مهدی دوستی روز چهارشنبه در دیدار با ابراهیم بن سعید البوسعیدی، استاندار مسندم عمان افزود: توسعه همکاری دو جانبه میان دو کشور دوست و همسایه ایران و عمان در مباحث زیرساختی بندری و ترانزیتی مد نظر بوده و باهدف توسعه تعاملات بندری و تردد دریایی، دو بندر به عنوان مبدا و مقصد در دو کشور برای تعریف مسیر تردد مشخص می شود.
وی ادامه داد: توسعه مناسبات با کشورهای همسایه یکی از اساسیترین اولویتهای دولت سیزدهم و مورد تاکید ریاست جمهوری بوده و دستوری مبنی بر گسترش تعاملات با همسایگان در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری را صادر کردهاند.
وی اضافه کرد: بر همین مبنا گام بر خواهیم داشت، در بخش سخت افزاری بنادر و زیرساختهای جاده ای و پسکرانه را مورد نظر داریم و در مقوله نرم افزاری نیز سیاست های پولی، تضامین قراردادی و مدیریت ریسک ها مورد بحث و تبادل نظر واقع شد.
استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه هرمزگان و عمان در حوزه سخت افزاری مشکلی ندارند و بیشتر باید بر مسائل نرم افزاری متمرکز شوند، گفت: کشور عمان علاوه بر اینکه همسایه و دوست و برادر ما است همواره به عنوان دولتی خیرخواه در منطقه عمل کرده و بر همین مبنا از این فرصت برای اشتراک گذاری ظرفیتها استفاده خواهیم کرد.
دوستی با تاکید بر لزوم تسهیل فعالیت سرمایه گذاران در دو کشور اظهار کرد: فرصت های گردشگری را در حوزه گردشگری تعریف کرده و آماده ایم آن ها را با دوستان خود به اشتراک بگذاریم.
وی اشاره کرد: همچنین هرمزگان تولید نفت و گاز دارد و بیش از نیمی از ظرفیت پالایشی کشور در هرمزگان قرار داشته و بیش از یک میلیون بشکه در روز پالایش نفت و میعانات گازی انجام میشود.
استاندار هرمزگان بیان کرد: آماده ایم در این حوزه همکاری های مشترکی انجام دهیم، معادن مختلفی در استان وجود دارد که مس، کرومیت و سیلس از جمله آنهاست و بر اساس داشتن سلیلس ایجاد شهر شیشه در این استان تعریف شده است که ظرفیت خوبی برای همکاری است.
وی ادامه داد: موانعی هم ممکن است در خصوص مجوزها باشد که نواحی را به عنوان مناطق عاری از مجوز مشخص کرده ایم.
دوستی گفت: گروهی را در هرمزگان مشخص کرده ایم که نیاز نیست سرمایه گذاران عمانی برای مجوز به تهران بروند و این افراد کارها را برای آنان انجام میدهند.