به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مختار گرشاسبی اظهار داشت: در پی سفر هیات اقتصادی استان مسندم عمان به جزیره قشم مذاکرات متعددی در حوزه های مختلف اقتصادی انجام شد و موافقت های اولیه برای توسعه همکاری ها میان دو طرف حاصل شد.
وی ادامه داد: پس از بازدید هیات عمانی از بندر بهمن و با توجه به ظرفیت ها و امکانات موجود، مذاکرات خوبی با هدف راه اندازی خط مسافری و تجاری دریایی میان جزیره قشم و خصب صورت گرفت و توافق دو طرف قرار شد در آینده نزدیک با امضای تفاهم نامه مشترک این مهم اجرایی شود.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم اضافه کرد: همچنین در نشست با این هیات اقتصادی، دو طرف برای راه اندازی اتاق بازرگانی مشترک میان منطقه آزاد قشم و استان مسندم عمان اعلام آمادگی کردند.
به گفته گرشاسبی؛ اعلام آمادگی برای راه اندازی خط هوایی میان قشم و فرودگاه در حال احداث استان مسندم پس از پایان مراحل ساخت و راه اندازی این فرودگاه از دیگر موضوعاتی بود که در این مذاکرات مطرح شد.
وی پیشنهاد استفاده از خدمات انبارداری موجود در بندرهای بهمن و کاوه جزیره قشم برای تجار و بازرگانان کشور عمان و امکان تردد مستقیم شناورهای باری از خصب به بندر بهمن قشم را از دیگر موضوعات مطرح شده در این مذاکرات عنوان کرد.
سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: همکاری مشترک میان قشم و استان مسندم با توجه به نزدیکی این دو منطقه در تنگه هرمز، در حوزه بانکرینگ نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در مذاکرات با هیات اقتصادی عمانی بود.
گرشاسبی در ادامه توسعه همکاری ها، انتقال تجریبات و فناوری ها در حوزه گردشگری، صنایع شیلاتی و نفت و انرژی نیز از دیگر موضوعات اقتصادی مطرح شده در مذاکره با هیات اقتصادی استان مسندم عمان دانست.
وی خاطرنشان کرد: موافقت های اولیه در برخی از حوزه های مطرح شده از سوی دو طرف حاصل شده و قرار است در آینده نزدیک تفاهم نامه ای در بخش های مختلف میان دو طرف به امضا برسد.
براساس این گزارش، در پی سفر هیات اقتصادی استان مسندم عمان به منطقه آزاد قشم، ضمن معرفی ظرفیت های اقتصادی و گردشگری جزیره، بر توسعه روابط و همکاری های میان دو منطقه در حوزه های اقتصادی و گردشگری تاکید شد.
عمان در ۶۰ کیلومتری جنوب جزیره قشم قرار دارد.
استان مُسَندَم (به عربی: محافظة مُسَندَم) نام شبه جزیره ای در بخش شمالی کشور عمان است.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.