تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۵

تهران-ایرنا- طی حدود یک ماهی که از تشکیل کابینه تندروی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، هر روزه شاهکارها و خبرهای عجیبی از سرزمین های اشغالی به جهان مخابره می شود؛ خبرهایی از قطع یارانه تئاتر و موزه و یورش به مسجدالاقصی گرفته تا تخریب خانه های فلسطینی و تسلیح صهیونیست ها.

کابینه افراطی نتانیاهو اکنون روزهای سختی را پشت سر می گذارد و کمترین روزی را می توان دید که سپری شود و در آن شاهکاری از سوی اعضای کابینه رونمایی نشود که بخش اعظم آن متوجه «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این کابینه است.

بن گویر؛ وزیر امنیت یا خرابکاری

تلویزیون رژیم صهیونیستی به تازگی اعلام کرده که بن گویر دستور تخریب ۱۴ خانه در شهر قدس اشغالی را صادر کرد. روند اجرای این دستور با تخریب خانه «محمد راتب مطر» شهروند فلسطینی ساکن قدس آغاز شد و نظامیان اشغالگر تحت نظارت شهرداری قدس خانه وی را در شهرک «جبل المکبر» در جنوب شرق قدس اشغالی تخریب کردند.

پیشتر نیز رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که بن گویر تصمیم به تخریب روستای فلسطینی نشین «الخان الاحمر» در شرق قدس اشغالی گرفته است.

این تصمیم بن گویر در راستای دور جدید اقدامات و تجاوزگری صهیونیست‌ها با روی کار آمدن کابینه راست افراطی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و با هدف افزایش شهرک سازی صورت می‌گیرد.

وزیر جدید امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در اولین هفته کاری خود به همراه گروه دیگری از صهیونیست ها در اقدامی تحریک‌آمیز به مسجد الاقصی یورش برد؛ موضوعی که با واکنش شدید کشورهای اسلامی و حتی متحدان غربی رژیم صهیونیستی مواجه شد.

بن گویر که با اقدامات تحریک کننده خود مشهور است، اولین وزیر اسرائیلی است که پس از پنج سال وارد مسجد الاقصی می‌شود. فسطینی‌ها ورود وزرای اسرائیلی به این مسجد را به معنی نقض وضعیت حقوقی این مکان مقدس می‌دانند.

لازم به ذکر است بر اساس توافقنامه صلح بین اسرائیل و اردن که در ۲۶ اکتبر ۱۹۹۴ امضا شد، مسجد الاقصی زیر نظر اداره بنیادهای اسلامی بیت المقدس وابسته به وزارت اوقاف، امور اسلامی و مقدسات اردن است. با این وجود، از سال ۲۰۰۳ تاکنون بدون مجوز این اداره، یهودیان با تصمیم یکجانبه اسرائیل و همراهی پلیس این کشور وارد مسجد الاقصی می‌شوند.

قطع یارانه تئاتر و موزه در روزهای شنبه

قطع یارانه تئاتر و موزه در روزهای شنبه یکی از شاهکارهای جدید این کابینه است که به احتمال زیاد به خواست جریان افراطی دینی کابینه صورت گرفته است.

«میکی زوهار» وزیر به اصطلاح فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «یارانه به برنامه های (به اصطلاح) فرهنگی از جمله نمایش های تئاتر و بازدید از فضاهای تاریخی و موزه ها که روز شنبه انجام شوند، تعلق نمی گیرد.»

در بیانیه منتشر شده از سوی این وزارتخانه رژیم صهیونیستی، بر تجدیدنظر در نحوه هزینه بودجه فرهنگی تاکید شده است. این درحالی است که «گیورا زلتس» رئیس صهیونیست شورای موسوم به «شورای الجلیل شمالی» به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرد: اقدام این وزارت در حذف یارانه برنامه های فرهنگی روز شنبه، دخالت در نحوه استفاده از اوقات فراغت اسرائیلی ها است.

لازم به ذکر است که قدرت گرفتن احزاب صهیونیسم دینی و حریدی در کابینه جدید، واکنش تند جریان های سکولار و چپگراها را در پی داشته به طوری که سرزمین های اشغالی این روزها شاهد تظاهرات صدها هزار نفری علیه کابینه بنیامین نتانیاهوست.

صهیونیسم دینی و حریدی ها معتقدند شنبه باید همه کارها تعطیل باشد و حتی مترو شهری نیز کار نکند. نحوه انجام امور و میزان فعالیت دستگاه های مختلف در روز شنبه که روز مقدس یهودیان است، به چالشی جدی برای کابینه نتانیاهو تبدیل شده است.

رویکرد تنش زای ریاست کابینه تندرو

در این مدت به موازات تندروی های کابینه، شخص نتانیاهو نیز مواضع و تصمیمات افراطی گرفته است. او روز یکشنبه نهم بهمن در آغاز نشست کابینه از تدابیر جدید ضد فلسطینی خبر داد.

نتانیاهو با بیان اینکه «ما روند ارائه مجوز حمل سلاح گرم به هزاران اسرائیلی را توسعه داده و آن را تسریع خواهیم کرد»، افزود: به زودی تصمیماتی را در زمینه تقویت شهرک سازی اتخاد خواهیم کرد.

این اظهارات خشونت زای نتانیاهو در حالی بیان می شود که هفته گذشته ارتش رژیم صهیونیستی در حمله ای وحشیانه به اردوگاه جنین، ۱۰ فلسطینی را به شهادت رساند که این اقدام جنایتکارانه با عملیات شهادت طلبانه یک جوان فلسطینی در قدس اشغالی پاسخ داده شد. در این عملیات تیراندازی «خیری علقم» دستکم ۸ صهیونیست را به هلاکت رساند و شمار دیگری را زخمی کرد.

از نگاه برخی نظامیان و کارشناسان صهیونیستی، نه تنها ادامه حیات کابینه بلکه بقای رژیم هم با خطرات جدی مواجه است. به عنوان نمونه ژنرال «امیر آویوی» یکی از ژنرال‌های برجسته ارتش اسرائیل در گفت وگویی با روزنامه عبری زبان «معاریو»، نظرات نخبگان ساختار امنیتی و نظامی اسرائیل را در رابطه با وجود خطرات حیاتی برای ادامه بقای اسرائیل تایید کرد.

به گفته این ژنرال صهیونیست حتی خروج اسرائیل از مناطق فلسطینی (مناطق اشغالی سال ۱۹۶۷ در کرانه باختری) نمی‌تواند باعث زدودن یا کاهش خطرات تهدید کننده ادامه بقای اسرائیل شده و قادر نخواهد بود پایانی برای کشمکش با فلسطینیان محسوب شود، زیرا به اعتقاد این ژنرال صهیونیست امروز این تقابل نه تنها در طول مرزهای مناطق ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷بلکه در عمق اسرائیل (مناطق اشغالی سال ۱۹۴۸) هم در جریان است.

به گفته وی، در یک تحقیق میدانی صورت گرفته سه چهارم فلسطینیان ساکن مناطق ۱۹۴۸ اعلام کردند که صهیونیست‌ها به هیچ وجه حق قانونی، تاریخ و دینی در این سرزمین ندارند. از آنها پرسیده شد اگر ارتشی عربی به مناطق اشغالی فلسطینی حمله کند در کنار کدام ارتش خواهید جنگید که فقط یک چهارم آنها اعلام کردند که (در کنار ارتش اسرائیل) خواهند جنگید و این امر بیانگر حقایقی است که باید اسرائیل آن را درک کند.

این مقام نظامی و امنیتی رژیم در رابطه با خطرات حیاتی که بقای اسرائیل را تهدید می‌کند، گفت: من سه خطر حیاتی پیش روی اسرائیل می‌بینم، اولین خطر ایران است، دومین خطر که بزرگترین خطر محسوب می شود، مشکلات داخلی اسرائیل است و امنیت آن را دچار مشکل کرده و سومی هم سامی ستیزی و سلب مشروعیت از آن است.

در مجموع، شرایط داخلی و خارجی این روزهای رژیم نامشروع صهیونیستی در ۷۴ سال گذشته سابقه نداشته و بسیار حاد شده و با تکیه نتانیاهو بر کرسی نخست وزیری این رژیم و تشکیل یک کابینه افراطی، امیدواری ها برای فروپاشی آن از درون افزایش پیدا کرده است.