وزیر جوامع، مناطق و توسعه زیرساخت ها بلافاصله پس از انتشار اخبار فساد در این وزارتخانه برکنار شد. اداره ملی مبارزه با فساد گزارش داده که معاون وزیر هنگام دریافت رشوه ۴۰۰ هزار دلاری برای تسهیل خرید تجهیزات تولید برق، دستگیر شد.
در تابستان امسال، دولت اوکراین ۴۰ میلیون یورو به خرید ژنراتور برق مورد نیاز برای گذراندن فصل زمستان یعنی زمانی که روسیه به طور گسترده تأسیسات تولید برق در سراسر اوکراین را بمباران کرده، اختصاص داد. با این حال، مقام های دولتی مسئول خرید تصمیم گرفتند تا مبالغی از این معامله به جیب بزنند.
به گفته دفتر مبارزه با فساد، آنها با گروهی از واسطه ها تبانی کرده و از انعقاد قراردادهای مذکور با شرکت های از پیش تعیین شده اطمینان حاصل کردند. بدین ترتیب مبلغ قراردادها هفت میلیون یورو برای کار چاق کنی برخی مقام ها افزایش یافت.
**رئیس جمهور شبهجزیره تایوان: جنگ با چین یک گزینه نیست
'تسای اینگ ون' رئیس جمهوری تایوان روز سه شنبه در نامه ای به پاپ فرانسیس نوشت جنگ بین این شبه جزیره و چین یک گزینه نیست و تنها با احترام به اصرار مردم تایوان بر حاکمیت و آزادی می توان روابط سالم با پکن برقرار کرد.
در این نامه که در پاسخ به پیام روز جهانی صلح پاپ در اول ژانویه (۱۱ دی ماه سال جاری) ارسال شد، تسای گفت که جنگ در اوکراین باعث شده است که جهان ارزش صلح را قدر بداند و حفظ امنیت منطقه به یک اجماع مهم تبدیل شده است.
تسای خاطرنشان کرد: «در سخنرانی روز ملی خود در سال گذشته، مجدداً تأکید کردم که صلح و ثبات در تنگه تایوان پایه و اساس توسعه روابط بین تنگه ای است و رویارویی مسلحانه مطلقاً یک گزینه نیست.»
وی با اشاره به سخنرانی خود در اکتبر (اردیبهشت-خرداد) سال گذشته گفت: «تنها با احترام به تعهد مردم تایوان به حاکمیت، دموکراسی و آزادی میتوان پایهای برای از سرگیری تعامل سازنده در سراسر تنگه تایوان ایجاد کرد.»
چین و تایوان از سال ۱۹۴۹ به دلیل جنگ داخلی با دولت های جداگانه اداره می شوند اما چین همواره این جزیره را بخشی از خاک خود می داند.
از زمان سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ماه اوت سال جاری به این جزیره، چین فشار نظامی بر تایوان را افزایش داده است
**حمایت مادورو از ایجاد ارز مشترک آمریکای جنوبی
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا با بیان اینکه ایجاد واحد پول مشترک در آمریکای لاتین به «استقلال، اتحاد و آزادی منطقه کمک میکند»، از این پیشنهاد روسای جمهوری آرژانتین و برزیل حمایت کرد.
رئیسجمهوری ونزوئلا اعلام کرد: ونزوئلا آماده است و از ابتکار ایجاد ارز آمریکای لاتین و کارائیب حمایت میکنیم.
نیکلاس مادورو اطمینان داد که پیشنهاد لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل و آلبرتو فرناندز همتای آرژانتینی او، بر وحدت این منطقه تاکید دارد.
رئیسجمهوری چپگرای ونزوئلا معتقد است این پروژه به استقلال، اتحاد و آزادی آمریکای لاتین و کارائیب کمک میکند؛ بنابراین مادورو در حالی به این ابتکار عمل به منظور تسهیل مبادلات و معاملههای تجاری پیوست که طبق اعلام فرناندز و داسیلوا، زمینه برای قطع وابستگی کشورهای منطقه به دلار را فراهم میکند.
روسای جمهوری برزیل و آرژانتین از تمایل و تصمیم خود برای به کارگیری ارز مشترک در میان کشورهای مرکوسور (بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی) خبر دادند.
لولا داسیلوا در نشستی مشترک با فرناندز در پایتخت آرژانتین گفت: به نظر من این اتفاق خواهد افتاد و اجرای آن ضروری است زیرا کشورهایی هستند که گاهی اوقات در به دست آوردن دلار با مشکل مواجه هستند و میتوان توافقاتی را ایجاد کرد تا بانکهای مرکزی، نرخ ارز را برای انجام مبادلات تجاری تعیین کنند.
رئیسجمهوری آرژانتین نیز تصریح کرد: ما نمیدانیم که عملکرد یک ارز مشترک بین آرژانتین و برزیل چگونه خواهد بود و همچنین نمیدانیم که یک ارز مشترک در منطقه چگونه کار میکند، اما آنچه میدانیم این است که چگونه اقتصادهای وابسته به ارزهای خارجی کار میکنند و همچنین از پیامدهای منفی و آسیبهای این مسئله آگاهیم.
روسای جمهوری برزیل و آرژانتین به تازگی متن مشترکی را منتشر کردند که در آن آمده است: ما قصد داریم بر موانع مبادلات خود غلبه کنیم، قوانین را ساده و مدرن و استفاده از ارزهای محلی را تشویق کنیم. همچنین تصمیم گرفتیم که بحثها را در مورد ارز مشترک آمریکای جنوبی که میتواند برای جریانهای مالی و تجاری استفاده شود، پیش ببریم و عملیات اجرایی و هزینهها و آسیبپذیری خارجی را کاهش دهیم.
لولا داسیلوا روز یکشنبه در قالب اولین سفر خارج از برزیل از زمان آغاز سومین دوره ریاستجمهوریاش به بوئنوس آیرس وارد شد. هفتمین نشست سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) امروز سهشنبه (به وقت محلی) برگزار میشود.
نشریه ال اکونومیستا اسپانیا پیشتر نوشته بود که بازگشت لولا داسیلوا به عرصه قدرت غول آمریکای لاتین در کنار ابعاد گوناگون منطقهای و بینالمللی، نتیجه شگفتانگیزی خواهد داشت؛ پیشنهاد و عزمی قاطع برای ایجاد یک «یورو» ی آمریکای لاتین با حمایت دولتهای چپگرای اصلی منطقه.
**وزیر امور خارجه فنلاند: باید بدون سوئد به ناتو بپیوندیم
وزیر امور خارجه فنلاند پس از مخالفت ترکیه با پیوستن سوئد به ناتو، اعلام کرد که کشورش باید بدون این همسایه غربی به ائتلاف نظامی ناتو ملحق شود.
پکا هاویستو وزیر امور خارجه فنلاند امروز سه شنبه پس از قرآن سوزی در استکهلم و متعاقب آن مخالفت ترکیه با پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، گفت که فنلاند باید بدون سوئد به ناتو بپیوندد.
وی افزود: ما باید وضعیت موجود را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که آیا اتفاقی افتاده است که در بلندمدت مانع از پیشرفت سوئد [در مسیر پیوستن به ناتو] شود یا خیر.
وی سپس ادامه داد: در حال حاضر خیلی زود است که بخواهیم در این مورد موضع گیری کنیم، اما انتخاب نخست ما برای پیوستن به ناتو الحاق مشترک با سوئد است.
**بازدید هیات دانشگاهی روسیه از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
هیاتی دانشگاهی و صنعتی از کشور روسیه از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید و با مسوولان دانشگاه نشست مشترک برگزار کردند.
هیاتی از مدرسه عالی مدیریت اسکول کوو روسیه (skolkovo business school) و گروهی صنعتی همکار آن از این کشور از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کردند.
این هیأت از شرکت های فعال و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازید و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی آنان قرار گرفتند.
در ادامه این بازدید در نشستی که با حضور سید حسن قدسی پور رییس دانشگاه برگزار شد، طرفین در خصوص زمینه های همکاری مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.
طه گودرزی مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد که بتوان برنامه های مشترک آموزشی و پژوهشی با این مرکز علمی معتبر را که شرکای صنعتی برجسته ای در روسیه دارد آغاز کرد.
**افغانستان در خاموشی؛ امید طالبان به ادامه واردات برق از ازبکستان
قطع برق صادراتی از سوی ازبکستان، شهروندان افغانستان را در خاموشی فرو برده است، این مسأله که واکنش مقامات طالبان را در پی داشت، بنا بر اعلام وزارت انرژی ازبکستان چهارشنبه، ۴ بهمن برطرف خواهد شد.
افغانستان در روزهای اخیر با ادامه روند قطع برق وارداتی از ازبکستان، شاهد خاموشیهای گسترده بوده است. برخی شهرها، ساعت خاموشی اعلام کردهاند و بسیاری از کارخانهها تعطیل شدهاند.
وزیر امورخارجه طالبان، با انتقاد از این عملکرد ازبکستان، از مقامات این کشور خواسته که به وعده خود پایبند باشند و مطابق قرارداد به افغانستان برق بفرستند.
وزارت انرژی و آب طالبان، سه هفته پیش، ۱۱ دی اعلام کرده بود که به دنبال سفر «عبدالطیف منصور»، سرپرست این وزارتخانه به ازبکستان، قرارداد واردات برق برای سال ۲۰۲۳ با شرکت ملی برق این کشور امضا شده و بدهی ها نیز پرداخته شده است.
اما در حالیکه کابل و شماری از ولایتهای دیگر با کمبود جدی برق مواجهاند، صادرات برق ازبکستان به افغانستان به حالت عادی برنگشته است.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان میگوید: ازبکستان برخلاف تعهد خود برق وارداتی به افغانستان را قطع کرده است.
وی امروز (یکشنبه، ۲ بهمن) در نشستی در کابل از ازبکستان خواست که در این زمستان سخت و سردی هوا، به وعدهای که به شرکت برق برشنا دادهاند، عمل کند.
متقی گفت: نماینده ازبکستان، به شرکت برشنا وعده کرده که حدود ۴۰۰ مگاوات برق به افغانستان میدهد، اما بدبختانه حالا برق را قطع کرده که هموطنان ما با مشکلات زیادی مواجهاند.
وی از مقامات ازبکستان خواست که به وعدهشان پابند باشند و مطابق قرارداد به افغانستان برق بفرستند.
پس از انتقادات متقی، وزارت انرژی ازبکستان شب گذشته با انتشار اعلامیهی اعلام کرده است که قرار است صادرات برق به افغانستان از روز چهارشنبه (۵ بهمن) از سر گرفته شود.
در اعلامیه این وزارت آمده است که صادرات برق به افغانستان از تاریخ ۱۴ ژانویه(۲۴ دی) به دلیل کاهش دمای هوا و مشکل در تامین مواد سوخت نیروگاههای تولید برق، متوقف شده بود.
قرارداد واردات برق از ازبکستان برای سال جاری میلادی چند وقت پیش میان مقامهای دو کشور امضا شد، اما از حدود ۱۰ روز به این طرف به دلیل قطعبودن برق ازبکستان، شماری از ولایات به شمول پایتخت در تاریکی فرو رفته است.
هفته گذشته امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان از ازبکستان خواست تا طبق قرارداد دو طرف، به افغانستان برق صادر کند.
افغانستان برای رفع مشکلات تولید برق و انرژی، از ترکمنستان نیز کمک خواسته است و قرارداد واردات برق با این کشور را تمدید کرده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی ریاست شرکت برقرسانی برشنای افغانستان روز گذشته اعلام کرد: که قراراداد برق با ازبکستان، برای سال ۲۰۲۳ میلادی تمدید شده است و به صورت رسمی از سوی «محمد حنیف حمزه»، رئیس عمومی اجرائی برشنا و رئیس ترکمن انرگو در شهر عشق آباد کشور ترکمنستان به امضا رسیده است.
طی روزهای گذشته کابل و ۱۱ ولایتی که از برق ازبکستان استفاده میکنند، بهشدت با کمبود برق مواجهاند. به گفته شهروندان کابل، در برخی از مناطق پایتخت، در ۲۴ ساعت کمتر از دو ساعت برق است.
**استعفای یک مقام دیگر در اعتراض به کابینه نتانیاهو
منابع خبری صهیونیستی از استعفای یک عضو کمیسیون پول و اعتبار بانک مرکزی رژیم اسرائیل در اعتراض به سیاست های کابینه راست افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم خبر دادند.
روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» نوشت که موشه حزان از اعضای کمیسیون پول و اعتبار بانک مرکزی "اسرائیل" در واکنش به طرح جنجالی دولت راستگرای جدید برای اصلاح سیستم قضایی استعفا کرد.
این طرح اصلاحات پیشنهادی با تظاهرات هفتگی در سراسر سرزمینهای اشغالی مواجه شده و بحث های داغی را در محافل صهیونیستی برانگیخته است. رژیم صهیونیستی این روزها شاهد صف آرایی ائتلاف اپوزیسیون علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو است.در آخرین تظاهرات در شنبه این هفته بیش از یکصد هزار نفر علیه نتانیاهو و سیاست های کابینه اش در خیابان های تل آویو و حیفا و قدس اشغالی شعار دادند.
مخالفان نتانیاهو می گویند که او از طریق این اصلاحات به دنبال فرار از محاکمه به خاطر سه پرونده فساد و کلاهبرداری در دادگاه و نیز راضی کردن احزاب و جریان های دینی کابینه ائتلافی خود است.
موشه حزان، استاد اقتصاد در دانشگاه تل آویو که استعفای خود را در اعتراض به این طرح تقدیم کرد، به روزنامه صهیونیستی کاکالیست گفت: حس میکنم نباید وقت خود را به بحث درباره افزایش ۰.۲۵ درصدی یا ۰.۵ درصدی نرخ بهره تلف کنم؛ درحالی که اساس دموکراسی (ادعای وی) در اسرائیل خطر است.
بانکی مرکزی رژیم اسرائیل نیز اعلام کرد: حزان روز یکشنبه از عضویت در کمیسیون شش نفره پول و اعتبار که از سال ۲۰۱۷ به عضویت آن درآمده بود، استعفا داد."
کمیسیون پول و اعتبار نرخ بهره ابلاغی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی را تعیین می کند و برای مقابله با تورم فزاینده در سرزمینهای اشغالی، نرخ های بهره را به طور چشمگیری افزایش داده است.
حزان اعلام کرد: برنامه های کابینه ممکن است به استقلال دستگاه قضائی و خدمات عمومی آسیب برساند و این به دموکراسی (مورد ادعای وی) و اقتصاد اسرائیل آسیب جدی وارد می کند.
پیش از این نیز سفرای رژیم صهیونیستی در فرانسه و کانادا در اعتراض به کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو و در حمایت از یائیر لاپید نخست وزیر پیشین و رهبر مخالفان نتانیاهو استعفا کرده است.
تلاش کابینه نتانیاهو برای تغییر و اصلاح قوانین قضایی، صدای صهیونیستها را درآورده است، این در حالی است که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خود با سه پرونده فساد و رشوه خواری در دادگاه این رژیم روبه رو است.
از سوی دیگر، تحلیلگران سیاسی معتقدند که حضور راست افراطی و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی در قدرت از یک سو موجب تشدید بحران و شکافهای داخلی میشود و ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو رویکرد و سیاستهای بسیار افراطی و فاشیستی را علیه فلسطینیها در داخل سرزمینهای اشغالی و در کرانه باختری و قدس و نوار غزه در پیش میگیرد و از سوی دیگر به افزایش تنشها در منطقه منجر میشود.
**افزایش فشار آمریکا برای ممانعت از فروش نفت ایران
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که واشنگتن فشار به چین برای توقف واردات نفت ایران را افزایش خواهد داد.
مالی در مصاحبه ای با تلویزیون بلومبرگ با ادعای "غیرقانونی" بودن صادرات نفت ایران به چین افزود که مذاکرات برای منصرف کردن پکن از خرید نفت ایران، تشدید خواهد شد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بدون اشاره به تحریمهای غیرقانونی که دولت پیشین کشورش به صورت گسترده علیه تهران اعمال کرده است، ادامه داد: واشنگتن گامهایی بر خواهد داشت که ما باید به ترتیب برای توقف صادرات نفت ایران و بازداشتن کشورها از خرید آن برداریم.
وی همچنین معتقد است که هیچکدام از تحریمهای آمریکا علیه ایران به ویژه در رابطه با فروش نفت کاهش نیافته است.
ایالات متحده با خروج یکجانبه از توافق هستهای که با محکومیت جهانی مواجه شد، در سال ۲۰۱۸ علاوه بر بازگرداندن تحریمهایی که طبق برجام رفع شده بود، تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
درحالیکه با روی کار آمدن جو بایدن، تلاشهایی در وین برای رفع این تحریمهای غیرقانونی صورت گرفت اما هنوز نتیجه نهایی از دل آنها بیرون نیامده و واشنگتن سیاست فشار حداکثری در قبال تهران را که در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین اتخاذ کرده بود، همچنان ادامه می دهد.
**میثاق علمای پاکستان برای وحدت و یکصدایی علیه تروریسم و خشونت
علما ارشد و نخبگان دینی پاکستان با اعلام برائت از اقدامات عناصر تروریستی در این کشور از جمله گروه تحریک طالبان پاکستان، بر میثاق وحدت میان مذاهب اسلامی تاکید و هرگونه خشونت و تحرکات مسلحانه به نام شریعت اسلامی را حرام اعلام کردند.
گردهمایی رهبران مذاهب اسلامی پاکستان با حضور شخصیتهای برجسته اهل تسنن و شیعه در شهر اسلامآباد برگزار و علمای این کشور بیانیه مشترکی علیه عناصر تروریستی و تشدید خشونتهای مسلحانه در پاکستان به نام اجرای شریعت اسلامی صادر کردند.
«تقی عثمانی» مفتی بزرگ پاکستان نیز فتوایی صادر کرده است که طی آن هرگونه فعالیت مسلحانه علیه دولت پاکستان از نظر شرعی حرام است.
اجتماع علمای پاکستان با تجدید عهد برای وحدت و رواداری میان مذاهب اسلامی و سایر ادیان آسمانی، اعلام کردند: تکفیر و غیرمسلمان دانستن مسوولان و نهادهای یک کشور که بر اساس اسلام تاسیس شده، هیچ توجیهی ندارد و رهبران مذاهب برائت خود را از اینگونه عناصر افراط اعلام میدارند.
آنان هرگونه تحرکات مسلحانه، خشونت و عملیات علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در پاکستان را مغایر با قانون اساسی کشور، نامشروع و حرام دانستند.
اجتماع علمای پاکستان با رد دیدگاه افراط گرایانه گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان و سرکرده آن مولوی نورولی، بر لزوم به زمین گذاشتن سلاح و پذیرش قانون و اصول اسلامی در پاکستان از جانب عناصر دخیل در اعمال خشونت آمیز و افراطی تاکید کرد.
تشدید حملات تروریستی گروه تحریک طالبان پاکستان و همچنین عملیاتهای مسلحانه علیه نیروهای امنیتی در منطقه مختلف این کشور به ویژه در ایالات بلوچستان و خیبرپختونخوا موج نگرانی در جامعه سیاسی و مذهبی پاکستان را درپی داشته و اجتماع اخیر گامی در مسیر روشنگری جامعه درباره عواقب رویکرد افراط و متوسل شدن به خشونت از سوی گروههای غیرقانونی در پاکستان تلقی میشود.
**کاظمی قمی: سازمان ملل با ایران در خدمات رسانی به مهاجران افغان همراهی کند
کاظمی قمی خواستار استفاده سازمان ملل از تمام ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم افغانستان و افزایش همکاریهای منطقه ای در رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و آموزشی مردم این کشور شد.
حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری و رئیس نمایندگی سیاسی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان امروز دوشنبه ۳ بهمن با رزا اتانبایوآ، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل دیدار کرد.
ژکاظمی قمی در این دیدار خواستار استفاده سازمان ملل از تمام ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران برای کمک به مردم افغانستان و افزایش همکاریهای منطقه ای در رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و آموزشی مردم این کشور شد.
وی همچنین آمادگی کشورمان را برای به فعلیت رساندن همه جانبه ظرفیت های فراوان افغانستان با کمک و مساعدت سازمان ملل به اطلاع خانم رزا اتانبایوآ رساند.
در این دیدار مقابله با پدیده تررویسم و گروههای تروریستی به ویژه داعش از جمله محورهای مورد بحث بود.
**رویارویی احتمالی واشنگتن-پکن با ادعای حمایت شرکتهای چینی از روسیه
شبکه خبری سیانان به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد: دولت جو بایدن به تازگی نگرانی خود را از وجود شواهدی دال بر حمایت احتمالی شرکتهای چینی از جنگ روسیه در اوکراین از طریق فروش تجهیزات غیرمرگبار ابراز کرده است.
شبکه خبری سیانان به نقل از این دو مقام آمریکایی ضمن اعلام این مطلب، افزود: دولت جو بایدن تلاش میکند مطمئن شود پکن تا چه اندازه از این معاملات شرکت های چینی مطلع بوده است.
سی ان ان نوشت: چندین منبع آگاه از مسائل اطلاعاتی آمریکا و اروپا به این شبکه خبری گفته اند که این تجهیزات جلیقه و کلاه زرهی را شامل میشود و کمک های قوی نظامی که روسیه درخواست کرده است را در بر نمی گیرد.
سی ان ان به نقل از یکی از مقامات آمریکایی یاد شده افزود: انتقال این تجهیزات «نگران کننده» است اما در این مرحله، هنوز برای واشنگتن محرز نشده که آیا دولت مرکزی چین از انتقال آنها آگاه بوده یا خیر. هر چند شرکت های دولتی بر اقتصاد چین سلطه دارند اما عملکرد همه آنها به طور روزانه رصد نمی شود.
مقام دیگر آمریکایی مدعی حمایت احتمالی شرکت های چینی از روسیه، به سی ان ان گفت: برخی از مقام های آمریکایی بر این باورند که دولت چین از انتقال این تجهیزات غیرمرگبار به روسیه مطلع است و باید اقداماتی را برای متوقف کردن آنها بکار بندد.
سی ان ان نوشت: با وجودی که دولت آمریکا همچنان در حال بررسی تاثیرات و اهمیت کلی این حمایت شرکت های چینی است، این مساله نگرانی مقام های آمریکایی را افزایش داده است.
بر اساس گزارش این رسانه، مقام های آمریکایی از ارائه جزییات بیشتری درباره تماس های دولت بایدن با پکن بر سر این موضوع خودداری کرده اند.
به گفته مقام دیگر آمریکایی مطلع از این امر، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هفته های آینده به چین سفر می کند و انتظار می رود انتقال این تجهیزات یکی از محورهای گفت وگوهای وی با مقامات پکن را تشکیل دهد.
سی ان ان نوشت، این رسانه تلاش کرده برای اظهارنظر در این زمینه با سفارت چین در واشنگتن تماس بگیرد.
شبکه خبری بلومبرگ در ابتدا گزارشی درباره تماس دولت بایدن با مقامات پکن برای اطمینان از فروش این تجهیزات منتشر کرد.
سی ان ان افزود: اگر دولت بایدن به این نتیجه برسد که دولت مرکزی چین، عمدا یا آگاهانه اجازه چنین حمایت هایی را به شرکت های چینی داده است، باید درباره نحوه واکنش قوی به این اقدام تصمیم گیری کند.
سی ان ان در ادامه گزارش خود آورده است: در ابتدای جنگ اوکراین، مشاوران ارشد بایدن درباره تبعات تصمیم این کشور برای حمایت از روسیه در این جنگ به مقامات چینی هشدار دادند. چنین کمکهای مستقیم و مادی دولت چین آشکارا تعمیق مشارکت خودخوانده چین با مسکو را که به نظر می رسد به دقت طراحی شده است، نشان می دهد.
چین و روسیه در آغاز درگیری ها در اوکراین، آشکارا «دوستی بدون محدودیت» خود را اعلام کردند. اما چین از ارائه بسیاری از حمایتهای مالی و نظامی که مسکو درخواست کرده، خودداری کرده است.
منابع آگاه از اطلاعات آمریکا مدعی اند، پکن که از نظر اقتصادی عمیقاً با غرب در هم تنیده شده است، قصد ندارد با حمایت از روسیه خشم جامعه جهانی را برانگیزد.
مقامات اطلاعاتی آمریکا پیوسته گفته اند که شاهدی دال بر حمایت چین از روسیه با ارسال سلاح های مرگبار مشاهده نکرده اند.
بیل برنز مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) دسامبر گذشته به شبکه تلویزیونی «پی بی اس» آمریکا مدعی شد: مشخص است که محدودیت هایی در همکاری دو کشور- دستکم به لحاظ بی میلی شی جین پینگ رئیس جمهوری چین برای ارائه کمک های نظامی درخواستی ولادیمیر پوتین همتای روس او- وجود دارد.
چین از انتقاد علنی از جنگ روسیه در اوکراین اجتناب کرده و دو کشور بارها بر مشارکت خود تاکید کردهاند.
پوتین دسامبر گذشته بعد از دیدار مجازی با رئیس جمهوری چین گفت که دو کشور همکاری بین نیروهای مسلح خود را تقویت خواهند کرد و به رشد روابط تجاری دو طرف اشاره کرد.
**آدم ربایی شبه نظامیان آمریکایی در شمال سوریه/ حمله پهپادی تروریست ها به ادلب
شماری از شبه نظامیان گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" (قسد) که از حمایت اشغالگران آمریکایی برخوردارند، زنان و کودکان یک خانواده سوری را در جنوب شهر القامشلی در شمال این کشور ربودند.
شبه نظامیان «قسد» زنان و کودکان یکی از خانوادههای در شهرک «القحطانیه» در جنوب شرقی شهر القامشی را پس از آنکه از فروش زمین کشاورزی خود به یکی از این شبه نظامیان خودداری کرد، ربودند و خانه آنها را تخریب کردند.
پیشتر نیز شبه نظامیان قسد در پانزدهم ماه جاری میلادی با یورش به چندین روستا در حومه شهر القامشلی، تعدادی از جوانان را ربوده و آنها را به مقصد نامعلومی بردند.
سانا در خبر دیگری نیز اعلام کرد که گروه های تروریستی مستقر در حومه شهر ادلب، حملات خود به مناطق امن در حومه شمالی استان حماه را از سر گرفتند و خسارات مالی به بار آوردند.
خبرگزاری سوریه به نقل از یک منبع میدانی افزود: گروههای تروریستی مستقر در حومه جنوبی و جنوب غربی ادلب امروز (سه شنبه) با استفاده از مه غلیظ، با پهپاد از مناطق استقرار خود در «جبل الزاویه» به اطراف غرب شهر «السقیلبیه» واقع در حومه حماه حمله و دو بمب روی این منطقه ریختند.
این منبع اضافه کرد که در پی این حمله تروریستی، خسارت هایی به مزارع کشاورزی و اموال مردم وارد شد.
گروههای تروریستی مستقر در شهر ادلب و بخشهایی از حومه آن به ویژه در منطقه جبل الزاویه بارها با پرتاب گلوله (خمپاره، توپ و آر پی جی) به روستاها و شهرکهای حومه حماه، ادلب و لاذقیه حمله کردهاند که منجر به جان باختن و زخمی شدن تعدادی از ساکنان و خسارت مادی به اموال عمومی و شخصی شده است.
"قسد" شبهنظامیان وابسته به نظامیان تروریست آمریکایی هستند که در شرق و شمال شرق سوریه حضور دارند.
شهروندان سوری همواره نسبت به حضور این نیروها در مناطق شمالی اعتراض داشته و خواستار خروج آنها از مناطق اشغالی بودهاند.
دولت سوریه بارها تاکید کرده که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.
**استولتنبرگ: متحدان غربی سلاحهای سنگین در اختیار اوکراین قرار دهند
ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز سه شنبه گفت: متحدان غربی باید برای مقابله با حملات روسیه، سلاحهای سنگینتری در اختیار اوکراین قرار دهند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از ینس استولتنبرگ افزود: شاهدی دال بر این که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، اهدافش در اوکراین را تغییر داده باشد، مشاهده نمی شود.
دبیر کل ناتو در دیدار از برلین اظهار داشت: تنها راه دستیابی به صلحی پایدار این است که این موضوع را برای پوتین روشن کنیم که او در این جنگ پیروز نخواهد شد.
وی ضمن بیان این اظهارات نتیجه گرفت: بنابراین ما باید سامانه های پیشرفته تری را در اختیار اوکراین قرار دهیم.
استولتنبرگ درباره مذاکرات اروپایی ها درباره ارسال تانک های جنگی به اوکراین گفت: ما درباره این موضوع صحبت کرده ایم و رایزنی ها در بین متحدان ما ادامه خواهد یافت و من مطمئن هستم که بزودی به راه حلی در این زمینه دست خواهیم یافت.
وی مدعی شد، اکراین به تانک های جنگی برای دفع حملات روسیه و آزادسازی اراضی خود نیاز دارد.
برخی خبرگزاری ها با پوشش دادن اظهارات اخیر استولتنبرگ افزودند: بوریس پیستوریوس (Boris Pistorious) وزیر دفاع جدید آلمان، نیز به نوبه خود گفته است که متحدان غربی می توانند آموزش به اوکراینی ها را برای استفاده از تانک های لئوپارد۲ آغاز کنند.
غرب که خود را برای ارسال سلاح های سنگین و پیشرفته تر به کییف مهیا ساخته برای ارسال تانک های لئوپارد ۲ به برلین فشار وارد می کند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در واشنگتن در جمع خبرنگاران ادعا کرد که در آینده نزدیک میتوانید منتظر اخباری از آلمان در مورد تحویل تانک به اوکراین باشید.
کشورهایی مانند لهستان که تانکهای آلمانی را در اختیار دارند، برای ارسال آنها به اوکراین باید موافقت برلین را جلب کنند و آلمان ارسال تانکهای لئوپارد ۲ به اوکراین را مشروط به آن کرده که آمریکا و سایر متحدان نیز تانکهای خود را به کییف ارائه دهند.
ماتئوش موراویسکی نخست وزیر لهستان به تازگی با انتقاد از تعلل برلین در ارسال تانکهای لئوپارد۲ به اوکراین، گفت که این کشور آمادگی دارد به منظور ارسال تانکهای جنگی به اوکراین ائتلافی کوچکتر بدون حضور آلمان تشکیل دهد.
**افزایش هزینههای ارتقاء توان دفاعی و نگرانی از کسری بودجه در ژاپن
پیش بینی های دولت ژاپن نشان می هد کسری بودجه اولیه این کشور در سال مالی ۲۰۲۵ احتمالا با افزایش سه برابری به یک و نیم تریلیون ین معادل ۱۱.۵ میلیارد دلار می رسد.
۲۰۲۵ به عنوان سال مبدا برای افزایش بودجه دفاعی ژاپن در نظر گرفته شده است.
بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، اقتصاد ژاپن در شرایط واقعی با ۲ درصد رشد روبرو خواهد شد و در صورت کند شدن رشد اقتصادی این تعادل از بین رفته و شرایط اقتصادی این کشور رو به وخامت می گذارد.
دولت در چشم انداز خود پیش بینی کرده است تا سال ۲۰۲۶ به مازاد بودجه ۲.۵ تریلیون ینی دست خواهد یافت.
این در حالیست که اگر شرایط به شکل دیگری پیش رود و اقتصاد ژاپن رشد ۰.۵ درصدی را تجربه کند، ممکن است کسری بودجه این کشور در سال ۲۰۳۲ و ۲۰۲۵ با افزایش بیشتری روبرو شود.
در سال های اخیر به سبب شیوع ویروس کرونا و وقوع جنگ اوکراین سبب شده است توان مالی ژاپن را کاهش داده است.
به دنبال افزایش تحرکات موشکی کره شمالی و افزایش قدرت و نفوذ چین در جهان، ژاپن تصمیم دارد در سال جاری ۲۰۲۳ علاوه بر افزایش بودجه نظامی، ساختار دفاعی خود را نیز بازسازی و تغییر دهد.
در اقدامی بی سابقه پس از جنگ جهانی دوم، دولت فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن اعلام کرد این کشور تصمیم گرفت از سال مالی ۲۰۲۳ مبلغ ۳۲۶ میلیارد دلار را به تقویت دفاعی این کشور اختصاص دهد. این در حالیست که این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود.
ژاپن همچنین در لایحه اش برای بودجه نظامی سال ۲۰۲۳ ضمن قصدش برای افزایش ۲۶ درصدی بودجه نظامی خود برنامههای مختلفی برای خرید انواع تسلیحات پیشرفته از جمله ۱۶ فروند جنگنده اف-۳۵ را دارد
**رهبر حزب اسلامگرای سوئد: استکهلم به دنبال سلب آزادیهای مسلمانان است
«میکائیل یوکسل» در گفتوگویی تلویزیونی اظهار کرد:«دولت سوئد به دنبال سلب آزادیهای مسلمانان و مهاجرین در این کشور است.
«میکائیل یوکسل» رهبر حزب اسلامگرای سوئد (نیانس) اعلام کرد: مسلمانان در پرجمعیتترین کشور منطقه شمال اروپا تحت فشار سرویسهای اطلاعاتی هستند و مقامهای کشور سوئد میخواهند حقوق و آزادیهای مسلمانان را از آنها بگیرند.
این سیاستمدار سوئدی همچنین گفت: مدارسی که مسلمانان تاسیس کردهاند، پس از شناسایی توسط سرویسهای اطلاعاتی سوئد مجبور به تعطیلی می شوند، سوئد کشوری نیست که برای حقوق و آزادیها ارزش قائل باشد.
به گفته یوکسل شاید سوئد از بیرون کشوری به نظر برسد که طرفدار آزادی است، اما فکر میکنم خوب است که از ظلم و ستم بر مهاجران به ویژه مسلمانان در این کشور آگاه باشیم.
وی در گفتوگوی خود با شبکه «تی آرتی تی ترکیه» که در دسامبر سال ۲۰۲۲ انجام شده است، از اینکه سوئد میخواهد کمکهای مالی کشورهای خارجی به مساجد را قطع کند ابراز تاسف نمود و وزیر دادگستری سوئد را به رهبری کمپینی برای ممنوعیت چنین کمکهایی در سطح اتحادیه اروپا متهم کرد و گفت سوئد میخواهد قانونی را وضع کند تا چنین تأمین مالی خارجی را غیرقانونی کند.
طبق گزارشهای رسانهای جامعه مسلمانان حدود هشت درصد از جمعیت سوئد را تشکیل می دهند که این مهاجران عمدتاً از منطقه خاورمیانه و آفریقا هستند.
حزب مهاجرین سوئد توسط گروهی از سیاستمداران، دانشگاهیان و فعالان بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی و مسیحیان شرقی با هدف مبارزه با اسلامهراسی و نژادپرستی علیه هر دین و فرقهای و به منظور حمایت از حقوق مهاجران تأسیس شده است.
**کرملین: مسکو به تعهدات خود درمورد قره باغ پایبند است
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به انتقادهای ارمنستان به ایفای نقش روسیه در قره باغ، اعلام کرد که مسکو به تعهدات خود در رابطه با این منطقه مورد مناقشه پایبند است.
پسکوف امروز سهشنبه اظهار داشت که روسیه با مشارکت در توافقنامههای سه جانبه در مورد قره باغ، به تعهدات خود پایبند است.
سخنگوی کاخ کرملین درمورد بستن گذرگاه لاچین، گفت: روسیه بهعنوان یکی از طرفهای توافقنامهها و اسناد سهجانبهای که دو سال قبل امضا شد، به انجام تعهدات خود و تلاش و همکاری با ارمنستان و آذربایجان ادامه میدهد.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان دو هفته قبل اعلام کرد که نیروهای حافظ صلح روسیه باید فعالیت آرام و بدون مانع در گذرگاه لاچین را تضمین کنند.
نخست وزیر ارمنستان اشاره کرد: در بند ششم بیانیه سه جانبه بین روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان آمده است که تعهدات قانونی برای فعالیت بدون مانع گذرگاه لاچین بر عهده باکو و مسکو است.
وی همچنین اظهار داشت که جمهوری آذربایجان گذرگاه لاچین را مسدود کرده تا «اراده ارامنه را برای زندگی در سرزمین خود بشکند».
گذرگاه لاچین تنها جاده ای است که ارمنستان و قره باغ کوهستانی را به هم متصل میکند. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (21 آذر)، گروهی از شهروندان جمهوری آذربایجان که مدعی حمایت از محیط زیست بودند، این گذرگاه را که نیروهای حافظ صلح روسیه به طور موقت در آن مستقر بودند، مسدود کردند.
**سفیر افغانستان در هند: توسعه چابهار به نفع افغانستان است
سفیر افغانستان در دهلی نو تلاش های چندجانبه برای اتصال بندر چابهار ایران به منطقه آسیای میانه را ستود و آن را به نفع اقتصاد افغانستان دانست.
فرید ماموندزی در این خصوص گفت: "از آنجایی که تلاشها برای متصل کردن دهلیز حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب جنوبی و بندر چابهار به آسیای میانه با اهداف بخش خصوصی افغانستان و نهادهای اقتصادی مرتبط در این کشور هماهنگ است، تلاش ها در این خصوص ستودنی و این حرکت به نفع افغانستان است".
وی که پنجشنبه گذشته به دعوت وزارت خارجه و وزارت بنادر و حمل و نقل دریایی هند در یک نشست کاری یک روزه در باره توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب در دهلی نو شرکت کرد، گفت: "افغانستان از یک بحران بزرگ اقتصادی عبور میکند. برگزاری چنین نشست های و اجرای و پروژه های اینچنینی می تواند موجب بروز تغییرات بنیادی در اقتصاد افغانستان باشد".
ماموندزی در این نشست که علاوه بر مسئولان سفارت افغانستان، مسئولان سفارتهای ایران، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان و مسئولان ادارههای داخلی هند هم حضور داشتند، افزود: "اگر بندر چابهار به دهلیز حمل و نقل بین المللی شمال و جنوب جهان وصل شود در ۶۰ درصد هزینه های انتقال کالا و ۵۰ درصد زمان انتقال آنها در افغانستان صرفه جویی خواهد شد، بنابر این هرچند افغانستان با یک بحران بزرگ و وضعیت اقتصادی بد روبهرو است باز هم از هیچ اقدام لازمی برای کشاورزان، تجار و بخش خصوصی دریغ نخواهیم ورزید تا آنها مانند گذشته از تجارت منطقهای و جهانی عقب نمانند".
براساس این گزارش، موضوع اتصال کریدور حمل و نقل بین المللی شمال - جنوب و بندر چابهار به آسیای میانه درحالی مطرح است که چند روز قبل حدود ۵۰۰ کانتینر کالای تجاری بازرگانان افغانستان که از اندونزی و مالزی به افغانستان منتقل میشد به دلیل گران بودن مالیات در بندر کراچی پاکستان) از آن بندر به کشورهای مقصد برگشت داده شده بود و سرانجام از طریق بندر چابهار به افغانستان رسید.
**پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید
وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه کاخ سفید در جایگاهی قرار ندارد که از حقوق بشر دم بزند و مردم آگاه ایران دندان زینت شده گرگها را بهخوبی تشخیص دادهاند، به سران کاخ سفید متذکر شد به اظهارات ریاکارانهشان پایان دهند.
«حسین امیرعبداللهیان» روز سهشنبه در توییتی نوشت: کاخ سفید در جایگاهی قرار ندارد که از حقوق بشر دم بزند. کشتار حدود دو میلیون انسان در افغانستان، عراق، یمن، فلسطین، سوریه و دمیدن در آتش جنگ اوکراین و مانع صلح بودن، از نتایج مداخلات آمریکاست.
وی در ادامه خطاب به مقامات کاخ سفید متذکر شد: به اظهارات ریاکارانه پایان دهید. مردم آگاه ایران، دندان زینت شده گرگها را بهخوبی تشخیص دادهاند.
**تاجیکستان: از تجربیات دارویی ایران بهره میگیریم
سخنگوی وزارت بهداشت و حمایت اجتماعی تاجیکستان با بیان اینکه چند شرکت دارویی این کشور با شرکتهای ایرانی تفاهم نامه همکاری امضا کرده اند، گفت "با توجه توانمندی های دارویی ایران، این شرکتها از تجربیات ایران در این مورد بهره مند خواهند شد."
امامعلی میرزایف سخنگوی وزارت بهداشت و حمایت اجتماعی تاجیکستان افزود: داروسازان تاجیکستان و ایران مصمم به آغاز تولید مشترک محصولات دارویی هستند و در همین ارتباط رئیسان پنج شرکت تولید دارو از تاجیکستان به منظور بررسی تجربیات شرکتهای دارویی ایران و ایجاد تولید مشترک دارو، طی روزهای ۱۶ تا ۲۱ ژانویه( ۲۶ دی تا ۱ بهمن) در تهران حضور یافتند.
وی تصریح کرد: این شرکت ها شامل «سینو-۲۰۱۳»، «ویجا»، «اوریا-مدیکال»، «حلیم-۲۰۰۲» و «تیب برای تو» با چند شرکت ایرانی قرارداد همکاری امضا کردند.
میرزایف گفت: شرکت های مذکور ضمن امضای تفاهم نامه همچنین موافقت کردند که در روند همکاری مشترک و تولید فرآورده های دارویی، از گیاهان دارویی تاجیکستان به طور گسترده استفاده کنند.
آسیاپلاس نوشت: تاجیکستان نیاز خود به محصولات دارویی را عمدتاً از طریق واردات از خارج تامین میکند و تنها در دو سال گذشته نزدیک به ۸۴ میلیون دلار دارو وارد این کشور شده است.
به گزارش این رسانه تاجیکستان، قرارداد همکاری بین شرکتهای تاجیکستان و ایران در حالی است که امامعلی رحمان در آخرین پیام خود در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۲ بر لزوم توسعه صنعت داروسازی در این کشور تاکید کرد.
امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان با بیان اینکه «اکنون ۵۴۰ نوع دارو در کشور تولید می شود و حجم محصولات این صنعت در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ سه برابر شده است، تأکید کرد که «فرصت های استفاده نشده در این زمینه همچنان وجود دارد».
وی گفت: به منظور توسعه بیشتر صنعت داروسازی، لازم است وزارتخانههای صنعت و فناوریهای نوین، بهداشت و حمایت اجتماعی مردم، بنگاههای مدرنی را برای تولید دارو، فرآوری گسترده گیاهان دارویی ایجاد و راهاندازی کنند.
محمدحسین نیکنام دستیار ویژه وزیر و مدیرکل امور بینالملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به ایرنا گفت: نظام سلامت ایران امکانات زیادی دارد و میتواند منشأ خدمات در حوزههای آموزشی، پزشکی، پژوهشی و تبادل معلم و دانشجو برای تاجیکستان باشد.
وی تصریح کرد: «اکنون ۹۷ درصد داروی مورد نیاز را خودمان تامین می کنیم، اما ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز تاجیکستان وارداتی است. نیکنام اظهار داشت: مرکز پزشکی ایران در تاجیکستان فعال است و امید است این همکاری ها در سایر زمینه ها به ویژه در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی ادامه یابد.
**جنایت جدید سعودیها؛ ۳ کودک یمنی در الحدیده شهید شدند
ارتش رژیم سعودی در جدیدترین جنایت خود سه کودک یمنی را در استان الحدیده در غرب این کشور به شهادت رساند.
هواپیماهای متجاوزان سعودی امروز سه شنبه به روستای الشرجه در بخش الجراحی در استان الحدیده حمله کردند که در جریان آن سه کودک به شهادت رسیدند.
گزارش منابع یمنی نشان می دهد که از آغاز سال جدید میلادی تاکنون حملات متجاوزان سعودی به مناطق مرزی یمن، هفت شهید و ۹۱ تن زخمی برجای گذاشته است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شد، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت. این آتش بس دیگر به خاطر زیاده خواهی متجاوزان سعودی و محقق نشدن مطالبات برحق و مشروع ملت یمن تمدید نشد.
پیش تر سرلشکر جلال الرویشان معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن گفته بود که وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است.
همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به عقب نشینی شدند.
**رئیسی: ایران دوست واقعی سوریه است/ آماده کمک به بازسازی سوریهایم
رئیسجمهور گفت: ایران دوست واقعی ملت سوریه است و همانگونه که در دوران مقاومت در برابر تروریسم در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد، در دوران بازسازی هم آماده است با تقویت همکاریهای همهجانبه اقتصادی در کنار آنها باشد.
آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» ظهر امروز سهشنبه در دیدار سپهبد «علی محمود عباس» وزیر دفاع سوریه، روابط دو کشور را راهبردی توصیف و تصریح کرد: روابط ایران و سوریه بر پایه اعتقادات و باورهای مشترک و روحیه ایستادگی و مقاومت مردم دو کشور بنا شده است.
رئیسجمهور صیانت نیروهای مسلح سوری از ملت و دولت این کشور در برابر فتنهانگیزیها را برای آینده مردم و کشور سوریه امیدبخش دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران، دوست واقعی ملت سوریه است؛ چرا که همانگونه که در دوران مقاومت در برابر تروریسم در کنار ملت و دولت سوریه ایستاد، در دوران بازسازی نیز آماده است با تقویت همکاریهای همهجانبه اقتصادی در کنار آنان باشد.
وزیر دفاع سوریه: روابط دو کشور مستحکمتر از آن است که کسی بتواند به آن خدشهای وارد کند
سپهبد «علی محمود عباس» وزیر دفاع سوریه نیز در این دیدار با بیان اینکه سوریه با حمایت برادران و دوستان واقعی خود در مصاف با تروریسم پیروز شد و قدرتمندتر از قبل به عنوان یکی از حلقههای محور مقاومت ایفای نقش خواهد کرد، اظهار داشت: محور مقاومت نقش مهمی در شکل دادن به جهان جدید خواهد داشت.
وزیر دفاع سوریه گفت: دشمنان همواره مترصد فرصتی برای خدشه وارد کردن به روابط عمیق و برادرانه سوریه و ایران بوده و هستند اما روابط دو کشور ریشهدارتر و مستحکمتر از آن است که کسی بتواند به آن خدشهای وارد کند و این روابط هر روز نسبت به قبل گستردهتر و عمیقتر خواهد شد.
**فردای جنگ هسته ای احتمالی
بسیاری از مقامات و تحلیلگران سیاسی از همان روزهای آغازین جنگ روسیه و اوکراین، خطر جنگ هستهای را محتمل میدانستند و هنوز نیز محتمل می دانند؛ جنگی که در صورت وقوع هیچ برنده نهایی نخواهد داشت.
چند روز پیش «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه گفت که «برای هر سیاستمدار غربی باید روشن باشد که قدرتهای هستهای در جنگهای مهمی که نقش اساسی در سرنوشتشان دارد، شکست نمیخورند.» وی این اظهارات را در واکنش به اظهارات مطرح شده برخی از مهمانان مجمع جهانی اقتصاد که خواهان شکست روسیه در جنگ فعلی شده بودند، در کانال تلگرام خود منتشر کرد.
متعاقب آن، «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به استفاده از تسلیحات اتمی در جنگ میان اوکراین و روسیه هشدار داد و در مصاحبه ای با شبکه «فاکس نیوز» ابراز امیدواری کرد که از سلاح های هسته ای در درگیری در اوکراین استفاده نشود.
گروسی در خصوص اظهارات اخیر مدودف درباره تلاش غرب برای توسل به سلاح اتمی در جنگ اوکراین، گفت که در یک جنگ هستهای هرگز نمیتوان برنده بود و هرگز نباید وارد آن شد.
توزیع ۱۳ هزار کلاهک هسته ای در بین ۹ بازیگر
در این بخش، این پرسش به ذهن میرسد که کدام بازیگران و هر کدام چه تعداد سلاح هستهای در اختیار دارند؟ در این میان روسیه در جایگاه نخست و آمریکا در جایگاه دوم ایستاده است.
۱. سلاح های هسته ای روسیه
تخمینها از شمار سلاحهای هستهای روسیه متفاوت است اما بسیاری بر این باورند که مسکو بزرگترین زرادخانه هستهای جهان را در اختیار دارد ولی این کشور هرگز از سلاح هستهای در حمله به جایی استفاده نکرده است تنها در سال ۱۹۴۹ (۱۳۲۷) اولین بمب اتمش را در مناطق دورافتاده قزاقستان آزمایش کرد.
طبق اعلام «مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم» (سیپری)، تا ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) روسیه از شش هزار و ۲۵۵ فروند سلاح اتمی برخوردار بود. سایر سازمانهای نظارت بر گسترش سلاح اتمی مجموع این تعداد را بین پنج هزار و ۹۷۷ تا شش هزار و ۲۵۷ فروند اعلام کردهاند.
بر پایه برخی برآوردها، رقم کنونی کلاهک اتمی این کشور نیز به یک هزار و ۷۶۰ فروند میرسد. روسیه و ایالات متحده پیمان جدید کاهش سلاحهای راهبردی (نیو استارت) را امضا کردهاند؛ پیمانی که برای مهار تسلیحات کشورها است و از ۵ فوریه ۲۰۱۱ (۱۶ بهمن ۸۹) به اجرا گذاشته شد. طبق این پیمان، هیچ کشوری نمیتواند بیش از یک هزار و ۵۵۰ کلاهک و بمب هستهای راهبردی مستقر کند.
۲. سلاح های هسته ای آمریکا
ایالات متحده حدود پنج هزار و ۵۰۰ فروند سلاح هستهای در اختیار دارد که یک هزار و ۸۰۰ فروند آنها «مستقر شدهاند» یعنی روی موشک یا در پایگاههایی دارای نیروی عملیاتی قرار دارند. آمریکا معمار اولین انفجار بمب هستهای در تاریخ بود و با پروژه منهتن، بار آغاز عصر هستهای را به دوش کشید.
تا امروز، ایالات متحده تنها کشوری است که از سلاح اتمی در جنگ استفاده کرده است. روز ۶ اوت ۱۹۴۵ یک بمب اورانیومی در هیروشیمای ژاپن فرود آمد که طبق برآوردها، ۱۴۰ هزار کشته بر جا گذاشت. این کشور بمب دوم را سه روز بعد در ناکازاکی انداخت که ۷۴ هزار کشته دیگر در پی داشت.
دیگر بازیگران برخوردار از سلاح اتمی به ترتیب هستند:
۳. چین ۳۵۰ فروند سلاح هستهای
۴. فرانسه ۲۹۰ فروند سلاح هستهای
۵. انگلیس ۲۲۵ فروند سلاح هستهای
۶. پاکستان ۱۶۵ فروند سلاح هستهای
۷. هند ۱۵۶ فروند سلاح هستهای
۸. رژیم صهیونیستی ۹۰ فروند سلاح هستهای
۹. کره شمالی ۵۰ فروند سلاح هستهای
تصویر جهان جنگ زده هستهای
نویسندگان این پژوهش بر اساس نتایج دادههای خود تاکید کردهاند که دادهها فقط یک چیز را به ما میگویند که آثار هر نوع جنگ اتمی در جهان بسیار وحشتناکتر از حد تصور است.
نتایج جنگ هسته ای در جهان:
۱- شیا، روبوک و همکارانش محاسبه کردهاند که در نتیجه سلاحهای هستهای چقدر غبار ضد آفتاب میتواند مشتعل شود. محققان پراکندگی غبار را برای انواع سناریوهای جنگی از جنگهای کوچکتر هند و پاکستان تا جنگ بزرگ ایالات متحده و روسیه - تعیین کردند. آنها میزان تخریب را بر اساس اندازه زرادخانه هستهای هر کشور برآورد کردهاند.
نتایج این تحقیقات حاکی است پس از وقوع انفجار اتمی انرژی بسیار زیادی در مناطق اطراف مرکز انفجار آزاد خواهد شد که همه چیز در این مناطق را در شعلههای سوزان فرو میبرد.
پالایشگاههای نفت نیز با انفجارهایی عظیم خواهند سوخت زیرا همواره این مراکز صنعتی مانند دوران جنگ سرد به عنوان یکی از اهداف اصلی در نظر گرفته میشوند. شعلههای سوزانی که در اطراف هر هدف ایجاد میشوند، دودی سیاه و سمی را ایجاد خواهند کرد که به سرعت و مستمر وارد اتمسفر شده و لایه های بالای کره زمین از جمله استراتوسفر را در بر میگیرد.
۲- حتی در کوچکترین سناریوی بروز جنگ هستهای، به عنوان مثال یک جنگ محلی میان هند و پاکستان، حجم، میزان تخریب و ویرانیها بسیار زیاد خواهد بود. در صورت تحقق چنین سناریویی متوسط تولید کالری (گرما) در جهان در پنج سال پس از جنگ ۷ درصد کاهش خواهد یافت.
۳- در صورتی که سناریوی جنگ هستهای در سطحی وسیعتر در جهان رخ دهد به طور مثال این جنگ میان ایالات متحده و روسیه رخ دهد، نتایج آن بسیار سنگینتر و مخربتر خواهد بود. در صورت تحقق این سناریو، تولید کالری (گرما) متوسط جهانی سه تا چهار سال پس از چنین جنگ مهیبی، حدود ۹۰ درصد کاهش خواهد یافت.
۴- کاهش شدید تولیدات و محصولات کشاورزی از دیگر تبعات بروز چنین جنگی است. با توجه به اینکه آمریکا و روسیه دو کشور و قدرت اصلی در عرصه کشاورزی و تولیدات مواد غذایی هستند بنابراین وقوع هر نوع منازعه هستهای میان این دو، بازار جهانی موادغذایی را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد و بحران مواد غذایی را در کشورهای مختلف جهان دامن میزند که کشورهای کمتر توسعه یافته و یا توسعه نیافته به ویژه در قاره آفریقا و مناطق دور افتاده متحمل بیشترین آسیبها خواهند بود.
۵- کاهش محصولات غذایی میتواند منجر به محدودیتهای صادراتی و حتی ایجاد اختلالات شدید در مناطق وابسته به واردات مانند آفریقا و خاورمیانه شود. تیم تحقیقاتی دانشگاه راتگرز پیش بینی کرد که این تغییرات سبب اختلالات فاجعه بار در بازارهای جهانی مواد غذایی میشود.
در واقع، کاهش ۷ درصدی تولید گرما در جهان تأثیر نجومی در تولیدات مواد غذایی در سراسر کره زمین و زیستگاه اصلی انسان ایجاد خواهد کرد که این از بزرگترین ناهنجاری ثبت شده از زمان آغاز ثبت رصد سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد " فائو" در سال ۱۹۶۱ فراتر خواهد رفت.
۶- طبق برآوردها در بدترین و بزرگترین سناریوی جنگ هستهای میان ایالات متحده و روسیه، بیش از ۷۵ درصد از سراسر کره زمین در مدت دو سال پس از وقوع منازعه از گرسنگی نابود میشوند.
۷- برخی از پژوهشگران به دنبال یافتن این موضوع هستند که آیا استفاده از غلات خوراک دام برای انسان در چنین شرایطی میتواند آثار زیانبار کاهش از دست دادن کالری را در عواقب فوری یک جنگ هستهای را تا حدودی جبران کند که بسیاری از آنان پاسخ مثبت در این زمینه را بعید ارزیابی کردهاند.
نکته حائز اهمیت این است که بسیاری از دانشمندان تأیید کردند که لایه حفاظتی زمین «اوزون» که اکنون هم شرایط مناسبی ندارد، در اثر انفجار اتمی احتمالی دیگر، صدمه بسیار جدی خواهد دید.
در مجموع، دانشمندان تاکید دارند که نباید سلاح هستهای تولید شود زیرا اگر این سلاح وجود داشته باشد، میتوان از آنها استفاده کرد. بنابراین جهان همواره در این هراس به سر میبرد که به تعداد تولید کنندگان این سلاح به جنگ هستهای نزدیک شده است. اما اکنون که تعدادی از این کشورها دارنده این سلاح هستند باید قوانینی به کارگمارده شود که هیچ یک از صاحبان آنها نتوانند از آن تحت هیچ شرایطی استفاده نکنند.
**هرتزوگ: در آستانه درگیری داخلی هستیم/ بلعیده و نابود خواهیم شد
رئیس رژیم صهیونیستی در سخنانی با هشدار نسبت به شکل گیری یک درگیری داخلی در سرزمینهای اشغالی میان صهیونیستها گفت که این درگیری ممکن است رژیم صهیونیستی را ببلعد و نابود کند.
اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی در این باره گفت که رژیم اسرائیل در آستانه یک درگیری داخلی به دلیل اختلافات سیاسی و شکاف میان بخشهای مختلف جامعه این رژیم قرار دارد که ممکن است منجر به انفجار اوضاع در سرزمینهای اشغالی شود.
وی خواستار تلاش تمامی طرفها و احزاب سیاسی در جهت دستیابی به توافق و پایان دادن به اختلافات شد.
هرتزوگ همچنین گفت: من ساختار اسرائیل و نظم عمومی و سیاسی را رعایت می کنم. اردوگاه های (داخلی) را در امتداد جبهه برای یک رویارویی همه جانبه آماده میبینم اما از این موضوع نگران هستم که در آستانه یک درگیری داخلی هستیم و ممکن است این درگیری ما را ببلعد.
وی در ادامه نگرانی از سرنوشت و آینده رژیم صهیونیستی افزود: اسرائیل باید هشتاد سالگی خود را متحدتر ببیند. وقتی بدون ترس با اختلافات برخورد میکنیم، باید بدانیم که چگونه اختلاف بین مقامات مسئول را مدیریت کنیم.
با روی کار آمدن "بنیامین نتانیاهو" به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی، آتش اعتراض ها در سرزمین های اشغالی نیز شعله ور شده و اعتراضات از هر جایی زبانه می کشد، هرچند این اعتراضات قبل از حضور جدید نتانیاهو در عرصه سیاسی نیز وجود داشته، ولی هم اکنون شعله ورتر شده است.
قبل از روی کار آمدن نتانیاهو نیز پیش بینی می شد که در صورت روی کارآمدن کابینه افراطی نتانیاهو ملقب به "بی بی"، شرایط در سرزمین های اشغالی ملتهب خواهد شد ولی الان کار از التهاب گذشته و به اخراج اعضای کابینه نوپای نتانیاهو و عمیق شدن اختلافات رسیده است.
برکناری "آریه درعی" وزیر داخلی و بهداشت یک ماهه رژیم صهیونیستی توسط نتانیاهو نشان از متزلزل بودن کابینه بی بی دارد و شرایط را برای او و دیگر افراط گرایان در سرزمین های اشغالی سخت تر کرده است.
عمیق شدن اعتراضات و اختلافات در سرزمین های اشغالی نشان میدهد که اختلاف داخلی در اراضی اشغالی به نقطه غیرقابل بازگشت رسیده و رژیم صهیونیستی وارد تونلی تاریک شده است؛ در شرایط کنونی هرج و مرج در این رژیم بالا گرفته و کنترل وضعیت از دست مقامات صهیونیست خارج شده است.
"عادل یاسین" کارشناس مسایل فلسطین با تایید ادامه اختلافات در سرزمین های اشغالی در آینده، پیش بینی کرده که تصمیم سازان صهیونیست در آینده نزدیک با ترور یک شخصیت بارز سیاسی صهیونیست، آبی روی آتش اختلافات بریزند.
وی تاکید کرده که خطرناکترین چالشی که رژیم صهیونیستی را در شرایط کنونی در معرض تهدید قرار داده، این است که اختلافات در اراضی اشغالی از سطح ساختار عمومی به ارتش و دانشگاهها سرایت پیدا کند و این مساله موجب تشدید شکافها در رژیم اسرائیل، فروپاشی امنیت جمعی و تشدید مهاجرت معکوس میشود.
**هلاکت ۳۹ عضو الشباب در سومالی
منابع خبری از کشته شدن ۳۹ عضو مسلح الشباب طی عملیات نیروهای امنیتی سومالی در مرکز این کشور خبر دادند.
امروز ۳۹ نفر از عناصر مسلح گروه الشباب در جریان عملیات نیروهای امنیتی سومالی در غرب شهر راهبردی«حررطیری» در شمال شرق استان «مدق» در مرکز این کشور کشته شدند.
ژنرال «بیحی تهلیل» فرمانده نیروی زمینی سومالی گفت که ارتش کشورش به تعقیب بقایای شبه نظامیان «الشباب» در مناطق دورافتاده ادامه میدهد و سلاح و مهمات زیادی را از اعضای این گروه کشف و ضبط کرده است.
وی گفت که اعضای الشباب تعدادی خودروهای غیرنظامی و همچنین خودروهای نظامی آنها را در جریان تعقیب و گریز به آتش کشیدند.
تهلیل در ادامه از آزادسازی چند روستا در استان مدق از لوث این عناصر تروریستی خبر داد.
الشباب یک گروه مسلح وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایهریزی کرده است.
این گروه بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلحبان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده و چند عملیات خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.
https://irna.ir/xjLzvD
**امیرعبداللهیان: همچنان نگران افغانستان هستیم
وزیر امور خارجه با اعلام خبر راهاندازی قریبالوقوع یک بازارچه مرزی جدید بین ایران و پاکستان، تأکید کرد: افغانستان همچنان نگرانی مشترک ماست.
«حسین امیرعبداللهیان» پس از دیدار همتای پاکستانی خود در حاشیه ششمین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اکو، با اشاره به اهمیت بازارچههای مرزی در ارتقای سطح تجارت، امنیت پایدار و بهبود معیشت مرزنشینان تصریح کرد در این زمینه با «بلاول بوتو زرداری» گفتوگو کرده است.
وی بر همین اساس اعلام کرد: قرار است بهزودی یک بازارچه مرزی جدید بین ایران و پاکستان افتتاح شود.
وزیر امور خارجه همچنین خواستار تقویت همکاری بین اعضای اکو به ویژه در حوزه ترانزیت از جمله قطار باری و مسیر جادهای تحت کنوانسیونهای بین المللی شد.
امیرعبداللهیان در ادامه افغانستان را همچنان نگرانی مشترک تهران - اسلام آباد عنوان کرد و متذکر شد در این خصوص نیز با بلاول بوتو زرداری گفتوگو کرده است.
**اعتراض «لاپید» به انتصاب یاران «درعی» به جای وی
اختلافات در میان سران رژیم صهیونیستی تشدید شده و رهبر ائتلاف مخالفان در کنست، اسرائیلیها را قربانی مشکلات قضائی سران ائتلاف حاکم اعلام کرد.
آریه درعی رهبر حزب شاس روز سه شنبه میکائیل مالکیلی را به عنوان سرپرست وزارت امور داخله و یوآف بن زور را به عنوان وزیر بهداشت معرفی کرد.
درعی در حالی این دو عضو حزب شاس را به عنوان جانشین خود معرفی کرد که وی توسط دیوان عالی رژیم صهیونیستی فاقد صلاحیت برای برعهده گرفتن این مناصب اعلام شده بود.
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل، اقدام درعی برای انتصاب دو نفر از نزدیکان خود برای سرپرستی وزارتخانه های امور داخله و بهداشت را نشانه ای از احتمال بازگشت وی به کابینه ارزیابی کرد. این دو نفر فقط ۳ ماه می توانند سرپرست باقی بمانند.
یائیر لاپید رهبر ائتلاف مخالفان در کنست رژیم صهیونیستی به این اقدام درعی واکنش نشان داد و گفت: تا کی باید اسرائیلی ها هزینه مشکلات قضائی نتانیاهو و درعی را بپردازند.
سخنگوی درعی از احتمال ماندن وی در کابینه به عنوان جانشین نخست وزیر که یک منصب تشریفاتی است خبر داد.
تنشها بین کابینه راست افراطی رژیم صهیونیستی و دستگاه قضائی این رژیم ادامه دارد و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر بر اصلاح قوانین برای فراهم کردن زمینه بازگشت درعی تاکید کرد. نتانیاهو دو روز پیش براساس رای دادگاه عالی رژیم صهیونیستی مجبور به برکناری درعی شد.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست با اعضای حزب شاس گفت: بازگشت درعی به کابینه به نفع اسرائیل است و ما قصد داریم با انجام برخی اصلاحات، وی را به کابینه برگردانیم.
بنیامین نتانیاهو اظهارات مخالفان کابینه جدید درباره دموکراسی ادعایی رژیم صهیونیستی با اصلاحات قضائی را پروپاگاندا دانست و رای دستگاه قضائی رژیم صهیونیستی درباره صلاحیت نداشتن درعی را ناشی از نبود توازن قوا بین قوه مجریه و قضائیه این رژیم ارزیابی کرد.
درعی نیز در این نشست حزبی، با اشاره به حمایت ۶۴ عضو کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و شخص نخستوزیر از خود برای انتصاب منصب وزیر بهداشت و امور داخلی، رای ۱۱ قاضی دیوان عالی علیه خود را ضدیت با نتایج انتخابات ارزیابی کرد.
وی گفت: «ما ساکت نخواهیم ماند و تلاش خواهیم کرد قدرت را به رای دهندگان برگردانیم.»
نتانیاهو روز یکشنبه مجبور شد براساس حکم دادگاه عالی رژیم صهیونیستی، درعی را برکنار کند. ۱۰ قاضی در دادگاه عالی با لغو انتصاب درعی موافقت کرده و تنها یک قاضی با آن مخالف بودند.
دیوان عالی رژیم صهیونیستی انتصاب درعی به عنوان وزیر امور داخلی و بهداشت را به دلیل محکومیت او برای فرار مالیاتی لغو کرد.
پیش از این درعی رئیس حزب شاس با مقاومت در برابر حکم دادگاه عالی از استعفا خودداری کرده و گفته بود که حاضر نیست که از صحنه سیاسی رژیم اسرائیل کنارهگیری کند.
درعی در یک جلسه خصوصی در حزب شاس گفته بود، «در را به روی ما ببندند، از پنجره وارد می شویم؛ اگر پنجره را ببندند، سقف را سوراخ خواهیم کرد و وارد خواهیم شد.»
حزب شاس پیشتر تهدید کرده بود که اگر دادگاه عالی رژیم صهیونیستی انتصاب درعی به عنوان وزیر امور داخلی را لغو کند، کابینه جدید پابرجا نخواهد ماند.
**امیرعبداللهیان: قمار اروپا درباره سپاه تکـرار تجربه شکستخورده آمریـکا است
وزیر امور خارجه کشورمان طی یادداشتی اعلام کرد: قمار اروپـا برای تکـرار تجربه شکستخورده آمریـکاییها در برابر نیروی نظامـی رسمی ایـران، به دلایل زیادی به ضدِ خودش تبدیـل خواهـد شد و شانس هرگونه نتیجهای برای آن متصور نیست.
حسین امیرعبداللهیان در یادداشتی که در تارنمای شبکه الجزیره منتشر شد نوشت: اروپـا در نتیجه فضای امنیتیِ ایجـاد شده پس از بحـران اوکراین توجّهی خارج از عرف و نامتناسب به تحولاتِ اخیـر در ایـران کـه به بهانه درگذشت مهسا امینی آغـاز شده بـود، نشان داد. همین فضـا باعث شد کـه اروپـاییها به سمت موضعگیریهای جانبدارانه و عجولانه و گزینههای غیرموجّهِ مبتنی بـر سیلِ اطلاعاتِ غلط، منطق معیوب و اخبار ساختگی حرکت کنند. در محافل سیـاست خارجـی اروپـا صحبتهایی در خصوص احتمالِ تعیین سپاه پاسداران انقلاب اسـلامی به عنـوان یک سازمـان تروریستی جریان دارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زمانی که شهروندان اروپایی دسته دسته به عضویت گروه های تروریستی رنگارنگ می پیوستند و روانه غرب آسیا می شدند، به درخواست دو دولت عراق و سوریه، دست همکاری با آنها برای مبارزه با تروریسم را به گرمی فشرد و تا زمان شکست کامل داعش و پاکسازی این کشورها از وجود گروه های تروریستی در کنار آنها ماند!
وی افزود: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی فاقد هرگونه مشروعیت است و قطعا اروپا نمیتواند انتظار داشته باشد که چنین اقدامی بدون واکنش ایران باشد، زیرا با تعرض به حاکمیت جمهوری اسلامی ایران ناقض حقـوق بیـنالملل و منشور ملل متحد محسوب مـیشود.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه جمهـوری اسلامـی ایـران چنین اقدامی را به مثابه تشدیدِ وضعیّت از سـویِ اروپـاییها تلقی خواهـد کـرد، افزود که اقدام اروپا در این زمینه، «جمهوری اسلامی ایران را بیش از گذشته نسبت به قابلاعتماد بودن و قابلیت شراکتپذیری اروپا در مسائل امنیت جهانی دچار تردید خواهد کرد. این امر همچنین تبعاتی عمیق برای منافع کشورهای اروپـایی در منطقـه غرب آسیا خواهـد داشت».
وی تصریح کرد: سیـاست خارجـی جمهـوری اسـلامی ایـران درون و بیرونِ منطقـه مبتنی بـر ارزیـابـیهای فانتزی و گذرا از وضعیّت نیست و به هـر اقـدام خصمانه واکنشی متناسب به لحاظ ماهیت و دامنه نشان خواهـد داد.
امیرعبداللهیان افزود: جمهـوری اسـلامی ایـران در سه دهه گذشته پرآشوبترین فضایِ سیـاسـی و امنیتی را در خاورمیانه تجربه کرده است؛ فضای سیاسی و امنیتی پرآشوبی که به دلیل اشغالگری و دخالت قدرتهای فرامنطقهای ایجاد شدند؛ دورانی کـه طی آن سه جنگ رخ داد و تحولات سیـاسـی عمـدهای را شاهد بـود و ثابت کـرد کـه سیاستِ ایـران مطابق پارامترهای خصمانه خارجی تغییر نمیکند.
وی عنوان کرد: تارهای بیشمارِ تحـریمهایی کـه توسط آمریـکا تنیده شده، دستوپای آنها را در بسیاری از زمینهها بسته است کـه یکـی از مثالهای بارزِ آن روی آوردن به تعیینِ سپاه به عنـوان یک سازمـان تروریستی خارجـی در اوجِ اجرای سیاستِ شکستخورده فشار حداکثری است. در واقع مداخلاتِ نظامـی آمریـکا در منطقه در واقع حد و مرز قدرت نظامـی و ظرفیتِ خودخوانده آمریـکاییها برای دولت-ملّـتسازی را نشان داد. اما تداوم سیـاستهای آمریکاییِ منبعث از رویکـرد مداخلهجویانه محکـوم به شکست فضاحتبار در غرب آسیـا است.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: قمار اروپـا برای تکـرار تجربه شکستخورده آمریـکاییها در برابر نیروی نظامـی رسمی ایـران به دلایل زیادی به ضدِ خودش تبدیـل خواهـد شد و شانس هرگونه نتیجهای برای آن متصور نیست. بنابراین، دوست دارم نکاتی را به همکاران اروپـایی متذکـر شوم:
- منافع امنیتی ایـران در منطقـه تفاوتی بـا هیچکدام از کشورهای دیگـر در منطقـه نـدارد. آنچـه وضعیّت ایران را خاص کرده، «استقلال»، «دموکراسی» و «امنیت» درونزای این کشور است که منجر به خصومت و محاصره آن توسط پایگاههای آمریـکایی در منطقـه، تحریمهای غیرانسانی و عملیاتهای خرابکاری و ترور و اشکال دیگـر تهدید به استفـاده از زور است کـه در قالب «گزینههای روی میز» تجلی یافتـهاند. در این شرایط تحکیمِ «امنیت درونزاد» و تقویتِ قوای دفاعی و ظرفیت بازدارندگی در مقابل تهدیدات نقشی کلیـدی در حفظِ امنیّت ملّـی ایـران دارد که تصمیم ایران ادامه این روند است. سپاه پاسداران در هـر دو زمینه نقشی محوری ایفا میکنـد. بنابراین، چنین اقدامی علیه سپاه به مثابه آن است کـه همه اقدامات ملّی ایران در زمینه دفاعی و بازدارندگی را به تروریسم مرتبط بدانیم.
- در حالی کـه سپاه، به عنـوان یکـی از موثرترین نیروهای ضد تروریسم در جهـان در حال مبـارزه بـا تروریستها در غرب آسیـا است، اروپـاییها به دنبال این هستند کـه آن را به عنـوان یک سازمـان تروریستی تعریف کنند. نقش سپاه در مهـار داعش و گـروههای افراطیِ وابسته به آن و در نهایت شکست آنها، غیر قابل انکار است حتی اگر آمریکاییها و اروپاییها نخواهند به آن اذعان کنند. بسیاری از اعضـای سپاه، از فرماندهان گرفتـه تا سربازان، در نبرد بـا تروریسم در منطقـه به شهادت رسیدهاند. نقش فرماندهان ایرانی نظیـر سردار سلیمـانـی، در جلوگیری از گسترش داعش در سرتاسر منطقـه و ممانعت از ارتکاب جنایات بیشتر توسط آنها، کـه به طور بالقـوّه نسلکشی در برابر اقلیتهای دینی و قومی را نیز شامل میشد را نمیتـوان نادیده گـرفت. علت ترورِ سردار سلیمانی توسط آمریـکا این بـود کـه او مانند سدی محکم در برابر تروریسم ایستاده بـود و مانعی در برابر سیـاستهای سلطهطلبانه آمریـکا محسوب میشد. اگر اروپـا تصمیم بگیرد راهی را کـه آمریـکا رفت ادامه دهـد و سیـاستهای ترامپی در پیش گیرد، چه چیزی از جامعه بینالمللِ مبتنی بـر قانـون باقی خواهـد ماند؟ آیـا این حرکت در تعارض با گفتمانِ استقلال سیاسی اروپـا نیست و اروپا را به صورت رسمی و آشکار رعیت آمریکا نمیکند؟
- منافع امنیتی اروپـا در منطقـه به شکلی نزدیک به منافع ایـران گره خورده است. هدف قرار دادن سپاه که موتور امنیّت ایـران محسوب مـیشود، منافع اروپـا در منطقـه را متزلزل خواهـد کـرد. لفاظی جای ابزارهای واقعی اعمال قدرت در منطقـه را نمیگیرد.
- تعیین سپاه به عنـوان یک سازمـان تروریستی از سوی اروپا، به مثابه پیوستن اروپا به جبهه خصمانهای است که آمریکا در ۴ دهه گذشته علیه ایران ایجاد کرده است. تروریستی خواندن نهاد نظامـی رسمی یک کشـور مستقل، تلاشی نابخردانه است کـه فقط از سوی یک رهبر کاملا غیرعادی همچون ترامپ بـر میآمد. تصوّر اینکـه اروپـاییها هم اینقدر سقوط کنند، دور از ذهن مینماید.
وی سپس یادآوری کرد: شـورای وزیـران خارجه اروپـا به درستی در جمعبندی مورخ ۲۲ دسامبـر خـود ایـران را محـور امنیّت در منطقـه توصیف کرده بـود. آنچـه آنها متـوجـه نمیشوند این است کـه ساختارِ امنیتی منطقـه بـا یک ایرانِ نا امن از هم فرو میپاشد. تروریستی خواندن سپاه خلاف منافع امنیت جمعی در منطقـه است و موهبتی برای جنگطلبانی است کـه سالها برای رویارویی نظامـی بـا ایـران و قطع روابط و همکاریهای تاریخی و همیشه سازنده ایـران و اروپـا لابی کردهاند. این وضعیّت به نفع هیچکس نخواهد بـود.
امیرعبداللهیان بر همین اساس تصریح کرد: تروریستی خواندن سپاه پاسداران به عنوان بخش حاکمیتی در ایران، عواقب حقوقی و سیاسی در پی خواهد داشت که کشورهای اروپایی باید مسئولیت عواقب آن را بر عهده بگیرند. ما معتقدیم دیپلماسی و گفتگو بهترین مسیر است. همکاری سازنده اروپـا و ایـران برای یافتنِ راهحلهای پایدار در جهت رفع سوءتفاهمات موجود یک ضرورت اساسی است. ما پاسخ تعامل سازنده را در مسیر تعامل خواهیم داد اما پاسخ رفتار تهدیدآمیز اروپا را به همان زبان خواهیم داد.
**اپیدمی فساد در عربستان؛ ۱۴۲ کارمند فقط در یک ماه بازداشت شدند
در پی گسترش فساد در عربستان، ۱۴۲ شهروند سعودی از جمله تعدادی از کارکنان دولت به اتهام فساد طی یک ماه اخیر بازداشت شدهاند.
در پی فسادهای گسترده در عربستان سعودی، مسئولان این کشور مجبور شدند در ظاهر هم که شده اقداماتی را برای جلوگیری از فساد که ریشه در خاندان حاکمه آل سعود دارد، انجام دهند.
سازمان نظارت و مبارزه با فساد اداری "نزاهه" عربستان امروز چهارشنبه در بیانیهای با اشاره تلویحی به گسترش فساد در این کشور اعلام کرد که در چارچوب ادامه تلاشها برای مبارزه با فساد از ۲۵ دسامبر ۲۰۲۲ تا ۲۲ ژانویه سال جاری میلادی (کمتر از یک ماه)، درباره ۳۰۷ نفر به اتهام فساد تحقیق شد که از این تعداد ۱۴۲ نفر بازداشت شدند.
در بیانیه این سازمان آمده است که افراد بازداشت شده از کارمندان وزارتخانههای کشور، دفاع، گارد ملی، نیرو، دادگستری، شهرداریها، دهیاریها، مسکن، بهداشت، آموزش، محیط زیست، آب و کشاورزی، اداره کنترل و مبارزه با فساد، هیات زکات و اداره امور مالیاتی و گمرکی هستند.
طبق اعلام این سازمان، بازداشت شدگان به ارتشا و سوءاستفاده از مقام خود، اعمال نفوذ، سوء استفاده از قدرت و جعل متهم شدهاند که در قوانین عربستان، مجازاتهای شدیدی برای آنها تعیین شده است.
نبود نظارت و بازخواست پارلمانی و مردمی در عربستان منجر به ناکارآمدی، سوء مدیریت و فساد گسترده ای شده که مردم این کشور سالها است با آن دست و پنجه نرم می کنند و تکرار دوباره سیل ویرانگر اخیر شهر جده آخرین نمونه بارز آن به شمار می رود.
پیشتر نیز پایگاه اطلاع رسانی «سعودی لیکس» به نقل از سازمان بین المللی مبارزه با فسادهای دولتی فاش کرده بود: گستردگی فساد در موسسات دولتی عربستان وجود دارد که پدیدههای آن در دوران ملک سلمان و ولیعهدی پسرش به شدت افزایش یافته است.
این سازمان اضافه کرد که عربستان دارای شاخص های جدی فساد مثل عدم شفافیت و نظارت در عملیات و امور مالی و خریدها در نهادهای دفاعی خود است.
در گزارش سازمان بین المللی مبارزه با فسادهای دولتی آمده است: رسوایی فساد مقامات سازمانهای امنیتی و نظامی در عربستان در حالی است که دولت تلاش میکند تا با اعلام دستگیری مسئولان و افسران ارشد این رسواییها را سرپوش بگذارد.
این سازمان تاکید کرد که فساد در موسسات دفاعی عربستان به شکلی بزرگ و وسیع گسترش یافته است و باعث می شود کشور از طریق رشوه، سوء استفاده و نفوذ و اختلاس ها مبالغ هنگفتی را از دست بدهد.