به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن قاسمپور روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: ورود پرندگان مهاجر به آبگیرها و تالابهای استان بهویژه تالاب سد میل مغان و اصلاندوز که بهشت پرندگان کوچنده است، آغاز شده و این تالابها به مدت ۶ ماه میزبان بیش از ۳۰ هزار بال پرنده در ۷۰ گونه مختلف خواهد بود.
وی با بیان اینکه تاکنون دهها هزار پرنده مهاجر در تالابهای استان اردبیل فرود آمدند، اظهار کرد: هر چند که شاهد تداوم سرما و یخبندان در برخی از آبگیرها و تالابهای استان هستیم ولی باز در این مناطق پرندگان مهاجر زمستانگذرانی کرده و ایام را سپری میکنند.
وی بیان کرد: تالابهای حائز اهمیت ویژه در استان شامل دریاچههای میل مغان و کشت و صنعت پارسآباد، تالاب توپراق کندی، سد گیلارلو، سد سبلان، سد ملااحمد، شورابیل، نئور، سد یامچی و پته خور هستند که میزبان جمعیت فراوانی از انواع مرغابیها از جمله اردک سرسبز، خوتکا، سرحنایی و گونههای دارای اهمیت بینالمللی از جمله درنای سیبری و غاز پیشانی سفید کوچک هستند.
او اضافه کرد: پرندگان مهاجر از جمله انواع قوی فریادکش ، غاز خاکستری ، اردک، چنگر، باکلان، درنا، حواصیل، بوتیمار، آبچلیک و تعدادی از پرندگان شکاری از نواحی سرد شمالی بویژه منطقه سیبری وارد کشور شده و گروهی از آنها تا فرا رسیدن بهار در استان اردبیل باقی میمانند و تعدادی نیز پس از مدتی استراحت و تغذیه، به مناطق گرمتر از جمله حاشیه دریای خزر مهاجرت میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به نظارت و گشت و کنترل تالابهای استان توسط ماموران یگان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: تلاش میشود با جلوگیری از شکار غیرمجاز شرایط ایمن و مناسبی برای زمستانگذارانی پرندگان مهاجر مهیا شود.
قاسمپور گفت: در ۱۰ روز گذشته ۱۷ شکارچی غیرمجاز و متخلف با چهار قبضه اسلحه غیرمجاز و هشت قبضه اسلحه مجاز در نقاط مختلف استان دستگیر و با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی و رسیدگی تحویل مراجع قضایی شدند.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۵۲ هزار هکتار عرصه تالابی در استان وجود دارد، از دوستداران حیات وحش خواست ضمن ممانعت از شکار و صید یا زندهگیری پرندگان و تخریب زیستگاههای تالابی در صورت مشاهده هرگونه تخلف و یا هرگونه مورد تلفات یا بیماری با شماره ۱۵۴۰ تماس بگیرند.
وی افزود: سرشماری پرندگان مهاجر نیز در حال انجام است و اطلاعات و آمار دقیق در این زمینه بهزودی منتشر خواهد شد.