ابوالحسن عالی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: در فاز نخست پروژههای جهاد آبرسانی یکصد کیلومتر شبکه انتقال و حدود پنج هزار متر مکعب مخزن و در فاز دوم بیش از ۳۰۰ کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال،۳۰ حلقه چاه، ۶ سایت تصفیه خانه، بیش از۳۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره اجرا شده که برخی از آنها در دهه فجر افتتاح، آغاز عملیات اجرایی و تا پایان سال مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: محرومیت زدایی در بخش روستایی مهمترین رویکرد دولت سیزدهم به شمار میرود که اجرای پروژه جهاد آبرسانی بخشی از این سیاست است.
عالی هدف از اجرای پروژههای جهاد آبرسانی در استان بوشهر را بهبود دسترسی و یا افزایش میزان تولید آبرسانی در روستاها ذکر کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: درپروژههای محرومیت زدایی بر مناطق و روستاهایی که دسترسی به خطوط انتقال آب از کازرون یا سد کوثر ندارند شامل بخش ارم، بوشکان، ساحلی تنگستان، چاه مبارک و روستاهای ساحلی عسلویه، روستاهای بخش امام حسن دیلم، بخش مرکزی دشتستان، جنوب برازجان، روستاهای ساحلی دیر متمرکز شده ایم.
وی با بیان اینکه بیش از یک سوم روستاهای استان به لحاظ ذخیره و تامین در حالت پایداری قرار دارند گفت: یک تا ۲ درصد روستاهای استان بوشهرکه در ارتفاع قرار دارند و برخی از آنها کوچ نشین هستند به لحاظ جمعیتی زیر پوشش شبکه آبرسانی نیستند و آبرسانی به این مناطق هزینههای گزافی میطلبد.
۲۴۰ هزار مترمکعب آبشیرین کن در استان بوشهر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر یادآورشد: در زمان حاضر۲۴۰ هزار مترمکعب آب شیرینکن با سرمایه گذاری پنج تا ۱۰ هزار میلیارد تومان در حال تولید و یا انعقاد قرارداد وجود دارد که استان از حیث سرانه در کشور مقام اول را دارد.
وی اظهارکرد: براساس برنامه ریزی انجام شده بعد از بهره برداری از آب شیرین کنها و تولید آب؛ ۱۰۰ درصد میزان آب مورد نیاز استان بوشهر طبق مصوبه وزارت نیرو باید از طریق آب شیرین کنها تامین شود.
عالی یادآورشد: تا سال گذشته میزان تولید آب شیرین کنها در استان بوشهر ۳۵هزار مترمکعب در روز بود و امروز این میزان به ۴۵ هزار مترمکعب افزایش یافته است.
وی با اشاره به بهره برداری ۵۵هزار و ۵۰۰ مترمکعب آبشیرین کن تا پایان سالجاری ادامه داد: پروژههای در آستانه بهره برداری شامل آبشیرین کن ۶هزار و ۵۰۰ مترمکعبی وحدتیه و دالکی، ۲هزار و ۵۰۰ مترمکعبی سعدآباد، یک هزارو ۵۰۰مترمکعبی اخند عسلویه، ۳۵هزار مترمکعبی مپنا و۱۰هزار مترمکعبی فاز نخست سیراف - جم هستند که با افتتاح آنها میزان تولید آب از آب شیرین کنها تا پایان سال در استان به ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ مترمکعب افزایش مییابد.
وی با اشاره به شرایط سخت تولید آب از آب شیرین کنها در شرایط تحریم گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده تا سال ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ یکصد هزار مترمکعب دیگر آب از آب شیرین کنها تولید میشود.
مناطق جنوبی شهر بوشهر به شبکه فاضلاب متصل میشوند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با گرفتن مجوز ماده ۲۳ از سازمان برنامه وبودجه کشور مناطق جنوبی شهر بوشهر شامل تنگکها، ریشهر، سرتل و مناطق حاشیه ای این شهر بعد از سالها به شبکه فاضلاب شهر بوشهر ملحق میشود.
وی یادآورشد: در همین ارتباط برای برداشتن این گام بزرگ تفاهم نامه ای به ارزش حدود هزار میلیارد تومان با قرارگاه سازندگی خاتم النبیا منعقد و در فاز نخست شبکه جمع آوری فاضلاب، ایستگاه پمپاژ و خطوط انتقال فاضلاب در محلههای تنگکها اجرا میشود.
عالی استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب بوشهر پس از ۲۰ سال از را از جمله مهمترین برنامههای شرکت آب و فاضلاب بوشهر عنوان کرد.
وی ادامه اداد: در زمان حاضر ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب در استان بوشهر تولید می شود که ۷۰ درصد آن مصرف و ۱۰ درصد هدر رفت دارد.
عالی با بیان اینکه ۲۰ درصد آب مصرفی در استان بوشهر بهای آن پرداخت نمیشود گفت: در زمان حاضر ۱۵ هزار انشعاب غیر مجاز وجود دارد که امسال تاکنون از این شمار ۲هزار و ۵۰۰ انشعاب قطع شده است.
وی در خصوص نوسازی شبکه آبرسانی استان بوشهر گفت: ۱۰ هزار کیلومتر شبکه و خط انتقال آب در این استان وجود دارد که طبق استانداردها سالانه ۳۰۰ کیلومتر باید نوسازی شود که در همین ارتباط تاکنون ۱۵۰ کیلومتر نوسازی شده است.