به گزارش ایرنا ، چند دهه حرکت خودجوش مردمی و مبارزه با طاغوت از سوی اقوام مختلف ساکن ایران از جمله ترک، ترکمن، سیستانی، بلوچ و گیلک و مازنی در بهمن ماه ۱۳۵۷ به ثمر نشست و یکی از منحصر بهفردترین انقلابهای قرن در ایران رقم خورد.
انقلاب اسلامی ایران وابسته به قوم ، مذهب ، جریان، حزب و جناح خاصی نبود و برخورداری از پشتوانه مردمی متشکل از اقوام مختلف سبب ماندگاری و جاودانگی انقلاب در برابر دسیسه همیشگی دشمنان شد.
با توجه به اینکه انقلاب اسلامی بر اساس تفکر قرآنی و الهی شکل گرفته بود، همه اقوام و مذاهب و پیروان دیگر ادیان آسمانی در آن صاحب ارزش و جایگاه فاخری شده و از ثمرات آن بهرمند هستند.
گلستان به دلیل برخی ویژگیهای اقلیمی و تاریخی، از گذشتههای دور سفره پربرکت خود را برای میزبانی از اقوام و مذاهب گشوده و بههمین دلیل به نگارستان اقوام مشهور است و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران به سمبل وحدت و اتحاد تبدیل شد.
هر چند تلاش روحانیون و بزرگان اقوام و مذاهب برای تقویت همگرایی و تمرکز بر اشتراکات مذهبی در این منطقه نقش مهمی داشت اما عدالت همه جانبه در دسترسی به امکانات و خدمات و پرهیز از ویژهبینی قوم و یا مذهب خاص در جای جای گلستان سبب شد اقوام و مذاهب ساکن این استان به پشتوانهای سترگ برای انقلاب اسلامی ایران تبدیل شوند.
هر چند توسعه خدمات زیرساختی گلستان در بخشهایی مانند بهداشت، آموزش، انرژی، کشاورزی و گردشگری در قالب توسعه متوازن و فراگیر همه مناطق شیعه و سنینشین شکل گرفت اما پس از انقلاب شکوهمند ایران فارع از این خدمات حیاتی، تلاشها و اقدامات ملموس دیگری هم اجرا شده که پیمان برادری و وحدت اقوام و مذاهب گلستان را مستحکمتر کرد.
برگزاری نمایشگاه های مختلف با هدف اشاعه فرهنگ، آداب ، رسوم اقوام و مذاهب مختلف، دسترسی آزاد اقوام و مذاهب برای راهاندازی رسانهها و شکل گیری جریانات اطلاعرسانی، توسعه همتراز فضاهای آموزشی مذهبی اهل سنت با شیعیان، ایجاد فضای آزاد سیاسی - اجتماعی برای اندک ارامنه ساکن گلستان در نقشآفرینی تعیین نماینده ارامنه ایران در مجلس شورای اسلامی فقط بخشی از فرصتهایی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای مذاهب و اقوام ساکن گلستان مهیا شد تا همگی زیر چتر انقلاب برای اعتلای ایران تلاش کنند
رییس مرکز اسلامی گلستان به خبرنگار ایرنا گفت: خدمات و ثمرات انقلاب منحصر به محله و بخش خاصی از گلستان نبوده و نیست و همه مذهب و اقوام استان از آن برخوردار شدند.
حجتالاسلام نورعلی دیلم اظهار کرد: در بخش خدمات و حمایت از مراکز دینی اهل سنت گلستان اقدامات بیسابقهای صورت گرفته که زعما و ریش سفیدان اهل سنت همواره به آن اذعان دارند.
وی افزود: در گلستان هزار و ۷۰۰ مسجد اهل سنت، ۱۰۷ مدرسه و حوزه علمیه، صدها دارالقرآن فعال است و حدود ۷ هزار روحانی اهل سنت در حال نشر و اشاعههای آموزههای مذهبی هستند.
دیلم افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا خدمات آموزشی، پژوهشی و عمرانی مطلوبی را در حوزه مباحث به اهل سنت پیشبینی کند که بخشی از این خدمات در قالب نوسازی، بهسازی مراکز دینی نمایان است.
امام جمعه اهل سنت بندرترکمن هم به ایرنا گفت: انقلاب اسلامی ایران علاوه بر اینکه خدمات زیرساختی خوبی برای همگان به ویژه مناطق ترکمننشین فراهم کرده در بخش نرم افزاری هم دریچه های جدیدی به روی اقوام و مذاهب گشوده است.
آخوند عبدالرحمن کر افزود: آزادی مذهب، آزادی اقلیتها، آزادی اقوام، آزادی بیان، آزادی انتقاد، آزادی عقیده، اندیشه و فکر در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد و این نعمتی است که در ممالک دیگر شاهد آن نیستیم و اگر هم باشد منحصر به مذهب و طایفه ای خاص است.
این روحانی اهل سنت ادامه داد: توجه به صلاحیت و توانمندی در واگذاری اداره امور به اشخاص بدون توجه به مذهب و قومیت آنها یکی از برکات انقلاب اسلامی است که در گلستان نمود عینی داشته و بارها شاهد حضور و نقش آفرینی برادران اهل سنت در مناصب مدیریتی ، نمایندگی مجلس و حتی به عنوان نماینده و سفیر در سایرممالک بودیم که نباید به راحتی از این نعمت چشمپوشی کرد.
وی گفت : ایرانیان و به طور خاص اهالی گلستان همانند سایر مردم کشور با برخی مشکلات و تنگناها مواجه هستند که خدمتگذاران آنها برای حل این مشکلات در حال تلاش هستند و هرگز نمیتوانیم تصور کنیم که مشکلات یا تنگناها در محدوده جغرافیایی خاص متعلق به قوم یا مذهب خاصی بیشتر و در سایر مناطق کمتر است .
کر ادامه داد: بزرگنمایی مشکلات مردم در مناطق دارای تنوع مذهبی از دسیسههای دشمنان است که باید هوشیار باشیم در این تله گرفتار نشویم .
امام جمعه اهل سنت بندرترکمن به عنوان نمونه به سیل سال ۱۳۹۷ در مناطق ترکمننشین گلستان اشاره کرد و گفت : با وجود آنکه بیشتر سیلزدگان از اهل سنت بودند شاهد نقشآفرینی خالصانه و برادرانه سپاه، نیرویهای نظامی و حتی روحانیون شیعه برای کمکرسانی به مردم حادثه دیده بودیم که نمادی از توجه ویژه نظام به قومیتها و مذاهب مختلف است .
امام جمعه کردکوی هم به ایرنا گفت : یکی از بخشهای مهم جهاد تبیین بازگو کردن خدمات و ثمرات انقلاب ایران برای اقوام و مذاهب است که نباید از آن غفلت شود.
حجت الاسلام محمد شیخی افزود: با توجه به نقشههای پیچیده و جنگهای ترکیبی دشمن علیه نظام باید همه نخبگان، بزرگان، فرهیختگان و روحانیون در این بخش نقشآفرینی کنند.
وی ادامه داد: چتر خدمات انقلاب اسلامی هیچگاه در قوم و مذهب خاصی محدود نشده و در دسترسی عادلانه به خدمات و زیر ساختها هیچ تبعیضی نیست .
وی گفت : امام راحل بارها فرمودند که اقوام ایرانی ذخایر انقلاب هستند و از سویی سرمایه اصلی ما، انسجام و وحدت ملی است که برای تقویت و استمرار این انسجام و وحدت، باید تلاشهای صورت گرفته بازگو شود تا کشور را در مقابل هرگونه تعرض و توطئه بیمه کنیم.
شیخی گفت: در گلستان همانطور که قومیتهای بومی مانند محلی و گیلک و یا ترکمنها از خدمات بهره مند شدهاند، سیستانیها و بلوچهای مهاجر هم از خدمات استفاده کردهاند.
وی ادامه داد: دشمن به دنبال سیاهنمایی امور است و خدمات را کتمان و حتی وارونه جلوه می دهد به عنوان مثال شهرهای محرومی مثل مراوهتپه یا گمیشان که اغلب ساکنان آن ترکمنهای اهل سنت هستند همانند سایر شهرها از خدمات و زیرساختهای بهداشتی ، آموزشی ، فرهنگی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: آزادی اقوام و طرح اندیشه و نظر در دوران ستمشاهی معنا و مفهومی نداشت اما به لطف و برکت جمهوری اسلامی ایران شاهد آزادی اجتماعی ملموسی هستیم که حتی برخی دشمنان منصف هم به آن اذعان دارند.
به گزارش ایرنا ، استان گلستان جلوهای کوچک از توجه مدیریت کلان جمهوری اسلامی ایران به فرق ، مذاهب و طوایف مختلف است که در طول بیش از چهار دهه از عمر انقلاب از ثمرات و دستاوردهای آن بهره مند شده اند.