به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، احمد وحیدی روز شنبه در همایش خانه احزاب ایران با عنوان آسیب شناسی انتخابات اخیر در وزارت کشور، گفت: در ابتدا این سوال مطرح میشود که با داشتن ۱۳۴ حزب و تشکیلات سیاسی در کشور چه انتظاری از این ظرفیت برای پیشرفت کشور داریم؟
وزیر کشور وجود احزاب با گرایش های مختلف سیاسی در کشور را یک ظرفیت مهم دانست و افزود: احزاب باید بتوانند مردم را با شعار مناسب گردهم بیاورند و در پیشرفت کشور نقشآفرینی کنند.
وحیدی اضافه کرد: احزاب باید در مسیر رشد و پیشرفت کشور حرکت کنند و با تجمع آرا و افکار این شرایط پیشرفت را فراهم کنند و سوال این است که در این مسیر با چه مشکلی مواجهه هستند؟
وی با بیان اینکه با تغییر قانون احزاب تعدادحزبها در کشور کاهش یافت گفت: کشور نیازمند حزب است احزاب میتوانند در ایجاد ثبات و جلب مشارکت سیاسی نقشآفرینی کنند و جایگاهی برای خواسته ها و مطالبات مردم باشند.
وحیدی تصریح کرد: احزاب وظایفی بر عهده دارند و باید به منافع، وحدت، مصلحت و امنیت ملی توجه کنند؛ این واژگانی است که همه احزاب باید به آنها توجه کنند و هر فعالیتی در این راستا باشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه شاخصها و معیارهای مربوط به وظایف احزاب در قانون اساسی و سیاستهای بالادستی ذکر شده است، اظهار داشت: منافع، وحدت، مصلحت و امنیت ملی جزء اساسنامه همه احزاب و تشکلات سیاسی در کشور است.
وحیدی تصریح کرد: ما در وزارت کشور معتقدیم که احزاب در کشور باید تقویت شوند و باید بتوانند مبلغ عقلانیت کشور باشند.
وی با اشاره به کارکردهای احزاب گفت: تعادل بخشی در جامعه از کارکردهای مهم احزاب است و حزب باید برای بهبود جامعه فکر و ایده داشته باشد و به شکل ساماندهی شده برای مشکلات و چالش های کشور پرداخته و برنامه ارائه کند.
حزب با حرکت در لایههای اجتماع وفاق ایجاد کند
وحیدی گفت: حزب باید شرایط وفاق را با حرکت در لایههای اجتماعی و حرکت از پایین به بالا شناسایی و ایجاد کند.
وزیر کشور اضافه کرد: انتظار از احزاب این است که در لحظات خاص بتوانند نیازمندیهای خاص را تشخیص دهند و با یک گفتمان درست میان مردم به گفتگو بپردازد ما از این گفتگو به درستی استفاده نکردیم.
وی تصریح کرد: حزب باید از دل مردم ایجاد شود. مردم باید بیش از همه احزاب را از خود بدانند و در همین راستا حزب باید فراگیری داشته باشند و یک عده قابل توجهی از مردم حرفها و ایدههای یک حزب را قبول داشته باشند تا آن حزب این ایدهها را با اطمینان بیشتری در جامعه بیان کند.
وحیدی گفت:اگر یک حزب مقبولیت اجتماعی نداشته باشد با نوعی از دموکراسی نخبگانی در جامعه مواجهه خواهیم بود که با مردم سالاری که به معنی واقعی کلمه باید در جامعه ایجاد شود فاصله دارد.
گسترش فضای گفتوگو از کارکردهای حزب است
وی خاطرنشان کرد: یکی از کارکردهای احزاب این است که بتوانند فضای گفتگو در جامعه را بسط دهند. متاسفانه تاکنون رفتار حزبی به گونه ای بوده که بیشتر به دنبال به حاشیه راندن رقبا بوده است.
وحیدی عنوان کرد: اگر این جریان ساماندهی شود همه به دنبال تحزب میروند. در چنین فضایی میتوان امیدوار بود که همه اندیشهها به شکل سامان یافته چه در داخل قدرت و چه در خارج قدرت، چه به صورت تاییدی و چه نقادی به فعالیت خود بپردازند.
وزیر کشور به تعبیر کارکرد حزب در سیاست غرب به عنوان محل بدست آوردن قدرت پرداخت و گفت: این در حالی است که ما معتقدیم کشور به حزب نیاز دارد تا به واسطه فعالیت احزاب علاوه بر رقابت بر سر قدرت سیاسی، توسعه و پیشرفت فرهنگی، اقتصادی و دیگر حوزهها هم محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: در سند ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین در دولت قبل، عدهای در فضای رسانه ای تلاش کردند تا بگویند که ما کشور را تسلیم چین کردیم. اگر احزاب در چنین فضایی روشنگری نکنند نتیجه این میشود که کارکرد خود را که شفاف سازی و تبیین منافع کشور برای مردم است از دست میدهند.
جای خالی احزاب در حوادث اخیر احساس شد
وحیدی با اشاره به وقایع اخیر در کشور افزود: در اغتشاشات اخیر جای خالی احزاب احساس شد. احزاب باید در این فضا موضع میگرفتند و صراحتا اقدامات تحریک آمیز و مداخله جویانه آمریکا، اسرائیل انگلیس را محکوم میکردند. البته اینطور نیست که بگوییم احزاب درباره مشکلات و چالشهای موجود سخن نگویند و انتقاد نکنند ولی اعلام موضع برابر دشمنان یکی از وظایف قطعی احزاب است.
وزیرکشور خاطرنشان کرد: ما در وزارت کشور حامی گفتوگو و نقش آفرینی احزاب هستیم و کارکرد احزاب را مهم قلمداد میکنیم همانطور که در قانون اساسی به این مساله تاکید شده است. امیدواریم بتوانیم دوره نوینی از فعالیت احزاب را در جهت تقویت گفتمان پیشرفت کشور و تحکیم مبانی اسلام عزیز و آرمانهای امام (ره) با حفظ چارچوبهای نظری و ایدههای مدنظر احزاب را آغاز کنیم.