به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «العهد»، «شیخ نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله طی سخنانی در بیروت افزود: باید هرچه زودتر رئیس جمهور را انتخاب کنیم، همه راه حلها از مسیر انتخاب رییس جمهور می گذرد زیرا با انتخاب وی، دولت لبنان تشکیل و طرحها برای نجات مالی، اجتماعی و اقتصادی کشور به تصویب می رسد و چرخ مملکت به حرکت درمیآید.
وی اظهار داشت: اما پیش از آن (تشکیل دولت)، همه چیز سخت و پیچیده است؛ به ویژه با توجه به تحریمهای آمریکا که تلاش میکند تا یکی پس از دیگری به زیرساختهای کشور ضربه بزند و مردم را ناامید و مسائلی را برای آنها ایجاد کند که ربطی به آینده آنها ندارد.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به تکثر دیدگاهها و جناح ها در داخل مجلس لبنان که کار انتخاب رئیس جمهور را سخت می کند، افزود: معتقدیم که راه حل بحران کنونی کشور، انتخاب رئیس جمهور است. چگونه می شود مجلسی با ۶ یا ۷ جناح و نمایندگانی با گرایش های مختلف رئیس جمهور را انتخاب کند؟
وی گفت: هریک از جناحها در رسانهها از ویژگیهای رئیس جمهور مورد نظر خود صحبت کرده اند اما حالا دیگر بحث درباره این موضوع فایده ندارد و باید به سمت انتخاب رئیس جمهور رفت.
به گفته شیخ نعیم قاسم، پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور ۱۱ بار جلسه برگزار کرد و هیچکس نتوانسته نامزدی را معرفی کند که بتواند حدود دو سوم آرای نمایندگان را به دست آورد.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان گفت: برخی میگویند که حزب الله هم مانند سایر احزاب به جای رای سفید در جلسات انتخاب رئیس جمهور در مجلس، به یک نامزد رای دهد اما به نظر ما، با رای سفید یا سیاه وضعیت تغییری نمیکند زیرا همه میدانند که بر روی برگه رای نامی نوشته شده که نمی تواند دو سوم آرا را کسب کند، اما (احزاب دیگر) سعی دارند ما را مجبور کنند به جای رای سفید، نام نامزد مورد نظر آنها را بنویسیم.
شیخ نعیم قاسم افزود: باقی ماندن در این شرایط و اختلاف دیدگاههای موجود بین جناحهای مجلس، انتخاب رئیس جمهور را دشوار می کند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل این بحران، گفت و گوی جناحها و احزاب است، ادامه داد: (طیف مقابل) میگویند هدف شما از گفت وگو، تحمیل خواسته های خودتان است.
معاون دبیر کل حزب الله لبنان خطاب به این افراد گفت: آنچه میخواهید را در جلسه مطرح و با یکدیگر تبادل نظر کنیم. نظر شما چیست که گفت وگو بر این اساس باشد که هرکس رای بیشتری دارد، دیگران هم به او رای دهند و شرط و شروط خود را برای او مطرح کنند؟ یا نظر شما چیست که از طریق گفت و گو همه اسامی مورد نظر را در یک سبد گذاشته و ببنیم که چه کسی شانس بیشتری دارد و براساس همین امر نیز او را انتخاب کنیم؟ یا نظر شما چیست که با هم بنشینیم و دغدغه ها و نگرانی ها درباره اسامی مطرح شده برای تصدی پست ریاست جمهوری را بیان کنیم تا ببنیم که کدام یک از این اسامی می تواند نظر همگان را تامین کند؟
شیخ نعیم قاسم با طرح این سوال که با این اختلاف ها، چه کسی میتواند این تعداد جناح را همراه کند؟، اضافه کرد: برخی از جناحها بدانند که با استفاده مداوم از حق وتو نمیتوانند به انتخاب رئیس جمهوری دست یابند، انتخاب رئیس جمهور نیاز به بحث، انعطاف و عقب نشینی دارد؛ به ویژه زمانی که تعداد این فراکسیونها یا جناحها به اندازه ای نیست که هر یک بتواند موضوع انتخاب رئیس جمهور را فیصله دهد و وی انتخاب شود.
وی اظهار داشت: درست نیست که رئیس جمهور به دلیل شرایط متضاد و( اختلاف نظرها) انتخاب نشود و کشور بدون رئیس اداره شود. ما یک قاعده داریم که بر اساس آن باید مجلس تشکیل شود و رئیس جمهور را انتخاب کند. قانون اساسی قانون اول، دوم و سومی را برای ما تعیین نکرده است.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان افزود: نمایندگان مجلس باید با یکدیگر توافق کنند زیرا در غیر این صورت، به انتخاب رئیس جمهور نخواهیم رسید.
شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که حزبالله در کنار جنبش امل و سایر متحدان، راحتترین راه برای موضوع رئیسجمهور در کشور را مطرح کرده است زیرا آنها صراحت دارند و خواهان همگرایی هستند؛ در حالی که برخی افراد فقط به دنبال خواستهها و تمایلات خود هستند اما باید بدانند که به این شیوه، رییس جمهور انتخاب نخواهد شد زیرا باید در مقابل مردم مسئولیت پذیر بود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به جنایات رژیم صهیونیستی و مقاومت قهرمانانه جوانان فلسطینی اشاره و اضافه کرد : این رژیم نه میتواند در منطقه ما مستقر شود و نه میتواند جلوی عملیات استشهادی جوانان فلسطینی را بگیرد. امروز همه مشکلات ما در منطقه اسرائیل است و این نبرد ادامه دارد.
شیخ نعیم قاسم گفت: ما معتقدیم که پیروزی مقاومت و شکست اشغالگران خواست خداوند است.
از تاریخ نهم آبان ماه که دوره ریاست جمهوری «میشل عون» به پایان رسید (و حتی پیش از آن)، جریانهای لبنان تلاشهای خود را برای تعیین رئیس جمهور جدید آغاز کردند، ولی تاکنون به نتیجهای نرسیدهاند و بازیگران خارجی نیز توجهی به حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود میباشند.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریان های سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاش ها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
تاکنون یازدهمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور برگزار شده که هیچگونه توافقی میان فراکسیونهای مختلف پارلمانی صورت نگرفته و این گره کور همچنان بسته باقی مانده و به بحران اقتصادی لبنان دامن زده است.