خرم‌آباد - ایرنا -معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:جایزه ادبی قرآنی حافظ به‌عنوان جایزه معتبر ملی طراحی شده است که درماه مبارک رمضان به چند نفر از اساتید اهدا می شود.

به گزارش ایرنا علیرضا معاف روز سه شنبه در هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر( محفل لرستان) در سالن آمفی تئاتر حوزه هنری لرستان بیان کرد: نسبت قرآن و اسلام با شعر همدلانه و همگرایانه است و شعر را جهت‌دار می کند.

وی با بیان اینکه در آیاتی از قرآن به شعر اشاره شده است اظهار داشت: ائمه اطهار شعر می سرودند و شعرا را گرامی داشتند و تکریم می کردند. بخش قابل توجهی از بار حماسی و لسان ائمه در موارد مورد نیاز بر عهده شعر است.

معاف اظهار داشت: فلاسفه به ویژه ارسطو راجع به شعر سخن گفته و بیش از همه ارسطو نیز در این باره صحبت کرده است و ارسطو به قدری در مدح شعر و شعرخوانی صحبت فلسفی داشت که برخی فکر کردند که شعر از فلسفه و حکمت بالاتر است.

وی ادامه داد: بسیاری از بزرگان فلسفه اسلامی به شعر خود افتخار می کردند و حکما از اینکه آنان را شاعر بشناسند افتخار می کردند و حکمت را در لسان شعر می ریختند.

معاف با بیان اینکه شعر جوشش عاطفه است عنوان کرد: تا اهمیت شعر را در جریان فلسفی و علمی، نظری و حکمی نشناسیم نمی توانیم از برکات این قالب هنری و ادبی بهره مند باشیم.

وی با بیان اینکه شعر زیرساخت است گفت: شعر زایا، مانا و پویا است و شعر نقش جریان ساز، افق گشا، الهام بخش و زیرساختی را دارد.

معاف با تاکید براینکه شعر حکمت می آفریند افزود: شعر در حکمت جاری شده است و شعر حکمت را در قالب الفاظ بیان می کند و تاثیر شعر بر رشد و بالندگی موسیقی و مرثیه، مداحی است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: فردی که شاعر نیست باید در محفل شاعرانه شعر گوش دهد و در دین اسلام شعر مورد احترام قرار دارد.

وی با اشاره به روحیه عاطفی ایرانیان قدرت شاعری را در اوج نگه داشته است افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود دو دهه به جشنواره شعر فجر ورود کرده و اکنون جشنواره های سه گانه فیلم و تئاتر و موسیقی تبدیل به هفت جشنواره شده و یکی از این جشنواره های معتبر شعر فجر است.

معاف عنوان کرد: از سال ۸۵ تاکنون جشنواره شعر فجر برگزار شده و اکنون در سطح استان ها نیز برگزار می شود. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شعر آئینی و شعر حماسی با رویکرد آئینی مورد توجه ویژه است.

وی گفت: در ماه مبارک رمضان جشنواره شعر قرآنی برگزار خواهد شد و جایزه ادبی قرآنی حافظ نیز به‌عنوان جایزه معتبر ملی طراحی شده است و سال های بعدی ادامه خواهد داشت و امید است که جشنواره شعر فجر رونق جشنواره فیلم را داشته باشد.

وی افزود: شعرا باید بیشتر جدی بگیریم و اهتمام به شعرا داشته باشیم.

شعرا حریم انقلاب اسلامی را به خوبی محافظت کردند

همچنین منصور احمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: شعرا حریم انقلاب اسلامی را به خوبی محافظت کردند و اکنون نیز با کلام نافذ خود باید تبیین گر دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند.

وی بیان کرد: محفل شعر با محتوای فجری که کاملا جهادی و میدانی است. هنرمندان عرصه بیان و خالقان سخن و افرادی که با هنر بیان و ادبیات و شعر خود جان ها را آگاه می کنند باید به میدان بیایند و این هنرمندان تاکنون خوب به میدان آمدند و حریم انقلاب را محافظت کرده اند.

مدیرکل ارشاد لرستان افزود: شاعران افرادی هستند که عامه مردم با گوش جان کلام شمار می شنوند وبرای شنیدن بیان شما وقت می گذارند و عرصه شاعری، امروز عرصه جهاد و تلاش برای تبیین و بیان دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

احمدی عنوان کرد: به همین دلیل جشنواره شعر فجر امسال در عرصه تبیین دستاوردهای انقلاب باید متفاوت با سال های دیگر باشد و در جهت روشن سازی فضای غبار آلودی که در ماه های گذشته دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی نهایت تلاش واهی خود را به کار گرفتند، تلاش شود.

وی ادامه داد: دشمنان تلاش کردند با تبلیغات مسموم فضای جمهوری اسلامی را غبار آلود کنند اما کلام نافذ و بیان رسای شعرا می تواند آئینه واقعی نظام مقدس جمهوری اسلامی را که اساس آن نهضت عاشورایی است، به همگان نشان دهد.

هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر با هدف تعالی و ارتقای شعر امروز برگزار شد و در این جشنواره ۱۶ نفر از شاعران لرستان اشعار انقلابی خود را ارایه کردند.