به گزارش ایرنا، مهران فاطمی روز شنبه در نشست شورای طرح سامان خانواده استان، افزود: رویکرد فعالیت در زمینه سامان خانواده باید منجر به تسهیل ازدواج و همچنین ترویج فرهنگ ازدواج آسان شود.
وی ادامه داد: باید برای هر بخش بر اساس دستورالعمل مشخص، وظیفه تعریف شود و میران عمل به وظایف هر دستگاه مورد رصد و ارزیابی قرار گیرد و متناسب با شرایط هر شهرستان طرح ها و برنامه های مشخص اجرا شود، همچنین برای همه اقدامات، ضمانت اجرایی پیش بینی شود.
استاندار یزد گفت: خانواده مهم ترین نهاد در جامعه است و هر اقدامی در جهت تحکیم خانواده و گسترش ازدواج و فرزندآوری مصداق عمل صالح است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید در این زمینه همه ظرفیت ها بکارگیری شود.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد نیز در این نشست گفت: سامان خانواده نیازمند برنامه ریزی و حمایت است و این مقوله گرفتار تشکیلات و دست اندازهای اداری نشود، زیرا دشمن کانون خانواده ها را هدف قرار داده است تا سبک زندگی ما را عوض کند.
آیت الله محمد رضا ناصری اظهار داشت: افزایش وقت گذاری بیشتر خانم ها در خانواده باعث تحکیم خانواده است و باید زمان کاری آنان چهار ساعت باشد و اجرای این برنامه باید از حوزه علمیه شروع شود و سپس در سایر ارگانها و بخش ها اجرا شود.
مجید دهقانیزاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد نیز در این نشست پرهیز از فعالیت های متفرقه و دوباره کاری در زمینه مباحث مرتبط با خانواده و ازدواج را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: هم افزایی همه بخش ها در فعالیت های این ستاد، باعث افزایش موفقیت برنامه ها خواهد شد و در این زمینه می توان از نیروهای متخصص ادارات برای اجرای طرح بکارگیری کرد.
رحیمی نسب مسئول طرح سامان خانواده نیز در این نشست گفت: فعالیت های مرتبط با این طرح زمان بر است و ممکن است با موانعی مواجه می شود ، هنکاری همه بخش ها در اجرای این طرح زمینه ساز افزایش آمار ازدواج و فرزند آوری را خواهد شد.
میرزایی معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این نشست گفت: کمیته تشکیل ستاد بعهده این نهاد است و افراد در معرض ازدواج و همچنین خانواده هایی که فرزند در آستانه ازدواج دارند از زیر مجموعه های این کمیته هستند و اجرای دوره های آموزشی هنگام ازدواج و همچنین واسطه گری برای ازدواج نیز در دستور کار قرار دارد و در این زمینه ۱۱ مرکز مشاوره در استان فعال است.
کریمی مدیرکل صدا و سیمای یزد نیز در این نشست گفت: ترویج فرهنگ ازدواج ایرانی اسلامی و آسان از اولویت هایی است که صدا و سیما آمادگی برای فرهنگ سازی در این زمینه دارد .
حجت الاسلام مجتبی صداقت مدیرعامل فرهنگی ورزشی شهرداری یزد نیز نشست گفت: وظایف سه کمیته استانی تسهیل ساماندهی خانواده بر عهده این سازمان است که در این زمینه فعالیت این کمیته ها آغاز شده و برای تولید محتوای فرهنگی و آموزشی نیز اقداماتی انجام شده است.
ردایی فرماندار شهرستان اشکذر نیز در این نشست گفت: تا کنون هشت جلسه این ستاد در شهرستان برگزار و موسسه مردم نهاد فعالین ازدواج تشکیل شده است،برگزاری دوره ۳۶ ساعته تربیت مربی طرح سامان خانواده با حضور ۲۰ نفر ، برگزاری سلسه نشست های مرتبط با تحکیم خانواده و همچنین اجرای طرح مشاوره سیار و همایش های پیش از ازدواج و برگزاری کارگاههای مختلف نیز از دیگر اقدامات این کمیته است.
صمیمی فرماندار شهرستان بافق نیز در این نشست گفت: بر اساس پایش نیمه اول امسال در بافق مشخص شد که ولادت پنج درصد و آمار ازدواج نیز ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و بیش از ۹۰ درصد مصوبات این کارگروه اجرایی شده است.
کمک به تامین نیروی انسانی ، حضور منظم دستگاههای عضو کمیته های ۶ گانه و برگزای جلسات شورای شهرستانها حداقل هر یک ماه یکبار و برگزاری جلسات شورای استان خداقل هر ۲ ماه یکبار بخشی از مصوبات نشست امروز بود.