رشیده طالب نماینده فلسطینی تبار ایالت میشیگان روز چهارشنبه به وقت محلی افزود: ممکن است فلسطینیان از برافراشتن پرچم خود تحت حکومت آپارتاید (اسرائیل) منع شوند، اما ما همچنان با افتخار این کار را در دفتر من انجام می دهیم.
این نماینده مجلس نمایندگان آمریکا اضافه کرد: افتخار میکنم که یک آمریکایی فلسطینی هستم و میخواهم مردم فلسطین بدانند که همه آمریکاییها از آپارتاید (اسرائیل) حمایت نمیکنند. هیچ کس نمیتواند وجود ما را زیر سوال ببرد.
طالب پیش از این، به اعضای دموکرات مجلس نمایندگان گفته بود که با وجود حمایت از دولت نژادپرست اسرائیل، نمی تواند مدعی پیروی از ارزش های پیشرو شوند.
گروه رسانه ای نکستار مالک شبکه تی وی هیل، افزون بر خودداری از انتشار سخنان رشیده طالب نماینده فلسطینی تبار مجلس نمایندگان آمریکا، از انتشار قطعه ای با اجرای کتی هالپر مجری مشهور در دفاع از سخنان طالب نیز جلوگیری کرد.
به نوشته تارنمای اینترسپت؛ برخی از قوانین اسرائیل قطعا معادل و متناسب با تعریف تبعیض نژادی است، مانند قانون مصوب ۱۹۵۰ که به هر یهودی یعنی هر فردی که یکی از اجدادش، یهودی بوده اند، حق مهاجرت به اسرائیل و دریافت شهروندی اسرائیل را دارد. این حق به همسران این افراد حتی اگر یهودی نباشند، تعلق می گیرد، اما فلسطینیان نمی توانند از این امتیاز برخوردار شوند.
قانون شهروندی اسرائیل مصوب ۱۹۵۲ پناهندگان فلسطینی و فرزندان آن ها را از حق قانونی بازگشت و دیگر حقوق سرزمین مادری، محروم می کند و فلسطینیان ساکن اسرائیل را بدون در نظر گرفتن ملیت یا حقوق دیگر، شهروند اسرائیل می داند.
بر اساس قانون شهروندی و ورود به اسرائیل مصوب ۲۰۰۳ که در مارس سال جاری تمدید شد، ساکنان کرانه باختری و نوار غزه نمی توانند به صورت خودکار، شهروندی اسرائیل و مجوز سکونت دریافت کنند، در حالی که این امتیاز معمولا از طریق ازدواج به هر شهروند اسرائیل داده می شود.
حتی سازمان های حقوق بشری جهان مانند دیده بان حقوق بشر، عفو بین الملل و نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور فلسطین، با اذعان به اجرای سیاست های تبعیض نژادی توسط حکومت اسرائیل، تاکید کردهاند که رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت تبعیض نژادی شده و در گزارش های سازمان عفو بین الملل بر وحشیگری این رژیم و ارتکاب جنایتهای ضدبشری تأکید شده است.