به گزارش حوزه دفاعی ایرنا، سردار «محمد تولایی» معاون هماهنگکننده سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نشست خبری که صبح امروز (چهارشنبه) بهمنظور تشریح برنامههای یادواره چهلمین سالگرد شهادت سرلشکر پاسدار شهید حسن باقری و شهدای اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین برگزار شد، اظهار داشت: در آستانه سالگرد شهدای اطلاعات سپاه پاسداران هستیم؛ سردار حسن باقری مؤسس سازمان اطلاعات سپاه بود و به همین دلیل روز نهم بهمن روز شهادت ایشان «روز شهدای اطلاعات سپاه پاسداران» نامگذاری شده است.
سردار تولایی با اشاره به اهمیت اطلاعات در دفاع مقدس گفت: در زمان آغاز جنگ تحمیلی، سپاه هیچ تجربهای در زمینه مبارزه با دشمن خارجی نداشت و به همین دلیل بخش اطلاعات و سایر ساختارها باید تأسیس میشد؛ بر همین اساس وقتی حسن باقری وارد جبهه میشود، به واسطه خلأ موجود در زمینه اطلاعات، اقدام به تأسیس مجموعه اطلاعات و جمعآوری اطلاعات میکند.
معاون هماهنگکننده سازمان اطلاعات سپاه ادامه داد: شهید باقری بعد از فعالیت در این حوزه، اطلاعات جمعآوری شده را شکل میدهد و خلأهای دفاعی دشمن را شناسایی میکند که این اقدامات موجب دست برتر ما در اطلاعات میشود و در نتیجه، عملیاتهای مختلف طراحی و پیروزیهای بزرگ همراه میشود.
وی خاطرنشان کرد: اقدامات شهید حسن باقری موجب شد که دشمن ابتکار عمل را در صحنه نبرد از دست بدهد، به همین دلیل کمتر از دو سال توانستیم سرزمینهای اشغالی خود را از دست رژیم بعثی آزاد کنیم؛ بنابراین بزرگداشت شهید حسن باقری و چهار هزار و ۳۶ شهید اطلاعات سپاه فرصتی برای گرامیداشت یاد و خاطره این شهدای بزرگ و این خلاقیتها در دفاع مقدس است.
سردار تولایی افزود: مراسم اصلی بزرگداشت شهید حسن باقری و شهدای اطلاعات سپاه پاسداران روز یکشنبه هفته آینده در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) با حضور سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکز خاتمالانبیاء (ص) و بهصورت ویدیوکنفرانسی در سپاههای استانی و سایر دانشگاه این مراسم برگزار میشود که مراسمی نیز همزمان در یادمان شهید باقری برگزار خواهد شد تا پیوند نسلی را بتوانیم بین شهدا و نسل جدید برقرار کنیم.
رئیس ستاد یادواره چهلمین سالگرد شهادت باقری اضافه کرد: ارائه برخی خدمات توسط گروههای جهادی دانشگاه افسری امام حسین (ع) در کمک به مناطق محروم ایلام، توزیع بستهها و کمکهای مومنانهای به یاد شهید باقری و مسابقات ورزشی به همراه نمایشگاه نقش اطلاعات در دفاع مقدس، حضور در منازل شهدای اطلاعات بخشی از برنامههای پیشبینی شده برای این روز است.
وی یادآور شد: انجام هر عملیات نظامی بدون شناخت و داشتن اطلاعات ممکن نبود و این در حالی بود که سپاه برای مقابله با بخش امنیتی تشکیل شده بود و سابقه هیچگونه کار نظامی نداشت؛ بر این اساس، شهید باقری برای هدایت بحثهای عملیاتی، خود را بهعنوان فردی که تحلیلهای اطلاعاتی انجام میدهد، معرفی میکند.
انتشار ۲۵۴ عنوان کتاب درخصوص شهدای اطلاعات عملیات
سردار تولایی گفت: اطلاعات سپاه در دفاع مقدس چهار هزار و ۳۶ شهید تقدیم کرده است که این شهدا سهم بهسزایی در پیروزیهای ما در جنگ تحمیلی داشتند؛ در این رابطه تاکنون ۲۵۴ عنوان کتاب درخصوص شهدای اطلاعات عملیات منتشر و ۳۰۴ یادواره استانی اطلاعات عملیات نیز برگزار شده است.
معاون هماهنگکننده سازمان اطلاعات سپاه تأکید کرد: چشمهای تیزبین نیروهای اطلاعاتی و عملیاتی ما همواره دشمنان را رصد میکند و بخش زیادی از شکستهای توطئههای دشمنان به دلیل اطلاعاتی است که نیروهای ما در اختیار دارند.
وی عنوان کرد: چندی پیش نیروهای اطلاعاتی برخی کشورهای مخالف نظام اسلامی در منطقه نشستی داشتند که آنها علیرغم اینکه تمامی جوانب را در اغتشاشات اخیر سنجیده بودند، ولی در این جلسه به شدت آشفته بودند؛ زیرا شرکتکنندگان در این نشست اعتراض داشتند که برآوردهای غلطی درخصوص ایران ارائه و این موضوع باعث شد که به واسطه دخالتهایی که در قالب حمایت از اغتشاشات انجام دادیم، اکنون باید منتظر اقدام تلافیجویانه ایران باشیم.
سردار تولایی با تأکید بر اینکه چشمهای تیزبین نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران همواره تحرکات دشمنان را رصد میکند، گفت: در دوران دفاع مقدس، آمریکا بعد از عملیات بیتالمقدس مجبور شد که «آواکس»های خود را به منطقه بیاورد و اطلاعات مربوط به رزمندگان اسلام را به عراق بدهد؛ ولی علیرغم این تلاش آنها، توانستیم عملیاتهای بزرگ و موفقی همچون کربلای پنج و والفجر هشت را انجام دادیم.
معاون هماهنگکننده سازمان اطلاعات سپاه در پایان خاطرنشان کرد: هرگونه تحرکات دشمنان زیر دید نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد؛ به عنوان مثال دستگیری جاسوسهایی که در سالهای اخیر صورت گرفت، نشان از اشراف اطلاعاتی ما دارد.
در ادامه، سردار «نعمان غلامی» دبیر چهلمین سالگرد شهادت باقری عنوان کرد: دانشجویان دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع) برای اینکه بتوانند ادامهدهنده راه شهدا باشند، باید سیره بزرگان دفاع مقدس را بیاموزند؛ لذا با پیشنهاد دانشجویان مقرر شد که این دانشگاه میزبان یادواره شهید حسن باقری باشد.
سردار غلامی افزود: دشمنان همواره از فعالیتهای سپاه و نیروهای اطلاعاتی سپاه ناراحت هستند؛ زیرا سپاه همیشه توطئههای پیچیده آنها شناسایی و خنثی میکند و پیچیدهترین توطئههای اخیر مانند جنگ ترکیبی دشمنان را با شکست مواجه میسازد.
تولید ۶۰۰ اثر فاخر درباره شهدای اطلاعات عملیات
وی گفت: تشکیل لشکر جهانی مستضعفین آن هم با محوریت مکتب شهید سلیمانی یکی از دستاوردهای دفاع مقدس است؛ هر کدام از دو هزار و ۳۰۰ دانشجوی این دانشگاه یک روز را به نیابت از شهید باقری روزه گرفتند و از سوی دیگر، دانشجویان این دانشگاه ۶۰۰ اثر فاخر در رابطه با شهدای اطلاعات عملیات سپاه تولید کردند.
سردار «کوچکی» رئیس موسسه اطلاعات دفاع مقدس سپاه نیز در ادامه این نشست خبری عنوان کرد که این موسسه در سالهای اخیر تلاش و کوشش فراوانی داشته و توانسته است، اطلاعات قرارگاهها و فعالیتهای اطلاعاتی آنها را در قالب ۵۰ پروژه جمعآوری کند که امروز میتواند مورد استفاده مراکز علمی و دانشگاهی قرار گیرد.
وی ادامه داد: دستاوردهای موسسه اطلاعات دفاع مقدس سپاه میتواند موجب آشنایی دانشجویان و دانشگاهیان ما با خلاقیتها و تجربیات غنی دفاع مقدس شود که در روز بزرگداشت شهدای اطلاعات سپاه، شاهد بخشی از این آثار تولیدی خواهیم بود تا نسل جدید با شهید حسن باقری و شهدای اطلاعات سپاه آشنایی بیشتری پیدا کنند.
رئیس موسسه اطلاعات دفاع مقدس سپاه گفت که این موسسه با بیش از هفت هزار پیشکسوت اطلاعات سپاه پاسداران ارتباط دارد که این ارتباط میتواند موجب جمعآوری اطلاعات غنی برای نسل جوان و مراکز علمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد.
سردار کوچکی بیان کرد: سازمان اطلاعات سپاه پاسداران همچنان برای برقراری امنیت در کشور شهدایی را تقدیم میکند که بهعنوان مثال در دو ماه گذشته شهادت یکی از نیروهای مطرح اطلاعاتی در زاهدان از جمله این موارد است و این نشان میدهد که فرزندان ایران در سازمان اطلاعات در خط مقدم مقابله با دشمن قرار دارند و پیام عملی را به دشمنان میدهند که سازمان اطلاعات سپاه با چشمان باز آماده مقابله با دشمنان این ملت و سرزمین هستند.
در بخش پایانی این نشست، «عزیزیان» از مسئولان موسسه شهید حسن باقری گفت: ۴۰ هزار اثر و سه هزار فریم عکس که توسط شهید حسن باقری ثبت شده در مجموعه ما وجود دارد که بر اساس همین آثار، فیلم «ایستاده در غبار» تولید شد.
عزیزیان اضافه کرد: پرورش انسانها یکی از ویژگیهای شهید حسن باقری است؛ آنچنانکه شهید حاج قاسم سلیمانی اعلام کردند که اگر شهید باقری نبود، من در سپاه نمیماندم و مشغول کشاورزی روی زمین کشاورزی پدری بودم.