به گزارش ایرنا، موضوع طرح های اشتغال زایی در استان همدان از سوی دستگاه های متولی و میزان تسهیلات پرداختی به این طرح ها ظرف یک ماه گذشته بازتاب وسیعی در شبکه های مجازی و اجتماعی داشت که البته بارها از زبان مسئولان و مجموعه معاونت اقتصادی استانداری و مدیران مربوطه به این ابهام ها پاسخ داده شد.
یوسف شعبانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: راه اندازی این قرارگاه پیرو تاکیدات رئیس جمهور و دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و نتیجه این بازدیدهای میدانی و نظارت ها در یک برنامه جامع در اختیار رسانه ها و مردم قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در مدت حدود ۴۰ روز فعالیت قرارگاه اشتغال در استان تمام طرح های ثبت شده در سامانه رصد که با هماهنگی یک مرکز مشاوره، اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی استان نظارت انجام شده، به صورت میدانی و حضوری بازدیدو گزارش تهیه می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان تصریح کرد: گزارش های تهیه شده توسط ناظران با داده های سامانه "سانار" تطبیق داده شده و راستی آزمایی خواهد شد.
شعبانی با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه ملی رصد اشتغال، تمامی دستگاههای اجرایی باید آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال حوزه خود و شاغلان در سطح استانی و شهرستانی را وارد سامانه رصد کنند ، افزود: ثبت اشتغال های ایجاد شده و در دسترس بودن اطلاعات، اعتبارسنجی به روز و بهره برداری از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها لحاظ می شود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ برای استان همدان ۲۳ هزار و ۵۸۹ نفر فرصت شغلی پیش بینی شده است، اظهار نمود: تاکنون بیش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد ثبت شده است که در مرحله اول تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ طرح اشتغال ایجادی در قرارگاه اشتغال مورد نظارت و ارزیابی قرار می گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: هم اینک برنامهریزی، نظارت و ایجاد اشتغال یکی از مهمترین ماموریتهای وزارت کار به شمار میرود که در قالب الگوی زیست بوم ملی اشتغال از طریق توسعه مشاغل خانگی و ایجاد اشتغال روستایی ظرفیتهای توسعه اشتغال در بازار کار را رونق می دهد.
شعبانی تصریح کرد: در همین راستا سامانه ملی رصد اشتغال با هدف تعیین سهم هر یک از دستگاهها برای ایجاد اشتغال راه اندازی شده و تمام اقدامات صورت گرفته در حوزه اشتغال را ثبت میکند.
وی ادامه داد: این سامانه مشخصات کامل اشتغال یافتگان جدید در کشور را به همراه محل کار آنها به صورت روزانه و همچنین میزان اشتغال ایجاد شده در سطوح ملی، استانی، شهرستانی همراه با عملکرد دستگاههای اجرایی کشور در ایجاد فرصتهای شغلی جدید به تفکیک دستگاه مسئول نشان میدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان یادآور شد: ۷۱۷ میلیارد و ۸۶۸ میلیون ریال تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی (مستقل و پشتیبان) از ابتدای امسال تاکنون با محوریت صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان با هدف حمایت از اشتغال و کارآفرینی جوانان به تعداد هزار و ۳۹۷ طرح توسط بانک های عامل به متقاضیان پرداخت شده است.