به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی طرح ملی تلاوت قرآن کریم کشور، حسین مقدمکیا با بیان اینکه هزار و ۵۰۰ نفر در ۲۳ استان کشور در طرح ملی تلاوت قرآن کریم شرکت کرده اند افزود: ۸۰ نفر نیز از سه شهرستان عنبرآباد، کهنوج و جیرفت واقع در جنوب کرمان در این طرح فعالیت دارند.
یک روانشناس خانواده نیز با تاکید بر اجرای طرح ملی تلاوت قرآن گفت: پرداختن به علوم قرآنی نیاز فعلی جامعه جوان و نوجوان است که باید به آن پرداخته شود.
مژگان فارسی در حاشیه نشست تاثیر طرح ملی تلاوت در بین نوجوانان و جوانان جنوب کرمان افزود: بررسیها نشان میدهد که مناطق کمتربرخوردار با فقر فرهنگی بویژه در زمینه علوم دینی روبرو هستند.
وی ادامه داد: طرح ملی تلاوت که رویکرد آن پرداختن به نوجوانان و جوانان است می تواند این خلأ فرهنگی را پر کند زیرا در جامعه ای که قرآن کریم دارای جایگاه است؛ فقر، دروغگویی، فساد، فحشا و ابتذال های اخلاقی کمتر دیده می شود.
این روانشناس با بیان اینکه به طور قطع علوم قرآنی همچون سدی در برابر فتنه های دشمن محسوب می شود گفت: امیدوار بودن به آینده مهمترین مولفه فراگیری علوم قرآنی در بین نسل نوجوان و جوان است.
وی تاکید کرد: با این حال هر چه در شهرها و مناطق مرزی در زمینه های فعالیت های قرآنی سرمایه گذاری شود نتایج خوب و قابل ملاحظه ای در همه ابعاد زندگی خانوادگی نوجوانان و جوانان دریافت خواهد شد.
یازدهمین دوره طرح ملی تلاوت «شباب الرضا (ع)» به ابتکار مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و طرح ملی تلاوت در کشور در حال برگزاری است.
از اهداف این طرح، کشف و شناسایی نوجوانان مستعد قرآنی، ارتقای سطح علمی و عملی و همچنین رشد و شکوفایی قرآنآموزان نوجوان، بهرهگیری از روشهای نوین آموزش قرآن کریم، آموزش کامل رشتههای (صوت و لحن، قرائت، حفظ، وقف و ابتدا و مفاهیم و…) و آموزش اجرای تلاوتهای اثرگذار و معناگرا است.
این طرح در سه سطحِ «دوره مقدماتی»، «دوره پیشرفته» و «دوره عالی» هر کدام به مدت دوسال اجراء میشود. آموزش اولیه به کلیه متقاضیان حضور در طرح ملی تلاوت و کسب آمادگی لازم جهت شرکت در آزمونهای ورودی طرح، عبارتند از صحیحخوانی قرآن کریم شامل تسلط بر روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و لحن شامل آشنایی با روشها و اصول اولیه تقلیدخوانی است.