به گزارش ایرنا، نمایش خیابانی پارادوکس به نویسندگی و کارگردانی مالک آبسالان اولین اجرای خود در جشنواره فجر را روز شنبه (۸ بهمن) انجام داد و دومین اجرای خود را روز امروز یکشنبه (۹ بهمن) در پهنه رودکی انجام میدهد.
مالک آبسالان درباره محتوای این نمایش گفت: این نمایش درباره مشکلات ازدواج جامعه امروزی است. «پارادوکس» داستان ازدواج یک جوان را روایت میکند و سیر مشکلات او را در یک فضای اجتماعی کمدی از روز اول تا روزی که به نتیجه برسد، نمایش میدهد.
او که نزدیک به دو دهه فعالیت هنری مستمر دارد، درباره تفاوتهای میان نمایش صحنهای و خیابانی توضیح داد: نمایش خیابانی و صحنهای دو گونه متفاوت تئاتر هستند. نمایش صحنهای در نمایشنامه، فضا، ساختار، کارگردانی، محل اجرا، طراحی و... شاخصههای منحصر به خود را دارد در حالیکه نمایش خیابانی نفس به نفس با تماشاگر عام مواجه است و تماشاگری از بدنه جامعه در بازار، خیابان، بوستانها نظارهگر نمایش هستند و مخاطبان آن مردم عادی جامعه هستند.
نمایش خیابانی نفس به نفس با تماشاگر عام مواجه است
آبسالان با اشاره به دیگر ویژگیهای نمایش خیابانی افزود: این گونه نمایش میطلبد فضای خیلی سادهای در طراحیها و دیالوگها داشته و نیز مینیمال باشد و چهبسا بهتر است که از فضای کمدی برخوردار باشد تا ارتباط عمیقتری با مخاطب برقرار شود. طرح و ایده نمایش خیابانی سعی دارد در مدت زمان کوتاهی با تماشاگر ارتباط برقرار کند و این البته به نوع نمایش هم برمیگردد چراکه انواع تئاتر محیطی، تئاتر شورایی، تئاتر اتفاق، نمایش در خیابان، محیطی بزرگ و... در حوزه تئاتر وجود دارد که درهر صورت مدت زمانی کمتر از نمایش صحنهای دارند و با ریتم کمدیتر پیش میرود البته میتواند جنبههای دیگری هم داشته باشد و ویژگی نمایش خیابانی این است که بهصورت زنده با مردم عادی در ارتباط باشد.
کارگردان نمایش خیابانی «پارادوکس» در پاسخ به این پرسش که آیا کارگردان نمایش خیابانی متناسب با موضوع نمایش محل اجرای خود را انتخاب میکند یا در هر فضایی میتواند اثرش را اجرا کند هم گفت: اگر کارگردان نمایش خود را بهگونهای طراحی کند که در هر فضایی قابل اجرا باشد، یک امتیاز مثبت است. این امر بستگی به کارگردان دارد که کار خود را چگونه طراحی کرده باشد، او میتواند خیلی سریع دکور خود را در هر فضایی، پارک، بوستان و بازاری آماده کند و در هرجایی اجرا داشته باشد.
نمایش جزو ضرورتهای اولیه زندگی هر خانواده است و خانواده باید در سبد زندگی خود تئاتر را بگنجانند
آبسالان درباره تفاوت اجرای نمایش خیابانی در تهران با دیگر شهرها توضیح داد: در شهرستانها برقراری ارتباط راحتتر است. در تهران به خاطر ریتم سریع، حوصله مردم، فضای شهری متفاوتی که دارد و نیز با توجه به فضای شهری تهران در هر کجا اجازه اجرا داده نمیشود و برای اینکه در بوستانی اجرا کنید باید مجوز داشته باشید یا اگر در قالب جشنوارهای است از قبل آن محل را تعیین میکنند. اما شهرستانها این سادگی را دارند که پیچیدگیها و صدور مجوزهای گوناگون لازم نیست و بهواسطه تنوع کمتری که دارند مردم کار هنری را دوست دارند، مردم ارتباط نوعی با هم دارند؛ در محیط کوچکتر مردم شما را میشناسند. با تجربهای که دارم و با توجه به اینکه در تمام جشنوارههای کشور حضور داشتهام، اجرای نمایش در شهرستانها حال بهتری دارد.
او با تاکید بر اینکه تئاتر یک ضرورت است، افزود: نمایش جزو ضرورتهای اولیه زندگی هر خانواده است و خانواده باید در سبد زندگی خود تئاتر را بگنجانند چون اگر ما از لحاظ فرهنگی نتوانیم خوراک خوبی را به مردم جامعه بدهیم، با مشکل مواجه خواهیم شد، امیدوارم روزی برسد که همه تئاتر را یک ضرورت بدانند و از هنرمندان حمایت کنند.
مالک آبسالان، کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر، با مدرک کارشناس مدیریت حرفهای فرهنگ و هنر است که بهعنوان بازیگر و کارگردان فعالیت دارد.