کوروش خلیلی روز پنجشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا با اشاره به کاهش ۳۱ درصدی شب های دریاوری صیادان کیلکاگیر استان گفت: متوسط صید هر یک از ۳۰ لنج کیلکاگیر گیلان ۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
وی ارزش فروش ناخالص این مقدار صید را حدود ۴۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بیشاز ۹۰ درصد کیلکا صید شده برای تولید پودر ماهی روانه کارخانه های تولیدی آرد ماهی استان شده است.
خلیلی ادامه داد: ۴۶ شرکت صیادی پره تا پایان دهه سوم دیماه امسال موفق شدند ۹۳۳ تن انواع ماهیان استخوانی را صید کنند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشتهاست.
وی اضافه کرد: این مقدار صید برای ماهی سفید ۲۵۵ تن ( ۲۷ درصد)، ماهی کفال ۶۶۰تن ( ۷۱ درصد) ۱۸ تن مربوط به سایر آبزیان دریای خزر (۲ درصد) بودهاست.
وی ارزش فروش ناخالص این مقدار صید را هزار ۴۱۲ میلیارد ریال اعلام کرد و علت اصلی این افزایش را فزونی متوسط صید در هر مرحله پرهکشی اعلام کرد و افزود: این شاخص با ۹۴کیلوگرم رشد ۴۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
گیلان از کانونهای صیادی در شمال کشور است که چهار هزار صیاد در قالب ۵۰ شرکت تعاونی پره از ۲۰ مهر تا ۲۰ فروردین ماه سال بعد در ۳۰۰ کیلومتر آب های ساحلی استان به صید ماهی میپردازند.
روش صید پره، شیوهای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیمدایره در فاصله مشخصی از ساحل تا عمق ۱۴ متری دریا پهن میشود.
تور مورد استفاده از ۱۱ تکه پره با اندازههای مختلف به هم دوخته شده، تشکیل شده و کشش و جمع کردن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با استفاده از نیروی تراکتور انجام میشود.