به گزارش ایرنا، حجت الاسلام «مصطفی ذوالفقاری» عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی فراخوان طرح ملی پالایش کتاب به کتابخانههایی که طی ابلاغیه میتوانستند کتب فرسوده خود را تحویل دهند ارسال شد که در راستای این طرح، ۱۱ کتابخانه(همه کتابخانههای دارای ابلاغ) روستایی و شهری شرکت کردند.
وی بیان کرد: کتابخانههای آیتالله صدر روستای امرآباد اراک، حضرت علیاصغر ظهیر آباد شازند، انقلاب روستای آقداش خنداب و کتابخانه متوسلین سید شهدای روستای معصومیه اراک از کتابخانههای روستایی بودند که در این طرح شرکت کردند.
حجت الاسلام ذوالفقاری ادامه داد: کتابخانههای کانونهای محبین الائمه(ع) مسجد قدس، آیت الله اراکی مسجد امام جعفر صادق(ع)، نورالزهرا(س) مسجد الزهرا(س)، محمد رسول الله(ص) و کتابخانه کانون پیامبر اعظم(ص) در شهرستان اراک و کتابخانههای شهید بهشتی و بقیهالله(عج) در شهرستان تفرش از کتابخانههای شهری بودند که در طرح ملی پالایش کتاب شرکت کردند.
وی گفت: در این طرح بالغ بر ۲ تن کتاب به ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی ارسال شد که بیشترین کتب فرسوده مربوط به کتابخانه شهید بهشتی تفرش بود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی ادامه داد: این ستاد در راستای تشویق کتابخانهها برای شرکت در این طرح ملی، به کتابداران کتاب اهدا کرد.
حجتالاسلام ذوالفقاری بیان کرد: کتابهای موجود در کتابخانه مساجد بعد از سالها استفاده، نیاز به بازبینی و بروزرسانی دارند و برخی از کتابهای آموزشی و کمک درسی نیز به دلیل بلااستفاده بودن، استفاده نمیشوند و کتابهای وزین و فاخری مطابق با نیازهای روز و متناسب فضای مسجد و کار فرهنگی چاپ شدهاند که جای آنها در کتابخانههای مساجد این استان خالی است.
وی گفت: پالایش کتابهای بلااستفاده و فرسوده، تزریق منابع جدید کتابخانهها بر اساس نیاز کتابخانه، صرفهجویی در هزینههای خرید کتاب، بازدید و سرکشی از کتابخانههای مشارکت کننده، از مهمترین اهداف این طرح است.
۱۴۴ باب کتابخانه مخزندار در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی فعال است.