به گزارش ایرنا، در دوران پهلوی استان کهگیلویه و بویراحمد از کوچکترین خدمات رفاهی در حوزه های مختلف بخصوص راه ارتباطی مناسب بی بهره بوده است.
بیشتر کارشناسان و صاحبنظران وضعیت جادههای ارتباطی سال ۵۷ را قابل مقایسه با دوران پس از انقلاب ندانسته و می گویند دوران تغییرات رخ داده پس از انقلاب چهره ایران را تغییر داد.
زیرساخت های ایجاده شده قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست
کمالالدین نیکروش استاندار سابق کهگیلویه و بویراحمد که سابقه پنج ماه سکانداری استانداری این استان را در سال ۵۸ دارد می گوید: دوران رژیم پهلوی کهگیلویه و بویراحمد با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کرد که خدمات قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست.
وی بیان کرد: این استان در دوران پهلوی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کرد و بیشتر مسیرهای آن خاکی، مالرو و خطرناک بود.
نیک روش خدمات ایجاد شده انقلاب در حوزه های مختلف را نقطه عطفی در تاریخ ماندگار استان دانست و گفت: زیرساخت های ایجاد شده در قبل و بعد از انقلاب مقایسه بین نبودن و بودن هاست.
وی اضافه کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی کهگیلویه وبویراحمد در بخش های مختلف صنعت، پتروشیمی، گاز و صنایع مختلف ، کشاورزی و گردشگری در مسیر توسعه قرار گرفته است.
پهلوی تلخ ترین دوران تاریخ کهگیلویه و بویراحمد بود
عبدالله صفاری فرهنگی دوران پهلوی، نویسنده و از مفسران تاریخ انقلاب اسلامی وضعیت نامناسب زندگی مردم کهگیلویه و بویراحمد در دوران رژیم پهلوی را تلخ ترین دوران تاریخ استان دانست و گفت: این استان در دوران پهلوی یکی از تلخ ترین دوران تاریخ را به خود دیده است.
صفاری افزود: کهگیلویه وبویراحمد تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ گونه توسعه زیرساختی در حوزه بهداشت و درمان، حمل و نقل جاده ای، آموزش و عمران شهری را به خود ندیده بود ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی در هر منطقه و روستای دورافتاده ای اینترنت پرسرعت و خدمات بهداشتی، درمانی و رفاهی برای رفاه حال مردم تامین شده است.
دوران سیاه پهلوی برای نسل امروز بازگو شود
وی تصریح کرد: وظیفه همه ما ایجاب می کند که دوران سیاه و سخت پهلوی را برای نسل امروز بازگو کنیم تا بدانند که پدر و مادرهای خود و بخصوص مردم استان چه مشکلات سختی را سپری کردند.
صفار گفت: نعمت های بزرگ انقلاب امروز در دورترین روستاهای این استان به خوبی قابل مشاهده است.
این فرهنگی بازنشسته بررسی و مقایسه خدمات رژیم پهلوی با دوران انقلاب از سوی برخی افراد را بیفایده دانست و گفت: امروز در استان روستایی نیست که از نعمت آسفالت، آب ، برق و گاز بهره مند نباشد ولی در آن زمان هیچ گونه امکاناتی نبود.
دستاوردهای انقلاب به روایت آمار
در حوزه مخابرات:
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها ۲ هزار شماره تلفن ثابت و آن هم تنها در شهرهای دوگنبدان و یاسوج به مردم واگذار شده بود که در این راستا جوابگوی نیازهای اساسی مردم نیز نبود.
بعد از انقلاب برای خدمات رسانی بهتر ۴۳۰ کیلومتر فیبر نوری در مناطق شهری استان، ۹۰۰ کیلومتر بین مناطق شهری و ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری در روستاها احداث شد.
نصب ۱۶۰ هزار تلفن و ۳۷۷ سایت تلفن همراه در محدوده استان از دیگر خدمات حوزه ارتباطات است.
همچنین ۹۲ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، جمعیت استان بیش از ۷۱۳ هزار نفر است که بیش از ۵۹۴ هزار و ۷۵۲ مشترک اینترنت پرسرعت در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و یک هزارو ۶۴۳ روستای دارای سکنه در این استان وجود دارد که ۷۲۱ روستای آن بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند تعداد روستاهای متصل به اینترنت پهن باند استان ۸۲۷ روستاست.
ضریب نفوذ همراه اول در کهگیلویه و بویراحمد ۹۵.۹۹ درصد و ضریب نفوذ ایرانسل ۳۸.۱۲ درصد و ضریب نفوذ اینترنت ثابت ۵.۲۴ درصد، ضریب نفوذ پهن باند سیار ۷۴.۷۰ است.
حوزه گازرسانی
دسترسی ساکنان ۱۷ شهر ویکهزار و ۴۱ روستای این استان به گاز طی چهار دهه از انقلاب در این استان از دستاوردهای بی نظیر انقلاب است.
هم اکنون در چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بیش از پنج هزار و ۲۷۳ کیلومتر شبکه توزیع گاز طبیعی در استان احداث شده است که وظیفه گازرسانی به ۱۷ شهر با ۱۰۰ درصد جمعیت
شهری و هزار و ۴۱ روستا ( از ۱۲۷۵ روستای واجد شرایط) با ۸۹ درصد جمعیت روستایی را بر عهده دارد.
حوزه راه
تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ هیچ کدام از مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد به جاده های آسفالت دسترسی نداشتند.
در چهار دهه اخیر پنج هزار کیلومتر راه روستایی در کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شده است.
از بعد انقلاب تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر جاده ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده که یکهزار کیلومتر از این میزان اصلی، ۵۰۰ کیلومتر راه فرعی و بقیه جاده های روستایی است.
هم اکنون ۳۴ طرح بزرگ راهسازی در کهگیلویه وبویراحمد با بیش از ۹۲۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری در دست ساخت است.
تاکنون ۶۰کیلومتر از جاده یاسوج به سمیرم ، پنج کیلومتر جاده کمربندی یاسوج و۱۶ کیلومتر در مسیر یاسوج به شیراز چهارخطه شده است.
جاده طرح چهارخطه یاسوج به شیراز ۶۵ درصد پیشرفت،تقاطع مهریان ۳۰ درصد و دهدشت به چرام ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت است.
نگاهی به راه های ارتباطی عمدتا خاکی استان در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و مقایسه آن با زیرساخت های ایجاد شده امروزی نشان دهنده تحولی بزرگ در این حوزه است ضمن اینکه طرح های در دست ساخت به ویژه جاده پاتاوه به دهدشت نویدبخش آینده ای بهتر در خصوص زیرساخت های جاده ای است.
توسعه معادن
امروزه نقش معادن به عنوان ظرفیت ناشناخته در اقتصاد، رونق تولید و ایجاد اشتغال کهگیلویه و بویراحمد غیرقابل انکار است و بعد از سالها در دولت انقلابی سیزدهم با ارائه تسهیلات، احیای معادن راکد، ایجاد زیرساخت های مورد نیاز، تعیین تکلیف اعتبار مجوزهای معدنی و ساماندهی نظام حقوق دولتی معادن استان در مسیر شکوفایی قرار گرفته اند.
در حال حاضر ۸۱ پروانه بهره برداری معدن با سرمایه گذاری هزار و ۹۶ میلیارد ریال ، اشتغال ۷۹۰ نفر و استخراج اسمی سالیانه حدود ۶ میلیون تن در استان دارای اعتبار هستند و کل ذخیره قطعی این معادن ، هزار و ۶۸۴ میلیون تن است.
دیگر دستاوردهای انقلاب در کهگیلویه و بویراحمد
پیش از انقلاب تنها ۱۸ روستا در استان دارای آب لوله کشی بوده که به برکت دستاوردهای انقلاب اسلامی هم اینک بیش از یک هزار و ۴۷۹ روستای استان از نعمت آب شرب سالم برخوردار هستند.
مراکز سلامت استان از ۲۳ مرکز در دوران قبل از انقلاب به ۹۷ مرکز رسیده است و در صورتی که قبل از انقلاب حتی یک مورد خانه بهداشت در استان وجود نداشت و اکنون حدود ۳۹۵ واحد رسیده است.
قبل از انقلاب تنها ۹۶ تخت بیمارستانی در استان وجود داشت، و بعد از انقلاب این آمار به یک هزار و ۱۵۰ تخت در دست بهره برداری رسیده است.
قبل از انقلاب تنها سه بیمارستان با ظرفیت محدود در کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت، و اکنون هشت بیمارستان در استان وجود دارد و در ۲ سال آینده سه بیمارستان دیگر به این ظرفیت افزوده می شود.
در دوران انقلاب کهگیلویه و بویراحمد فقط سه نقطه شهری در استان وجود داشت که اکنون به ۱۷شهر ارتقا یافته است.
بهره مندی بیش از ۵۷هزار و ۳۹۸ خانوار روستایی از نعمت برق و برخورداری یک هزار و ۴۷۲ روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم از دیگر دستاوردهای نظام اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد است .