بیرجند - ایرنا - فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسان جنوبی گفت: امروز برقراری امنیت داخلی، حضور پرقدرت در عرصه دریایی و هوایی، ارتقای توان رزم و قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران از اولویت‌های دفاعی ارتش است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ دوم جلیل شاطری روز دوشنبه در نشست خبری ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران مستقر در استان خراسان جنوبی با تقدیم ۹۶۰ شهید، جانباز و آزاده پایبندی خود به انقلاب و آرمان‌های امام راحل و شهدا را ثابت کرده است.

وی به وابستگی نیروهای مسلح کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: امروز ارتش برای تولید و ساخت تجهیزات نظامی و دفاعی متکی به توان داخلی است و از نظر قدرت جزو هشت ارتش برتر جهان محسوب می‌شود که این دستاورد به برکت انقلاب اسلامی بوده و برای حفظ آن باید تلاش کرد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۳۰ ارتش گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز مستکبران و زورگویان دنیا را به زانو درآورده و هیچ کشوری جرأت مقابله نظامی با ایران را ندارد.

وی افزود: ویژگی جنگ‌های آینده قدرت تخریب، هوشمندسازی و چرخه اطلاعات، زمان کوتاه درگیری و جنگ‌های نیابتی است و نیروهای مسلح با استفاده از توان دانشمندان داخلی برای تولیدات محصولات فناورانه موفق به ساخت تجهیزات راداری قوی شده‌اند.

امیر شاطری با تاکید بر لزوم فعالیت درست رسانه‌ای در حمایت از آرمان‌های انقلاب گفت: تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی متناسب با کارکرد هر دستگاه ضروری بوده و ارتش هم در این زمینه پیشتاز است.

وی بیان کرد: ارتش همگام با آحاد ملت ایران برای نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور چشمگیر و پررنگی خواهد داشت.

فرمانده ارشد نظامی آجا در خراسان جنوبی افزود: انقلاب اسلامی مختص آحاد ملت ایران است و وحدت و انسجام ملی را باید در هه فجر به منصه ظهور برسانیم.

وی گفت: اجرای برنامه‌های مختلف توسط یگان‌های نیروهای مسلح مستقر در خراسان جنوبی به‌ویژه ارتش برای گرامیداشت دهه فجر پیش‌بینی شده که همایش پیاده‌روی خانوادگی در محکومیت اهانت به قرآن و اقدام پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه با حضور بازنشستگان نیروهای مسلح در روز پنجشنبه هفته جاری از جمله آنهاست.

امیر شاطری برگزاری رژه موتوری نیروهای مسلح به مناسبت ۱۲ بهمن و آغاز دهه فجر را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: برگزاری محفل انس با قرآن، نورافشانی و گلبانگ الله‌ اکبر در شب ۲۲ بهمن، دیدار با خانواده شهدا، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و تبیین دستاوردهای انقلاب از جمله برنامه‌های دهه فجر است.

اجرای ۱۰۰ عنوان برنامه شاخص در دانشگاه‌ها

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند هم در این نشست گفت: امسال به منظور گرامیداشت دهه فجر بیش از ۱۰۰ عنوان برنامه شاخص در دانشگاه‌های استان پیش‌بینی شده که با حضور فعال دانشجویان اجرا می‌شود.

حسین فرزانه‌پور اظهار داشت: انتشار نشریه الکترونیکی رواق با موضوع انقلاب و اعتکاف، کارگاه آموزشی با موضوع پیشرفت و مشارکت علمی و اجتماعی زنان در انقلاب اسلامی، اردوی حامیم در مشهد مقدس و دوره مجازی «ایران مثبت چهل» و «شاه به روایت دربار» از مهمترین برنامه‌های دهه فجر در دانشگاه‌های خراسان جنوبی است.

وی افزود: اردوی راهیان پیشرفت ویژه بانوان دانشجو به بندرعباس، جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی، اکران فیلم، نمایشگاه عکس و پوستر، افتتاح پروژه‌های قابل بهره‌برداری، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، غبار روبی مزار شهدا، اردوهای جهادی و جشن در مناطق محروم از دیگر برنامه‌های دهه فجر است.

رئیس شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های خراسان جنوبی با اشاره به کسب رتبه سوم دانشگاه بیرجند در برگزاری کرسی آزاداندیشی افزود: اغتشاشات اخیر کشور در دانشگاه بیرجند کمترین تاثیر را داشت و تلاش کردیم با برگزاری همین کرسی‌های آزاداندیشی به مطالبات و مباحث دانشجویان به شکل مسالت‌آمیز پاسخ داده شود.

وی بیان کرد: بخش مهمی از برنامه‌ها در خوابگاه‌های دانشجویی برگزار می‌شود و دانشجویان خراسان جنوبی به شکل یکپارچه در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت می‌کنند.

فرزانه‌پور با اشاره به اهمیت انقلاب اسلامی و جایگاه بین‌المللی آن گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی نیز است که بنیان‌های اعتقادی جامعه ایران را دگرگون کرد و ارزش‌هایی که با مذهب مردم همخوانی نداشت از بین برد بر همین اساس انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها نیز شکل گرفت و مراکز علمی همراه با روند انقلاب اسلامی شدند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به جهاد تبیین افزود: با توجه به هجمه دشمنان باید اقدام جهادگونه انجام داد تا در مقابل وارونه کردن حقایق بتوان روشنگری کرد، حجم زیادی از فعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی دانشگاه‌های خارج علیه انقلاب اسلامی است که باید در مقابل این اقدامات، جهاد تبیین از مهمترین رسالت‌های رسانه‌ها و دانشگاه‌ها باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند گفت:یکی از محورهایی که بعد از انقلاب اسلامی در حوزه دانشگاه رخ داد گسترش نظام آموزش عالی به خصوص در خراسان جنوبی بود به طوری که سال ۵۴ اولین دانشگاه در بیرجند راه‌اندازی شد و امروز ۱۰ دانشگاه بزرگ و تعدادی موسسات آموزش عالی فعال است که نشان از توجه نظام به آموزش عالی دارد.

وی با اشاره به تنوع رشته‌های تخصصی در استان اظهار داشت: بخش مهمی از دانشجویان را بانوان تشکیل می‌دهند که نشان از اهتمام نظام به تکریم و پیشرفت زنان دارد.

فرزانه‌پور افزود: از آنجایی که خراسان جنوبی، استان مرزی است دانشگاه و آموزش عالی مکمل قدرت نظامی و باعث نگهداشت جمعیت در منطقه می‌شود علاوه بر این بیش از هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل هستند که می‌توانند پیام‌رسان انقلاب اسلامی باشند و نشان از توانمندی نظام آموزش عالی در خراسان جنوبی دارد.

لزوم برنامه‌ریزی برای ایجاد امید و نشاط اجتماعی

دبیر کمیته حوزه و روحانیت ستاد بزرگداشت دهه فجر استان خراسان جنوبی هم گفت: برنامه‌های دهه فجر باید با هدف امیدآفرینی و ایجاد شادابی و نشاط در جامعه طرح‌ریزی شود.

حجت‌الاسلام سید حمید موسوی افزود: تقارن دهه فجر با فتنه‌های مختلف و اهانت به قرآن کریم آمادگی لازم برای مقابله با این تهدیدات را بیش از پیش ضروری کرده است.

وی عنوان کرد: تاکید ویژه مقام معظم رهبری به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی برای عموم جامعه به‌ویژه نسل جوان است که در قالب جهاد تبیین می‌تواند مورد توجه باشد.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به فراخوان‌های متعدد دشمنان و تلاش برای ناکارآمد جلوه دادن نظام جمهوری اسلامی ایران، لازم است آحاد مردم با حضور پررنگ در برنامه‌های دهه فجر بار دیگر دشمن را مایوس کنند.

وی گفت: برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزِشی، نشست‌های بصیرتی و تبیینی، همایش زوج‌های جوان طلاب، غبارروبی مزار شهدا، برگزاری نمایشگاه، سخنرانی سفیران انقلاب، اعزام ۶ گروه جهادی، ۲ برنامه همدلی و مواسات، برنامه های فرهنگی در بقاع متبرکه از جمله برنامه‌هایی است که توسط کمیته حوزه و روحانیت برای بزرگداشت دهه فجر پیش‌بینی شده است.

حجت‌الاسلام موسوی افزود: برگزاری محافل انس با قرآن کریم، کارگاه سواد رسانه، نشست اساتید اهل سنت، دیدار با خانواده شهدای اهل سنت و اعزام ۴۵۰ مبلغ برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌هاست.

وی با اشاره به اینکه ۲۸ مدرسه علمیه در خراسان جنوبی با حضور ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه است گفت: نشست بصیرتی با عنوان "اثر انقلاب در خارج از مرزها" به همت حوزه علمیه خراسان جنوبی و با حضور مهمانی از کشور نیجریه برگزار خواهد شد.