تهران - ایرنا در نشست کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(OIC) در مقر سازمان ملل از نامزدی تاجیکستان به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت برای سال های ۲۹-۲۰۲۸ میلادی پشتیبانی شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از رسانه های تاجیکستان، «جنیبیک حکمت» نماینده دائم تاجیکستان در سازمان ملل متحد در این نشست خاطرنشان کرد: با توجه به مشارکت این کشور در رویدادها و فرآیندهای مختلف در سازمان ملل و داشتن ویژگی های منحصر بفرد، زمان معرفی این جمهوری به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل فرا رسیده است.

بر اساس این گزارش پس از بررسی این دستور جلسه، کشورهای عضو گروه سازمان همکاری اسلامی به اتفاق آرا از نامزدی تاجیکستان حمایت کردند.

سازمان همکاری اسلامی(OIC) یک سازمان بین المللی از کشورهای اسلامی است. این سازمان بزرگترین و تأثیرگذارترین سازمان بین المللی رسمی دولتی مسلمان است. در حال حاضر ۵۷ کشور با جمعیتی در حدود ۱.۵ میلیارد نفر را متحد می کند

اهداف ایجاد سازمان، همکاری بین کشورهای مسلمان، مشارکت مشترک در فعالیت ها در عرصه بین المللی، دستیابی به توسعه پایدار کشورهای شرکت کننده اعلام شده است.

در هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نیز، امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان اعلام کرد که این کشور آماده است تا تجربیات غنی خود را در مقابله با تهدیدات و بازگرداندن ثبات از طریق مذاکره به اشتراک بگذارد و از این طریق در تحقق اهداف و مقاصد شورای امنیت سازمان ملل متحد کمک کند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد نهاد دائمی سازمان ملل است که بر اساس ماده ۲۴ منشور سازمان ملل متحد، مسئولیت اصلی حفظ صلح و امنیت بین المللی را بر عهده دارد. این نهاد یکی از شش "ارگان اصلی" سازمان ملل است. این سازمان مجاز است «هر گونه اختلاف یا هر وضعیتی را که ممکن است منجر به اصطکاک بین‌المللی شود یا مناقشه ایجاد کند، بررسی کند تا مشخص شود که ادامه آن اختلاف یا وضعیت ممکن است حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر اندازد یا خیر».

این شورا متشکل از ۱۵ کشور عضو - ۵ کشور دائمی و ۱۰ کشور غیر دائمی است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل برای یک دوره دو ساله انتخاب می شوند.

بیش از ۵۰ کشور عضو سازمان ملل هرگز عضو شورای امنیت نبوده اند.