به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در این جلسه اظهار داشت: امیدوار هستیم با توجه به ظرفیت های گردشگری و اقتصادی موجود در منطقه، در آینده شاهد راه اندازی خطوط دریایی و هوایی میان جزیره قشم و عمان باشیم.
وی ادامه داد: جزیره قشم همچنین از نظر تولید محصولات شیلاتی به ویژه در حوزه میگو و پرورش ماهی در قفس دارای جایگاه برتر در استان هرمزگان است و فرصت های خوبی برای توسعه و پیشرفت در حوزه آبزی پروری و صادرات محصولات آن در منطقه وجود دارد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به ظرفیت های گردشگری موجود در جزیره، افزود: رونق صنعت گردشگری یکی از مهمترین برنامه هایی است که با نگاه به توسعه همکاری ها با جوامع محلی در جزیره قشم پیش بینی شده است.
فتح الهی با بیان اینکه نزدیکی میان جزیره قشم و جزیره خصب در استان مسندم عمان یک مزیت خوب به شمار می رود، اضافه کرد: امیدوار هستیم با راه اندازی خطوط دریایی و هوایی شاهد افزایش تردد گردشگران و مسافران میان این دو منطقه در آینده نزدیک باشیم.
وی با اشاره به بازدید صورت گرفته از دومین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری مناطق آزاد در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر، افزود: قشم دارای ظرفیت های خوبی در حوزه نفت و انرژی است که امروز و در بازدید از این نمایشگاه نسبت به بخشی از توانمندی های موجود شناخت کافی ایجاد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: برنامه ریزی های خوبی نیز در حوزه بانکرینگ در این منطقه صورت گرفته است و برای همکاری در این زمینه و تامین سوخت مورد نیاز کشتی های عبوری در منطقه تنگه هرمز آمادگی کامل در آینده نزدیک به وجود خواهد آمد.
به گفته فتح الهی؛ نزدیکی فرهنگی در کنار نزدیکی جغرافیایی میان جزیره قشم و استان مسندم عمان می تواند زمینه ساز توسعه فعالیت های اقتصادی و گردشگری در این منطقه باشد.
وی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد قشم برای امضای تفاهم نامه های مشترک در حوزه های مختلف گردشگری، تجاری، نفت و انرژی و همچنین برگزاری نمایشگاه های بین المللی به صورت مشترک آمادگی کامل دارد.
بر اساس این گزارش، ابراهیم بن سعید ابوسعیدی، وزیر مشاور و استاندار مسندم عمان نیز در این جلسه اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های گردشگری، اقتصادی بویژه حوزه نفت و انرژی در جزیره قشم، خوشبختانه پیشرفت های بسیار خوبی در حوزه های زیرساختی این منطقه مشاهده می شود.
وی ادامه داد: در صورت تمایل و آمادگی دو طرف می توان برای راه اندازی مجدد خط دریایی میان جزیره قشم و جزیره خصب عمان برنامه ریزی کرد و شاهد تردد مسافران در این مسیر باشیم.
استاندار مسندم عمان اضافه کرد: قشم دارای ظرفیت های اقتصادی بی نظیری در حوزه های مختلف از جمله نفت و انرژی است و با توجه به تفاهم نامه های امضا شده در سفر اخیر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری اسلامی ایران به عمان، امیدواریم در آینده شاهد توسعه بیشتر این حوزه باشیم.
ابوسعیدی در ادامه با اشاره به توانمندی های موجود در منطقه آزاد قشم، از مجموعه های اقتصادی و تجاری بویژه در حوزه نفت و انرژی برای حضور در نمایشگاه بین المللی سالانه مسقط جهت معرفی و نمایش توانمندی های خود، دعوت کرد.
وی تصریح کرد: استان مسندم به واسطه نزدیکی به منطقه آزاد قشم برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری و استفاده از توانمندی های دو طرف، آمادگی دارد.
در بخش دیگری از این جلسه نیز عادل پیغامی، عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به نزدیکی فرهنگی و اجتماعی میان جزیره قشم و استان مسندم، امیدواریم تا زمینه برای توسعه روابط میان ۲ منطقه با سرعت بیشتری فراهم شود.
وی ادامه داد: حوزه دانش و فناوری میان منطقه آزاد قشم و استان مسندم عمان، از دیگر حوزه هایی است که برای توسعه و انجام آن انگیزه و آمادگی کافی وجود دارد.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تجریبات جهانی، موضوع ایجاد مناطق آزاد مشترک میان قشم و استان مسندم نیز از دیگر مسائلی است که برای اجرای آن در آینده می توان برنامه ریزی کرد.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.