قزوین - ایرنا - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین گفت: مراکز ماده ۱۵ قانون مبارزه با موادمخدر یا همان کمپ های ترک اعتیاد معتادان تمایلی در استان امسال به چهار هزار و ۹۱۹ فرد دارای اعتیاد خدمات نگهداری و درمان ارایه کردند.

سیدجمال حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از این تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ معتاد این مراکز در حال نگهداری و طی کردن دوره درمان هستند، خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۳۱۹ معتاد نیز پس از طی کردن دوره درمان از این مراکز ترخیص شده اند.

به گفته وی، برابر قانون، ۲ نوع مرکز ویژه نگهداری و درمان معتادان وجود دارد که مراکز ماده ۱۵ ویژه معتادان خود معرف و مراکز ماده ۱۶ نیز به معتادان کارتن خواب و متجاهر اختصاص دارد.

حسینی یادآور شد: مراکز یا کمپ های ترک اعتیاد ماده ۱۵ ویژه آن دسته از معتادانی است که خود داوطلب ترک اعتیاد شده و خود را به این مکان ها معرفی می کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین ادامه داد: ۱۶ مرکز یا کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۵ در سطح استان قزوین فعالیت دارند که با نظارت دستگاه های ذیربط و متولی به معتادان خود معرف خدمات اسکان و درمان ارایه می کنند.

وی با بیان اینکه نگهداری و درمان معتادان در کمپ های ترک اعتیاد یا مراکز ماده ۱۵ یا ۱۶ یک روی سکه برنامه های مبارزه با موادمخدر در حوزه افراد دارای اعتیاد است، افزود: پیشگیری از آلودگی مجدد به مواد یک مرحله مهمتر است که تلاش می شود با برنامه های مختلف از جمله توانمندسازی مهارتی و ایجاد فرصت شغلی برای معتادان بهبود یافته، محقق شود.

این مسوول یادآور شد: با همکاری اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین، امکان ارایه آموزش های مهارتی در رشته های مختلف و مطابق با نیاز بازار کار به معتادان بهبود یافته در استان فراهم شده است.

ایجاد مرکز ماده ۱۶ مهمترین اقدام شورای مبارزه با موادمخدر قزوین

حسینی، مهمترین اقدام شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین در سال جاری را دریافت مجوز و راه اندازی مرکز یا کمپ ویژه نگهداری و درمان معتادان متجاهر دانست و تصریح کرد: نبود این مرکز دستگاه های ذیربط و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان را در نگهداری و درمان این دسته از معتادان با چالش های فراوانی روبرو کرده بود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان قزوین با بیان اینکه مرکز ماده ۱۶ قزوین نیز ظرفیت پذیرش یک هزار معتاد متجاهر و کارتن خواب را داراست، اظهار کرد: کاهش سرقت های خرد، پاکسازی محلات، مبارزه با خرده فروشان موادمخدر، پیشگیری از شیوع اعتیاد و انتشار بیماری ها و همچنین صیانت از بیماران معتاد از جمله اهداف جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر و کارتن خواب به شمار می رود.

این مسوول در ادامه با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر همان گونه که از نامش پیداست وظیفه راهبری و هماهنگی در این حوزه را برعهده دارد، افزود: با این وجود برای موفقیت در پیشبرد اهداف خود باید مبارزه با موادمخدر و پیشگیری از اعتیاد به یک فرهنگ و مطالبه عمومی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: گروه ها و سازمان های مردم نهاد باید بیش از پیش برای مبارزه با موادمخدر پای کار باشند چرا که بسترهای قانونی لازم نیز از سوی دولت برای تحقق این مهم فراهم شده است.