یاسوج - ایرنا - طرح آبرسانی به لیکک و روستاهای اطراف از سد کوثر که نقش مهمی در رفع تنش آبی شهرستان نفت‌خیز بهمئی دارد از مهمترین پروژه های مصوب سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه وبویراحمد به شمار می رود که هم اکنون با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.

شهرستان بهمئی واقع در جنوب غربی کهگیلویه وبویراحمد با دارا بودن ۷۵ حلقه چاه نفتی یک منطقه نفت خیز محسوب می شود

براساس آمار از چاههای نفت بهمئی روزانه قریب به ۲۰۰ هزار بشکه نفت از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری در حوزه مناطق نفت خیز خوزستان استخراج می شود.

این شهرستان باتوجه به گرمسیری بودن منطقه همیشه با چالش های جدی در تامین منابع آبی مواجه بوده است.

بهمیی دارای ظرفیت های زیادی در حوزه های مختلف کشاورزی، گردشگری و طبیعی است و توسعه این زیرساختها نیازمند تامین منابع آبی پایدار برای توسعه و اشتغالزایی در این حوزه ها است.

طرح آبرسانی به لیکک از سد کوثر از طرح های اولویت دار دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سفر رئیس جمهوری دولت سیزدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد یکهزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح آبرسانی شهر لیکک از سد کوثر اختصاص داده شد.

آرش مصلح اظهار داشت: در سفر رئیس جمهوری به استان با توجه به تنش آبی این منطقه در راستای تامین منابع آبی پایدار و توسعه این منطقه طرح آبرسانی به لیکک بر تسریع در روند اجرایی این طرح تاکید شد.

وی زمان اجرای این طرح را سال ۹۰ ذکر کرد و افزود: این طرح بعد از سفر هیات دولت از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی طی ۱۰ سال به ۶۵ درصد افزایش یافت.

مصلح طرح آبرسانی به شهر لیکک را یکی از پروژه های اولویت دار دولت سیزدهم دانست و اضافه کرد: این طرح ۲۷۰ میلیارد تومان تخصیص گرفته است.

وی ادامه داد: این پروژه آبرسانی به طول ۵۵ کیلومتر است و ۱۸ هزار مترمکعب مخزن ذخیره دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این طرح برای تامین آب جمعیت بیش از ۸۵ هزار نفری لیکک و روستاهای اطراف برنامه ریزی شده است.

مصلح زمان بهره برداری کامل این طرح را دهه فجر سال ۱۴۰۲ اعلام کرد.

وی تصریح کرد: با بهره برداری از این طرح با توجه به نقش توسعه محور این پروژه مهم شهرستان بهمئی تا ۲۵ سال نیازی به آب شرب نخواهد داشت.

آبرسانی از سد کوثر طرحی چند منظوره

مصلح افزود: طرح چند منظوره آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی سه میلیون متر مکعب برای صنعت نیز آب تامین می‌کند.

وی ادامه داد : با تامین آب صنایع و فعالیت واحدهای تولید برای بیش از سه هزار نفر نیز اشتغالزایی در بخش های مختلف صنعتی و تولیدی پیش بینی شده است.

مصلح اظهار داشت: طرح آبرسانی از سد کوثر به لیکک در شهرستان بهمئی سالانه هشت میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب شرب و صنعت برای توسعه همه جانبه تامین می کند.

وی اضافه کرد: با بهره‌برداری کامل از این طرح بیش از ۹۰ درصد جمعیت شهرستان بهمئی از آب آشامیدنی پایدار و سالم بهره مند می شوند.

سد کوثر آب بیش از ۲میلیون نفر را تامین می کند

مدیر بهره برداری سد کوثر نیز در این رابطه گفت: این سد هم اکنون با وجود تامین آب آشامیدنی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم پنج استان جنوبی کشور دارای یکی از بیشترین میزان پرشدگی در میان سدهای کشور است.

اکبر خدری اظهار کرد: سد کوثر آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین می‌کند.

خدری تصریح کرد: با اجرای ۷۶۳ کیلومتر خط لوله آب پایدار بخش‌هایی از ۵ استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان در مجموع شامل ۷ شهر بزرگ و ۱۱ شهر کوچک، ۳۶ شهرک و ۴۷ دهستان با بیشتر از یکهزارو ۲۰۰روستا تامین شد.

وی مهار سیلابها را از دیگر ویژگی های سد دانست و بیان کرد: در سیلابهای سال ۹۸ سد کوثر توانست دبی ورودی با یکهزار و۲۰۰ مکعب برثانیه را مهار کند که در این راستا بخش اعظمی از سیلاب ها نیز به خوبی مهار شدند.

سد کوثر در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال غرب گچساران بر روی رودخانه خیرآباد احداث و در سال ۱۳۸۳ به بهره برداری رسیده است.