به گزارش ایرنا، ویژگیهای شاخصی مانند «تقوا و اخلاص، بسیجی و مردمی بودن، شجاعت، ولایتمداری و مرد میدان بودن» باعث شد یاد و خاطره سردار بزرگ اسلام به عنوان شخصیت انقلابی ممتاز در ذهن مردم ایران باقی بماند و حتی نسلهای دهه هشتاد و نودی با گوش سپردن به روایات تلاشهای مجاهدانه این عزیز کرده انقلاب و رهبری، هر روز بیشتر از قبل تمایل به همرکابی در مکتب سلیمانی داشته باشند.
دختران محله "اوغان" گالیکش به عنوان یک از شهرستانهای شرق استان گلستان نمونه بارزی از علاقه نسل دهه هشتاد و نودی به سردار سلیمانی در عمل هستند چراکه با توسل خالصانه به حضرت زهرا(س) در ایام فاطمیه، موانع را از میان برداشتند و با پیمودن مسافت بیش از هزار و ۱۰۰ کیلومتری تا کرمان بر مزار این شهید حاضر شده و با انجام کارهای فرهنگی مختلف ارادت خود را به شهدای انقلاب اسلامی نشان دادند.
«فاطمه وزیری، معصومه شیخ، محدثه سایری، سپیده میرشاهی، سوگند سرگلزایی، زهرا گودرزی، مهدیه میرشاهی، فاطمه سایری، سیده مهنا موسوی، فاطمه سادات حسینی، فاطمه زهرا دهمرده، معصومه سجادی راد و نازنین سادات میردوستی» ۱۳ دانش آموز دبیرستان متوسطه اول مدرسه محدثه محله اوغان به نمایندگی از دیگر همکلاسیهای خود با برپایی موکب در صحن مزار سردار دلها و توزیع بیش از ۴ هزار بسته فرهنگی گوشهای از ارادت دختران این دیار به مدافعان آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشتند.
افتخار دختران محله اوغان به حضور در اردوی راهیان ملک سلیمانی
از نگاه این دختران که حدود نیمی از آنان سادات هستند حضور در کاروانی ۱۳ نفره از دانش آموزان با عنوان راهیان ملک سلیمانی بر مزار این بزرگوار در کرمان افتخار بزرگی است و چراکه در ایام فاطمیه از حضرت زهرا(س) خواستند تا بتوانند سرودی با محوریت سردار سلیمانی را بر سر مزار وی اجرا کنند.
۳۰ نفر از دانش آموزان مدرسه محدثه با تلاشی یک ماهه توانستند به صورت همخوانی در مراسم ایام فاطمیه سرور «ای مادر ای مادر ای مادر چادرت را بتکان روزیِ ما را بفرست، ای که روزیِ دو عالم همه از چادرِ توست» را اجرا کنند که مورد استقبال مسوولان شهرستانی قرار گرفت و بعد از آن کم کم از شور و شوق خود برای اجرای سرودی دیگر در وصف سردار دلها آن هم در سالروز شهادت وی در جمع سایر همکلاسیها و خانوادههایشان صحبت کردند و به مرور شور و اشتیاقشان برای تحقق این خواسته قلبی بیشتر شد و به گوش مسوولان مدرسه هم رسید.
"مائده قمبرپور" معاون پرورشی به همراه مدیر مدرسه این مطالبه فرهنگی دانش آموزان را به عنوان یک کار فرهنگی خوب و ارزشی با مسوولان آموزش و پرورش شهرستان و استان و دیگر مسوولان تاثیرگذار منطقه در میان گذاشتند اما چندین مانع که مهمترین آن ممنوعیت برگزاری اردوی یک هفته قبل و بعد از امتحانات بود در کنار نگرانی از مسافت زیاد و مشکلات رفت و آمد و هزینهها وجود داشت.
دختران حاج قاسم با شنیدن این موانع با دل شکسته به مادر خود حضرت فاطمه زهرا(س) توسل جستن و خیلی از آنان برای تحقق آرزویشان ختم صلوات نذر کردند و در نهایت در میانه تمام این موانع موسی کابلی معاون پرورشی اداره کل آموزش پرورش گلستان با نگاه انقلابی و قبول تمام مسوولیتهای خلق یک کار ابتکاری اثرگذار در کشور از خود و جایگاهش هزینه و مجوز اردو را به عشق سردار دلها صادر کرد.
فرماندار گالیکش و مدیر آموزش و پرورش شهرستان هم پشتیبان جدی این حرکت فرهنگی شدند و مدیریت فرهنگی سپاه نینوا گلستان هم حمایت رسانهای آن را برعهده گرفت و در نهایت دانش آموزان مدرسه در کنار تمرین سرود با کمک خیران و از پولهای توجیبی خود شروع به تهیه ۴ هزار بسته فرهنگی مانند "بادبادک و بازیهای فکری و سربند و ملزومات حجاب با عکس سردار و وصیت نامه شهدا" کردند و داشتن وضو و ذکرگویی دائمی در هنگام تهیه این بستهها، باعث ارزش معنوی بالای آنها شد.
یک عنایت کوچک حضور دختران گالیکشی را در صحن سردار ثابت کرد
در زمان حرکت از مجموع ۳۰ دانش آموز فقط زمینه حضور ۱۳ نفر در این کاروان فراهم شد که با همراهی مائده قمبرپور معاون پرورشی مدرسه در کنار تعدادی دیگر از عوامل با یک دستگاه مینی بوس سفر خود را به سمت مزار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز کردند و بعد از ۲۳ ساعت به شهر کرمان رسیدند.
اطراف مزار سردار سلیمانی گیتها مختلفی وجود داشت لذا با هماهنگی ستاد سردار در کرمان، دختران دانشآموز به سمت محل پیش بینی شده برای موکب حرکت کردند اما یک جابجایی در انتخاب درب ورودی باعث شد تا دختران بهجای استقرار در خارج از صحن، همراه با بستههای فرهنگی خود موکبشان را در نزدیکترین محل به مزار شهید سلیمانی در داخل صحن برپا کنند.
این دانش آموزان نوجوان چندین نوبت سرود خود را در مدت ۲ روز حضور بر مزار سردار سلیمانی اجرا کردند و محل برپایی کاروان به گونهای بود که هر زائری هنگام حضور در صحن دقایقی را در موکب دختران حاج قاسم میگذراند و با عشق و علاقه زیاد بستههای فرهنگی را به عنوان تبرک با خود به یادگار میبرد.
مسوولان کشوری زیادی از جمله علیاصغر باقرزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و مجتبی باستان رییس سازمان بسیج دانش آموزی بدون تشریفات و یا دعوت قبلی، از موکب دختران محله اوغان دیدن کردند و انجام این اقدام فرهنگی را باعث افتخار ایران و ایرانی دانستند و قول سفر مشهد را به اعضای کاروان راهیان ملک سلیمانی دادند.
دانش آموزان گالیکشی هم فرصت را مغتم شمرده و از مسوولان کشوری خواستند با توجه به علاقه زیاد دختران ایران اسلامی به مکتب سردار سلیمانی از این پس با برپایی اردوی ملک سلیمانی بیش از پیش باعث تشویق دانش آموزان برای آشنایی با جایگاه و اقدامات ارزشمند این شهید بزرگ در راه دفاع از مظلومان شوند.
دختران حاج قاسم بعد از بازگشت از مزار سردار سلیمانی، از طرف سردار ملک فرمانده سپاه نینوا گلستان و مدیر کل تبلیغات اسلامی استان مورد تجلیل قرار گرفتند و امام جمعه شهرستان هم در خطبههای نماز جمعه حضور فرهنگی دختران حاج قاسم محله اوغان بر مزار سردار دلها را مایه افتخار مردم استان دانست.
بیش از ۲۰۰ هزار بازدیدکننده از فیلم سفر دختران حاج قاسم محله اوغان
به گفته مائده قمبرپور سرپرست این کاروان، فیلمی از ابتدای فعالیتهای دختران حاج قاسم محله اوغان تا زمان حضور بر مزار این شهید توسط مدیریت فرهنگی سپاه نینوا تولید شد که در شبکههای پیام رسان داخلی از جمله ایتا و شاد بیش از ۲۰۰ هزار بازدید کننده داشت.
وی افزود: مدیران مدارس در حوزه شهرستان گالیکش و سایر نقاط استان بارها در تماسهای تلفنی و ملاقاتهای حضوری ضمن تبریک برای این حرکت بیان کردند خیلی از دانش آموزانشان با مشاهده فیلم بازنشر شده از اقدام فرهنگی مدرسه محدثه خواستار برگزاری اردوهای مشابه شدند.
قنبرپور ادامه داد: هزار و ۶۰۰ نفر از دانش آموزان و فرهنگیان در شبکه پیام رسان شاد با هدف افزایش آشنایی کودکان و نوجوانان ایران اسلامی با مکتب سردار سلیمانی خواستار برگزاری اردوی راهیان ملک سلیمانی به مناسبت سالروز شهادت وی در سالهای آینده شدند.
وی با تاکید بر اینکه اسلام احتیاج به بانوان فداکار دارد و این احتیاج امروز بیشتر احساس میشود، تاکید کرد: دختران حاج قاسم مدرسه محدثه محله شهیدپرور اوغان گالیکش با اردوی راهیان ملک سلیمانی در واقع صحنه نوردی فداکارانه، اثرگذار، انقلابی و جریان ساز میدان جهاد تبیین را به نمایش گذاشتند.
سرپرست کاروان راهیان ملک سلیمانی، دختران و بانوان انقلابی را از جمله موثرترین افراد در تبدیل بحران به فرصت برشمرد و افزود: صحنه گردانی صبورانه دختران و بانوان در میدان مدیریت عاطفی و اجتماعی، منجر به تربیت نسلی تمدن ساز در مکتبی میشود که استادی به مانند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دارد.
قمبرپور ادامه داد: "جهش" به معنی سرعت در تصمیم گیری و تصمیم سازی در میدان مقاومت، "منش" به معنی حسینی بودن و حرکت در مسیر مکتب عاشورایی، "روش" به معنی حرکت مبتنی بر گفتمان انقلاب و امامین انقلاب و "پویش" به معنی ساخت تمدنی پویا و جریان ساز چهار شاخصه برای تربیت نسل تمدن ساز در مکتب سردار سلیمانی است.
توزیع بیش از ۴ هزار بسته فرهنگی بر مزار سردار دلها
وی با مهم دانستن زنده نگهداشتن مکتب سردار سلیمانی، گفت: کاروان راهیان ملک سلیمانی دختران حاج قاسم برای نخستین بار از گالیکش به مقصد زیارت مزار سردار شهید سلیمانی به کرمان اعزام و به اجرای سرود و توزیع بیش از ۴ هزار بسته فرهنگی (پیکسل، بادکنک و بازی فکری و سربند منقش به عکس سردار، وصیتنامه شهدا، کتابچه و ملزومات حجاب) به صورت رایگان بین زوار پرداختند.
قمبرپور افزود: کاروان مدرسه محدثه پرچمدار تنها موکب دانش آموزی صحن اصلی گلزار در جوار مزار شهید سلیمانی بود و از حواشی زیبای این موکب میتوان به آوردن لباس حاج قاسم و پرچم حرم مطهر امام حسین (ع) توسط خادمان به موکب و توزیع هدایای فرهنگی میان خانمهای کم حجاب حاضر در صحن توسط دانش آموزان اشاره کرد.
وی از مسوولان حوزه فرهنگی خواست با هدف کمک به عبور از بحرانها و خنثیسازی توطئههای دشمنان برای خدشه وارد کردن به وحدت و همدلی با تمرکز بر کودکان و نوجوانان، زمینه آشنایی بیشتر دختران و پسران دهههای ۸۰ و ۹۰ را با معرفی الگوهایی به مثل سردار سلیمانی فراهم کنند.
عضویت هزار دانشآموز گلستانی در طرح دختران حاج قاسم
مسوول طرح دختران حاج قاسم اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: تاکنون هزار دانش آموز از تمام شهرستانهای استان به عضویت طرح دختران حاج قاسم درآمدند که بیشترین آن ها مربوط به گرگان، رامیان و گنبدکاووس هستند.
سمیه امیری نحوه نام نویسی برای عضویت در طرح دختران حاج قاسم را به صورت محله محور و تبلیغات چهره به چهره دانست و اظهار کرد: با برگزاری نشستهای مختلف در مساجد محلهها اهداف طرح تبیین میشود و علاوه بر آن دانش آموزان فعال هم در جمعهای همسالان به بیان زوایای مختلف این طرح میپردازند.
اجرای سرود حماسی دختران سلیمانی، تئاتر با موضوع پاسخ به شبهات اغتشاشات دانش آموزان، فعالیت در رسانهها با محوریت دستاوردهای انقلاب در عرصه علمی، اجرای ورزشهای رزمی، تولید پوشاک دختران نوجوان متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی، برگزاری نشستهای صمیمانه و کرسی آزاداندیشی در سطح مدارس از جمله برنامههای در حال اجرا این طرح است.
به گزارش ایرنا، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از محبوبترین چهرههای انقلاب اسلامی و نماد مبارزه با نظام سلطه و ظلم جهانی شناخته میشود که به گواه بسیاری از فعالان اجتماعی و سیاسی این شهید والامقام هرگز فکری جز حرکت برای عزت اسلام و مظلومان جهان در سر نداشت و زندگی خود را صرف مبارزه با ظالمان کرد و همواره نگاهش به افق نگاه مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی دوخته بود.
سردار سلیمانی از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج بود و با پایان یافتن جنگ در ۱۳۶۷، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت میشدند.
این سردار بزرگ سپاه اسلام نقش کلیدی در خاورمیانه به ویژه در ناآرامیهای منطقهای معروف به بیداری اسلامی (بهار عربی) ایفا کرد.
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام در روز ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ آسمانی شد و ارواح طیبه شهیدان، روح مطهر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند.