محمدعلی اسلامی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در روش برداشت خاویار بدون صید، با استفاده از سزارین، شکاف کوچکی روی شکم ماهی ایجاد کرده و پس از برداشت خاویار، دوباره محل زخم را بخیه زده و ماهی را در آب رها می کنند.
وی افزود: روز گذشته برای نخستین بار فرایند برداشت خاویار از چهار قطعه ماهی خاویاری مولد در شهرستان سبزوار با روش بدون صید صورت گرفت که هم اینک شرایط جسمی این ماهیان مساعد است و در آب شناورند.
اسلامی گفت: روش برداشت بدون صید خاویار، تاکنون در شمار محدودی از مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور صورت گرفته است که فراگیری این شیوه سبب جلوگیری از حذف ماهیان مولد شده و به جهش در تولید خاویار می انجامد.
مسوول شیلات مدیریت جهاد کشاورزی سبزوار گفت: سبزوار در حوزه تولید ماهیان خاویاری در خراسان رضوی پیشگام است و هم اینک چهار واحد پرورش خاویار در این شهرستان در ۲ حوزه پروار ماهی و برداشت خاویار فعالیت دارند.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت سبزوار در تولید شیلات، عملیات ساخت شهرک آبزیپروری و پرورش ماهیان خاویاری شهرستان با حمایت دولت و سرمایهگذار بخش خصوصی در مساحت ۶ هکتار با استفاده از آب رودخانه کال شور به ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار آغاز شده است.
وی افزود: شهرستان سبزوار با تولید سالانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان اخیر همواره رتبه نخست تولید شیلات را در این استان داشته است.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.