بیرجند - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: تشریح ابعاد مختلف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از طریق رسانه‌ها، فضای مجازی و دستگاه‌های مجری برای آگاهی مردم از مزایای آن ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا طالبی روز شنبه در نشست قرارگاه استانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت افزود: وقتی مردم از مزایای اجرای این طرح مطلع باشند از دستگاه‌های مجری مطالبه می‌کنند لذا اطلاع‌رسانی از کوچکترین و دورافتاده‌ترین روستا تا مراکز شهرها لازم است.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل موثر بر اجرای طرح‌های کلان، گفتمان‌سازی‌ است گفت: توجه ویژه به موضوع رشد و جوانی جمعیت علاوه بر وظیفه‌ای که به تبع قانون برای ما تکلیف شده، یک وظیفه دینی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به اهمیت جوانی جمعیت، این مساله مهم به قانون تبدیل شده از این رو دستگاه‌های اجرایی، بانک‌ها و نهادها باید با استفاده از ظرفیت حداکثری قانون، اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.

وی تصریح کرد: مصوبات جلسات قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید مستمر و با جدیت دنبال شود و خروجی آن کاربردی و موثر باشد.

طالبی با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت نخبگانی در اجرای موفق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: علاوه بر توان و همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی باید از ظرفیت نخبگان و علما هم برای تبیین و آگاهی‌بخشی درخصوص اطلاع‌رسانی و تشریح این قانون استفاده شود.

وی بر لزوم استفاده از امکانات موجود و در اختیار دستگاه‌های ذیربط استان در راستای عمل به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به بهترین نحو ممکن‌ تاکید کرد و افزود: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و مشاوره برای جامعه هدف و زوجین، قبل، بعد و حین ازدواج در زمینه تبیین‌ اهمیت فرزندآوری، رشد و جوانی‌ جمعیت در سطح استان مورد توجه قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی بر رفع موانع تسریع در پرداخت تسهیلات فرزندآوری با همکاری بانک‌ها تاکید کرد و گفت: پیگیری لازم برای افزایش منابع تسهیلاتی در این زمینه انجام می‌شود و نظارت هم باید مدنظر باشد.

وی افزود: سوق دادن پایان‌نامه‌های دانشگاهی به موضوغ فرزندآوری از لحاظ فرهنگی، امنیتی و اعتقادی می‌تواند در فرهنگسازی و توجه به جوانی جمعیت و حمایت از خانواده موثر باشد.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان جنوبی گفت نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۸۲۲ متقاضی در خراسان جنوبی در صف انتظار برای دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند.

محمدعلی زرنگ افزود: تسهیلات فرزندآوری بدون الزام به سپرده‌گذاری و با ۶ ماه دوره تنفس برای شروع اقساط پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری به ازای فرزند اول‌ ۲۰ میلیون تومان، به ازای فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان، به ازای فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان، به ازای فرزند چهارم ۸۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنجم به بعد ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: تاکنون سه هزار و ۶۳ نفر برای دریافت زمین در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمیت در این استان ثبت‌نام کردند که از این تعداد هزار و ۶۲۱ نفر مربوط به شهر بیرجند است.

حسن علیزاده افزود: زمین در تمامی شهرهای استان برای متقاضیان مسکن تامین شده است و متناسب با ثبت‌نام، بعد از تشکیل پرونده فیزیکی که توسط متقاضیان با مراجعه به ادارات راه و شهرسازی شهرستان‌ها انجام می‌شود زمین به آنان واگذار خواهد شد.