به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای رسانه آمریکایی پولیتیکو افزود: اتحادیه اروپا و متحدانش برای بار دوم به دنبال کاهش درآمد روسیه از ذخایر هنگفت نفتی خود از طریق محدود کردن قیمت تولیدات نفتی پالایش شده این کشور هستند.
بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده که متحدانش در گروه کشورهای بزرگ صنعتی جهان موسوم به گروه هفت، سوخت دیزل روسیه را به قیمت ۱۰۰ دلار در هر بشکه خریداری کنند و تولیدات ارزان تر نفتی این کشور را در نهایت تا ۴۵ دلار خریداری کنند.
اتحادیه اروپا به دنبال اجرای این تصمیم خود در تاریخ ۵ فوریه (۱۶ بهمن) همزمان با اجرای تحریم خود علیه خرید نفت روسیه است.
تصمیم جدید اتحادیه اروپا در ابتدا از سوی شبکه خبری بلومبرگ گزارش شد. این دومین دور تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه است. اتحادیه اروپا، گروه هفت و استرالیا ماه گذشته درباره اعمال سقف برای فروش مواد خام نفتی روسیه توافق کردند. این توافق همزمان با جلوگیری از خرید نفت خام دریایی روسیه از سوی کشورهای اتحادیه اروپا (به جز بلغارستان) حاصل شد.
در اقدام قبلی اتحادیه اروپا، کشورهای این منطقه درباره تعیین سقف قیمت به میزان ۶۰ دلار در هر بشکه توافق کردند. بر اساس داده های شرکت اطلاعات بازار آرگوس (Argus)، قیمت نفت خام «اورال» روسیه تا روز پنجشنبه ۴۷ دلار در هر بشکه بوده است.
پولیتیکو نوشت: این قیمت بسیار پایین تر از قیمت نفت خام برنت به میزان ۸۴ دلار در هر بشکه است و نشان می دهد که بقیه خریداران نفت روسیه مانند چین و هند، مسکو را برای تخفیف های هنگفت تحت فشار قرار می دهند.
این رسانه مدعی شد: اعمال سقف قیمت برای نفت خام روسیه در حال حاضر به شدت به برنامه های بودجه این کشور ضربه می زند و اکنون اتحادیه اروپا و متحدانش قصد دارند ضربه دیگری به محصولات پالایش شده روسیه مانند گازوئیل وارد کنند.
جنت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا که این هفته در سفر به آفریقا به سر می برد، گفت: امیدوارم تا ۵ فوریه (۱۶ بهمن) به توافق برسیم.
پیشنهاد اتحادیه اروپا سقف قیمت ۴۵ دلاری در هر بشکه برای محصولاتی که معمولاً با تخفیف نسبت به نفت خام معامله میشوند، مانند نفت کوره و نفت سفید را شامل میشود. این پیشنهاد همچنین سقف قیمت ۱۰۰ دلاری در هر بشکه برای محصولاتی مانند گازوئیل و نفت گاز را در بر میگیرد که با قیمتهای بالاتر معامله میشوند.
روسیه از نظر تاریخی بیش از نیمی از کل واردات گازوئیل اتحادیه اروپا را تامین کرده و تصمیم جدید بروکسل نگرانیهایی را در مورد کاهش عرضه این محصول پس از اجرایی شدن تحریم ایجاد کرده است. اما به گفته یوجین لیندل (Eugene Lindell)، رئیس بخش محصولات پالایش شده در شرکت مشاوره انرژی «اف جی ای/ FGE» عواملی مانند تقاضای پایین به دلیل آب و هوای معتدل، احتمال چنین سناریویی را در کوتاه مدت کاهش می دهد.