کرمان - ایرنا - آنطور که مدیران کرمان می گویند رشد بهره وری استان با وجود تمامی ضرورت ها طی سال های گذشته نزدیک به صفر بوده لذا دولت با تعریف ۱۹۲ طرح بهره ورانه در دیار کریمان در این زمینه گام برداشته و اقدامات دستگاه ها نیز در نشست کمیته بهره وری استان بررسی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست کمیته بهره وری استان کرمان با حضور استاندار به عنوان رییس شورا و سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به عنوان دبیر و سایر اعضا در حالی روز شنبه در محل استانداری کرمان تشکیل شد که دستگاه های اجرایی هر یک از اقداماتشان در این حوزه گزارش هایی ارائه کردند.

مقوله بهره وری با توجه به نداشتن تعادل هزینه نسبت به درآمد تولیدات استان بویژه در محصولات کشاورزی همواره کانون بحث و توجه مردم و مسئولان دیار کریمان قرار داشته به نحوی که در این زمینه برنامه های متعددی سالانه تعریف می شود و هر دستگاه به سهم خود سعی بر ارتقای معیارهای این حوزه دارد.

پیش از این نیز برنامه ارتقای بهره وری در برنامه ششم توسعه و همچنین برنامه کلان رشد اقتصادی سالانه استان ها گنجانده شده بود، امسال دولت ۲.۴ درصد از رشد اقتصادی ۷.۸ درصدی هدفگذاری شده برای استان کرمان را در حوزه بهره وری دیده، برنامه ای که براساس آمار مسئولان تا اینجای کار پیشرفت و دستاوردهای خوبی برای استان به دنبال داشته است.

پیشرفت فیزیکی اقدامات بهره ورانه کرمان به ۶۲ درصد رسید

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ابتدای این نشست گفت: ۱۹۲ طرح و اقدام بهره ورانه برای امسال استان کرمان مصوب و به دستگاه ها ابلاغ شد که این طرح های استان طی ۱۰ ماه سال جاری ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

محمدرضا وحیدی افزود: برش استانی بهره وری از تمامی بخش های ارتباطات، حمل و نقل، ساختمان، صنعت و معدن، کشاورزی و نفت تهیه و معیارهایی تعریف شده که عملکرد استان را در حوزه بهره وری نشان می دهند.

وی تصریح کرد: برنامه ششم توسعه تاکید کرده دستگاه های اجرایی مکلفند چرخه مدیریت بهره وری را در کمیته های ذیربط بررسی کنند و به نوعی برای تمامی اقدامات مصوب ابلاغی باید این چرخه رعایت شود.

سرپرست سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: چرخه مدیریت بهره‌وری باید برای هر اقدامی تعریف شود تا این استان به بهره وری بهتری دست یابد.

وی ادامه داد: بر این اساس تمامی دستگاه اجرایی موظفند برنامه عملیاتی در حوزه بهره وری تقدیم کنند لذا تمامی وزارتخانه ها برش استانی آن را تهیه و به دستگاه ها ابلاغ کردند که آنها در کمیته بهره وری مورد بررسی قرار می گیرد.

وحیدی یادآور شد: برنامه های این حوزه در بخش های کشاورزی با ۵۶ درصد از ۵۰ اقدام، صنعت، معدن و تجارت از ۱۸ اقدام ۷۲ درصد، آب، برق، گاز و حمل و نقل ۶۶ درصد، ساختمان ۵۲ درصد و ۵۲ اقدام سایر دستگاه ها ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی افزود: حوزه کشاورزی استان کرمان در اقدامات احداث گلخانه ۱۲ درصد اما در نوسازی گلخانه ها ۷۵ درصد رشد داشته است.

۷۵ درصد رشد بهره وری در کشاورزی

نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: ۱۷ مورد از طرح های بهره ورانه جهاد کشاورزی مربوط به شمال استان است که این طرح ها غیر از احداث گلخانه ها، افزون بر ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی افزود: بهره وری در احداث گلخانه ها به میزان ۳۰ هزار میلیارد تومان برای سال جاری هدفگذاری شده و ۱۲ درصد رشد داشته که آمار پایین این بخش به علت افزایش هزینه ساخت گلخانه هاست؛ همچنین پرداخت وام سال ۱۴۰۰ سقف محدودیت اعتباری داشت و برای هر واحد حداکثر سه هکتار می توانستیم تخصیص دهیم.

اقدامات منابع طبیعی را از مصادیق بهره وری نمی دانم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان نیز گفت: طرح های اعلامی کشور را از مصادیق بهره وری نمی دانم؛ موارد ابلاغی جزو وظایف ماست و آن را اجرا می کنیم؛ عملکرد ما در این حوزه ۱۰۰ درصد بوده است.

مهدی رجبی زاده افزود: اداره کل منابع طبیعی در اجرای طرح های بهره ور حوزه آبخیزداری برای استفاده از تعهدات اجتماعی صنایع و معادن مشارکت می کند.

وی تصریح کرد: در این زمینه یک شرکت مطالعاتی در حوزه آبخیز در رفسنجان احداث می شود و برای شهرستان بردسیر اقداماتی تعریف شد که دهیاری ها در سیرجان بندهای آسیب دیده را با هماهنگی منابع طبیعی ترمیم می‌کنند.

وحیدی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ادامه گفت: منابع طبیعی در صورت نپذیرفتن اقدامات بهره ورانه ابلاغی کشور، پیشنهادهای خود را به استان ارایه دهد.

هدف گذاری فعال سازی ۳۰ واحد تولیدی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست گفت: ۳۶۵ واحد وام بهره وری را دریافت می کنند و این پرداختی ها طبق هماهنگی با بانک ها تا پایان سال جاری ۱۰۰ درصد اتفاق خواهد افتاد.

مهدی حسینی نژاد افزود: ۳۰ واحد صنعتی برای فعال سازی واحدهای راکد و تعطیل هدف گذاری شد که این واحدها در شهرستان های رفسنجان، سیرجان، کرمان و زرند هستند.

مشکل قطعی گاز واحدهای فولاد و سیمان

وی تاکید کرد: مشکل اصلی در آمار تولید واحدهای نیمه فعال و فعال بحث گاز است زیرا صنعت در اولویت قطعی قرار دارد و کاهش آمار تولید بیشتر در واحدهای فولادی و سیمانی استان بر تولید و بازار اثر می گذارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه کاهش تولید سیمان به افزایش قیمت این محصول در بازار منجر می شود عنوان کرد: کاهش مصارف خانگی تا ۱۰ درصد برای همه مفید خواهد بود.

گاز واحدهای پرمصرف قطع شود

محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این زمینه گفت: قطعی گاز را از استانداری شروع کنید و واحدهای پرمصرف قطع شود.

اجرای آسفالت با مقاومت بالا در کرمان در راستای بهره وری

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: ۳۵ هزار مترمربع آسفالت به صورت آزمایشی در استان کرمان اجرا می شود که برای اجرای آن مشاور گرفتیم و طرح پژوهشی آن در حال انجام اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

رضا حافظی با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی موارد آزمایشی استفاده از آسفالت s.m.a (با مقاومت بالا) گفت: این طرح با هدف ارتقای بهره وری و به صورت آزمایشی در اقلیم های مختلف استان اجرا می شود که در صورت موفقیت بهره وری را ارتقا می دهد.

وی بیان کرد: طرح واگذاری ۹۹ ساله اراضی دولتی ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۲۰۰ پروانه با هدف یکپارچه سازی صدور پروانه نظام مهندسی واگذار شده است.

رفع ۷ نقطه حادثه خیز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان هم با اشاره به اجرای طرح های بهره ورانه این اداره کل گفت: استان کرمان با ۳۸۰ کیلومتر درزگیری جاده ها سال گذشته رتبه نخست را در کشور به دست آورد و امسال هم ۲۴۰ کیلومتر از طرح را انجام دادیم.

احسان عراقی زاده افزود: نوسازی ۳۰ ناوگان فرسوده راهداری را امسال هدف گذاری کردیم که از این میزان ۲۱ مورد بازسازی و نوسازی شده است.

وی با اشاره به آموزش پیمانکاران و مشاوران پروژه های عمرانی یادآور شد: امسال ۱۰ مورد رفع نقاط حادثه خیز هدف گذاری شده که هفت مورد از این میزان انجام شده است.