دکتر مشهود تقیلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون پنج نوزاد هم در راستای صرف نظر این مادران از سقط جنین به دنیا آمده اند.
والدین پس از دریافت آموزشها و مشاورههای لازم، در صورت انصراف از سقط جنین، جهت دریافت حمایتهای درمانی، روانشناختی، اقتصادی و فرهنگی به ناجی معرفی میشوند تا با دریافت حمایتهای لازم به بارداری ادامه دهند.
وی اضافه کرد: روال اجرای طرح، بدین صورت است که مادران متقاضی سقط جنین پس از شناسایی، به مراکز طرح نفس ارجاع داده میشوند و مشاورین دورهدیده، ضمن اخذ شرححال و تعیین علل احتمالی سقط و تکمیل فرمهای مربوطه، برای مادران معرفی شده تشکیل پرونده میدهند.
این مسوول، سقطهای عمدی جنینهای سالم را یکی از دلایل کاهش جمعیت عنوان کرد و گفت: پیشگیری از سقط این جنینها از جنبههای مختلف انسانی، شرعی و اجتماعی بسیار با ارزش است.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۱۲۲ نفر در هستههای استانی و شهرستانی و مراکز طرح نفس فعال هستند اظهار داشت: پیرو برگزاری جلسات استانی و تربیت مربیان شهرستانی، آموزشها با تمامی ردههای شغلی کارکنان اعم از کارشناسان انجام شده است.
تقی لو، خاطرنشان کرد: به منظور اجرای طرح نفس، یک کارگروه استانی شامل کمیتههای فرهنگی - آموزشی، ارتقای کیفیت عملکرد و پیگیری، اطلاعرسانی و حمایت و پشتیبانی تشکیل شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان و مسئول اجرای طرح نفس در استان زنجان گفت: در تمامی شهرستانهای استان زنجان، مرکزی با عنوان "مرکز نفس" انتخاب و تجهیز شده و مشاورین هر مرکز و فرآیند ارائه خدمت مرکز مشخص شده است.
طرح " نفس" به همت بسیج جامعه پزشکی با همکاری ماماها و پزشکان متخصص زنان از تیر امسال در این استان آغاز شده است و در آن، مادران بارداری که قصد سقط جنین خود را دارند، شناسایی می شوند تا جنین آنان حفظ شود.