به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان که به منظور شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری منطقهای (اکو) در تاشکند به سر می برد، عصر سه شنبه با «سراج الدین مهرالدین» وزیر خارجه تاجیکستان دیدار و پیرامون راههای گسترش هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه، موضوعات منطقهای و تحولات بین المللی مورد علاقه مشترک گفتگو و تبادل نظر کرد.
در این ملاقات وزیر امور خارجه مشترکات گسترده فرهنگی میان مردم دو کشور ایران و تاجیکستان را اساسی ترین زمینه تحکیم پیوندها و بستر مستحکم گسترش روابط دو کشور در تمامی زمینهها توصیف و از توسعه مناسبات به ویژه در زمینههای فرهنگی ابراز خرسندی کرد.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: زمینههای فراوان همکاریهای دوجانبه باید توسعه و تعمیق یابد. مناسبات اقتصادی در حال توسعه میان دو کشور با توجه به ظرفیتهای موجود، قابل ارتقا به سطوح بالا و رسیدن به نقطه مطلوب را دارا است.
وزیر امور خارجه صدور خدمات فنی و مهندسی، سرمایه گذاریهای شرکتهای ایرانی در زمینه تاسیس شرکتهای مشترک تولیدی در مناطق آزاد تاجیکستان و همکاری شرکتهای دانش بنیان با تاجیکستان در خصوص انتقال فناوری، ظرفیتهای ترانزیتی و همکاری در عرصه انرژی را از جمله بسترهای گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی برشمرد.
وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار نسبت به گسترش چشم انداز روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد و مناسبات دو کشور را در سطح عالی ارزیابی کرد و افزود: سفرهای متقابل مقامات عالی دو کشور به مناسبات دوجانبه قوت بیشتری بخشیده است و در این راستا ابراز امیدواری کرد سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان در سال جاری میلادی انجام پذیرد.
سراج الدین مهرالدین تاکید کرد: همکاریهای دو کشور به تحکیم صلح و ثبات در منطقه کمک میکند و دو کشور همکاریهای مفید و موثری در چارچوب سازمانهای منطقه ای و مجامع بینالمللی دارند و مواضع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در مقابله با تهدیدهای امنیتی همچون تروریسم، قاچاق مواد مخدر و سایر جرایم سازمان یافته و موضوعات منطقهای مواضع مشترک است.
به گزارش خبرنگار اعزامی سیاست خارجی ایرنا، اجلاس وزرای خارجه اکو از امروز سه شنبه به میزبانی تاشکند ازبکستان آغاز شد؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه برای حضور در این اجلاس شب گذشته وارد تاشکند شده بود.
در اجلاس وزرای خارجه اکو، وزرا و نمایندگان کشورهای عضو از جمله آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکیه، آذربایجان، پاکستان، ایران، ازبکستان حضور دارند.
اجلاس وزرای خارجه اکو هر یکسال یکبار با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو به میزبانی یکی از اعضا برگزار میشود.
سازمان همکاری اقتصادی اکو یک سازمان منطقهای است و شامل کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان است. طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است.