مهرداد علیقارداشی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، با بیان موفقیتها و کسب مدالهای رنگارنگ ملیپوشان تنیسرویمیز در عرصههای جهانی، تأکید کرد: در بحث بودجه، ضمن تشکر از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و با درک شرایط کشور، انتظار ما زیاد است؛ چون هم المپیکی و درحال رشد و هم اینکه ورزشی هستیم که به طور کامل در بخش بانوان و هم در بخش مردان فعال و مدالآورتر از فدراسیونهایی هستیم که یا مجاز نیستند یا پوشش آنان تعریف نشده است.
وی افزود: در حوزه جانبازان و معلولان هم یکی از پرعضوترین و پرمدالآورترین رشتهها در بخش مردان و بانوان هستیم؛ بنابراین در بخش ویلچری و نشسته و همچنین ایستاده خیلی پرجمعیت هستیم و بیشتر از اینها به بودجه نیاز داریم که امیدواریم فدراسیون تنیسرویمیز بیشتر دیده شود.
علیقارداشی با یادآوری اینکه بودجه سال گذشته فدراسیون تنیسرویمیز، ۶ میلیارد تومان بود، خاطرنشان کرد: کاهش بودجه کار ما را سخت میکند؛ زیرا فدراسیون جهانی از چهار سال پیش تا کنون، قانونی را اجبار کرده مبنی بر اینکه هر ورزشکاری که بخواهد سهمیه المپیک بگیرد و رنکینگ جهانی را ارتقا دهد باید حداقل در ۱۲ رویداد بینالمللی حضور داشته باشد. از این جهت رشته ما نیاز بیشتری به بودجه دارد و امیدواریم بتوانیم بخش خصوصی را برای حمایت مالی و اسپانسرینگ جذب کنیم.
وی تصریح کرد: در پایان سال ۱۴۰۰ هم در میان ۵۲ فدراسیون، رتبه اول اعزامها را فدراسیون فوتبال با ۱۲۸ اعزام و فدراسیون والیبال با ۵۸ اعزام در رتبه دوم و تنیسرویمیز با ۵۱ اعزام رتبه سوم را داشت. امیدواریم امسال هم توجه ویژهای به این فدراسیون شود.
از چند کشور پیشنهاد کمپهای تمرینی مشترک داریم
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۶ موفق شدیم طلای هوپس جهان را از آن خود کنیم، درباره این طرح توضیح داد: فدراسیون جهانی نزدیک به ۱۰ سال است برای نزدیککردن فاصله کشورهای علاقهمند و مستعد در تنیسرویمیز با کشورهای قدرتمند در این رشته، طرح استعدادیابی در ردههای سنی ۱۰ تا ۱۲ نه فقط برای مسابقه بلکه هم مسابقه و هم کمپ تمرینی را در قارهها و منتخب ۵ قاره برنامهریزی و اجرایی کرده است که افراد مستعد گرد هم جمع میشوند و ۵ روز تمرین مشترک و دو روز مسابقه بین نفرات منتخب ۵ قاره دارند.
رئیس فدراسیون تنیسرویمیز با یادآوری اینکه محسن شیشهگرها و حوری آقامیری مربیان بسیار فعال و کارآمد پسران و دختران ما در رشته هوپس هستند، خاطرنشان کرد: امسال هم در پایان رقابتهای تنیسرویمیز هوپس جهان به میزبانی فرانسه، فراز شکیبا از ایران نائب قهرمان شد و همچنین در این رقابت، وانیا یاوری با غلبه بر حریفانی از کلمبیا، فرانسه، کانادا، آمریکا، تونس، مجارستان، اوکراین و شکست مقابل حریفانی از سوئد و تایلند مدال برنز ارزشمند رقابتهای هوپس جهان را از آن خود کرد.
وی افزود: قبل از مسابقات جهانی هم پیکارهای قارهای برگزار میشود که امسال بازیکن ما که در جهانی عنوان نایبقهرمانی را از آن خود کرد، در آسیا اول شده بود. امسال هم بعد از یک قرن، برنز تیمی نوجوانان آسیا را با غلبه بر کره جنوبی که خود بعد از چین مدعی قهرمانی است و همواره در صدر جدول قرار دارد، گرفتیم؛ این موفقیتها نشان میدهد ما در ردههای سنی مختلف خوب عمل کردیم و این عملکرد ما باعث شده از چند کشور پیشنهاد کمپهای تمرینی مشترک داشته باشیم.
مدالآوری تیم ملی پیشکسوتان شگفتیساز بود
علیقارداشی در مورد تیم پیشکسوتان هم با یادآوری اینکه تابهحال در رقابتهای پیشکسوتان، حتی یک مدال هم نداشتیم، تصریح کرد: بازیکنان ما امسال واقعاً شگفتی سازی کردند و سه مدال طلا و سه برنز را به خانه آوردند؛ محمدعلی جعفری در رده سنی ۸۰ سال به بالا و مهران احدی در رده سنی ۴۵ تا ۵۰ سال مدال طلا گرفتند. رمضانعلی محمودی گلستانی هم طلای دوبل و برنز انفرادی را گرفت و مجید احتشامزاده هم در انفرادی و سیامک نصیری و مهران احدی در دوبل هم مدال برنز را به دست آوردند.
داوری و سرداوری مسابقات مهم دنیا در دست داوران ایرانی است
وی با تأکید بر اینکه در همه ورزشهای توپی و راکتی تنها فدراسیونی هستیم که ورزشهای تیمی و انفرادی داریم و تابهحال هفت دور سهمیه المپیک و دو بار سهمیه بانوان گرفتیم و از المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا تا ۲۰۲۰ توکیو منهای ۱۹۹۶ آتلانتا در المپیک حضور داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه داوری هم بسیار پیشرفت کردهایم و خوشبختانه داوری و سرداوری کرسیهای بزرگ و مسابقات مهم دنیا در دست داوران ایرانی است؛ داورانی با دانش و مسلط به زبانهای زنده دنیا پرورش دادهایم و تنها زن داور تاریخ ورزش المپیک هم خانم سیمین رضایی است که در المپیک توکیو شرکت کرد.