یزد - ایرنا - استاندار یزد گفت: هیچ اقدام و اثر فرهنگی ارزشمند تر و تاثیر گذار تر از کتاب نیست و متاسفانه جامعه ما به این بخش آنگونه که باید توجه ندارد.

به گزارش ایرنا، مهران فاطمی شنبه شب در نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان که در محل سالن جلسات کتابخانه مرکزی یزد برگزار شد، افزود: اکثر خانواده های ما کتابخوان نیستند و بیشتر آسیب های اجتماعی نیز گریبان گیر افرادی می شود که با کتاب مانوس نیستند.

وی ادامه داد: ارزش کارهای ما به اندازه عیار ولایتمداری است و مقام معظم رهبری همواره اهتمام و تاکید به کتاب و کتابخوانی دارند و همه ما باید در امر فرهنگ سازی کتابخوانی و گسترش این امر مهم تلاش خود را بکارگیریم.

استاندار یزد گفت: برنامه های که در حوزه کتاب و کتابخوانی اجرا می شود باید در اوج جذابیت و سلیقه تدوین شده و همه اقشار و بخصوص نسل نوجوان و جوان را در بر گیرد و مخصوصا برای مناطق محروم که باید در این برنامه ها دیده شوند.

وی ادامه داد: باید از سخت افزار عبور کنیم و جلسات ما محتوایی باشد. همچنین از نظرات افراد مختلف هم باید استفاده کرد و از همه ایده گرفت و ایده های موفقی که در استان‌های دیگر شکل گرفته نیز پیاده سازی شود.

فاطمی ادامه داد: قرآن به‌عنوان مهم ترین اثر مکتوب عالم در کشور ما مهجور واقع شده و قرآن و نهج البلاغه باید بیشتر خوانده شود و بخشی از وظایف کتابخانه های عمومی تببین این مسئله است و باید برای خواندن قرآن در کتابخانه ها نیز برنامه ریزی شود.

وی افزود: ماه مبارک رمضان در پیش است و حتما در راستای خدمت به قرآن از فضای کتابخانه ها استفاده شود و الان قرآن مظلوم است و مردم باید بیشتر قرآن بخوانند.

استاندار یزد گفت: برای کتابداران عزیز نیز دوره های آموزشی برگزار شود و کتابدار برای کتابخوان کردن افراد بسیار تاثیر گزار است؛ همچنین برگزاری محافل ادبی نیز در کتابخانه ها پیگیری شود و عموم مردم بتوانند از این محافل استفاده کنند.

فاطمی اظهار داشت: اگر بخواهیم ماندگار باشیم هیچ راهی جز سرمایه گذاری روی نیروی انسانی و نسل جوان نداریم و هیچ چیز مثل کتاب نمی تواند در این زمینه کمک کند و زیر ساخت های کتابخانه های ما باید تکمیل شود.

استانداریزد گفت:از همه تلاش‌ها و زحماتی که در اداره کل کتابخانه های استان انجام می شود تقدیر می کنیم و همه فعالیت های این بخش با توجه به عموم مردم باید اجرایی شود.

احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: با دعوت از نویسندگان مطرح و حضور در کتابفروشی های سطح شهر طرحی اجرایی خواهد شد و انشالله افتتاح چند کتابفروشی جدید را نیز در یزد خواهیم داشت.

مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد نیز دراین نشست گفت: طرح هاتف کتاب در استان یزد اجرایی خواهد شد و زنگ کتابخوانی در مدارس یزد نواخته و اجرایی می شود.

محمد محسن رفیعی افزود: تعداد کتابخانه های عمومی استان ۱۱۲ باب است که به ازای هر یازده هزار و شش نفر یک کتابخانه وجود دارد و همچنین تعداد دو میلیون و ۴۴ هزار و ۴۹۸ جلد کتاب یعنی به ازای هر نفر دو جلد کتاب در کتابخانه های استان وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین از لحاظ زیر بنا نیز ۷۱ هزار و ۶۵۰ متر مربع زیر بنای کتابخانه های عمومی است که به ازای هر صد نفر، ۵.۸۱ متر مربع فضا وجود دارد و هم اکنون بیش از ۸۹ هزار و ۴۳۷ نفر عضو کتابخانه های عمومی استان یزد هستند که ۷.۲ دهم درصد جمعیت استان را شامل می شود.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد گفت: دهه فجر امسال نیز عضویت رایگان و بخشودگی جرایم برای اولین بار در کل ایام دهه فجر خواهد بود و ۴۳ عنوان کتاب در گروه سنی بزرگسالان به کتابخانه ها اهدا خواهد شد و برگزاری سلسله نشست های نقد کتاب،بر پایی غرفه کتاب در مسیر راهپیمایی و آغاز دوازدهمین دوره کتابخوانی رضوی و دومین جشنواره نشان هد هد سفید از دیگر برنامه های این ایام مبارک خواهد بود.

محمد کاظم رحیمی نژاد مدیرکل آموزش و پروروش استان یزد نیز در این نشست گفت: مسابقات کتابخوانی در سطح مدارس استان برگزار و در راستای فرهنگ سازی امر کتاب برنامه های زیادی در سطح مدارس اجرا می شود و سعی شده با کتاب‌های جذاب نسبت به تشویق دانش آموزان اهتمام شود.

عالیه مهرابی بانوی شاعر یزدی و مشاور فرهنگی استاندار یزد نیز در این نشست گفت: لازم است کتابداران در امر معرفی کتاب آموزش ببینند و کتاب را بشناسند و محافل ادبی که در سطح کتابخانه ها برگزار می شود اقدام بسیار مبارکی بود و پیشنهاد می شود ده باب کتابخانه برای حافظ خوانی و مولوی خوانی و آموزش فرهنکی در نظر گرفته شود.

در این نشست ادامه فاز دو کتابخانه مرکزی و مشکل عدم تکمیل دیوار حائل همچنین شزوع پروژه ساختمان پشتیبانی و لزوم تعیین تکلیف قسمت‌های باقیمانده، نخستین رویداد ملی کسب و کارهای نوین، تجهیز کتابخانه آیت الله ابوترابی زارچ، کتابخانه بهاباد، خودرو کتابخانه سیار، بسته های اهدایی کتاب توسط واحدهای تولیدی و صنایع نیز بخشی دیگر از موارد مطرح شده در این نشست بود و تصمیم گیری شد.