به گزارش ایرنا از خبرگزاری "سما" فلسطین، اولمرت در گفت وگو با شبکه پخش رژیم صهیونیستی (کان) گفت که هواداران حزب لیکود تلاش دارند با انجام اصلاحات و تغییرات پیشنهادی، نتانیاهو را از محاکمه نجات دهند.
وی گفت: گروهی از اراذل و اوباش خشونتطلب که اداره دولت را در دست گرفتند، به دنبال آن هستند که از شر قضات و مشاور حقوقی دولت خلاص شوند، چرا که آنها مانعی در راه تغییر سیستم دمکراتیک هستند.
اولمرت افزود: بدون مشاور حقوق، تحریک علیه عربها، احزاب چپگرا و تعدی به فلسطینیها بسیار آسان خواهد بود.
نخست وزیر اسبق صهیونیست در خصوص روند سازش میان فلسطینیها و صهیونیستها نیز گفت که وی افق روشنی برای ازسرگیری این روند نمی بیند، چرا که دولت نتانیاهو مخالف مذاکره هستند.
سخنان اولمرت درحالی بیان می شود که سرزمینهای اشغالی در روزهای گذشته صحنه تظاهرات علیه نتانیاهو و وزیر دادگستری وی به علت تلاش آنها برای تغییر دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی بودند.
یاریو لیوین وزیر دادگستری کابینه نتانیاهو تمرکز خود را بر تهیه طرح قوانین لازم برای انجام اصلاحات در سیستم قضایی اسرائیل معطوف کرده تا آن را در پایان ژانویه به کمیسیون قانون گذاری و قانون اساسی در کنست بفرستد.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که لیوین چند هفته پیش از "اصلاحات جامع و گسترده و جنجال برانگیز در سیستم قضایی و قانونی اسرائیل" خبر داد، اصلاحاتی که در صورت تصویب، می توان گفت، ریشه دار ترین تغییرات در سیستم حکمرانی در اسرائیل است.
براساس گزارش این رسانه، تغییراتی که لیوین آن را در کنفرانس مطبوعاتی در کنست مشخص کرد، بشدت از قدرت دیوان عالی اسرائیل خواهد کاست و به دولت اجازه خواهد داد که کمیته انتخاب قضات را در دست گیرد و همچنین به صورت گسترده از قدرت مشاوران حقوقی دولت نیز کم خواهد کرد.
سخنان اولمرت مبنی بر تلاش هواداران نتانیاهو برای نجات وی از محاکمه درحالی است که وی در چندین پرونده متهم است.
پروندههایی که در رسانهها به «پرونده ۱۰۰۰»، «۲۰۰۰»، «۳۰۰۰» و «۴۰۰۰» معروف شده است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی دستکم بیش از ۱۰ بار به بازجویان پلیس پاسخ داده که علاوه بر پروندههای مذکور، پرونده فساد مالی همسرش نیز در میان آنهاست.
نتانیاهو در پرونده موسوم به ۱۰۰۰، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سرمایه داران یهودی دریافت کرده است.
بر اساس پرونده مزبور، نتانیاهو به کلاهبرداری، فریب کاری و خیانت در امانت متهم شده است.
"یونتان حَسون" به عنوان یکی از شاهدان این پرونده طی شهادت های خود تاکنون ابراز داشته که " ما معمولا برای نتانیاهو و همسرش سیگار گران قیمت و مشروبات الکلی و کیفهای شیک و گرانبها میخریدیم. "
در پرونده ۲۰۰۰ نیز نخست وزیر رژیم جعلی اسرائیل، متهم به زد و بند با «ارنون موزس» صاحب امتیاز روزنامه معروف «یدیعوت آحارونوت» بوده تا گزارش و اخبار مثبت از او و فعالیت هایش در این روزنامه داده شود و روزنامه خصوصی «اسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت از سوی دولت زیر فشار قرار گیرد.
پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو اما به پرونده ۳۰۰۰ برمی گردد که مربوط به خرید سه زیر دریایی از آلمان است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان کنست (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، نتانیاهو را زیر تیغ انتقادات شدید قرار دادند.
پرونده موسوم به ۴۰۰۰ نیز به مسأله زد و بند نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مالک شرکت مخابراتی "بیزک " که صاحب امتیاز پایگاه خبری «واللا» است، باز میگردد که بر اساس گزارش دادستانی رژیم اسرائیل، وی در این پرونده متهم به فساد گسترده است.
نتانیاهو در این پرونده متهم است که میلیون ها دلار تسهیلات مالی در اختیار «شاؤول الویچ» مالک این شرکت قرار داده است تا پایگاه خبری واللا رسانه زیر نظر این شرکت از نخستوزیر و خانوادهاش حمایت رسانهای کند.