بوشهر - ایرنا - کتاب "تاریخ زنان بوشهر" به عنوان نخستین دانشنامه استان بوشهر در حوزه زنان با پژوهشگری و تالیف الهه غریب زاده منتشر و روانه کتاب فروشی‌ها شد.

به گزارش ایرنا، این کتاب بانک اطلاعاتی از بانوان نامدار استان بوشهر شامل هنرمندان و شاعران، مدال آوران ورزشی، ماماها و پزشکان، ایثارگران، پژوهشگران و استادان دانشگاه و دیگر چهره‌های تاریخی از دوره عیلامی تاکنون و تاریخ نبردها، آموزش و فعالیت‌های اجتماعی زنان این استان است.

نویسنده این کتاب، در نگارش آن از همه منابع مکتوب و شفاهی موجود از زمان قاجاریه تا کنون بهره گرفته و به بیش ازسه هزار بانو از مشاهیر و افراد اثرگذار در تاریخ استان بوشهر اشاره شده است.

در این کتاب به ۷۰۰ ایثارگر و مادر شهید، نزدیک به ۳۰۰ نفر از استادان دانشگاه، هنرمندان، شاعران و نویسندگان و حدود ۱۰۰ نفر از بانوان مدال‌آور ورزشی یاد شده است.

دکتر کتایون وحدت کتاب تاریخ زنان بوشهر را داوری کرده و بر آن مقدمه نوشته و در چاپ‌های آینده به طور مداوم ویرایش و بانک اطلاعاتی آن تکمیل می شود.

نویسنده تاریخ زنان بوشهر اظهار کرد: تاریخ نگاری بانوان در کشور و استان بوشهر از گذشته دچار ضعف بوده و به همین دلیل دسترسی به منابع با دشواری‌های بسیاری مواجه می‌شود طوریکه در بسیاری از موارد تنها منابع در دسترس استفاده از دانسته‌های شفاهی افرادی است که ۷۵ سال سن دارند و به سختی جزئیات را به یاد می‌آورند.

وی عنوان کرد: تصاویری از زنان آل مذکور طرح روی جلد چاپ نخست این کتاب و تصاویری از مادر پروفسور حمیدی، خیری انبارکی همسر رئیسعلی دلواری، معبد گوردختر هخامنشی، دوخواهرون خارگ و مجسمه کی ری ری شه عیلامی روی چاپ دوم آن نقش بسته است.

غریب زاده یادآور شد: این اثر در ۴۵۰ صفحه از سوی انتشارات ستاره جنوب منتشر شده است.